Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
captainnemo
üzenetére
Linuxra még mindig több támogatásod van, hiszen az aktuális, up to date verziók felmennek és működnek is. Windowsból arra egy 11-et se nagyon tudsz feltenni (talán mókolva, de lehet még úgy se).
Az én Linx1010 tabletemnek asszem kb. ugyanaz a belseje, az is talán 8-nél véget ért, vagy a 10 elején. Alpine köszöni, elvan. -
válasz
captainnemo
üzenetére
Akkor se, ha a gyártó nem adott ki egy Windows verzióhoz drivert. Nem az OS hibája.
@Pigster : Ez még mindig nem helpdesk ám
Hogy valamit napokig-hetekig kell keresni, az meg OS független szívás. -
válasz
captainnemo
üzenetére
"Linux. Nem úgy telepítesz, hogy letöltöd és felteszed."
Szoftverekre gondoltam. Tehát elsősorban tárolókból telepítesz, nem drivereket töltesz le és kézzel
BTW nemtom, ezek a speckó szoftverek mindenen macerák, ilyenkor jön egy virtuális Windows, vagy hasonló. Nekem pl. egyre kevesebb cucc van, ami nem megy Linuxon, jellemzően telefonflashelő programok. (De Samsunghoz pl. már van Heimdall ezer éve. Szóval egyre kevesebbszer kell a virtuális Wint elindítani.)
@Xbox : Itt járt javításon valami One S-hez való kontroller halom, bedugtam USB-n, pöcc-röff ment Linuxon, mint gamepad... BT-n felismerte (ez nem dongle-s), de nem tudtam, hogy onnan tovább, meg nekem elég volt, hogy működik a kommunikáció.
-
válasz
Joker88
üzenetére
Coolercontrol esetleg
Fan-control
Nem ismerem ezeket, de elvileg ezek jók ventiszabályzásra. -
válasz
captainnemo
üzenetére
Linux. Nem úgy telepítesz, hogy letöltöd és felteszed.
sudo apt list|grep realtekmit mond?
Nem tudom, Ubuntu számrazékokon hogy hívják a non-free fw csomagokat, de valami olyasmit keress, hogyfirmware-realtek
És akkorsudo apt install firmware-realtek
Meg esetleg egysudo apt install firmware-linux-nonfree(ha így hívják ott) (azapt installután felsorolhatsz csomagneveket, és mind felpakolja). (A nonfree cuccban azz ismert zárt fw-k nagy része ott lesz, ami nincs kirakva külön)
Vagy ha nem akarsz terminálozni, akkor Synaptic, és abból kikeresed az összes Realtek meg firmware jellegű csomagot. -
válasz
NeoPampalini
üzenetére
A többi RT cucc támogatása is mesés (8327bs pl.)
@captainnemo : Akartam kérdezni, hogy a Realtek firmware csomagok fent vannak-e?
Wifi milyen típus amúgy? -
válasz
captainnemo
üzenetére
pavucontrol (parancssorból vagy menüből), az hogy néz ki?
Amúgy azzal szokott
A pipewire az utódja, mondjuk az se jobb
-
válasz
captainnemo
üzenetére
Így hirtelen én sem, de ha az aplay kimenetében ott a kártya, akkor az fel van ismerve
Pulseaudio, vagy pipewire van fent? -
Hello,
Miért jönne ide az Alpine?
Max. ha erre a Trafó laptopra az lenne való, mert még a Mint is sok 2GB RAM-hoz. 
A BIOS-t nem buktad volna szerintem, a MMC első 1-2 partícióját írásvédeni szokták ezeken, legalábbis én az ugyanilyen SBC-n úgy sem tudtam hazavágni, hogy dd-vel felülírtam másikéval
Legalábbis a gyári recovery rendberakja 
@captainnemo : Nem lehet, hogy rossz kimenet/hangprofil van kiválasztva? Nyáron szétszívtam az agyam Debianon ilyennel, hogy el voltak rontva a hangprofilok, meg elment a kimenet valami olyanra, ami nem volt megvalósítva a hardverben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hogy valamit napokig-hetekig kell keresni, az meg OS független szívás.

Rowon