Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nOvOp
    senior tag

Igazán nincs mit! :)

(vagy itt nem úgy van, hogy nagyobb a rendszerkövetelmény minél újabb a rendszer?)

Nem, ráadásul épp a Mint az, legalábbis Cinnamon DE esetén, ami fürgébb lett 19-től! ;)
    Egyébként nő a rendszerkövetelmény természetesen, de nem feltétlenül az oprendszer okozza, hanem a növekvő igények az alkalmazott programok, böngészők, etc. miatt. Ezek után fut a rendszer is. (szerintem)

Szóval úgy látom sok szükséged nincs a külön /home-ra. :N

Akár már felteheted a 19.2 verziót is, Mate esetén is fürgébb lett szerintem 19-től.

Kipróbáltam pár verziót (18.3;19.1;19.2) mind a cinnamon, mind a mate felületből. Mindegyiknél grub hibával összeomlott a telepítő. Próbáltam, hogy a hdd-t kivettem és csak az ssd volt benne. Próbáltam kompatibilis módban is. A BIOS-ban nincs UEFI választási lehetőség, a fast boot ki van kapcsolva, a secure boot is kikapcsolt állapotban van, de azt nem is lehet módosítani. W10-ben a gyorsindítás is ki van kapcsolva. Az ssd és a hdd is MBR. Minden telepítésnél UEFI módban akar telepíteni, mert rákérdez mindig. És az összeomlás után, ha megnézem a /sys/firmware mappát, van benne efi mappa is, aminek az esetemben, ha jól tudom, nem kellene lennie. Szóval nem jutottam előre.

Új hozzászólás Aktív témák