- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
szerk. mégse
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha frissítéskezelőben automatikusra van állítva a frissítés (anyósnál lévő gép, így megoldott a rendszeres frissítés), akkor a rendszer upgrade (20.3>21.0) is automatikus lesz?
-
Sanyi.mTs
addikt
Xfce alatt hol tudom beállítani, hogy laptop kijelző lehajtásakot mit csináljon a gép, ha akkuról vagy tápról használom?
-
Sanyi.mTs
addikt
(Nagyon) Kezdő linux-os vagyok és csak a hobby gépemre van telepítve. Mint 19.3 xfce 64bit (LTS?)-ről, ahogy frissült hónapok alatt, eljutottam 20.2-ig.
Frissítéskezelő/Nézet/Linux kernelek alatt ott vannak a kernelek.
Ha jól látom, 5.4.0-80 az aktív, aminek a támogatása 2025. áprilisában jár le. És még van 30 elavult alatta. De ott van még 19 elavult + 1 kernel 5.8 és 1 elavult + 1 kernel 5.11 alatt.Ezek az elavult kernelek csak foglalják a helyet?
Miért az 5.4-es kernelt használja a rendszer a frissebb 5.11 helyett? Vagy azt használja, aminek tovább tart a támogatása? -
Sanyi.mTs
addikt
Tartalék gépemen használom a mint xfce-t, kb 2 hetente 1-2-szer.
Ha használom, akkor mindig előbb frissítések után nézek és telepítem, ha van.
Észrevettem, hogy a Frissítéskezelő/Nézet/Linux kernelek alatt ott van egy csomó elavult kernel 5.0.0-32-től 5.8.0-49-ig, majd a 5.8.0-50, ami még támogatott.Sok helyet foglalnak ezek az elavult kernelek?
Érdemes/ajánlott törölni őket? -
Sanyi.mTs
addikt
Be lehet állítani, hogy a Frissítéskezelőben megjelenő frissítések automatikusan, jelszó kérés nélkül települjenek?
-
Sanyi.mTs
addikt
Az miért van, hogy a Fájlkezelő (alsó sávjában) 78,1GiB szabad helyet mutat a Lemezek meg 90GB-t (Timeshift meg 89,9GB-t)?
Megnéztem online GB-GiB konvertert és 90GB kb 83,8GiB lenne. Akkor is hiányzik még 5,7GiB. Nem mintha hiányozna ez a kis hely, de azért jó lenne tudni az eltérés okát.
-
Sanyi.mTs
addikt
hol, hogy tudom a mentett wifi hálózatokat kezelni? Ilyet nem látok, ha a tálcán lévő wifi ikonra kattintok.
-
Sanyi.mTs
addikt
Egy lenovo thinkpad x200-on vga-ra kötött külső monitorral használom a mint-et.
A procedúra az indításhoz, hogy felhajtom a laptopot, bekapcsolom, bejelentkezek, majd lehajtom a laptopot. Ilyenkor a monitor átvált elsődleges képernyőre a kiterjesztett nézetből.A gondom, hogy ha valami (többnyire frissítés) miatt újra kell indítani a gépet, akkor bejelentkezéskor a fő képernyő átkerül a lecsukott laptop kijelzőre. Ami csak azért gond, mert jelszó beírása után minden így marad: lecsukott laptop kijelző az elsődleges, a monitor a kiterjesztett kijelző. Ennek megszüntetéséhez fel kell nyitnom a kijelzőt, majd lecsuknom.
Mi miatt lehet ez? Ez valami linux "feature" vagy a laptop bios-ában kellene valamit átállítani?
Ha jól rémlik win 10-nél nem volt ilyen gond. -
Sanyi.mTs
addikt
(XFCE)
Timeshift-tel csináltam mentést a gépről. Ezt a mentést honnan, hogyan tudom átmásolni külső meghajtóra? Hogy egy esetleges SSD hiba esetén vissza lehessen állítani a rendszert egy új SSD-n.Vagy erre a feladatra inkább más megoldást ajánlanátok?
Mindkét megoldás esetén kérném, hogy szájbarágósan írjátok le.
-
Sanyi.mTs
addikt
windows 10-es gépeimen eset internet security van telepítve. nagyon tetszik benne, hogy ha működik a windows-os gép, akkor az eset IS jelez, ha új eszköz csatlakozik a hálózathoz. (nem tudom, hogy mit figyel az eset)
Mint xfce alatt be lehet állítani hasonlót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Suzuki topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Amazon Kindle
- Nintendo Switch 2
- ASRock lapok általában
- Autós topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest