Hirdetés
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Macrodroid
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: A kérdés...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Megcsináltam, amit írtál és sikerült végigvinni. A legutolsó parancs jól jött, mert anélkül chroot alatt az
apt-get install grub-efi-amd64folyamatosan hibaüzenetet dobott. Viszont utána jött a feketeleves...Amikor újraindítottam a gépet és rá volt dugva USB-n a külső SSD, akkor az alábbi hibaüzenetet kaptam:Secure Boot
Image failed to verify with *ACESS DENIED*.
Press any key to continue.Majd leokézva továbbugrott és betöltött a Windows, de az is már javítással kezdett. Az F12-es boot menüben most sima "grub" bejegyzés van az első helyen a korábbi "ubuntu" helyett. Hiába megyek az előbbire, nincs GRUB és az Ubuntu sem indul. Csak a Windows működik, az túlélte.

Amúgy még a teljes művelet előtt rápróbáltam és ha Ubuntu alatt nyomtam egysudo update-grubparancsot, akkor felismerte és berakta a külső SSD-n lévő rendszereket a menübe. Utána booltoltak MBR alapon is, illetve agdiskátkonvertálás után is. Viszont utóbbi művelet után ugyanaz a hiba jött elő, ami korábban említettem a másik topikban [link].
Szóval, ha újratelepítem a helyi lemezre a Linuxot / GRUB-ot, akkor vsz megint működésre bírhatók a külső meghajtón lévő rendszerek is. De a fentebb említett megoldást viszont jobb, ha nem erőltetem.Azért köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Okos Otthon / Smart Home
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Rowon