Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka
    senior tag

Szia!

Most ébredezem, így még csak a paneles dolgot tudom felfogni elsőre, a default Menuben szerintem nincs Recent Application, csak a Recent Files opciót lehet bekapcsolni. Wine-t nem ismerem, de valahogy lehet ikont hozzárendelni telepített programokhoz és a Menuben pakolgatni, de ezt most nem tudom értelmezni még.

A második panel. Nézd meg először a meglévő panel szerkesztés működését és utána menni fog a dolog. Kiraksz egy második panelt, bekapcsolod a panelszerkesztő módot és láthatod, hogy a panelen színes sávok jelennek meg(először nehezen észrevehető bordó és zöld), ezekben tudsz dolgozni csak, a fekete rész inaktív. Ha két paneled van, akkor aktív lesz a Panelbeállítások bekapcsolásával a Előző panel és a Következő panel gomb.

Ha a Panelszerkesztő opció aktív és váltasz az előbbi gombokkal, látni fogod, hogy egyik végig színes(átlátszó), a másikban pedig megjelenik pár eltérő színű kis kocka, na ezekbe lehet áthúzni az másik panelen lévő blokkokat vagy egyes ikonokat. Próbáld ki, láthatod, hogy ide pakolgatva benn marad, a fekete részről visszaugrik, de ezek a eltérő színű részek híznak, ahogy belepakolsz dogokat. Ha ez sikerül, akkor más sínen vagy, onnantól mindig az aktív panelt tudod állítgatni, elrejteni, etc.

A Menu kérdésre hirtelen azt tudom javasolni, hogy a Kisalkalmazások között lévő felrakható különböző Menüket nézegesd meg, milyen opciók vannak benne, hátha valamelyikben lesznek Frawly által linkelt leírásban látható opciók.

Ezzel úgy érzem már csak holnap fogok próbálkozni! Köszi! Mindenképpen jelzek ha jutok valamire. A színes részekkel már találkoztam, értelmeznem nem sikerült még
    , de fogok vele játszani, a paneleknél a Troubleshoot alatt már úgy is megtaláltam a restore opciót, szóval nem lesz gond ha valami nem úgy sikerülne ahogy terveztem :))

Wine-t meg nem eröltetem, főleg ha tényleg a háttérben fog dolgozni, nem hiányzik így már az ikonok közül. Igazából csak a kíváncsiság hajtott, de mielőtt eldöntöttem, hogy váltok az alternativeto oldalon átnéztem az általam használt alkalmazásokat, és nem igen maradt olyan amihez win kéne, talán majd a későbbiekben ha ráfeküdnék a Harmony távirányítóm lesz necces, mert a linuxos változatot ha jól emlékszem 2015 óta nem fejlesztik.... Mondjuk a Unifi controller telepítése nem volt egyszerű, de szerencsére erre is van már egy jó kis telelpítési segédlet a ubiquiti közösségből.

(#12263) Frawly : Köszi, már ez is jó kiindulás volt!

Új hozzászólás Aktív témák