- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
rii
nagyúr
''...................lehet valaki nem tudja feltenni, de akkor az sztem durva HW utkozes ..... vagy IRQ, .... nekem is van egy gep, ... be se tud boot-olni ..... de a havwer gepere szinten felvagtam ropke 20 perc alatt full-ra .....................''
szal a boot CD nem tud boot-olni ... EHHH... sorry -
rii
nagyúr
szerintem meg iszonyat jo az UHU ....
Debian alapokon van ... csakhogy .... nekem mar van egy pici Linuxos multam, de a Debian Woodyt 2-3 hetig tartott mire osszejott minden.
(7-8x kerenl fordigatas, 10-15x NVIDIA driver fordigatas, 10-15 ALSA fordigatas)
most mar felmenne 4 oras munkaval.....
Ugyanakkor a szinten Debianos alapokon nyugvo UHU Linux 16 perc installal alatt tobbet tudott a mint a woody 4 oras munkaval ..... pl: 85Hzn kuldi a monitort ....
szal jo az a UHU .....
lehet valaki nem tudja feltenni, de akkor az sztem durva HW utkozes ..... vagy IRQ, .... nekem is van egy gep, ... .be se tud boot-olni ..... de a havwer gepere szinten felvagtam ropke 20 perc alatt full-ra ...... -
tocsa
senior tag
Elég az első CD, felrakod a base rendszert onnantól pedig apt-get-el megy netről. Hehehe. Ennyit a 7 CD-ről.
Főleg ha egyetemi gép, akkor van sávszél is: volt, hogy 600-800 MB/sec-el zúztuk le a Debiant fsn-ről. De ha nincs net, akkor is elég 4 CD, a maradék 3 az source CD! És azon a 4 CD-n minden rajta van, extra csomagok, stb.
Üdv! -
Dalee
aktív tag
Érdemes-e megvenni a debian dobozos változatát?
Adnak-e hozzá értelmes doksikat?
Én elsőként a SUSE 7.3 -at megvettem és kezdőként,
sokat lehetett belőle tanulni (az internetes doksik mellett).
Más: a debiannak milyen szintű a magyartása? -
Tiltus
tag
Help!! Tud valaki Suse linuxhoz realtek 8201BL hálózati kártyához drivert?????
Vagy honnan tudnék letölteni???
Előre is köszi!! -
steveetm
őstag
válasz
Cathfaern #16 üzenetére
szóval debianból van stable/testing/unstable. hívják woodynak sargenak és sidnek is őket.
az uccsó stable kiadás a woody 3.0r1, www.debian.org ról le lehet szedni, 7 cd, ekkor nem kell hozzá net. Mint említettem 1es cd elég, arról netet fellövöd, és apt-get rulla:)) )
Én egyébként sidet használok, ált nagyon új dolgok vannak benne mindig, lehetnek bugok, de olyat ami totál megkeseríti az életed még 1et se láttam, vagy legfeljebb pár óra múlva már jött is az upgrade...
Egyébként debian nagy előnye(nemtom többi distrib mennyire tud ilyet), pl van egy 2.0 ás potatoed, ami elég régi. apt-get nek megadod a sides sourcekat(két sor talán...) apt-get update, apt-get upgrade és frissíti a pár éves renccered a legújabbra.
Ja igen, van még egy experimental distribje is a debiannak, de ehhez külön kell leszedned a csomagokat, de még újabb dolgok vannak benne mint unstableban:)
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
Én éltemeben linuxot nem láttam még, mikor a kezembe nyomták a debiant, hogy ezt tegyem fel. Én nem tudom mi ezen olyan bonyolult, a telepítőben lehet magyar nylevet választani, és nem kell más csak olvasni egy kicsit.
Mandrake: Hát sok embert láttam én már, mikor jön hogy ez meg ez nem megy neki, X el baja van stb, mandrakes, redhatos ok ált. Végén debiant letölteni küldjök őket, és happy mindenki mikor feltették. Spec épp ma votl vki aki szivott már egy ideje, ma feltette debiant és megy minden...
Ált ott jön ki a deb előnye, mikor egy redhatos, madrakes elkezd keresni vmi csomagot, de az istennek nincs...debian ba ez apt-get install csomag.
Debian 7cdje: Azon csak csoamgok vannak, ahhoz hogy feltedd elég az 1es cd, aról menni fog net, onnatól meg élvezd apt-get et:))
De nem akarok én senkit semmire rábeszélni, SZVSZ debian.
Üdv.: steveetm -
Cathfaern
nagyúr
Szvsz csak akkor próbálkozz a debiannal, ha fél perc után el akarod dobni :) Nagyon jó rendszer, csak nem kezdőknek való (pontosabban lehet ezzel kezdeni, de akkor nagyon-nagyon kitartónak és szorgalmasnak kell lenni).
Az én ajánlatom a Mandrake. Jelenleg az utolsó stabil verzió a 9.1-es, de már készül a 9.2 is.Ez tényleg felhasználóbarát, ''kitalálja a gondolataidat'' is :) Elméletileg a full telepítés ráfér ~2,3 GB-ra, de én legalább 3-4 GB-os partíciót ajánlok (ha nem vagy helyszűkében, akkor meg 5< Így biztos nem lesz a helyhiányból probléma). -
csudri
őstag
Segítséget szeretnék kérni!
Melyik Linux a legkönyebben telepíthető és legkönyebben használható. Melyik a legfelhasználóbarátabb?
+ Mekkora partíciót érdemes csinálni a linuxnak?
Előre is kösz a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest