Keresés

Aktív témák

• escie

őstag

válasz lacko22 #32 üzenetére

hát, igen...
    a ''hogyan térjek át winről linuxra'' iromány első pontja.
    ''tedd fel magadnak a kérdést: kell e nekem a linux?''

ha engem kérdel, mint linux felhasználót, akkor azt mondom, ''hagyni a francba'' a wint kell. ;]

hogy konkrétan válaszoljak, ne csak mellébeszéljek: :)

zene, film, net : kipipálva
    játék: hmm, nehezebb kérdés. a játékok nagy részét winre írják...
    de egyre több a linuxon natíve játszható játék...
    pl: UT2003; 2004; Q3; stb...
    ha kitartó vagy, és megtetszik a linux, sokat tanulsz róla, ez sem _lesz_ gond.
    Ati kártyával támadhatnak problémáid, Nvidiaval könnyebb lesz a játékok beizzítása.
    wines progik: emulátorral futtathatóak, de ez még odébb van, ha teljesen kezdő vagy.

azt javaslom neked, a win mellé telepíts egy UHU-t, aztán majd meglátod, mi lesz...
    előre szólok sok türelemre lesz szükséged, de megéri.

• escie

őstag

válasz #51736960 #29 üzenetére

én is tartozom egy elnézést kéréssel, kicsit provokatívra vettem a figurát.

belebotlottam én is rengeteg problémába: gprs-net, 3d-gyorsítás, programok ''telepítése''...
    figy, nekem nagyon elkezdett tetszeni a Linux, úgy éreztem, érdemes belefektetni egy kevés energiát, megéri.
    a format+wininstall kombó szvsz a lustaság eredménye. nem személyeskedésként írom, szerintem ezt te is belátod. azt akarom mondani, hogy nem nem tudtad megoldani az ominózus problémát, hanem nem voltál hozzá elég türelmes. (eltekintve most a nagyon oprendszerspecifikus dolgoktól, amiknek nem nagyon van működő linuxos altrnatívája)

hogy szerintem meddig fog jutni? lehet egy telepítés után feladja, de lehet ő a jövő kernel-hackere. :)
    és ha még érdekli a topiknyitót a dolog, én is az uhut javasolnám. ingyen van, bár ha megveszed a 2cds változatot letöltés helyett, azzal nagyban támogatod a fejlesztőket. (~5000 HuF)
    könnyen települ, szép, színes-szagos, és teljeskörű irodai programokkal rendelkezik.

a linux-szal, unix-szal kapcsolat sok infót találsz a wiki.hup.hu -n, de a google.com/linux -szal is.

kicsit lentebb írta valaki: ''az uhu debian alapú''. nem igaz. csak ugyanaz a csomikezelője, mint a deb-nek. (apt)

• escie

őstag

válasz #51736960 #25 üzenetére

bár nem Tux az avatarom, de letollak azért. :)

amit te ''véget nem érő f*sszívás''-nak mondasz, azt én úgy hívom intellektuális kihívás.
    tudod, a problémák megoldása kompetenciaélménnyel jár, és ez egy kellemes dolog.
    próbáld ki! ;]

Aktív témák