- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Aylarth #2102 üzenetére
Nekem nem egészen világos, mit is csináltál.
"Ezért Windows alól csináltam a lemezkezelővel egy szabad meghajtót"
"így sem tudott települni rá a Linux Mint"
Ezeket részletezd, fejtsd ki bővebben. Konkrét kékhalált kapsz vagy pedig csak nem indul a Win? Ír valami hibaüzenetet? A Mint-nél a Valami más opciót használtad? Akkor az MBR helyreállítása sem sikerült? Mire panaszkodik? -
lev258
veterán
válasz
V.Stryker #2072 üzenetére
Amennyire tudom (bár biztos nem vagyok benne), a probléma gyökere az, hogy a Mint saját desktop manager-t használ (MDM), míg a többi disztró általában az LDM-et. Valamiért az Nvidia driver az előbbivel még nincs kibékülve, legalábbis a kényelmesebb videókártya váltáshoz is az LDM feltelepítését ajánlják. Alternatív lehetőség: Ubuntura felrakod a Cinnamon-t. Ezzel elvileg megszűnik a probléma. Mint-nél, ha nullázod az ide tartozó beállításokat, illetve ahogy írtam, Intel-re váltasz, akkor elvileg nem lesz gond.
-
lev258
veterán
Van rá megoldás. Az időre: valamelyik rendszert rá kell venned, hogy a másik beállítást használja. Ennyi. Ha csak egy rendszer van fenn, nincs vele gond. A wifi meg szintén rendben lesz, nálam megmaradnak a beállításai telepített rendszeren. Az, hogy a pendrive-on van hely, nem jelenti, hogy menti is a beállításokat. Ezt a pendrive készítésénél kell bejelölni, amennyire emlékszem.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #2049 üzenetére
A K betűből úgy sejtem, a fél KDE-t magával rántja. Keresgélj még egy kicsit.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #2047 üzenetére
Thunderbird, Evolution?
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #2033 üzenetére
Milyen bővítmény? Tessék kisregényt írni, hogy mi is értsük.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #2029 üzenetére
A Firefox frissül magától. Ma már fel is ment a frissítésekkel.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #2017 üzenetére
A Cinnamonhoz van, ami kattintással telepíthető. Esetleg megnézheted azt is. Amit valami külső forrásból szedsz le, annál kell lennie valami leírásnak is (esetleg a honlapon). Milyen egér? Másik működött? Mert lehet, hogy az egérrel van gond.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #2011 üzenetére
Szóval a Windows ment ki az ablakon.
-
lev258
veterán
válasz
mefistofeles #2008 üzenetére
A Nemo Beállításaiban (Viselkedés) megtalálod.
srich: Az UHU milyen hibaüzenettel halt meg? -
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1866 üzenetére
A munkaterületek számát csökkentsd, az biztos megoldja.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1860 üzenetére
Meg kellene nézni, Live alatt is ezt látod-e. Meg persze nem árt egy memóriateszt se.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1860 üzenetére
Szintén i3-as procim van, én viszont nem tapasztaltam hasonlót eddig. Bár az is igaz, hogy a NoScript sok szeméttől megkímél.
-
lev258
veterán
válasz
<>jana<> #1851 üzenetére
Olyan előfordul, bár az okát nem ismerem, hogy egy adott routeres kapcsolaton a Linux valamiért hátrányba kerül (ezt általában a router okozza), viszont olyat még nem láttam, hogy hálózattól (routeres környezettől), géptől és rendszertől függetlenül is jelentkezik. Részletezd a dolgot, mert így nincs rendben. Amúgy közvetlenül (router-t átugorva) is jelentkezik a probléma?
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1831 üzenetére
Mire gondolsz?
Hardvert, rendszert megadtad?
Utóbbi kérdés még mindig áll. -
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1828 üzenetére
Itt lesz a válasz: [link]
Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
lev258
veterán
Don't feed the troll.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1809 üzenetére
Önmagában a ppa-k még nem, de ami bennük van, az sok dolgot csinálhat. Esetleg később egy usb-s Mint 17.1 Live-ot is megpróbálhatnál, ott tapasztalsz-e gondot tartósabb használatnál.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1807 üzenetére
Az a merevlemez összes bekapcsolva töltött idejét jelenti. És usb-ről? Amúgy a Grub-ban is ott az opció, ha nem tévedek (nyomd a Shift-et bekapcsolás után).
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1805 üzenetére
Igen, a Lemezeken belül elérhető információ/tesztelő részt értem. Lehet még próbálni újabb kernelt is.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #1803 üzenetére
Memóriateszt volt? Videókártyához fenn van az AMD driver? S.M.A.R.T. adatok rendben?
-
lev258
veterán
Már egy ideje gondolkodtam rajta, én miért nem tudok 17.1-re frissíteni. Aztán beugrott, hogy korábban kicseréltem a kiszolgálókat. Miután visszaállítottam a fő szerverekre, végre nekem is megjelent a MintUpdate frissítése. Jelentem, büszke 17.1 felhasználó vagyok most már (és még belefért a 3.13-as kernel frissítése is).
-
lev258
veterán
Már egy ideje gondolkodtam rajta, én miért nem tudok 17.1-re frissíteni. Aztán beugrott, hogy korábban kicseréltem a kiszolgálókat. Miután visszaállítottam a fő szerverekre, végre nekem is megjelent a Mint Update frissítése. Jelentem, büszke 17.1 felhasználó vagyok most már (és még belefért a 3.13-as kernel frissítése is).
-
-
lev258
veterán
válasz
SATtila144 #1662 üzenetére
Ha egy 1-eseket is tartalmazó .txt fájlt nyomtatsz, akkor is tapasztalod?
Mondjuk a 16-os már nem támogatott, de ez még nem elég indok. -
lev258
veterán
Ezt gondoltam belinkelem. Továbbá azt is írják, a Linux Mint 17.1 a hónap végén érkezik.
-
lev258
veterán
Azon ne akadj fenn. Azt hiszem, én is találkoztam már hasonlóval. Egy két apróságot még csiszolni kell a Cinnamonban Örüljünk annak, hogy nem Windows-t ír ki.
Nem okoz semmilyen gondot, más program rendben kiírja.
A több, mint 100GB-s pendrive-ról hallottál már, ami még növekszik is? -
lev258
veterán
válasz
JPeti86 #1618 üzenetére
Első gondolatom olvasás közben az volt, hogy én a mobilnetes PIN kódot egyszerűen kikapcsoltam, épp azért, hogy véletlenül se zavarjon be. Emellett felmerül a kérdés, milyen frissítések voltak. Esetleg korábbi kernellel (ha van ilyened) próbáltad indítani? Nekem már többször előfordult az is, hogy a SIM-et nem érzékelte a modem, kicsit meg kellett dörzsölni, hogy jó legyen.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1596 üzenetére
Könnyen lehet, hogy a billentyűzet elektronikája bajos.
-
lev258
veterán
válasz
Ezekiel Ston #1594 üzenetére
Másik billentyűzettel is tapasztalod?
-
-
lev258
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged