- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20931 üzenetére
Remek, köszönöm, skype fel is ment minden gond nélkül. Frissíteni nem kellett, áptudét.
Valahol az egérhez be lehet állítani hogyha dolgozik a gép akkor azt mutassa az egéren? Mert számomra elég zavaró hogy rákattintok egy programra és nem látom hogy épp dolgozik, nem pedig félre/rosszul kattintottam.
-
-
Winner_hun
félisten
válasz
McSzaby #20912 üzenetére
Próbáltam de így se jutottam előrébb. Illetve annyival előrébb jutottam hogy a megadott felhasználónevet (ami "felhasználó" volt ő úgy írta ki hogy felhasznl, á és ó nélkül. De ha azokat nem írtam be úgy se engedett be. Újraraktam reggel megint ékezet nélküli névvel és úgy már beengedett telepítés után. Este ha lesz időm majd beállítgatom, illetve biztosan jövök segítséget kérni, hogy pl. hogy lehet a kötelező név/jelszó páros megadásától megszabadulni..
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #20910 üzenetére
És nem enged be. Sikertelen hitelesítést ír. Meg a kis- és nagybetűk miatt figyelmeztet. Mivel csak kicsi van benne ezért azt nehéz elrontani. Vagy lehet az a baja hogy 2 db ékezetes betű is van benne?
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20906 üzenetére
A lemezformázója valami förtelem, első installnál le is fagyott. Második installig el se jutottam, lefagyott már előtte. Harmadik install sikeres, nem enged be. Valamit elírhattam. Na most negyedjére kíváncsi leszek fel tudom-e rakni és be tudok-e lépni.. remélem ezen is kiiktatható ez a kötelező jelszavazósdi... a telepítő minden esetre nagyon lassan jön be..
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20899 üzenetére
lejárt az időlimit
Be volt kapcsolva ami a videón van. Viszont az asztalon jobb klikknél nekem nincs ott az a menüpont. Ennyi van:
Új mappa létrehozása
Új dokumentum létrehozása
---
Asztal rendezése név szerint
Rendezettség megtartása
---
Beillesztsé
---
Asztal hátterének módosítása -
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20899 üzenetére
libasound2 már a legújabb verzió.
libasound2 kézi telepítésűre állítva.
A következő csomag automatikusan lett telepítve, és már nincs rá szükség: xulrunner-10.0
Ezt az "apt-get autoremove" paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.Hajajj, sosenemlesz szkájp.
-
Winner_hun
félisten
Nem tudom asztalra kihúzni/másolni onnan az esetleges új dolgokat. Na midegy, ha ennyire megoldhatatlan akkor majd marad a papírra felírás az eléréshez.
Skype telepítésnek fájlból ez a baja:
This package is uninstallable
Dependency is not satisfiable: libasound2 (>= 1.0.16)Ez valahogy orvosolható? Neten számomra felhasználható infót nem találtam róla.
-
-
Winner_hun
félisten
Ha értenék hozzá biztosan elég lenne.
Szóval a wikis skype install először nem jött össze, aztán jött ez amit az első sikertelenség után vettem észre:
# dpkg --add-architecture i386
# apt-get updateA letöltés ezek után is megy, viszont a telepítés nem (# dpkg -i skype-install.deb)
...
dpkg: error processing skype (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Processing triggers for desktop-file-utils ...
Processing triggers for gnome-menus ...
Processing triggers for hicolor-icon-theme ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
skype -
Winner_hun
félisten
Linket létrehoztam de nem engedi az asztalra kitenni. Engedély megtagadva.
Saját mappába engedi áttenni. Viszont ha megnyitom akkor .desktop kiterjesztésű fájlok vannak itt, ráadásul (ránézésre) nem is azok a file-ok amik az eredeti applications mappában vannak (tulajdonképpen ugyanaz van itt mint amikor az applications mappát kimásoltattam az asztalra)Így néz ki a két mappa (bocs a minőségi képért
)
-
Winner_hun
félisten
wget -O skype-install.deb http://www.skype.com/go/getskype-linux-deb
De jó hogy nem nulla hanem nagy óóó van a wget utánEz lefutott rendben a második próbálkozásra.
dpkg -i skype-install.deb
Ez viszont sztrájkol:
dpkg: error: dpkg status database is locked by another process.Ezt hogy tudom kideríteni hogy mitől?-> synaptic futott, azzal akadt össze. Viszont jön helyette másik gond:dpkg-deb: error: 'skype-install.deb' nem Debian archívum
dpkg: error processing skype-install.deb (--install):
dpkg-deb --control alfolyamat 2 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
skype-install.deb -
Winner_hun
félisten
Feltettem, magyar, köszönöm. Skype-ot hogy tudok a gépre tenni? Letöltöttem de nem tudtam feltenni. Ebben a csomagkezelőben meg nem jön elő, csak egy libopus0 csomag. Vagy ez lenne az?
Az usr/share/applications mappa parancsikonja meg tényleg kéne az asztalra, nem jó móka mindig keresgélni hogy na mi is az elérési útvonal..
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20873 üzenetére
We trust you have received the usual lecture from the local System Adminsitrator. It usually boils down to these three things:
#1) Respect the privacy of others
#2) Thing before you type.
#3) With great power comes great responsibility[sudo] password for debian: itt megadtam a rendszergazdai jelszót, erre:
Sorry, try again.
[sudo] password for debian: itt megadtam a felhasználói jelszót (ezt a két jelszót adtam meg telepítésnél) mire:
debian is not in the sudoers file. This incident will be reported.wtf?
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20871 üzenetére
Nem írtam dollár jelet.
E: /var/lib/apt/lists/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: /var/lib/apt/lists/ könyvtár zárolása sikertelen
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13: Engedély megtagadva)
E: /Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, rendszergazdaként próbálja?Az utolsó sor kérdéséhez: gondolom nem, azt hogy kell?
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20867 üzenetére
Igen, nagyjából magyar a rendszer többi része.
You need to add the following entry in /etc/apt/sources.list or a new file in /etc/apt/sources.list.d/:
deb http://mozilla.debian.net/ wheezy-backports iceweasel-release
Other Software résznél van csak Add... oda beírtam (oda kell?) utána terminálba a másik két sort?
$ apt-get update
$ apt-get install -t wheezy-backports iceweaselMert ezt próbáltam, de nem jártam sikerrel.
-
Winner_hun
félisten
Valahol véletlen megtalátam, beállítottam
Böngésző: iceweasel 17.0.8-as verzió. Lehet ezt frissíteni vagy ez a legfrissebb? Hogy lehet magyarra varázsolni?
usr/share/applications - ezen jobb klikk másolás ide - asztal - na ezután nem is tudom mik vannak az asztalra másolt mappában. Az applications mappának parancsikont létre lehet hozni az asztalon?
Skype-ot letöltöttem, hogy kell feltenni?
-
Winner_hun
félisten
Mert a hozzászólásod második része kimaradt, annyira az első részével meg a többi hozzászólással foglalkoztam
No az a gond hogy a grafikus felületen az Automatikus bejelentkezés az szürke, nem választható opció.mod: látom felül a feloldásra kell menni. Jelszó megadása után engedi is változtatni a beállítást, csak azt nem tudom hogy ezt hogyan lehet elmenteni. Mert ha bezárom az ablakot és visszajövök akkor mintha mi se történt volna állapot fogad..
-
Winner_hun
félisten
Illetve mit rakjak fel hogy a jelszót ne kérje az elején ha már telepítésnél ráerőltetik az emberre?
-
Winner_hun
félisten
válasz
CPT.Pirk #20590 üzenetére
Beírtam az első parancsot, néhány sort kreált. Aztán a másodikra is. Furcsa volt hogy nem kérdezett semmit. Megnézem hogy mit is ír. Manuálisan kell valamit lefuttatni mert ez így nem fog menni. Írta hozzá a parancsot is. Azt beírtam neki, utána az update már ment, az upgrade viszont még mindig problémás volt. Írta hogy mit kell beírni. Lenyomta azt is, utána jöhetett az upgrade. Ott volt 1 kérdés, ment az igen. Dolgozott, újraindítottam, be tudtam lépni, köszönöm.
Ilyen random lehalások mennyire jellemzőek? Háttérben nem képes frissíteni magát? Nem feltétlen szeretnék naponta / hetente átrohangálni rendszert helyrepofozni úgy, hogy ott még ide se tudok jönni kérdezni.
-
Winner_hun
félisten
Bíztató ez a rendszer. Első újraindítás után nem jutok el a bejelentkező képernyőig. Bejön egy óra szerű ikon amit az egérrel lehet rángatni és 7 órát mutat, ennyi. Hiába kattintok, hiába nyomkodom a billentyűzetet, semmi se történik.
mod: nem állítottam át semmit, nem tettem fel semmit.
-
Winner_hun
félisten
No akkor amelyikben megegyeztek ahhoz majd egy linket is mellékeljetek legyetek szívesek. Köszipuszi
-
Winner_hun
félisten
Számítógéphez nem értőnek netezéshez, esetleg néha filmnézéshez mit ajánlanátok? Inkább linuxot tennék fel neki, ott nem nagyon van vírusveszély. Alapfeltétel a magyar nyelv és a könnyen kezelhető felület.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Update 08.04. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest