Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Synaptic #74953 üzenetére

Akkor újra:

"... vagy azt, hogy a kitörölt bootloader-t vegye észre a bios és ne legyen indítási lehetőség a már nem létező bootloaderre?" :)

Szóval nagyon kedves, hogy megmutatod hogyan kell törölni, de eddig 2x írtam neked, hogy törlés után a bios-ban marad meg a bejegyzés. Vagyis tudok törölni az EFI-ből bootloadert. Annyira nem vagyok kezdő sem linux, sem windows vonalon. :)
    Szerintem elsiklottál valahogy a neked írt hozzászólásaim felett.

(#74954) growler:
    Ugyan, nem ilyen jellegű a probléma. Mindegyik eszközön 200MB-ot adok, simán elfér ezen minden. Szerintem 50MB sincs használva, de most pontosan nem tudom, nincs elöttem.

Fentebb már írtam, hogy van egy olyan helyzet, amire nem figyeltem eddig és lehet az okozza a problémát.

#74937:
    ...
    Közben felfigyeltem arra, hogy a telepítő mindegyik meghajtó efi partícióját figyelembe veszi alaphelyzetben. Nem lehet ez a probléma gyökere? Azaz a többi meghajtónál lehet át kéne állítani "do not use the partition"-ra az efi-ket? Hogy sorrendtől függetlenül csak a kijelölt drive efi legyen használatban?

Vagyis nem vettem észre, hogy a telepítő alap helyzetben amikor 2 ssd is van EFI partícióval, akkor mindkettő EFI partíciót használja. Beállítom a / és /home mountokat, beállítom a bootloader install drive-ot (kép) , de emellett be állítva marad a két EFI is. Gondolom a sorrendben elsőre tesz fel csak a grub-ot. Ha az pont az ssd1, akkor kész is a probléma.
    Szóval a terv az, hogy ilyen esetben "do not use the partition"-ra állítok minden egyéb EFI partíciót és csak az ssd2-t hagyom használatba. Így szerintem oda fogja tenni.
    Szerintem picit hasonlít a swap partíció megoldásra, mert ott is mindegy melyik drive-on volt, automatikusan használatba vette telepítéskor.

• ubyegon2

félisten

válasz Synaptic #74953 üzenetére

Naná! Mivel én a Compizt max addig használtam rövid időre, míg a woobly windowst bekapcsoltam, így ha nagyon elakadnék, innen próbálnék helpingelni: Compiz

De egyébként milyen disztrón és DE alatt kapcsoltad be a compizt? Gyaníthatóan nem akar együttműködni a meglévő ablakkezelővel. Szóval lehet bonyolultabb lesz ez, mint a compizzal való ismerkedés önmagában. :D De ezt legalább már lassan megszokod.

Új hozzászólás Aktív témák