- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
válasz
valóságépítő #5633 üzenetére
Hehehe, micsoda memória!
Az identitásom engedi a core-fontokat... de akkor is, ezekszerint az Opera és az FF egyike sem a GTK által rajzolódik (vagy hogy kell ezt mondani).
Na jóvan, este megnézem, aztán majd beszámolok.
(Sorry, most nem volt időm ezzel vacakolni...) -
dekoninck
aktív tag
Helló,
Ismerkedem az Ubuntuval, és azt kellett látnom, hogy jó, egyvalami nagyon zavar: hogy a Firefoxban a rendszerfontok szépsége ellenére legtöbbször undorítóak a betűk - azt hallottam, hogy a FF függetlenül rendereli a fontokat a rendszertől.
Az Opera is ugyanilyen problémákkal küszködik, vagy az jól néz ki? -
dekoninck
aktív tag
Vladi!
Egyszerű, de legalább idétlen a kérdésem:
Ubuntu?
Fedora?
openSUSE?
Célszemély: szerintem 2/5-power-user, nem programozó. Leírás alapján nem fél nagyon belehegeszteni a cuccba, mégha nem is érti az egészet. A célhardver még nem támogatott teljeskörűen, de bízik benne, hogy nemsokára igen (mikrofonprobléma a notin, de ezt már írtam). A haználható progik nyilván ugyanazok a 3 rendszeren. -
dekoninck
aktív tag
Még lámább kérdés: ti miért használtok Linuxot?
Azért mert
- open source - nekem szimpatikus ez a modell, de mivel nem vagyok programozó, nem tudok részt venni a fejlesztésben
- ingyenes - na ez tagadhatatlan előny, de vannak nem ingyenes progik Linuxra, épp most szemezek a Pixel-lel
- nem MS - multik suxxx, ez tény
- technikai okból - nekem a Vistával semmi de semmi bajom nem volt... csak épp alterglobos lettem -
dekoninck
aktív tag
Na ja, ezt éppen tudtam. Közben keresem a szükséges biomedicinális progikat, amiből millió van, legtöbbször GUI nélkül.
Szóval meg kell szoknom azokat is.
Mégközbenebb meg ráleltem a Fluxbox oldalára, és onnan megtudtam, hogy elég sok alap "kényelmi" szolgáltatás még hiányzik belőle - és Linux ugye azért nem= spártai életmód (egy átlagos igényű, de haladó felhasználó számára?
-
dekoninck
aktív tag
Láma kérdés, de pl a Fluxbox vagy xfce ablakkezelők alatt is megy minden progi, ami a Gnome-on, mondjuk a Cinerella vagy a GIMP? Vagy hogy a fenében van ez? Kezdek összezavarodni, mert olvasom, hogy vannak csak KDE-s és csak Gnome-os szoftverek.
Én komáznám a minimalista felületeket, meg azt se bánom, ha nem eszik meg egy csomó prociidőt a rendszer - de mi a hátránya egy "fapadosabb" ablakkezelőnek?Wáááhh! Pedig már alig van idő az új Ubuntu megjelenéséig... de még azon is gondolkodom, hogy inkább magyarkodóan a Kiwit vagy a Frugalware-t teszem fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest