- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
válasz
Rimuru #52284 üzenetére
A NAS rá van kötve egy routerre ez adja a jelet, erre a jelre csatlakozok rá a laptoppal, amin win7 fut.
Van egy gyári szoftvere a NAS-nak, az felmappeli az adott meghajtót (EXT4 mivel a NAS-nak van egy belső OS-e is, ami meg nem mondom milyen Linux alapú valami) az általam választott betűre és már látom is a laptopon. Tökéletesen működik minden róla, filmet nézek, zenét hallgatok, másolok/törlök stb. de ez a parancssoros szimbolikus link móka nem akar működni.Közöm nincs a linuxhoz, meg lehet ezt oldani a Windowsból?
-
spe88
senior tag
Adott egy NAS. Benne egy EXT4-es HDD. A telejs tartalma fel van mappelve hálózati meghajtónak. Parancssorból próbálok létrehozni szimbolikus linkeket, de a normál mklinkes paranccsal nem működik, holott ezzel hoztam létre anno rengeteget a normál NTFS HDD-n.
Az Ext4-es HDD-n csak az azon található anyagokra akarok "belső" linkeket. Szóval még az sem lehet probléma, hogy valami összezavarodik az NTFS-EXT4 linkelés maitt.
Hogy lehet ez?
EXT4-en más paranccsal fut?Köszi
-
spe88
senior tag
Hello!
Vettem egy NAS-t, amiben lévő HDD-nek ext4 a fájlrendszere.
NTFS HDD-men lévő mappák tartalmaznak szimbolikus linkeket más mappákra.
A legjobb az lenne, ha az egész NTFS mappastruktúrát át tudnám tükrözni az EXT4-re úgy, hogy a szimbolikus linkek az EXT4-esen az EXT4-es mappákra hivatkoznának. Gondolom ilyen nem létezik. Ha van ilyen osszátok meg velem.Az érdekes jelenség viszont, hogy sima másolásnál az ext4-re, a szimbolikus hivatkozásban (kizárólag könyvtárak) lévő adat nem kerül másolásra csupán a szimbolikus hivatkozás nevével jelenik meg egy új mappa. NTFS-ről NTFS-re simán működik, erre találták ki, de ha NTFS-ről másolok EXT4-re, ahogy említettem az adat nem kerül át.
Smart Copy-tól elkezdve mindent próbáltam. Mi a teendő?
köszi
-
spe88
senior tag
válasz
CPT.Pirk #48371 üzenetére
én is így tudtam, de többen írták, hogy csak szűz lemezekre van tervezve, szóval, ha bedobom a kis lemezeimet ő megformázza magának. Nyilván szól előtte stb, de hát így mégis csak be kéen szereznem még egyszer annyi tárhelyet, hogy utána a megformázott lemezre visszatöltsem a több TB-nyi adatot.
Magam sem tudom elhinni, hogy ez így megy 2016-ban.
Vagy legalább lenne valami megoldás rá, kell hogy legyen... -
spe88
senior tag
válasz
CPT.Pirk #48367 üzenetére
Még nem néztem ki a NAS-t éppen ezért, de ahogy a másik topikban írták nem nagyon fog menni egy "bolti" NAS-sal az, hogy bedobom az NTFS vinyókat tele adattal aztán már megy is. Gondolom EXT4-et használnak az új NAS-ok.
Ha tudsz olyat mondani, aminek ez nem okoz gondot azt megköszönném, de állítólag nem létezik, csak, ha magamnak építek egyet.
Ha csak EXT4-gyel menne a NAS az működhet, hogy az egyik winyón csinálok egy partíciót, azt leformázza magának a NAS EXT4-re és oda feltelepül míg a másik partíció NTFS illetve a másik slotban lévő HDD is?
Köszi
-
spe88
senior tag
Hello!
Soha nem használtam Linuxot nem is volt tervben. Viszont most szeretnék egy NAS-t, amin elvileg Linux alapú OS fut. A probléma, hogy amint berakom a teli adatokkal és soft linkeket tartalmazó, NTFS-re formázott HDD-t, az le akarja formázni a saját fájlrendszerére és partíciót létrhozni magának az OS-nek.
Tudtommal sehogy nem megoldható, hogy NTFS HDD fusson egy "dobozos" boltban kapható NAS-ban. Ha nem így van jó lenne.
Ha valaki találkozott ilyennel anélkül, hogy formázta volna a HDD-t az hogy oldotta meg? Nyilván más fájlrendszernél esélytelen, hogy ne kellje egy backup HDD-t kreálni.
Ha minden szakad, akkor viszont kénytelen leszek soft linkeket a Linuxos fájlrendszerre kreálni.
Ezt, hogy tehetem meg? (Winben parancssorból automatikusan meg tudtam csinálni több 1000-et) NAS-on lévő Linux OS alatt ez mennyire nehézkes? Már ha egyáltalán kezel soft linket a Linux, de gondolom igen.
Illetve, ha rákötök egy másik HDD-t USB-n vagy UTP-n a NAS-ra, ami NTFS-re van formázva mennyire hasad össze a rendszer, ha összeszinkronizálom a kettőt? Gondolom ez nem gond.
Semmi tapasztalatom nicns ebben.
Köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged