Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea
    aktív tag

A képernyőfotóból az lehet kiszűrni, hogy a megadott címke szerint nem tudja beazonosítani a root partíciót. Vélhetően azért nem, mert rossz helyen keresi. A grub.cfg bejegyzéscímeiben az sdb7 utal a betölteni kívánt kernel helyére, ami ugye már a második merevlemezen található, a hd1 hd0-ra állítással szerintem csak rontottál a helyzeten. A hdd lehet az első lemez a gépben, a pendrive csak a második.
    Update-grub paranccsal vissza kell állítani az eredeti állapotot és ott nyomozni, hogy hol akad el a folyamat.

Köszönöm a tippeket! Megvan az eredeti grub.cfg, visszaállítom és onnan indulok. Abban nem vagyok biztos, hogy a BIOS és a GRUB HDD-nek vagy USB-s memóriakártyának látja-e a pendrive-ot, gyanús a hdd, legalábbis BIOS-nál egy kategóriában van a tényleges merevlemezzel.

Amúgy csak én írtam át kézileg címkére, előtte UUID volt megadva, ami sokkal egzaktabb - de az eredmény ugyanaz volt.

A fentiektől függetlenül a busybox-ban a blkid-nek nem kellene mutatnia a lehetséges drive-okat? vagy sudo blkid-vel kellene próbálkoznom...?

Új hozzászólás Aktív témák