-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaliJack
aktív tag
Kendek, ntomka: köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat
.
Ezt a parancsot meg elmentem, hátha később is előjön (megmondom őszintén, hogy ilyen lehetőségre nem is gondoltam, ezért nem is kerestem). -
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki ezt a beépített backup programot?
Hétvégén gépcsere volt, és visszarakattam vele a home könyvtáramat, indítom az Operát, de nem tölt be mindent egy oldalról, majd mikor zárom le, kiírja, hogy nem tudja menteni a bookmarks.adr fájlt. Megnézem, és nem volt jogosultságom a legtöbb visszaállított könyvtárra, csak a root-nak volt teljes joga...
Gondoltam, hogy könnyen orvosolom a dolgot, de nem, mert az alkönyvtárak is zárolva voltak, hiába nyomogattam az "apply files folders inside" gombot (pontosan nem emlékszem a gomb feliratára.
Lehet, hogy az volt a gond, hogy mindent felülírattattam a progival?
Huszárvágással inkább átmásoltam a könyvtárakat, azzal nem volt gond, ráadásul sokkal gyorsabb volt.Egy pozitívuma volt: a szoftverlista alapján a korábban feltett progikat viszonylag gyorsan letöltötte és felrakta
.
Talán a Rendszerment progi jobb ötlet
.
-
BaliJack
aktív tag
Igen, az van. Egyelőre marad is.
Gondoltam, hogy ez lehet a gondja, de inkább nem tökölök vele tovább, le is szedtem az fglrx összes összetevőjét, mert akkor minek.
Az alap radeon driver-rel meg gondjaim voltak, legalábbis bekapcsolt compiz-nál. Megpróbálom finomhangolni, hátha úgy finomodnak a dolgok, de ha nem jön össze, az sem lesz katasztrófa.
Köszönöm az eddigi segítségedet
.
-
BaliJack
aktív tag
Igazad van és kösz, jeleztem a dolgot
.
Egy kérdés Mint-tel kapcsolatban: ATI-kártyám van, és jó lenne, ha egy pici gyorsítást ki lehetne belőle csiholni. Konkrétan arra gondolok, hogy amikor a jelszót kérdezi, és elsőtétíti a hátteret, akkor ne kb. 20 pixelsoronkénti sebességgel tegye ezt (nem tudom jobban megfogalmazni, sajnos). Vagy google térkép zoom-olásakor se legyen nagyon lassú.
Feltettem az Ubuntu topik első hsz-e alapján az fglrx drivert, de nem váltott át, és a Control Center az alábbit írja:
Hiba történt a Catalyst Control Center Linux változatának elindításakor. Ezt a következő okozhatta.Nincs ATI grafikus illesztő telepítve, vagy az ATI illesztő nem működik megfelelően.
Kérjük, telepítse a megfelelo ATI illesztot az ATI hardverhez, vagy konfigurálja azt az aticonfig haszálatával.Az aticonfig meg ezt írja ki:
aticonfig: No supported adapters detectedAz Ubuntu topik első hsz-ében leírtakból az utolsó mondat nem volt világos, láthatóan nem csinált semmit a gép. Erre a mondatra gondolok:
hogy menjen is, nem árt az x-et is beállítani:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
itt értelemszerűen a driver résznél az fglrx-et választod.A kérdésem tulajdonképpen az lenne, hogy hogyan is lehetne beállítani az fglrx-et vagy a mostani meghajtót (mondjuk lekérdezni sem tudom, hogy melyiket használja
; szerk.: lspci -v -s 03:00.0 paranccsal kiderült, h a radeon-t), hogy egy picikét jobban menjen?
-
BaliJack
aktív tag
Akkor nem kéne kiírnia, mint a Gmail esetében is, hogy ha látni szeretném a képeket, akkor kattintsak ide?
Félre ne érts, nem kötözködni szeretnék, mert tetszett a Thunderbird, csak ezt a html-es dolgot nem szerettem benne. Ha van valami egyszerű beállítás, akkor szívesen olvasom.
Meg ha lesz egy kis időm kísérletezni ma este, akkor kipróbálom/megnézem.Kösz az eddigi hsz-eket is
.
-
BaliJack
aktív tag
Nem tudom, nekem a 2-es verzióban mindig telepítenem kellett egy kiegészítőt, hogy azokat a hírleveleket is meg tudjam rendesen nézni, amiknek a feladóját nem vettem fel a kapcsolatok közé.
Evolution meg alapból tudja, nem kellett soha kiegészítő meg fel sem kell venni a feladókat a kapcsolatok közé.
Azért kérdezem, mert lehet, hogy van egy trükk erre Thunderbird-ben (a feladó felvételén kívül), amiről nem tudok még.
-
BaliJack
aktív tag
No, tegnap este sikerült feltenni mindent.
Tényleg az volt a gond, amit írtam, úgyhogy rádugtam a vinyót az alaplapi SATA-vezérlőre, és így már működik minden
.
Kicsit érdekesen indult a Mint-tel az ismerkedés, mert az ablakok mozgatás közben eléggé akadozva mentek a képernyőn. Mondom, ez jó, hogy így megy, mert eléggé idegesítő. Kapcsolgattam a compiz beállításokon, de nem javult a helyzet, aztán kikapcsoltam, és minden úgy mozog, ahogyan kell
. Valószínű, hogy a kártyám már túl régi, és nincsen a rendszerben alapból a megfelelő meghajtó telepítve. Tegnap már nem volt időm megnézni, hogy milyen meghajtó van telepítve, majd lassan eljutok odáig is.
A kezdeti döcögés megoldása után viszont amit kipróbáltam - telepítés, az nagyon tetszik. Szuper ez a szoftverközpont: pikk-pakk feltettem az Evolution-t, GParted-ot, ntfs-config-ot.
Thunderbird-ben mikor lesz benne alapból, hogy HTML leveleket mindenféle kiegészítő nélkül megjelenítsen? Mert ha jól láttam, akkor a 3.0-ésban sincsen még benne...
-
BaliJack
aktív tag
Kösz az érdeklődést
.
Na, hát mégsem olyan egyszerű a dolog
.
Kipróbáltam azt, amit azon az oldalon leírtak, amit adtál. De nem sikerült. Hétfő este meg már többre nem volt időm.
Tegnap este is nekifutottam, mindent legyalultam, legyen csak Linux Mint akkor. Szépen felrakta, de ugyanúgy nem ment. Próbáltam OpenSuse-t is, mert az mindig be tudja rakni rendesen a GRUB-ot ahova és ahogyan kell, de ott is ugyanez a hiba volt.
Oké, akkor legyen csak WinXP, de egy bebootolást megvárok. Itt is ugyanaz: villog a kurzor...
Na, gondoltam, hogy itt már más lehet a gond, mert ez nagyon nem jó.
Arra jutottam, hogy mivel a vinyó egy PCI-os SATA-vezérlőn van, lehet, hogy az ősrégi alaplapom ősrégi BIOSa nem tudja átadni vagy a kártya nem képes átvenni a rendszerindítást.
Ha lesz ma este időm, akkor vagy ezt a vinyót, vagy egy másikat rákötöm közvetlenül az alaplapi SATA-vezérlőre, és úgy futok neki.Kíváncsi vagyok a Mint-re, mert a menüje sokkal jobban tetszik, mint az Ubuntué. Viszont Suse-ban a sok xorg.conf-olást nem bírtam idegekkel
.
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Hétvégén feltettem a 9-es verziót, de nem indul el a gép.
Már csak egyetlen sata-s vinyó van benne, partíciók a következőképpen:
1. WinXp
2. Linux swap
3. Mint /
4. Mint /homeLetöltöttem a 9-es telepítőjét (ha jól tudom a Live DVD-t), elindult, Install Mint.
Az installálás rendben lezajlik, újraindulás, és amikor a gépben levő dolgok táblázata előjön, a kurzor villog, és nem megy tovább.
Annyit ki tudtam deríteni, hogy a GRUB-bal van vmi gond, mert a stage1 fájlt nem találja a szokott helyeken - grub shellben. A grub-install-al és grub-setup-pal is próbálkoztam, ott nem találta az eszközt.Van-e másféle telepítőlemeze a Mint-nek (úgy, mint Ubuntu Alternate - Ubuntu 9.04 csak így ment fel), vagy valami megoldás a GRUB feltelepítésére?
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- BestBuy topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest