- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Jester01 #21411 üzenetére
Basszus mégis csak működik. Köszi a segítséget és a türelmedet.
-
-
Joshi
titán
válasz
Jester01 #21400 üzenetére
A NAS-on meg van osztva különböző mappa amit elérek CIFS-en keresztül a Windowos rendszeremmel, namármost adott egy média lejátszó ami NFS szerverrel működik ezért a NAS-on létre kellett hoznom egy NFS szervert. Mivel nem akarom átmásolgatni a fájlokat a régi mappából az NFS szerverre ezért azt ajánlották hogy a korábban leírt paranccsal elég ha linkelem az NFS szerverről a megosztott mappát. Elvileg ez azt eredményezné hogy el fogom érni a régi megosztott mappámat NFS szerveren keresztül fájlok áthelyezése nélkül.
ui.: a másik megoldás az lenne ha minden tartalmat átmásolnák az NFS szerver mappájába de akkor a Windowsos elérés lenne komplikált de nekem az kell a fájlok gyors mozgatásához.
-
Joshi
titán
Üdv mindenkinek. Kénytelen vagyok kérdésemet itt feltenni mivel linux fronton nem vagyok jártas. A problémám egy NAS-on megosztott mappa linkelése NFS szerver mappába.
Tehát adott egy megosztott mappa ami video néven fut, én ezt szeretném belinkelni az alábbi paranccsal
ln -s /i-data/md0/video /i-data/b56965d6/nfs/teszt
(a teszt az nfs szerver neve, ilyen néven hoztam létre a nas-on)
terminálból ami működik is csak éppen nem lehet megnyitni az NFS szerveren létrejött linkelt video mappát.A nas topikban azt ajánlották hogy töröljem az általam kézzel létrehozott mappákat az alábbi képen is jól látható /i-data/b65965d6 mappából. De hiszen én nem hoztam létre semmilyen mappát.
Terminál alól ha törlöm a komplett b56965d6 mappát az milyen következményekkel jár? Az adataim megmaradnak? Egyáltalán mi a gond a mappa átlinkelésével az nfs mappába?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged