- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
az első sem olyan nagyon olcsó és nincs hozzá rendes szervizháttér.
a második sokkal egyszerűbb... de a fene se tudja, szerintem sokkal nagyobbat üt, ha egy ócska opelnek kinéző autóval takarod meg a kekec sofőrtársata sleeper autókkal nagyon ki lehet borítani a zembereket
-
bambano
titán
hm. mostanában két rendes autóról is volt poszt a totálkáron, most egy veteránról, pár napja egy vadi új.
nyálcsorgás, kuporgatás indul
-
bambano
titán
válasz
spammer #4446 üzenetére
próbálj már egy awk ... | od -x -et vagy awk | hexdump -ot lefuttatni
nálam:
awk 'NR==1' /sys/class/net/eth0/operstate | od -x
0000000 7075 000a
0000003és akkor jön a kérdés, hogy preadnál mi a mező/rekord szeparátor és azt hogy kezeli.
vagy próbáld ki, hogy az if-nél nem == up-ra ellenőrzöl, hanem a string első két betűje legyen up.
-
bambano
titán
meg kellene érteni, hogy attól, hogy a kiadásig vezető úton levő köztes szemetet felrakod, az nem lesz kiadás.
stable kiadás meg pláne nem. a testing repót, debianon az unstable-t pláne, nem azért teszik ki, hogy stabilként használd, hanem azért, hogy hibát keress benne.a rolling disztrókban elvileg nincs hiba a pörgés alatt sem. ha a debianodba beleszórod a testinget, akkor ne csodálkozz, ha dugig lesz hibával.
-
bambano
titán
[link] dabadab szájából kieshetne a spangli, mert egyre durvább anyagokat tol
-
bambano
titán
aszongya a vezércikk, hogy a win10 lesz az utolsó windows. elgondolkodtam, hogy miért, és rájöttem!
mert a két kézen összesen 10 ujj van...
a gondolatmeneten továbbmenve arra is rájöttem, hogy miért hagyták ki a w9-et. mert a főnök balesetben elveszítette az egyik gyűrűsujját... -
bambano
titán
ezt faragtam magamnak a problémádra:
bejarat=$(ls -d /sys/devices/platform/bcm2708_usb/usb1/1-1/1-1.3/1-1.3\:1.0/ttyUSB* | sed -e 's/.*ttyUSB//')
kijarat=$(ls -d /sys/devices/platform/bcm2708_usb/usb1/1-1/1-1.5/1-1.5\:1.0/ttyUSB* | sed -e 's/.*ttyUSB//')
kameraolvaso /dev/ttyUSB$bejarat bejarat &
kameraolvaso /dev/ttyUSB$kijarat kijarat &nekem két kártyaolvasót keres meg a rendszer, de ez érdektelen részletkérdés.
-
bambano
titán
pont ez volt a hazugság alapja. ha nem rakod fel a programot, ami megnyitja a portot, akkor azon keresztül nem lehet bemenni. ha meg felrakod és elérhető, akkor van lehetőség. az openbsd azt mondta, hogy nincs remote root hole, ezzel azt sugallta, mintha hibátlanok lennének a programok, a valóság ezzel szemben az, hogy nem voltak hibátlanok a programok, csak nem rakta fel a telepítő.
ha pedig felraktad azokat a programokat, amiket életszerűen felraknak egy szerverre, akkor ugyanúgy lyukas volt, mint bármi más.
-
bambano
titán
hosszú évekig az volt kint a webjükön, hogy nulla remote root hole a default installban.
csak azt nem tették hozzá, hogy a default install semmit nem rak fel, tehát nem is nagyon lehet benne hiba. gyakorlatilag a legalapabb openbsd-t rakja fel, ami csak annyit tud, hogy fel tudja telepíteni a többi részét.namost úgy nem kunszt nulla remote root hole-t csinálni, hogy nincs nyitott port...
de ha most megnézed, most már van két remote root hole-uk... na azt mibe rakták bele? ennyire bénák hogy lehetnek, hogy ezt összehozták? -
bambano
titán
ha a drbd-t master-slave verzióban használod, akkor a slave-n csak a blokkos eszközre másolja át az adatot, belenézni nem tudsz, mert nem hagyja mountolni. mountolni csak a masteren lehet.
ha multimasteres beállítást csinálsz, akkor elvileg lehet olyat, hogy mindkét helyre felmountolod az eszközt, de ahhoz olyan fájlrendszer kell rá, ami ezt elviseli. ilyet én még nem próbáltam, de ocfs2, glusterfs, gfs meg ilyenek rémlenek.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4271 üzenetére
"de az se nem interaktív, se nem reszponzív nem volt. Kattintottál a statik linkre, vártál, és bejött a levél.": tehát definíció szerint interaktív volt.
"Most meg van minden tyű-meg-ha": csak soha senki nem gondolkodott el azon, hogy ténylegesen szükség van-e rá, vagy csak fotonok földművelő szemébe juttatása.én pl. most váltottam muszájból 8-as firefoxról 37-esre. tudod, hogy mennyit fejlődött majdnem 30 verzió alatt a firefoxban a valódi, érdemi használhatóság és szolgáltatások? SEMMIT. amire használom, azt nagyjából ugyanúgy kell csinálni benne, pár dolog rosszabb lett. ha a szájtok nem kényszerítenék ki az újabb js-t, nem is lenne semmi értelme az új firefoxnak.
"Eddig meg ment a kenegetés, hogy addig, amíg ki nem jön az új (ami persze szintén nincs megadva)": szerintem ez a normális hozzáállás: eddig mindig azt mondta a debian hogy kiadjuk, ha kész. szemben pl. a buguntuval, ahol azt mondják, hogy félévente óramű pontossággal jön a kiadás. ami igaz is, félévente kiadnak valamit, amiről már mindenki azt mondja, hogy legalább az első frissítésig várni kell vele. honnan és miért is jött a buguntu becenév?
"Meg is lehet nézni, hogy emiatt (és valószínűleg a Canonical fizetős supportja miatt) hányan álltak át a cégek közül.": ezt sem értem, egyeseknek a hp fizetős supportja nem jó, a canonicalé meg igen? teljesen téves elképzelés racionális döntést feltételezni ilyen esetekben, mert nincs semmi alapja.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4267 üzenetére
az ugye megvan, amikor meg akarták venni kilóra a debian projektet?
szerencsére a debian projekt vezető észnél volt és elhajtotta őket a rákba.csak jelzem, 1999-ben is volt már webmail rendszer, meg lehetett csinálni mindenféle csillagháborús szkriptelés nélkül is.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4258 üzenetére
aminek az az értelme, hogy?
(#4265) tvamos: a debian telepítése már nagyon-nagyon régen nem pilótavizsgás. ahhoz képest kb. nulla a fejlődés.
(#4264) Vladi: tudod hányan tuningolnak közösségi oldalakon autót? mert van benne szoftver, ezért viszonylag egyszerűen lehet.
nekem az a problémám az ubuntuval, hogy senki nem hajlandó megelégedni a másodhegedűs szereppel, mindenki, pláne, aki pénzt is rakott bele, a nagy megmondóember akar lenni. hogy majd ő megmondja, hogy merre menjen a teljes linux közösség. ezért megpróbálják félrehúzni a disztrókat olyan fejlesztésekkel, amit kontrollálnak, ami alapján később beleugathatnak mindenbe. lásd systemd, wayland, mir.
-
bambano
titán
"Még szerencse hogy nem mindenki gondolja így, még mindig a kőkorban lennénk." nem vagyunk a kőkorban, de erősen közeledünk felé... a mostanában erőltetett változtatások zöme nem hoz pozitívumot, csak negatívumot.
egész egyszerűen arról van szó, hogy saját érdekeik miatt befolyásolni akarják a piacot. a másik, hogy a programozóik nem bírnak nyugodtan megülni a seggükön és/vagy debuggolni, hanem érdekesebb mondvacsinált témákat programozni. ígyhát programoznak, ha kell, ha nem.
lakott az utcánkban otthon egy idős nő, az nyáron minden nap locsolt. ha esett az eső, akkor esernyővel.
-
bambano
titán
jaja, azóta, hogy perlben meg pythonban írnak rendszerscripteket, amiket shellben sokkal egyszerűbben meg lehet csinálni (betegesen túlterjeszkedik az oop).
meg azóta, hogy a programoknak olyan függősége van, hogy eldobom az agyam. hogy egy nyomorult ghostscriptet (ami egy bemeneti fájlból csinál egy kimeneti fájlt) nem lehet felrakni önmagában, csak egyéb vírusszerű függelékeivel.csak annyi biztatót látok, hogy buguntuék már a megyéből is kiértek...
-
bambano
titán
nem az számít, hogy én mit mondok.
aki azért frissít, mert mindenki más azt mondja, de nem néz utána, hogy valójában kell-e frissítenie, az birka.
ha az, hogy ódzkodok a mindenféle hibáktól, amiket a frissítés hoz elő, fóbia, akkor fóbiás vagyok.nekem pl. a desktop debianom nem volt érintett az ssl bugokban. mert *még* nem volt bugos a csomag. ha folyton frissítettem volna, akkor érintett lett volna.
(#4246) tvamos: "szinte minden heten olvasni valami hirt, hogy ez-meg az a biztonsagi bigyo miatt kell frissitgetni.": hát ja. ha felületesen olvasod a híreket, akkor szinte minden héten. ha meg rendesen olvasod, akkor napi átlag 5-7 hiba van.
-
bambano
titán
sudo... khm.
minden ilyen hírt, ajánlást nem árt erős kritikával kezelni. én mindig mondom, hogy a verziószám hajhászás felesleges, mert csak bajt okoz, ezért mindig leugatnak, utána meg bootloop meg vírusirtó bekaranténozza az ntoskernel.exe-t, meg ilyenek kilószám.
soha senki nem mer ellenkező véleményt megfogalmazni, biztonságosabbnak hiszik egyénileg is, tömegesen is, ha mennek a nyájjal.
-
bambano
titán
megint elolvastam a hsz-ed és úgy érzem, reagálni kellene arra, amire eddig nem tettem.
szóval ezt a gépet, ami előtt ülök, 4 éve vettem. igyekeztem debian barát hardvert venni (intel + nvidia). felraktam rá a debiant, és kész. azóta használom. most cseréltem böngészőt, mert a másikban a js motor túl régi, egyes szájtok, mint pl. ph! lapcsalád felakadnak rajta. azóta omladozik a böngésző, de egyébként minden oké.
tehát azt tudom mondani: ha nem romlott el, ne akard megjavítani. a verziószám hajhászásnak nincs értelme, de legalább sok kárt okoz.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4237 üzenetére
ne legyél kőkori, egyenjogúság van. nőkről elnevezett kódnevű disztrók jelennek meg...
-
bambano
titán
[link] akkor mától indul a 28 napos ciklus
-
-
bambano
titán
miért hittem én, hogy az ubuntunak nincs több ötlete, ha ámokot kell futni...
[link] -
bambano
titán
[link] jesszus...
-
bambano
titán
az jutott eszembe, a tűzfalban az smtp szabályt szegő csomagokat tarpitelni kellene, nem csak simán eldobni...
-
bambano
titán
"hogy marpedig ez most teljesen pontosan minden esetben egy egyenes...": mindenki tudja, hogy nem egyenes. ezért érthetetlen, hogy a tananyag tárgyalása közben meg egyenesnek veszik.
ráadásul azt is tudja mindenki, hogy nem is (görbe)vonal, hanem pontsorozat, mert diszkrét függvény (pi darab autót senki sem vesz, még akkor sem, ha le tudnák gyártani...)
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4133 üzenetére
ehh, mára elég ennyi a közgázból. meg holnapra is.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4130 üzenetére
akkor átfogalmazom: az a terület sem nem téglalap, sem nem háromszög.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4128 üzenetére
nem én gondolkodom területben, hanem a közgazdászok. nem arról van a vita, hogy terület vagy mi, hanem arról, hogy az a terület milyen alakú és lehet-e a háromszög területére tanult képlettel számolni.
Pontokat lehet tekinteni, csak annak nincs közgazdasági értelme.
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4126 üzenetére
nem.
a probléma abból adódik, hogy ha véletlenül előállna az a gyakorlatilag teljesen lehetetlen helyzet, hogy a keresleti görbe és a kínálati görbe is egyenes, akkor helyes lenne háromszögnek tekinteni az általuk és az új ár egyenese által bezárt területet.de egyik sem egyenes. tehát a kettő által bezárt területet csak úgy tudod számolni, hogy integrálod mindkettőt és kivonod egymásból.
-
bambano
titán
nekem úgy oktatták a holtteher költséget (dead weight cost), hogy felrajzolták a marshall keresztet két szigorúan egyenes vonallal, és azt mondták, hogy amikor állami beavatkozás van a szabad piacba, akkor a piactisztító ártól balra mozdul el a piaci ár. ott húztak egy függőleges vonalat, és akkor ott lett egy síkidom, aminek a területe a holtteher költség. persze lehet, hogy nem teljesen pontosan emlékszem már, régen volt
na az a síkidom az ottan nemhogy nem háromszög, de nem is síkidom. a dwc-t tisztességesebb lenne a kínálati függvény adott szakaszon értelmezett határozott integráljából kivonva a keresleti függvény ugyanazon szakaszon értelmezett határozott integrálját. hoppá, egyik függvény sem integrálható...
szerk: az már eszembe sem jutott, hogy mint a fenti ábrán is látszik, ezek P(Q) diagramot használnak a hivatalos Q(P) diagram helyett...
-
bambano
titán
na képzeld, írnék egyet, le is vizsgáznék (bár van pár terület a közgazdaságtanban, amit én másképp gondolok), és kapnék egy diplomát. és akkor közgazdászok közé keverednék
(#4117) bob.zxr: írtam én már annyi saját anyagot, hogy ha tényleg össze kellene csapnom egy közgázon értelmezhető diplomamunkát, meglenne két nap alatt... főleg, ha figyelembe veszem, hogy mi a szint mostanában...
-
bambano
titán
Kaptam egy levelet a Corvinus gazdálkodástudományi karáról, hogy milyen feltételekkel mehetek záróvizsgázni.
Kissé árnyalja a képet, hogy soha nem voltam ezen kar hallgatója.kupleráj van ott is?
-
bambano
titán
ahhh, mi történt az előbb... olyan spamet kaptam, amiben volt minimális ráció! nem is emlékszem ilyenre, hosszú évek óta. az is lehet, az első volt...
-
bambano
titán
[link] az milyen forráskód, ha nekem már hozott kólát vezető redhat fejlesztő?
-
bambano
titán
-
bambano
titán
na jó, kifejtem, mert sokaknak megakadt a torkán.
április 4-ét ünnepeltük évtizedeken keresztül, mint az ország felszabadításának napját. én egy vén ágybavizelős vagyok, tehát ezt tudtam.
a cikkből ez a mondat hatott rám az újdonság erejével: "Az MITS-nél alapították meg a Micro-Softot ,1975. április 4-én – a név a mikroszámítógép és a szoftver összevonásából született."remélem, ez már elég direkt "utalás" arra, hogy mire gondoltam és nem kell hozzátenni, hogy nézd meg a naptárat.
-
bambano
titán
most olvasom a cikket, eddig úgy tudtam, csak egy ok miatt pocsék ez a nap...
-
bambano
titán
henteltél már ma?
-
bambano
titán
seed szerverhez: [link]
-
bambano
titán
iperf -c 10.1.1.223 -i 1 -w 256k
------------------------------------------------------------
Client connecting to 10.1.1.223, TCP port 5001
TCP window size: 256 KByte (WARNING: requested 256 KByte)
------------------------------------------------------------
[ 3] local 10.1.1.2 port 55447 connected with 10.1.1.223 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 111 MBytes 927 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 112 MBytes 938 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 112 MBytes 939 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 112 MBytes 939 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 112 MBytes 938 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 112 MBytes 939 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 112 MBytes 939 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 112 MBytes 939 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 112 MBytes 939 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 112 MBytes 939 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 1.09 GBytes 938 Mbits/sec938 Mbps nem lenne annyira mellbevágó eredmény, de ha hozzáteszem, hogy az ellenoldal egy xenben futó félpvm/félhvm w10 techprev volt, akkor azé' elég combos...
legalábbis a xen fiúk jó munkát végeztek...
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #4007 üzenetére
tévedés tévedés és megint csak tévedés.
én nem a tplink natolásáról beszéltem, hanem az általa emlegetett mikrotik típus natolási sebességéről.
"De felhívhatnád a figyelmét te is arra, hogy jogszabályok 100mW-os EIRP maximumot írnak elő, így egy 1W-os kimeneti teljesítmény, függetlenül az antennától már illegális tartományba esik.": szögezzük már le végre, hogy olyan paraméter, hogy 1 Wattos kimeneti teljesítmény *NEM LÉTEZIK*. a mikrotiknél valamilyen homályos megfogalmazás alapján mondanak kártya teljesítményt, te mikrotikben sincs 1 W-os.
a következő probléma, hogy a watt egy értelmetlen mértékegység. a mikrotik saját belső szoftvere teljesen korrekten, hivatalos iso szabványnak megfelelően, dbm-ben kalibrálható, ehhez jön a kábelezés vesztesége és az antenna nyeresége. senkit nem érdekel, hogy pl. 8dbm-et a kártya hány wattos teljesítménnyel állít elő. ha hódok hordják át a víz alatt a mágneses hullámokat a pofazacskójukban, akkor lehet, hogy 3 megawatt teljesítménnyel kell járatni a végfokot. nem számít.
"És itt van a kutya elásva, hiába adod gigawattal a cuccost, ha a kezedben lévő kütyüben nincs visszafele is elegendő kraft. Max az agyadat sütheted meg vele, másra nem jó.": ez természetesen megint csak tévedés, ha a wifi kapcsolat egyik végpontján javítod az antennát, az javít a kisugárzott adási teljesítményen *ÉS* javítja a bemeneti érzékenységet is, tehát igenis számít, hogy milyen antenna van az ap-n. Ha nagyobb az antenna érzékenysége, nyeresége, akkor a kezedben levő kütyü antennájának silányságát is tudja bizonyos szűk határok között korrigálni.
-
bambano
titán
válasz
_Dumber_ #3998 üzenetére
a vonatkozó szaktopikokban minden nap 400x kitárgyalják ezt a kérdést, hogy a leggyorsabb netekhez ez a natolási teljesítmény kevés. a 250 Mbps-t még köhögve talán elviszi, de az 500-as meg a gigás digit biztosan nem.
a 60-as dhcp-s kábeltv-s nethez elég. én a gigás digihez csak tilerásat vennék, vagy rendes pc-t.
-
bambano
titán
nem fogjátok kitalálni, mit láttam ma!
-
bambano
titán
-
bambano
titán
[link] a microsoft megint elővette az überköcsögszemétparaszt kártyát...
miért nem szántják már be az ilyen erőszakos paraszt cégeket?
-
bambano
titán
éééén topicgazda? nem ettem meszet... a küklopsz is alig lett topicgazda, máris itt tekerte a pedálokat, hogy mi minden baja van neki
egyébként is a moderátorok zömét leverné a jeges veríték a gondolatra is, hogy belőlem topicgazda legyen, mert valószínűleg nem itt akarnak igazán véres hentelős horrorfilmet forgatni
-
bambano
titán
őrizzük meg az utókor számára ezt a hihetetlenül fontos és megkerülhetetlen hozzászólást...
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #3933 üzenetére
az van a cikkben, idézem: "Amennyiben az ügyfeleink felismerik az eredeti és jogtiszta Windows értekeit, egyszerű lehetőségeket biztosítunk számukra a jogtiszta verziókra való áttéréshez"
tehát ők feltették a bótban a pócra a windowst, neked csak be kell menned megvenni. esetleg elég a licenszet megvenni. az egyszerű lehetőség a vásárlás.
-
bambano
titán
Wells nyomozó mondja: világéleteben szerettem puzzle-t kirakni. képpel lefelé
-
bambano
titán
válasz
lionhearted #3923 üzenetére
mert például az agyhalott cisco olyan "managelhető" switcheket árul, amiben nincs cli, csak webui.
egyébként sok esetben nem indítom el a gui-t, jó nekem a karakteres is, pláne, hogy elvileg ott is van cut&paste egérrel. mondjuk rég teszteltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest