Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Poco F7 – bajnokesélyes
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zizidor
üzenetére
Ennek a lehetősége már az LMDE 6-ban is benne van. a /lib/grub mappából az x86_64-efi-signed mappát kell átmásolni a /boot/grub mappába. Utána bebootolni valami fondorlatos módon secure boottal. Aztán valahogy bemásolni az EFI partícióra és sudo update-grub. Nem tudom pontosan de valahogy így. Én így szoktam az UEFI bootos linuxot megtanítani Legacy módra is bootolni. Átmásolom az i386-pc mappát , ha van, de ha nincs, akkor előbb a synaptic-kal telepítgetek össze-vissza grub verziókat, amíg össze nem jön mind a két számomra fontos mappa a /lib/grub mappában és ezután már csak be kell bootolni a barkácsolt linuxomat egy másik legacy linux segítségével és sudo grub-install /dev/sda például és utánna sudo update-grub. Ezutrán már bootolható Legacy módra is. De aztán UEFI-be kell bootolni, hogy a sudo update-grub csatakiáltásra az UEFI- s windowst is felvegye a grub-menübe és minden megvan . Csak ésszel ne akarjuk a legacys grub menüből elindítani az UEFI-s windowst. .... Bár már egyszer úgy megkavartam, hogy UEFI módban az i386-pc mappa dolgozott.
Ki érti ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Ki érti ezt?
Rowon