Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Közben úgy néz ki, hogy mégis van tearing. Ablak mozgatásnál látszik, ha nagyon figyelem. Eddig nyilván nem tűnt fel, mert szinte minden teljes képrenyőn van.
    Van egy ilyen bug - ami nálam is aktuális - , hogy hiába kapcsolod be a vsync-et (xfwm-ben "Synchronize drawing to vertical blank"-nak becézik), amint bezárod az ablakot, elfelejti.

De elvileg van rá "very easy fix":
    - letöltesz egy tucat dev csomagot
    - leszeded az xfwm forrását
    - behúzol egy commitot, ami megoldja a hibát
    - újrafordítod a csomagot

Holnap (ma) megnézem közelebbről.

Szerintem az sem tearing, ha a tesztvideók alatt nem volt, akkor nincs. Némi villódzásszerű utánhúzás nálam is van, ha ablakot mozgatok. Ez nem tudom mitől van, másnál jelentkezik-e, de csak ablak mozgatásánál van, és volt akkor is, amikor modesetting driver helyett Intel Xorg drivert használtam. Ha majd átállok Wayland + Sway kombóra, azon is ellenőrzöm, mert gyanítom, hogy a Xorg miatt van, nem a driver vagy a kijelző okozza.

Az Xfce kompozitorával ne szenvedj (úgy emlékszem, hogy nálam jól működik, megjegyzi a vsyncet, de holnap kipróbálom újra), próbából tiltsd le, és indítsd el helyette a compont. Én ezekkel a beállításokkal használom (vagyis többel, de azok átlátszóságot, elmosást, ilyesmit adnak hozzá):
    compton --backend glx --vsync opengl

A Xorg Intel drivernek még egy előnyét láttam: nem csak a TearFree opciót veszi el (ezzel kiváltva a kompozitort, aki csak vsyncre használná), hanem valahogy szebb az élsimítása, pl. kerek ikonok rajzolatánál. Modesetting drivernél kicsit mintha recésebbek lennének.

Új hozzászólás Aktív témák