Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz ubyegon2 #103426 üzenetére

Nem keresek én mentséget ;-) Már rég nem vagyok informatikus: azóta sok minden változott, és én is sok mindent elfelejtettem.
    Főleg, hogy csak addig érdekel az egész, hogy valamennyire működjön: de eddig még egyik Wayland + Plasma rendszerem sem működött jól, csak éppen annyira, hogy használható volt, azon kívül erősen béta tesztelőnek érzem magam ;-)
    Ez a Kubuntu is egy katasztrófa: elrendezem az asztalikonokat és widgeteket, aztán néha bejelentkezés után minden máshol van, sok ikon nem is látszik, csak ha elrendeztetem őket. Szórakoztató... Gondolom csak nálam fordul elő ez is, mert ha ilyen hiba lenne benne, azért az durva lenne ;-)

"Az meg, hogy sokan sokféle disztrót ajánlanak és a végén azt is ajánlják, ami egy thread elején éppen nem volt ajánlott, ez nem értem, miért annyira meglepő?"
    Nem meglepő, inkább vicces ;-) Egyszerűen csak annyi a helyzet, hogy sok-sok évvel ezelőtt kértem utoljára segítséget linux-ügyben, és akkor még igazán hasznos segítséget kaptam. Most meg meglepetésemre az van, hogy kérdezek, van mindenfajta válasz, és annak az ellenkezője is, meg még 16 variáció, aztán találjam mi ;-)
    És elnézést, hogy a Kubuntu letöltögető oldalán azt láttam, hogy van egy LTS verzió (amiről tudom, hogy elavultabb a stabilitásért cserébe, tehát nekem valószínűleg nem az kell) , meg egy másik, és nem tudtam, hogy a másik akkor most stable, rolling vagy semi-rolling, és ha az, ami, akkor mennyire ;-)

• fekete.puma

tag

válasz ubyegon2 #103426 üzenetére

Ebbe az irányba hiába megyünk el nem fog sokra menni vele...
    Érdemes a Wayland-ot erőltetni mondanak rá mindent is és ha igen, melyik disztrón?
    A 4K-s monitort csillió Hz-en használ itt bárki is probléma nélkül?

Új hozzászólás Aktív témák