Hirdetés
- Ezek az új Apple termékek hivatalos magyar árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Megcsináltam, amit írtál és sikerült végigvinni. A legutolsó parancs jól jött, mert anélkül chroot alatt az
apt-get install grub-efi-amd64
folyamatosan hibaüzenetet dobott. Viszont utána jött a feketeleves...Amikor újraindítottam a gépet és rá volt dugva USB-n a külső SSD, akkor az alábbi hibaüzenetet kaptam:Secure Boot
Image failed to verify with *ACESS DENIED*.
Press any key to continue.Majd leokézva továbbugrott és betöltött a Windows, de az is már javítással kezdett. Az F12-es boot menüben most sima "grub" bejegyzés van az első helyen a korábbi "ubuntu" helyett. Hiába megyek az előbbire, nincs GRUB és az Ubuntu sem indul. Csak a Windows működik, az túlélte.
Amúgy még a teljes művelet előtt rápróbáltam és ha Ubuntu alatt nyomtam egysudo update-grub
parancsot, akkor felismerte és berakta a külső SSD-n lévő rendszereket a menübe. Utána booltoltak MBR alapon is, illetve agdisk
átkonvertálás után is. Viszont utóbbi művelet után ugyanaz a hiba jött elő, ami korábban említettem a másik topikban [link].
Szóval, ha újratelepítem a helyi lemezre a Linuxot / GRUB-ot, akkor vsz megint működésre bírhatók a külső meghajtón lévő rendszerek is. De a fentebb említett megoldást viszont jobb, ha nem erőltetem.Azért köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest