Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Akciófigyelő: Százezer forint engedmény a Nothing Phone (3)-ra
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
captainnemo
üzenetére
"nincs olyan disztró amit felteszek és működik?"
Szerintem ezekre az obskurus hardverekre soha nem is volt."próbáltam realtek csomagot keresni, de csak egyet találtam ami szerintem bt releváns volt."
Olyan kell, ami firmware.sudo apt install
firmware-realteksudo apt install firmware-brcm80211
sudo apt install firmware-linux-nonfree
sudo apt install firmware-libertas
...csak nem tudom, ezek-e a jó csomagnevek. (Synapticban keress rá.)Meg ezt találtam, kifejezetten a x205-ről találta a Brave AI-ja :
"Once booted into a live environment, wireless connectivity can be enabled by ensuring the correct firmware files are in place. Thebrcmfmacwireless driver requires the file/lib/firmware/brcm/brcmfmac43340-sdio.txt, which is not located in the correct directory by default. This file can be copied from the EFI variables using the commandsudo cp -a /sys/firmware/efi/efivars/nvram* /lib/firmware/brcm/brcmfmac43340-sdio.txtafter mounting the efivarfs. Thebrcmfmac43340-sdio.binfile is usually already present in the system."
"Audio and Bluetooth functionality also require additional firmware and configuration steps, such as downloading theBCM43341B0.hcdfile for Bluetooth and applying a UCM configuration file for audio."Szóval ezzel még macerálni kell.
"systemctl -restart pipewire"
Kimenet jó...? Hangerőszabályzóban látszanak a HW kimenetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Witcher 1 Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon