- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddienhl999
tag
válasz
CPT.Pirk #86527 üzenetére
Viszont van egy kis változás amire eddig nem figyeltem fel. Mikor bebootol a gép Linux Mint pendrive - ról van hang. Magyarul nem a hangkártyával van gond windows alatt sem. De az mitől lehet hogy Linuxnál nincs se egér se billentyű? Addig világítanak amíg a pendrive - ról való bootolásnál kikell választani, hogy mit akarok indítani. Kiválasztom a Linux Mint indítást azután már nem világít egyik sem.
-
eddienhl999
tag
válasz
#63718632 #86469 üzenetére
Szia! Kipróbáltam bizonyos dolgokat amiket javasoltatok. Az első, hogy kihúztam a BT adaptert. A másik, hogy - bár fordítva volt a javaslat, de ez tökmindegy - mivel eddig USB 2 aljzatból szerettem volna bootolni ezért most megpróbáltam USB 3-asból. A lemezeket egyelőre nem húztam le. És láss csodát rövid idő alatt bejött a Linux. De. Mint ahogy írtam is teljesen kezdő vagyok. Se egér se billentyűzet nincs. Konkrétan semmit nem tudok csinálni. De a világítós egerem nem is világít illetve a billentyűzeten dettó semmi és nem is tudok semmit csinálni. Gondolom azért ez nem természetes. Azt azért hozzá teszem, hogy ezután megpróbáltam USB 2-es aljzatból bootolni, de ott ugyanúgy csak a számolás megy nem jön be a Linux telepítő. Van esetleg valami javaslat hogyan tovább?
-
-
eddienhl999
tag
válasz
#63718632 #86465 üzenetére
Nincs több eszköz másik USB porton, 1 SSD 4 HDD, van Windows telepítve, Bitlocker-t nem használok, Windows mellé szeretném, a pendrive először unetbootin-al majd rufus-al lett csinálva. Pontosabban egy bluetooth adapter van egy másik USB-ben. Az nem tudom számít e? Elsődleges célom az volt, hogy megpróbáljak felderíteni egy Windows hibát. Konkrétan, hogy Linux alatt működik - e a hangkártya, mert Windows alól eltűnt a hang.
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ami a lényeg, hogy nagyon kezdő vagyok.
Letöltöttem a linuxmint-21-cinnamon-t. Ebből készítettem egy bootolható Linux USB flash meghajtót.
Be is bootol róla és a fekete képernyőn kiválasztom az első opciót : "start Linux Mint 21 cinnamon 64 bit."
Ha jól tudom itt elvileg bekellene töltődnie egy grafikus felületnek. Ezzel szemben nekem elkezdi ezt csinálni
A sor elején a számokat hagytam eljutni 10000-ig- Az majd két óra volt. Ott meguntam és leállítottam. Az a kérdésem, hogy ez természetes? Hagyjam végig menni? De hol a vége? És az mennyi idő? Előre is köszönöm ha valaki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ford topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest