- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #14069 üzenetére
Hát ez nekem már a boyracer kategória.
Sportgépből nekem a bambano által már lehurrogott Lex LC500H jön be, de árképzésben ez is porsche kategória.
A motorozás az klassz dolog ja, de nem szeretnék még ilyen fiatalon meghalniEgy ismerőst a robogóján elcsapott egy X5 amit egy kedves, most már sitten ülő hölgy vezetett. Ja amúgy a hölgy faxbúkozott közben.
A károsult fél viszont épp hogy túlélte, 1 évig feküdt kb., annyira összetörték.
Aztán egy másik ismerősöm ismerőse viszont rendesen motorozott, nem adták meg neki az elsőbbséget és izomból belehajtottak oldalról. Bár nem törték ilyen durván össze viszont olyan fejsérülést szenvedett hogy mentálisan fogyatékos lett, autizmus jellegű, plusz a rövid távú memóriája kb. elveszett. Ezt úgy kell elképzelni, hogy elkezd nézni egy filmet, és a közepénél nem tudja miről van szó, mert az elejére már nem emlékszik.Ez a pár sztori nekem bőven elég ahhoz hogy skippeljem ezt a motorozás témát.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #14067 üzenetére
Én bírom a Porschét, a boxer motor szerintem nagyon állat.
De mocskos drága. Használtan is olyan sok pénzt kérnek érte, hogy kösz inkább nem. Meg az is fura nekem, hogy megjelenik az ember egy porschéval, és kinézik, meg kis****nak titulálják. Pedig elég jó modelleket gyártanak. Oké, a Cayenne az gáz, de a többi rendben van.Amúgy meg ha földön ülő élményt akarsz olcsón, akkor arra ott a Mazda MX5. Teljesen korrekt gép, és pofás is. Abból is van pár évjárat ami nem jó, asszem a 2004 utániak talán? De annyira nagyon azért nem lehet mellényúlni vele.
-
bambano
titán
válasz
zoltanz #13972 üzenetére
most kellene rendszerbe állítani pár új gépet, úgyhogy legyen inkább friss, mert akkor nem kockázat a verzióváltás.
(#13975) F34R "Vagy mondjuk ha Linus szintu database-servert csinalsz akkor petabyte-kal kell pogacsazni.": linus nem gurigázik ilyen dolgokkal (márha a kerneles linusról van szó), ő úgy van vele, hogy csinálj jó dolgot és hagyd rá az internetre a backupot
-
válasz
zoltanz #13930 üzenetére
Növényként élne o1g, ez tetszik!
Nagyságrendekkel kevesebbe kerülnének, az tuti. Amúgy az emberek szemlélete más a skandiknak, ott egyszerűen más beállítottságúak a népek. Lemond egy miniszter, mert állami kártyával fizetett ki egy csokit és nem vette észre.....
Itt már lassan alapkötelezettség minden funkcionáriusnak, hogy lopnia kell, de minimum valami welness szállót építeni EU pénzből a faluba és családtagnak odaadni. A nép meg ezt eltűri simán.
-
válasz
zoltanz #13928 üzenetére
Na ja, csak itt már lassan a krumplileves sem lesz krumplileves, mert az átlag azt sem bírja megfizetni. Szinte naponta döbbenek le az itthoni árakon, rosszabb, hogy napi szinten hallom a germán árakat....
Szóval itt a kis piacon múlt szombaton egy helyen volt jóképű krumpli 380-ért.
Irigylem a skandinávokat, azt se tudják, kik az állami vezetők!
Régi káderek, ja. Végül is szidhatjuk a Sorost, mert kinevelte ezeket a KISZ titkárokat elég jól.....
Azért egy ilyen kínai akció itthon is elkelne, amikor 30-40 korrupt politikust kinyúvasztanak.
-
válasz
zoltanz #13924 üzenetére
Na ja, osztályok kialakítása.....azért régen a tőkés/földesúr réteg alapvetően művelt réteg volt, ma meg .....meg kell nézni a leggazdagabb embert, akkora kapaparaszt, hogy csak na, már ránézésre is. Akkor ott a mongolidióta valamikori koronaőr, de hadd ne folytassam. Ma már odajutottunk, hogy az elit büszke rá, hogy nyilvánvalóan ellopják az országot, ilyen nincs a világon se! (na jó, a civilizált világon nincs)
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #13924 üzenetére
Gondolom arrafelé mindenki öltönyben, nyakkendőben megy szórakozni
Bár farmerkabát és farmerkabát között is nagy különbség van, milyen állapotban van, milyen tiszta, mihez veszik fel. Van, akinek a farmerkabátja többe kerül, mint másnak az egész szerelése. Emiatt elég primitív valakit nem beengedni szórakozóhelyre. Ennyi erővel azt is kitalálhatnák, ha nem BMW-vel megy, akkor kint marad.
(#13923) ubyegon2: Viktortotot én sem állhattam ki soha, de látom nálad ez a o1g-téma most nagyon megy
„A” párt megtudja, aztán vallásilag át leszel nevelve, mint a huzat.
-
Vladi
nagyúr
válasz
zoltanz #13904 üzenetére
Nem. Az Ungu volt kelet afrikában Krisztus előtt 14571-ben.
(#13905) ubyegon2:
Mostmár csak az őrültet és a zsenit kéne definiálnod és kész.
Én inkább úgy fogalmazná meg: az átlagtól eltérő emeberek legfőbb jellemzője, hogy ... eltérőek az átlagtól.
(#13906) Frawly:
Azon kívül, hogy tudományosan hibás, tényleg oké. A tudatküszöb alatti fogalmával mosta össze a köznyelv.
-
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #13861 üzenetére
Szolgáltatótól nem érdemes telefont venni. Irány a milyen okostelefont vegyek topik, ott írd le az igényeidet, és a rá szánt pénzügyi keretet, fognak ajánlani normális telefont, ami tényleg jó vétel. Kártya/szolgáltatófüggetlenül.
(#13605) colomb2: nagyon régi hsz, de reagálok rá. Az nem baj, ha a gép Windowszal érkezik. Attól még mehet fel helyette Gentoo, de jó, ha van Windows, ha valami Win only programra van szükség, ami Wine alatt sem fut, meg később a gépet is könnyebb eladni legális Windowszal. Bár én sem szívesen fizetek Windowsért, de ha mégis jó áron van a gép, és van rajta, azt nem bánom.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #13512 üzenetére
Egy telefon sem gyerekjáték, ja...
De igényes, vállalható képeket rendes optikával, meg rendes érzékelővel rendelkező géppel lehet lőni.Most az a trendi, hogy két kamerát raknak a telefonba, hogy jobb legyen a kép. Ja, most egy szar érzékelő helyett kettő van benne.
Amit ide beszúrtál képet, meg csalás, meg direkt kicsi felbontású, hogy ne látszódjon annyira, hogy tiszta zaj az egész. Pedig látszik
Arról nem beszélve, hogy totál beállított.
Persze nem vagyok totálisan ellene a mobilos fényképezésnek, mert lehetne jó is, de komolyan, mintha direkt csak szart gyártanának...
És amúgy nem vagyok egy fotográfer alkat, tényleg. De a mobilos, zajos és mosódott, 0 fényű 0 dinamikatartományú (a kamu színes HDR baromság nem ér és nem is valós) mobilos képektől frászt tudok kapni.
Szal ja, majd ha a mobilok rendelkeznek EGY darab hasonló optikával, meg érzékelővel, mint az általad beszúrt képen szereplő gépnek is van, akkor majd azt mondom hogy elmegy a mobilos fényképezés.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #13478 üzenetére
Itt válaszolok a Debian topikos kérdésedre, mert inkább ide illik.
Na szal az van, hogy az alap, Debianban lévő "sima" Chromium is meg van csicskítva, pláne a githubos ungoogled-chromium, valahol a sütikkel van a mókolás, hogy ne tudjanak követni, ezért se jegyez meg ilyen beállításokat. Szal a sütiknél nézz körül esetleg.
Én közben visszatértem firefoxra, mert most az a jobb böngésző, de majd megnézem én is később ezt a dolgot, mert biztos nem hardcoded.
A billentyűzetre:
Jól néz ki, meg dizájnos, csak az a baj, hogy ezen nem túl kényelmes gépelni. Nálam a numpad alap, a nagy enter mellett a nagy backspace és shiftek (bal és jobb oldalt is nagy) is kellenek, úgy, hogy közben megvan az összes hosszú ékezetes karakter is a helyén.
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #13151 üzenetére
Elméletileg sem 5. Az öt egész triplanulla az tizedesponttal lenne: 5.000
Az 5,000 mindenképpen ötezer.
Az angol nyelvű országokban a vessző csak helyiértéktagoló, mint nálunk a szóköz vagy a pont: 5 386 417 vagy 5.386.417. Elismerem, hogy aki ehhez nem szokott hozzá, annak zavaró, pont fordítva van.
De van ennél zavaróbb is, a short numeric system, mikor a billión értenek milliárdot, és a trillión billiót, ez is angolszász módi.
-
válasz
zoltanz #13087 üzenetére
Én az idegrendszerem védelméből kifolyólag mindenkinek, aki segítséget kér, desktop Linuxot raktam fel, nincs apelláta, ha nem ért hozzá, akkor mindegy mit használ! Ill nem mindegy, használjon már akkor valami emberit.
No, ha valaki a dollár jel mellett a rúpia jelét is szeretné használni!
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #13084 üzenetére
A Win7-nek 2023-ig meghosszabbították a támogatását. Igaz 2020 után ár csak céges előfizetőknek fognak járnia frissítések, Pro és Ultimate/Enterprise verziókra, de ha ügyes vagy, te is be tudod szerezni ezeket a frissítéseket, ha nem home-os verziót használsz.
A Win7-et én is alapból jobban preferálnám, de mivel a Win10 ma már a fő rendszer, így a windowsos játékokhoz azt tettem fel, annak ellenére, hogy utálom, még SSD-s rendszert is megfektet rajta a Windows Update meg a Module Installer Worker f*suk. A Win7 már ma is egy kicsit retrónak számít sajnos.
-
válasz
zoltanz #13007 üzenetére
Ha a diákok elrontanak valamit, újrafelhasználják.
Öööö igen ettől tartottam......és bárcsak úgy lenne igaz, ahogyan írod! De ez diákok említése nélkül is megvan. Ami régen volt, azzal nincs gond, sok csoda édesség úgy keletkezett, hogy a maradékot felhasználták. A lányokra olyan maszkot kéne adni, mint a kábszeres filmekben a csomagolókra! Nem lenne elhízás.
Mondanám, hogy irigyellek, de olyan lenne, mintha sörgyári dolgozónak mondanám!
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #12848 üzenetére
Közben végig is olvastam a tesztet.
Nos ez egy frankó gép lehetne, ha sokkal kisebb, vagy kicsit nagyobb lenne, mert így ebben a formában semmi értelme kb. Túl nagy egy zsebhez, de ha már ekkora, én is inkább 12 colos TP-t vennék.
Az újabb Atom prockó jó lehetne abból a szempontból hogy semmit se fogyaszt kb., a terminált meg a böngészőt elviszi. De a hűtés...Ami viszont tényleg érdekes a gépben, az az 1920x1200-as felbontás. Mondjuk nem tudom kinek lenne jó ez 7 collon, de nekem desktopon ez volt mindig a favorit, úgy a 16:10-es képarányon belül.
(Ezzel a mai 16:9-cel nem értek egyet, pláne hogy a legtöbb gépen csak megnőtt tőle a káva, de legalább kisebb a felbontás meg a képernyőfelület.)4K-ra nekem meg nincs szükségem, én amúgy is mütyi betűket használok.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #12848 üzenetére
Na, ezzel a géppel, ha Debiant raksz rá, akkorákat szopnál, mint a torkosborz. Szerintem erre még Archot is kihívás tenni.
Ha kicsi gépet akarsz Linuxhoz, vegyél egy 12 colos szubnotebookot, ThinkPad X, Latitude, Elitebook. Ezeknek általában elég jó a kompatibilitása Linux téren, RAM is tehető beléjük 16 GB is akár, meg SSD, és a procijuk sem lesz ilyen gyenge Atom. Cserébe még olcsóbbak is a régebbi genes, használt modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Suzuki topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Opel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 8300 mAh, maradhat?
- További aktív témák...
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -50% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest