- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
Ping nem ment...
Viszont továbbra sem kerek a történet, mert azt mondja, hogy az usb-s dvb-t tuner nem konfigurált.
w_scan sem talál semmitw_scan -ft -cHU -L >channels_hu_dvb-t.conf
w_scan version 20130331 (compiled for DVB API 5.10)
using settings for HUNGARY
Country identifier HU not defined. Using defaults.
scan type TERRESTRIAL, channellist 4
output format vlc xspf playlist
output charset 'UTF-8'
Info: using DVB adapter auto detection.
/dev/dvb/adapter0/frontend0 -> TERRESTRIAL "Realtek RTL2832 (DVB-T)": good :-)
/dev/dvb/adapter0/frontend1 -> TERRESTRIAL "Panasonic MN88473": very good :-))
Using TERRESTRIAL frontend (adapter /dev/dvb/adapter0/frontend1)
-_-_-_-_ Getting frontend capabilities-_-_-_-_
Using DVB API 5.a
frontend 'Panasonic MN88473' supports
DVB-T2
INVERSION_AUTO
QAM_AUTO
TRANSMISSION_MODE_AUTO
GUARD_INTERVAL_AUTO
HIERARCHY_AUTO
FEC_AUTO
FREQ (42.00MHz ... 1002.00MHz)
....
....
ERROR: Sorry - i couldn't get any working frequency/transponder
Nothing to scan!!Pedig olyan antennát tettem rá amivel tutira jönnie kell legalább az M1/M2-nek.
Vkinek vmi ötlete, hogy mit kéne kipróbálni? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Ujjlenyomat olvasót próbálnám beüzemelni. Ezen leirás alapján nem tünt nehéznek: [link]
Addig eljutok, hogy scannelje be a megfelelő ujjat, dob egy OK-ot majd rögtön visszavállt Waiting, Please scan your finger... ilyenkor mi van?Ezt irja a manual:
Now enroll the fingerprint. Depending on the scanner hardware, the driver software and the quality of the data you have to repeat this process until a message about the successful storage of the data appearsde 10-20 ismétlés 5-10 perc várás elég kell, hogy legyen. Itt vmi problematika lesz, csak nem tudom, hogy mi.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Adódott egy kis MythTV-s problémám.
Szóval vettem egy DVB-T.. -s usb sticket, hogy majd nézek néha TV-t.
Fel is raktam a MythTV-t mert az állitólag jó.
No bármit csinálok, azt irja ki, hogy nem tud a mythtv user kapcsolódni az adatbázishoz.
Viszont a mythtv userrel be tudok lépni a mysql-be -> tehát a jelszó rendben van
mythconverg táblához is van jogosultsága| GRANT ALL PRIVILEGES ON `mythconverg`.* TO 'mythtv'@'%'
lyenkor WTF?
Esetleg mit ajánlatok helyette? -
sonar
addikt
válasz
ubyegon2 #7225 üzenetére
Igen ezzel egyetértek. Viszont egypárszor belefuttattam már Home usernél is, hogy jól jött volna a GPT.
Én úgy vagyok vele ha a HW támogatja akkor ne azért ne az új legyen mert nem értek hozzá. Csak egyszer kell beállitani és utána már mindegy
Illetve ha vki csak win-t használ akkor a secure boot feature sem egy elvetendő dolog ami szintén csak az uefivel lehetséges.
Illetve lol kategória, de van olyan workstation amiben ha nem uefi kompatbilis videókártya van akkor nem tudsz belépni a "bios"-ba ha win10 secure boot engedélyezve van, mivel addig nem él a kártya és nincsen kép. -
sonar
addikt
válasz
Lathronos #7220 üzenetére
Khm azért a legacy az legacy....
Számtalan előnye van az UEFI-nek a legnagyobb a GPT-s particiós tábla.
Server fronton már több éve szinte kizárólag csak UEFI-ben telepítek.
Vannak olyan hálókártyák amik már nem is tudnak legacyban bootolni...És nem az ms találta ki
Amire te gondolsz az a Secure Boot
Gyakorlatilag annyit csináltál, hogy a Windows boot managere helyett a grub lett az alapértelmezett bootmanager -
sonar
addikt
Szerintem hibás lesz mert az Olvasási hibák gyakorisága irreálisan magas. (bár van olyan típus - tipikusan seagete ahol ez az érték folyamatosan nő)
A küszöb meg legrosszabb értéket szoktam nézni , ha azok közelítenek egymáshoz akkor kell sürgősen egy tartalékot kéznél tartani.
Szektor hibát sem látok, de az az olvasási hiba gyakorisága ami bántja a szememet. Google-t kéne megkérdeni, hogy mit mond winyó típusáról -
sonar
addikt
Hajt a kíváncsiság. De jelenleg egy laptopom van csak és azon fontosabb az üzembiztonság.
De el szoktam rakni az ilyen linkeket és ha van alkalom akkor kipróbálom.#7168
Érdmes nézegetni a mint-es fórumot? Egy időben nagyon meguntam (mint a linux kezdőknek topic) mindig ugyanazok a kérdések forogtak. -
sonar
addikt
Sziasztok,
liquorix kernel-ről hallott már vki? És próbálta?
-
sonar
addikt
válasz
Damateo #6558 üzenetére
Ha már mysql én a workbench-et javaslom, repóból telepedik és minden nemű adatbázis műveletre jó.
(official oracle supported cucc, minden földi jóval...)
sudo apt-get install mysql-workbench
https://dev.mysql.com/doc/workbench/en/wb-installing-linux.htmlphpMyAdmin-t én nem szeretem. És komolyabb adatbázis műveleteket nem is nagyon lehet vele csinálni.
-
sonar
addikt
válasz
Gergő101 #6465 üzenetére
Gépje vállogatja.
Nekem egy új lenovo laptopom van amiben i5-5200U van és minden funkció csak akkor működött rendesen ha frissitettem a kernelt 4.2-re. (17.1 esetén) Jelenleg 17.3-t használok 4.4-es kernellel.
De asszony HP laptopján meg ami simán azzal megy ami éppen jön a repóból.
Szóval a tapasztalat az, hogy ha új a HW akkor lehet, hogy egy új kernellel jobb lesz.Más: ha vki elektronikával akar foglalkozni. Az eagle 64 bites linuxos változata simán fut.
(még tesztelni kell rendesen, de egyenlőre úgy néz ki, hogy issue mentes) -
sonar
addikt
válasz
donmackó #6436 üzenetére
Pedig sanszos, hogy ott van a kuta elásva.
OpenWRT egyik verziója csinálja linux-szal. (miután frissítettem a tplinket)
Nálam is ez van, linux alatt néha randomra belassul irgalmatlanul és pár perc után megy újra minden. Viszont Win alatt nem csinálja. Tesztelve több laptoppal is.Ha lesz időm akkor majd cserélgetem az OpenWRT fw-ket.
De kíváncsi vagyok ott is ez a kombó van-e? -
sonar
addikt
Megkerülős módszer. Frissít és utána átírja a grubot, hogy a régiről bootoljon továbbra is
-
sonar
addikt
válasz
Just_Reboot #6312 üzenetére
Ha csak egyszerű funkciók kellenek akkor xnview. (sok tekintetben lényegesen jobb, mint a gimp)
Hátránya, hogy nincs repóban, de két klikk a telepitése igy is.
[link] -
sonar
addikt
Igen, csak megörültem, hogy találtam szép syntax kiemelőket és figyelmetlenségben egyből kicsaptam a felesleget, amit meg leszedtem azt meg vmiért nem ette meg, de ha okosan előbb kipróbáltam volna akkor nincs ilyen blama. Ebből is tanultam
bashrc-be mit szoktál belerakni?
Én eddig csak ashopt -s cdspell
-t raktam bele pluszként. Amúgy ez a mint-es jól meg van szerkesztve. Még egy history timestampen gondolkodok -
sonar
addikt
bashrc-t szoktátok moddolni?
-
sonar
addikt
Kösz mindenkinek.
Jó lett -
sonar
addikt
Sziasztok,
Vki fel tudja dobni vhová egy tgz-be az /usr/share/nano/ tartalmát.
Hülye módon nem csináltam backupot mikor a szinezéssel szórakoztam. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Valaki meg tudná mondani pontosa, hogy mit kell felrakni ahhoz, hogy MTP-n lehessen a telfonnal kommunikálni?
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #6152 üzenetére
win alól nem próbáltad meg flashelni a bios-t?
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #6150 üzenetére
Ha a hw nem engedelmeskedik akkor szopek. De most is a szitu semmi sem bootol?
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #6148 üzenetére
Próbáltad, hogy winyó nélküli inditod, külső billentyűzettel?
Dual bootos telepitésem még nem volt. De ahol tehetem efi és gpt.
El kell már felejteni a régi dolgokat. -
sonar
addikt
válasz
hódmaci #6139 üzenetére
swap-ra ma már nem nagyon van szükség ha 4Giga feletti ramod van. 4 giga ram-nál is csak akkor kell swap ha vmi nagy memória igényű progit használsz. (képszerkesztés, videó vágás, újabb játékok...)
Asszony laptopján már 2 éve nincs swap partició, és vigan elmegy 4 giga rammal.Egyébként szerintem kár elpazarolni az egész ssd-t csak rendszerre. Az én jó sok mindennel ellátott rendszerem is csak 20G.
azt csak halkan jegyzem meg, hogy ki és be is kapcsolható a swappolás. szóval ha csinálsz neki helyet attól még nem biztos, hogy kell használnod. 4-8 giga elvesztése meg nem a világ.
egyébként itt találsz egy egész jó leirást az efi-s telepitésről [link]
-
sonar
addikt
válasz
fradi81 #6077 üzenetére
Én NTP-vel szinkronizálom az időt és nincs ilyen gondom.
Ma már Win10 nél is megoldható, hogy NTP-vel szinkronizáljon. [link]Otthon a router ntp kliens és server is egyben úgyhogy, mindenhol pontos és egyforma az idő, kivéve a mikrón mert az 5 perccel előbbre van állitva, hogy el ne késsek reggel a munkából
-
sonar
addikt
Helló,
Leszedtem egy 17.3 mate-t de sehol se találok checksum file-t
18-ashoz van fent, de 17.3 hoz nem találok semmit. Vkinek tippje? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Az EB-t nézi vki streamelve?
Ha igen hol és hogyan? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Van egy lenovo G565 laptop (AMD Athlon P320 Dual Core + HD5430) amire felraktam Mint 17.3 Mate-t
Minden szépen fel is ment de nagyon forró folyamatosan 80 fok körül van a CPU pedig elvileg működik a szabályzás (idle-ben visszaveszi az órajelet 800MHz-re)
Próbáltam a témában kutakodni, de csak összekeveredtem.
Illetve VGA-nál kiválasztottam az fglrx drivert, van még vmi teendő, hogy ebből az ati-ból a maximumot kihozza az ember? -
sonar
addikt
Én a napokban jártam hasonlóan. Firefox alatt vmi flash-es oldal egyszerűen megfogta az egeret.
Hiába tettem le a tálcára az egér csak nem akart menni. De vmi pillanatnyi elmezavar lehetett mert azóta nem produkálta. (touch paddal ki tudtam húzni a flashből és utána ment egérrel is)
Illetve ha laptop akkor a touchpad nincs-e beragadva... -
sonar
addikt
Hi,
A linux akadémiás előadásokat nem szokta vki rögziteni?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
home könyvtár titkositást szokott vki használni?
Mi van ha utána a winyót másik gépbe rakom, fel lehet oldani a titkosítást?
Kinek milyen tapasztalata van? -
sonar
addikt
Szerintem a baj, hogy HD Graphics 5500 driver nincs felrakva.
Mit kéne ehhez telepiteni? -
sonar
addikt
Hi,
Kaptam egy új laptopot Lenovo L450. Eddig minden faja is volt, de miután felraktam a skype-ot
és ha lecsukom és felnyitom akkor kijelző használhatatlan lesz mert a képfrissités a commodori időket idézi.
Mit lehetne tenni?
mint 17.2 - Mate -
sonar
addikt
Sziasztok,
Adott egy hp8440p amihez szeretnék webkamerát használni ami elvileg 2MP-s (elvileg 1920*1080)
VLC-vel próbáltam, de ott 1024*768-cal hajlandó csak működni.
Mivel lenne érdemes próbálkozni? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Használja vki az ABEV-es nyomtatvány kitöltőt Linux Mint 17.1 alatt?
Szeretném tudni, hogy kikne mi a tapasztalata. Csak, hogy szenvedjek-e vele vagy rakjam fel inkább win7-re -
sonar
addikt
Sziasztok,
Azt hittem lehidalok. Regisztrálni akartam magam a webkincstaron, de nem megy mert azt mondja, hogy nem támogatott böngésző
Linux Mint 13 + FireFox 37.0
LOL
BTW van akinek esetleg megy az oldal? -
sonar
addikt
válasz
szacsee #2284 üzenetére
Én rufusszal csináltam már 10 fölötti Linux Mint pendrive-ot (többek között)
A lili-vel az a baj, hogy néha megkutyulja a pendrive particiós tábláját és utána nem biztos, hogy tudsz belőle megint normális boot-os pendrive-ot csinálni és BootICE-szal vagy gparteddel törölni kell minden particiós bejegyzést a pendriveről. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Meg tudja mondani valaki, hogy Mint Mate 13 Firefox-ban mi a default Flash?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Asus Rog Strix G16
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest