- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- MWC 2026: Rám nézett a Robot Phone, zavarba jöttem
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Megcsináltam, amit írtál és sikerült végigvinni. A legutolsó parancs jól jött, mert anélkül chroot alatt az
apt-get install grub-efi-amd64folyamatosan hibaüzenetet dobott. Viszont utána jött a feketeleves...Amikor újraindítottam a gépet és rá volt dugva USB-n a külső SSD, akkor az alábbi hibaüzenetet kaptam:Secure Boot
Image failed to verify with *ACESS DENIED*.
Press any key to continue.Majd leokézva továbbugrott és betöltött a Windows, de az is már javítással kezdett. Az F12-es boot menüben most sima "grub" bejegyzés van az első helyen a korábbi "ubuntu" helyett. Hiába megyek az előbbire, nincs GRUB és az Ubuntu sem indul. Csak a Windows működik, az túlélte.

Amúgy még a teljes művelet előtt rápróbáltam és ha Ubuntu alatt nyomtam egysudo update-grubparancsot, akkor felismerte és berakta a külső SSD-n lévő rendszereket a menübe. Utána booltoltak MBR alapon is, illetve agdiskátkonvertálás után is. Viszont utóbbi művelet után ugyanaz a hiba jött elő, ami korábban említettem a másik topikban [link].
Szóval, ha újratelepítem a helyi lemezre a Linuxot / GRUB-ot, akkor vsz megint működésre bírhatók a külső meghajtón lévő rendszerek is. De a fentebb említett megoldást viszont jobb, ha nem erőltetem.Azért köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Call of Duty: Black Ops 7
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Diablo II: Classic és Resurrected
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Viccrovat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e 128GB White használt újszerű 100% akku 83 ciklus garanciás 2026.10.26-ig
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Beszámítás! Asus TUF VG249Q 24 144Hz FHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Apple iPhone 13 128GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Rowon