- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kence Fice #85653 üzenetére
Nem, nagyon nem érted. mindjárt elmagyarázom.
Pl.
A Mint verziókat illetik női nevekkel. Pl.
Linux Mint 19.2=Tina
Linux Mint 20=Ulyana
Linux Munt 21=Vanessa.Ezek, és szinte az összes Linux verzió, elérhető különféle Desktop Edition, azaz Asztali kiadás, változat, asztalkezelő, így fordítanám le neked.
És ennek a kettőnek abszolút semmi de semmi köze nincs egymáshoz.
A Vanessa lehet Mate, KDE, Xfce, Cinnamon asztalkezelővel,( és még van sok) azaz DesktopEditionnal. Attól még Linux Mint 21, Vanessa marad.
Legjobban az Android témázásához tudnám hasonlítani, a felület, kinézet és még kismillió dolog változik meg. de alatta az OS ugyanaz. -
-
válasz
ubyegon2 #85649 üzenetére
Leírtam nemrég, teljesen jól megoldottam grub.cfg szerkesztéssel.
Mivel az etc/deafult/grub szerkesztése+update-grub nem hozott eredményt.
Valahogy énnekem mindig azok piszkálása hoz eredményt amitől óva intik a felhasználót.
fstab, grub.cfg ilyesmi
ennek előnye hogy ezeknek a fájloknak egészen jó megismertem a mit-miért-hova írunk bele' logikáját. -
Ez így nagyon jó is lenne, az OS nem lenne teleszemetelve az appok függőségeivel. Tényleg csak mint futtatókörnyezet szerepelne a buliba.
Csak én személy szerint azért utálom a konténeres megoldásokat, köztük a snap meg a flatpak mert durván le vannak korlátozva a kis homokózójukba.
(olvastam hogy ennek ellenére simán kitör a sandboxból ha avatott kishackerek erre buzdítják)
Eddig pár ilyet próbáltam ki, katasztrófa, pl. a flatpakos Viber nem lát ki a home könyvtárból, így nem lehet sehonnan máshonnan fájlt csatolni. Se másodpartícióról se másod lemezekről.
Így meg használhatatlan.
A többi is hasonló.
Igen tudom, vannak megoldások hogy kicsit tágítsunk a látókörön de a fene akar még terminálba bűvészkedni hogy valamennyire hasznáélható legyen.
Inkább akkor a portable, illetve appimage de ott meg a frissítések, a naprakész állapot ami erősen kérdéses. -
-
válasz
ubyegon2 #85639 üzenetére
jóuram, én miniPC buzi, Te meg üzleti lapos kedvelő vagy.
Nincs ezzel semmi gond, természetes hogy valahol ha nem is demagóg módon de mindenki a saját lovát dícséri.
Megfér a kettő békésen egymás mellett.
Mindig ezzel jöttök hogy extra hardverkombináció.
Egyetlenegy ilyen gépem volt, egy Z8350 alapú, eredetilg Androidos mini kütyü, abban tényleg voltak érdekes alkatrészek.
De a másik 4 eddigi gépem teljesen normális desktop/mobil platform elemekből építkezik, vagyis ezt sem lehet mindig a fejemhez vágni mert nem igaz.
Nemrég dobtam be ide lshw meg egy lspci kimenetet.
Teljesen szabványos hadverelemekből áll, és teljesíti a szabványos api-kat is, erre nincs ékesebb bizonyíték hogy egy ezeréves Ubuntu18.04 hibátlanul hibernál. Ahhoz azért kell egy pár apróság.
Curioso ignorálva.
Mégegyszer meg ne halljam! -
-
válasz
ubyegon2 #85520 üzenetére
"alapból is utáltam, hogy nincs interaktív beállítási mód, Cinnamonnál már óvodás korom óta van ilyen"
mármint fényerőszabályzás?
Mai ajánlatom a KDE Brighty panel kisalkalmazás, arra ráállva az egérgörgővel és görgetve, nulla-100% között változtatható a fényerő.
Ennél kényelmesebbet nehezen képzelek el.
Gyorsgombozható is.
És természetesen a nagyágyú, a DDCControl.
Ez natívan a monitort szabályozza, az előző csak a gammával tökörészik.
A ddccontrol a kijelző backlight ledeket vezérli, ddc/ci protokollon, ezenkívül a kontraszt, RGB, a bekapcsolási led állapota állítható, megadhatók profilok, és természetesen bármelyik gyorsgombozható, van GUI is.
Amelyik lapitopin nem megy sehogysem a gyári FNkombó, ezt melegen ajánlom. -
T. tagok,
lelkendezve újságoltam hogy milyen szuperül megy a sleep és a hibernálás.
Ezzel semmi gond de azóta 30 másodperc lett a grub timeout, azaz ennyit vár hogy elindítsa bármelyik rendezert.
A grub beállítás /etc/default/grub 10 másodperc, többször volt update-grub de tojik rá.GRUB_TIMEOUT=10
A boot/grub/grub.cfg-be is 10 van.terminal_output gfxterm
if [ "${recordfail}" = 1 ] ; then
set timeout=30
else
if [ x$feature_timeout_style = xy ] ; then
set timeout_style=hidden
set timeout=10
# Fallback hidden-timeout code in case the timeout_style feature is
# unavailable.
elif sleep --interruptible 10 ; then
A terminal_output gfxtherm az gondolom nem ez, ott van alatta a set timeout=10 vagyis ez is jó.
Ilyenkor mit kellene még tennem hogy ne fél percig várakozzon? Tudom megnyomom az entert de miért nem reagál a beállított 10 másodpercre?
Szerkesztve,
átírtam azt a gfxterminált a grub.cfg-be 10 másodpercre, reboot és most 10 másodperc a késletetés. Az első update-grub-ig gondolom. -
tibi@TibiXubuntu:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Device 31f0 (rev 06)
00:00.1 Signal processing controller: Intel Corporation Device 318c (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Device 3185 (rev 06)
00:0e.0 Audio device: Intel Corporation Device 3198 (rev 06)
00:0f.0 Communication controller: Intel Corporation Device 319a (rev 06)
00:12.0 SATA controller: Intel Corporation Device 31e3 (rev 06)
00:13.0 PCI bridge: Intel Corporation Device 31d8 (rev f6)
00:13.1 PCI bridge: Intel Corporation Device 31d9 (rev f6)
00:15.0 USB controller: Intel Corporation Device 31a8 (rev 06)
00:1c.0 SD Host controller: Intel Corporation Device 31cc (rev 06)
00:1e.0 SD Host controller: Intel Corporation Device 31d0 (rev 06)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Device 31e8 (rev 06)
00:1f.1 SMBus: Intel Corporation Device 31d4 (rev 06)
01:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 3165 (rev 91)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 15)
cpu product: Intel(R) Celeron(R) J4125 CPU @ 2.00GHz
vendor: Intel Corp.
physical id: 1
bus info: cpu@0
size: 2573MHz
capacity: 2700MHz
width: 64 bits
Tényleg befejezem az offot de nem annyira hulladék ez kis gép. Minden Intel benne, csak a gigabit LAN Realtek.
És nem ál-usb perifériák hanem pci. -
Szerintem olyan lapos nincs a földön aminek az enyémnél "rendesebb" hűtése lenne
3x akkora a borda mint a gép maga.
Ez tesztüzem, azért nem így néz ki véglegesen.
Imádok ezekkel hobbizni, megy az idő is, egy lapost meg bemegyek, megveszem, szép is, egybe is van... Ááá semmi sikerélmény.
Élesbe a 22" fhd LG moncsi hátulján, eddig az összes "legrondább" vigaszdíjat elhoztam a kombóval a versenyekről
Mutassak képet a gépből 2 cntire kilógó 2280-as m2 ssd-ről? Az az igazán kokány!
-
Laptop valahogy mindig kimaradt. 22 éve pc-zek és soha nem volt laposom, nekem nem jön be.
Az igaz hogy kompakt de mást nem látok benne.
Mindig is odavoltam a mini pc-kért, 15 éve is már egy Atom-Ion mini ITX-es kis dobozkát használtam.
Most meg hogy romlik a szemem, 22 col alatt sajnos számomra nincs élet. 22colos lapos, az igen ritka állatfajta.
Minden melóhelyemen van íróasztal, több is, rádobom az all-in-one-t és kész.
Van vezetéknélküli bill, egér, hanyattdobva magam egy fotelba/székbe, ezeket használom, vagyis a lapos nekem kicsi, unprakikus.
Soha nem vágytam ágyba hanyatfekve laptopozni, arra ott a tab, telefon.
Vitán felül áll hogy sokkalta unpraktikusabb egy ilyen összelapátolt allinone a monitor hátulján fityegő tartozékokkal, nem igazán könnyen hordozható de mindenhova kocsival megyek, Uby már tudja hogy a sertéstelepen is ezzel nyomomAz autó meg elviszi.
-
Én hurcolászom a gépet. Mivel desktop, mégha mini is, nincs akku.
Most fedeztem fel, KDE kartárs mióta megy a hibernálás, felajánlja a hibrid alvást is.
Ez nagyon szupi, ez a legjobb.
Akármikor elalszik, ha mennem kell nem kell felébreszteni és/vagy leállítani/hibernálni.
Ez így áramszünet és hülyegyerekbiztos. -
válasz
ubyegon2 #85597 üzenetére
Én is így gondolom.
Több helyen olvastam hogy Ubuntun, legalábbis a 18.04-en még azért nincs alapból engedélyezve a hibernálás mert nem 100% hogy működni fog. Így (szerintem) a userre bízzák, ha akar ilyet, kicsit mélyedjen bele.
Valóban van swap fájlom, létrehozza a rendszer a home alatt de nulla bájt méretű. Az elképzelhető, hogy esetleg ha nincs swap partíció, akkor ez a swapfájl ha kell, dinemikusan megnő 1-2 gigára? Ezt nem tudom.
. -
Az volt a baja hogy nem jött vissza hibernálásból hanem sok mazsolázás után egy normál rendszerindítást produkált.
Az a valami resume kellett neki szerintem a grubba, hogy a grub tudja hogy melyik partíció a swap és ugye arról töltse vissza. Mivel attól hogy fstab tudja, a grub még nem tudja.Uby, nincs swap fájlom, sokáig azzal tökörésztem de szerintem sokkalta macerásabb mint a partíció. Nekem pláne. GPT-n meg elfér a swap, mindegy hogy 8 vagy 9 partícióm van.
Van swap partícióm, benn is van az fstab-ba,UUID=30b00271-26f3-4b5d-a97b-9897ed48c5ca swap sw defaults 0 0
Jól emlékszel, akkor swap fájllal küszködtem de a a disztró már a múlté.
Most megint kellett a hibernálás, és így egy kis szögeléssel tökéletesen jól működik.
Azóta volt 2 hibernálás is és szuper jó. -
-
És igeeen! Megoldottam a hibernálást, én az antiterminálos Windowson nevelkedett tordaitibi, egyedül bebebeee...
Tiszta sikerélmény.
Ubuntu-csájnaminiPC acpi, tökéletesen működik. -
-
Tisztelt tagok, beértem a sertéstelepről és a marhafarmról a civilizációba
és kis tanács kéne.
Ubuntu 18.04, eddig nem kellett de most jól jönne az altatás és a hibernálás.
Valami történt kernel és acpi vonalon mert kb. másfél éve kísérleteztem ezzel és akkor egyik se, most viszont az alvás tökéletesen megy.
Windowst lepipálja, az ilyenkor 3-4 másodpercig szüttyög, Ubi meg egérkattintásra azonnal visszadobja a munkamenetet, csak a wifi ikonon látom hogy kb. 1 másodperc múlva csatlakozik vissza a routerre.
Vagyis tökéletes.Viszont a hibernálás nem működik.
Engedélyeztem, valami .pkla fájlt az útmutatóknak megfelelően létrehoztam, telepítettem a hibernate valamit mert szerinte hiányzott, és ezekután úgy tűnik, szépen hibernál. Elszüttyög, teljesen máshogyan áll le mint normál leállásnál, gondolom ilyenkor írja ki a ramot a swap partícióra.
Viszon nem tud visszajönni hibernálásból.
Elindul, nagyon sokáig fekete képernyő, majd a szokásos Ubuntu felirat, itt is nagyon sokat szüttyög, kb. fél percet, majd egy villanás és normál boot.
A swap nem titkosított, mérete 9,4GB, az Ubi szerint 8,8GB, és 8giga ramom van vagyis belefér a swapba.Van erre valami ötlet?
-
válasz
ubyegon2 #85539 üzenetére
Dehogy vagyok rendhagyó és semmi extra, nem a MultiAlarm ZRT meg a WebEye TechSoon stb. multicégek által használt full speckó célszoftokat hiányolom. Pl. [ezen a linken ] lévő egyetlenegy szofver és hardver sem Linux kompatibilis de most nem erről van szó, ezt természetesen elfogadom.
Barátom most vett egy teljesen mezei, otthon bárki által használható autó OBD kiolvasót amivel az olajcsere periódust ki lehet nullázni (mivel sokan otthon cserélnek motorolajat, nem 3-4x áron szakszervizbe)
Légyszi mutass egyetlenegy Linux alatt működő ilyen szoftvert amivel egy ilyet használni lehet.
Abszolút laikus felhasználás, tömegtermék, millióan veszik-használják.
Wines laptopra szoftver, driver feltol, használ.
Másik vicces beszólásra,
A "terepen dolgozom" kifejezést nem úgy kell érteni hogy a disznóólba vagy a marhatelepen csatlakozok a tehénre usb-s tejmennyiség mérővel
Hcl,
egy szóval sem ledegradáltam a ReactOS fejlesztőit, fantasztikusak, nem semmi kihívás amit véghezvisznek le a kalappal.
Csak jeleztem hogy 3 éve még a nagyjából használhatatlan stádiumban leledzett. Számomra legalábbis. -
-
-
-
válasz
Warton #85496 üzenetére
Uram ön a bölcsek bölcse
Itt és másutt is 11258x le lett írva hogy nem az OS futtatásával lesznek a gondok hanem a programok használatával.
Pontosan leírtad,
gyakorlatilag szinte OS független az alapterhelés, majd szinte bármi, vacak gépen akár egy helyi jobbfebontású videó is kétvállra fekteti a gépet.
És csak magamat ismétlem mikor mosolygok hogy 1000x teszik fel a kérést,
talált valaki valahol egy kuka etején egy őskövületet és tanácsot kér pehelysúlyú OS-re.
Aszongya, "semmi extra csak Facebook meg Yt. a böngészőbe.
Jól tippeled, az ULV723 az nagyon korlátozó tényező.
Ma egy kis türelemmel de még használható, az az Atom Z sorozat de már ez is nagyon erős kompromisszumokkal. -
Nemnem. Videó közben semmi gond, semelyik mediaplayer lejászás közben nincs monitoroff, se a TV nézés közben, sem bármelyik böngészőbe videó közben.
Én az Epsxe PS emulátorral játszok és ezt, a játékot és a kontroller nyomogatást a Linux (egyik se, disztrófüggetlen) nem látja aktív tevékenységnek.
Vagyis a monitor sleep beállított 10 perc után simán lelövi a monitoromat, miközben szétnyomkodom épp a joysticket és a képernyőn ezerrel megy a game. Hogy miért nem veszi ezt aktív tevékenységnek, nem tudom, és emiatt tettem fel a Caffeine nevű segédszoftvert aminek ha bekapcsolom, az a dolga hogy ébren tartsa a kijelzőt. És ezt tette is eddig csak most meg nem.
Persze ki lehet ezt lőni ha játék előtt bmegyek a Beállításokba, Energiakezelő és ott kikapcsolom a 10 percet, játék után meg vissza. Kényelmetlen és el is felejtem. -
Kb. 2 hónapja nem játszottam, ma nyomtam egy nosztalgiát.
Az eddig jól működő Caffeine elhalt. A panelen ott van a csésze ikon, gőzölög, aktiválva van, fut a feladatok között is, ennek ellenére a beállított 10 perc után simán kikapcsol a monitorom. Persze a legnagyobb autóverseny kellős közepén.
Van valami ötlet erre, hogy ne kelljen 5-6 percenként böködnöm az egeret játék közben hogy ne kapcsoljon ki a monitor?
Kontrollerrel nyomom, azt sose vette Linux kartárs aktivitásnak, ezért használom évek óta a Caffeine-t.
Mitől romlik el egy Caffeine? -
-
-
válasz
ubyegon2 #85444 üzenetére
"Annyira ne alélj el attól a KDE-től ám."
Hááát.. a W10 ablakkezelője sokkal szebb....
Ezt nem hagyhattam ki.KDE, fontok, vagon beállítás van rá a menübe. Méretezés egyenként, élsimítás, egyebek. Nem tudom milyen módon de nekem néha a kompozitor is beleszólt, de bejátszottam jóra.
Meg lehet csinálni élhetőre. -
-
-
válasz
ubyegon2 #85417 üzenetére
Hát jó... legyen.
Meg fogok ejteni egy 21. századi friss Cinna DE együttélési kísérletet. Ha válással végződik, elismerem hogy az én hibám is.Elolvastam és meg is értettem a másik topikos linkedet.
olyan nagyon nem kellett megértenem mert az alapjaival egyetértek.
Trabantba Ferrari motor, az nem minden.
Számomra legyen vackabb, vagy extra PC, az alkotóelemek összhangja a lényeg, ha valami felfelé nagyon kilóg a sorból azt a többi hardver elem úgyis visszakorlátozza ergo értelmetlen.Ezokból a szutyok Inteles nudli socos gépeimet eszem ágában sem volt nvme kivitelben megvásárolni pedig létezik, minek, 30%-al drágább lett volna és a nokedli proci úgyis bekorlátoz. Maradt a sata.
Az se vitaalap hogy az elérési sebesség sokkal fontosabb, a gépidő 99,9%-ban millió apró fájllal dolgozik a gép, 100GB másolása-mozgatása nem jellemző 7/24-be.
Amit konkrétan tudok, a kisebb fiam keményvonalas játékos és sata-nvme csere után tényleges, jól észrevehető pozitív változásokról számolt be. Az igaz hogy neki minden hardverelem a leg-leg-leg.
Hm... nem volt tervbe de egye fene, régen írtam úgyis blogbejegyzést.
Nem tudnál valami jó témát, neki is veselkedek máris.
Amúgy készülőben van egy de teljesen politika, foci, párt és Linux-Windows független, egy kis házi napelemes rendszer kivitelezéséről szól majd. -
-
válasz
ubyegon2 #85412 üzenetére
"De eszerint KDE és Gnome összehasonlítás történt"
Nem dehogy, a Manjaro KDE és az Ubuntu is KDE. Vagyis Kubuntu.
Azaz a DE ugyanaz. Gnome-mal én még életembe nem találkoztam személyesen. Vagyis de, az ikonkészlete szerintem verhetetlen és azt használom.
Nekem Xfce brrr, nem jön be, a Cinna mégúgyse.
Amit leírtál a linkbe azt én magamnak póriasan úgy fordítanám le, saját tapasztalatból hogy hdd-ssd ugrásnál nagyon pregnáns az eltérés, ez már döfi" felkiáltással nyugtázva a fejlődést. Ég és föld.
Majd ssd-ssd vonalon már nincs ennyire szignifikáns ugrás.
Ennek ellenére tagadhatatlan hogy egy sata-nvme verseny győztese borítékolható. -
-
válasz
ubyegon2 #85388 üzenetére
"Tibikomám, ez elég erős volt, "
Mintet igazad van régen láttam de Manjarot meg Ubuntut napi szinten.
Nálam mindkettő KDE és a Manjaro köröket ver az öreguras Ubira.RAM, itt a kb. 3 éves Ubuntum KDE, nem szűz telepítés távolról sem, féltucat házi szkript indul, Megasync, meg még pár autostartos szoftver.
874 mega.Ha 874 hát annyi,Te mit írtál,hogy egy új Cinna 785 mega. Szűzen. Akkor most a KDE mégiscsak kisebb erőforrásigényű...?
és és megintcsak erőltetném a saját szemléletemet, mellényitottam pár dolgot, perpill 3,8GB.
3 giga bejött az alkalmazásdokból pedig lájtosan nyomom még. -
válasz
Kenderice #85375 üzenetére
Lehet egyedi de én nagyon sokat használok operációs rendszereket USB-ről.
És a tapasztalatok, nem sűrűn de eldobja, leszakad az usb os meghajtó és természetesen mirelitre fagy az épp futó OS. Ez nálam Linuxok és Win alatt is jelentkezik. Jellemzően nem gyors teszteknél alatt hanem 1-2 napos session alatt.
És több gépen is előfordult már.
Nem tudom ez csak nálam, másnak van ilyen irányú tapasztalata?
Ha adathordozóként használom az usb-s ssd-met akkor ez a hiba nem jelentkezik, csak akkor ha minden a usb-ről megy. -
-
válasz
#63718632 #85349 üzenetére
Nemrég egy igen rendes, dolgos de hm... hogyismondjam finoman, egyszerű ismerősöm hozott egy (szerintem kukázott) XP compatible laptopot, kérés, mennyen a fészbukkk és fúhádé filmet nézne a gyerek. Mondom 640x480-ba...?
Azzal én ne törődjek...
Mutattam merre van a méhes gyűjtődobozom, erre sértődés
Most arról ne essen említés hogy a lapitopit, amin Noé vezette még az állatok listáját, 1kg masszív retek borította.
Szrencsémre adapterét nem találták meg a kukába, így mikor kigugliztam hogy ha van is, 5-6ropiért, letettek a fúhádé koszfészekről. -
Ki lehet rendesen takarítani, az igaz hogy 700 mega sose lesz.
"Ja, egy oprendszer nem csak SSD-s asztali gépen szokott futni. Pláne nem egy Linux.)"
Az eszmecsere tárgya desktop Xfce, Cinna és KDE.
Nem VM egy bérelt szerveren."napjaink agyatlan erőforrás-zabáló...."
Ebben abszolút egyetértünk és én is folyamatosan morgolódok emitt, különösen pregnáns ez a kicsi gyors kis erőforrásigényűnek indult Androidon.
De széllel szemben nem lehet, ha ez van web oldalról akkor nincs mese, meg kell jeleníteni ezeket tartalmakat.
És jellemzően kinél kell(ene) megjeleníteni? A kérdező átlagusernél aki elektronikai hulladékudvarba való desktopon akarna facézni, yutubolni a gépidő 85-90%-ában.
És visszajutottunk a kicsi ligthweight disztró-minimal DE totálisan felesleges nyűglődéséhez. -
válasz
#63718632 #85344 üzenetére
Ertelek de mindez minek amikor egy jo adblocker nelkuli mezei bongeszon megnyitsz egy fb-meg egy yt-t es 300-600 megat ugrott a ramhasznalat, es eszi a procit is. Es erre derulok sokat mikor aranyos user ker egy minimal disztrora minimal de tippet. Hogy "csak netezni kellene egy osoreg gepen"
-
válasz
Warton #85337 üzenetére
Jóuraim, én ezt nem vágom.
100-200megán megy a harc
Itt van ŐWindowssága, perpill 4,8G a ramhasználat.
1,8-cal áll fel egyébként és az user folyamatok ígyisúgyis felzabálják, pl. Opera az összes taszkjával 900mega (lejjebb is van Opera taszk csak nem látszik), Edge 400, Libreoffice 230, ami nem látszik Smplayer és még tucatnyi user app.
Elindítanám a melós szoftvereimet, mindjárt 6GB környékén lenne.
Ugyanez lenne Linuxon is egyébként, megabájtra egyezően. töklogikus.
Akkor nem mindegy hogy lefaragok 100 megát szerencsétlen OS-ből, az appok meg elvisznek 3-4gigát? Minek farigcsálni meg versenyeztetni meg energiát feccölni light ablakkezelőbe, minimal panelre egyebekre?
Én próbálkoztam Manjarot 2G ramos hdd-s gépre, és ha nyúzod meghal. Abban a pillanatban ahogy kiswappol a hdd-re, olyan csiga lesz mint bármilyen más OS ebben a helyzetben.
És magánvéleményem, jó vason egy Manjaro KDE fényévekkel gyorsabb mint egy Ubi vagy Mint XFCE.
Ez nem bebeszélés, ez van.
-
válasz
ubyegon2 #85270 üzenetére
Meg mielott, nem duplareg, nem nagyon szeretek magammal tarsalogni
Jo erzes tolt el. Lelkem megnyugodott, beke szallt szivemre. Eddig tarsam volt a magany, kiserom az elhagyatottsag es az egyedullet.
Lepteim uresen visszhangoztak a Linux siksag es a Windows szakadek mezsgyejen,.
De ennek vege. Mar nem vagyok egyedul! -
válasz
Kence Fice #85267 üzenetére
Sok igazsag van benne de teged szerintem meg fognak itt enni kenyerrel es kovaszos uborkaval
Ezeken en mar tulvagyok, csak neha fejtegetem a mondandomat, es akkor is nagyon szep kontosbe bujtatva. -
válasz
sh4d0w #85249 üzenetére
Ez így túl sarkos.
Először is az os azért van hogy azt és úgy csinálja amit én szeretnék.
Vannak határok de erről már egyszer volt egy szösszenet itt, nem veled, mással.
Ha úgy van ahogy írtad, minek a Wine? Miért feccöltek bele a fejlesztők hatalmas energiát, időt, ha totál szükségtelen?
Bizonyára mert van rá igény, nem is kicsi.
Erre a témára zárszóként, a Steam proton meg az összes ilyen nyavaja az mind egy felturbózott Wine.
Miért..? Mert van igény Linuxon full Windows game-re.
Az okokba most ne menjünk bele mert sose lesz vége a beszélgetésnek. Legprózaibb oka hogy Linux kartárs fényévvel van lemaradva gamer fronton, ezt valahogy át kell hidalni.
Ha több millió gamer használja a Protont, miért köveznek meg bárkit egy nyamvadt kis képnéző miatt?
Irfan View, az amatőr userek körében 20 éve ipari standard.
Nincs vetélytársa. Pont azt tudja amit kell, próbálj meg Gwenview-el vagy bármi mással pillanatok alatt akárhány képes panorámaképet, kismillió funkcióval összerakni, konvertálni fájlformátumok között, képből kivágni, igaz amatőrszintű de Adobe szűrőket pikkpakk ráhúzni egy képre, néhány csúszkával elmosni, élesíteni, színteret, rgb-t variálni, exif-et matatni, és még legalább 2 tucat funkció. Mindegyik néhány kattintással.
És az amit többször leírtam. Nálam minden gépen, ultravackon és középkategórián is, bármilyen Linux bármelyik natív képnézőjénél 100x gyorsabban nyílik meg és dolgozik a Wine Irfan Wiev.
Erre én nem tudok magyarázatot.
"Szóvalhogy az az érzésem, hogy egyesek ingyenes alternatív Windows-ként használják a Linuxot, miközben a valóságban meg nem ezért csinálnak Linux disztribúciókat..."
Szerinem meg azért csinálják hogy használják, mindegy kik, hogyan, milyen módon, a lényeg, ahogy nekik tetszik és jó, megfelel.
A célhoz mindig is több út vezetett, ma sincs ez másképp. Nem az út a lényeg hanem hogy odaérjünk.
Mégegy aztán befejezem amúgy is tldr ltt.
Nem fejlesztek, nem programozok, de a nyakam teszem rá láttlanban hogy erre 126865x jobb egy linux és az ő terminálja, szkriptjei, megoldásai
Mikor Win alá bevezették az antiWine-t azaz a WSL alrendszert, hallott bárki is egyetlenegy szösszenetet a Win tábortól? Nem.
Semmi megvédési vagy pánikreakció. -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
growler #85164 üzenetére
Es mindenki aki segiteni probalt.
Megvan a bibi. A Wine elveszitette erre a particiora a betujelet.
Ez egy 20 eve gyujtogetett portable gyujtemeny, 20 eve M azaz Mindenes a neve. En adom meg M-nek minden oprendszeren, es a terminalba latszik hogy az L particion keresi olyan meg nem is volt sose. Ott az L betu a hibauzibe.
winecfg, hozzarendeltem az M betujelet es minden okes.
Hogy par napja mitol veszett el/lett belole L, ami nincs is, az rejtely.Es megegy dolog megoldodott, a par napja tetulassu Ubuntu boot is megjavult. Szerintem a kettonek koze volt egymashoz, gondolom keresgelt csak nem talalt majd tovabblepett es ez idot vett igenybe.
Koszonom szepen mindenkinek aki segiteni probalt.
-
válasz
growler #85164 üzenetére
Kipróbáltam a melóhelyi gépemen.
Nem érdekli a szóköz, elindítja.
A terminált a példa miatt tettem ide.
Megpróbálom valahogyan elmondani.
2 hónapig duplakattra indultak a kis exék az sda4 partícióról, az otthoni gépemen ez egy háttérpartíció.
3 napja nem indulnak duplakattra, a Wine homokórázik de nem tudja indítani. Egyiket sem a kb. 25 portabléből.
Ha bármelyik portablét mappástul az sda4-ről átmásolom a saját /home alá, ott sem tud elindulni, megörökli a nemtudom milyen hibát.
És most a csattanó.
Megvan ez a portable gyűjtemény pendrájvon. A pendrájvot bedugva, arról indul az összes exe, azaz nem Wine hiba.
A pendrájvról bármelyik portable programot átmásolva a home alá, indul, és mostfigyi, felülírva a pendrájvról az sda4-en lévő indíthatatlan programot, ettől a pillanattól már onnan is indul! De csak az amelyiket most másoltam/felülírtam.
Mi ez, valami elbaltázott jogosultságprobléma?
A terminál akkor szokta kiírni ezt a "nem találom a fájlt" pedig ott van ha nincs joga futtatni.
Meg fogom nézni holnap otthon, mivan ha sudoval indítom a parancsot.
Szerintem a Wine elvesztette a futtatási jogát az sda4-en lévő eddigi exékre. Amiket most délután másoltam/felülírtam, az mind fut. Mert arra nem érvényes ez a nemtudommilyen tiltás. -
Azt nem tudom frissült-e mert automatán van nálam minden gépemen az Ubuntu frissítése.
Másik 2 gépen nem történt változás. Ez a problémás gép is kizárólag a saját merevlemezéről nem hajlandó elindítani, bármi más külső adatathordozóról indítja a Wine a kis portable exéket.
Holnap tudom megnézni amit javasoltál, már a melóhelyen vagyok, a problémás ubuntu az otthoni gépemen van. -
válasz
CPT.Pirk #85160 üzenetére
Ennek elment az esze
Belépek egy portable könyvtárba, listázva ott van az 1by1.exe.
Indításkor cannot find, szerinte nem található.tibi@TibiXubuntu:~$ cd /media/tibi/aero_mndns/prnoinnst/1by1/
tibi@TibiXubuntu:/media/tibi/aero_mndns/prnoinnst/1by1$ ls
1by1.exe 1by1.ini debug.log License.txt mpglib.dll Readme.htm TBflat.bmp
tibi@TibiXubuntu:/media/tibi/aero_mndns/prnoinnst/1by1$ wine 1by1.exe
wine: cannot find L"unix\\media\\tibi\\aero_mndns\\prnoinnst\\1by1\\1by1.exe"
tibi@TibiXubuntu:/media/tibi/aero_mndns/prnoinnst/1by1$
Másik, hordozható pendrive, hordozható ssd, bármi, behelyettesítve az elérési utat, elindul az exe.
És innen az aero-mndns partícióról ha kihúzom a saját /home könyvtáramba az egész 1by1 mappát, az eredmény ugyanez, a saját home alatt sem találja az exét pedig ls parancs ott is kilistázza
3 napja sok Eddát hallgattam, szerintem itt jártak Pataky Attila ufói... -
Nem tudom Linux vagy Win hiba.
Az egyik dualboot asztali gépemen Ubuntu képtelen a háttérpartíciókon lévő portable Win szoftvereket elindítani. a Wine karikázik, majd kilép, a kb. 30 exéből mindegyikkel ezt csinálja. Eddig, kb. 2 hónapig nem volt ez, csak 3 napja van a hiba.
Ha másodmeghajtóról áthúzok bármilyen exét, az Asztalra vagy a home alá, azzal ugyanez.
Viszont ugyanezeket az exéket bárhonnan másról elindítja, külső ssd-ról, mentéses hdd-ről, pendrájvról.
Windows vagy Linux probléma lehet?
Dualboot van, megnéztem többször, a Win gyors rendszerindítás kikapcsolva, a Linux a másodmeghajtóra írni tud, bármit tud azaz nem a Windows fogja a lemezt. Akkor mi a fene ez? -
-
Előzmény, van egy évek óta hordozható Ubuntum egy usb3 ssd-n.
Ezt leklónoztam a új gépemre fixen, beépített lemezre.
Az usb3 hordozható Ubuntu villámgyorsan bootol, a helyi lemezről meg bejön az Ubuntu felirat és itt kb. 35-40 másodpercig semmit nem csinál, majd dob egy ilyen hibaüzit:iwlwifi 0000:01:00.0 BIOS contains WGDS but no WRDS
ez eltűnik és innetől 5 másodperc alatt betölt.
Ez a hibaüzi az eredeti usb bootnál nincs, ott az egész boot kb. 10-15 másodperc.Ennek okára nincs valami ötletetek?
-
Ez nem a böngésző hibája, illetve közvetlenül nem.
Ez olyan XP szindróma.
Egy már nem élő, nem támogatott, koros oprendszerre nem fogják a legújabb Firefoxot vagy bármit kompatibilissé tenni. Értelmetlen.
Ugyanez Androidon, a 4xx és az 5xx rendszerek, nem lesznek használhatók a google fejlesztései, api változások, miatt. PlayStore-ba nem fognak a fejlesztők visszafelé belenyúlkálni a összes appba, átírogatni kismillió dolgot egy már halott verzió miatt.
A Firefox amit meg még tudsz használni, nincs benne a megfelelő html támogatás, a rendszer nem fogja tudni kezelni a H265-öt, stb.
Én is nehezen szoktam elengedni a hardvereimet de amikor az önszívatás már engem is idegesít akkor váltok. -
-
-
válasz
fatpingvin #84992 üzenetére
Szerinted az emberek 95%-a mire használja a mammut Adobe Acrobat Readert?
Havonta 5x pdf olvasásra.
Az nem overkill...?
Dehogynem.Speciel én erre egy 11MB méretű wines portable Foxit Readert használok (reklámmentesen !!
) de nem mindenki én.
Poén, Ubuntun Wine alatt 10x gyorsabb mint a beépített natív linuxos PDF reader. -
-
-
válasz
moongoose #84960 üzenetére
Átállítani a biosba (uefi-be) belépve, bootnál nyomkodni kell a del, esc, F1-F12 gombok közül valamelyiket, ez sajnos gépfüggő ezért nem tudom megmondani.
Nálam del,
a boot választómenü meg F11. Itt lehet választani a Win vagy a Linuxom között.
Az egyik pc-men.
A másikon kőbuta az uefi, azon del, be kell lépni és a boot fülön kell átállítani, melyik legyen az elsődleges. -
-
-
-
válasz
#63718632 #84940 üzenetére
Az a helyzet nekem volt 2016-ba vett emmc-s Win10-es mini pc-m.
Nem mondom hogy villámboot volt de ha felállt teljesen használható volt.
Nonstop24 órába kb. 4 évet ment, (melóhelyemen, nem volt értelme kikapcsolni mert 5-6 wattot fogyasztott), cserélve lett jobbra, majd néhanéha bekapcsoltam aztán véletlenül megötlem a biosát, majd javítva lett és szerintem még most is működik valahol, el lett adva 1 éve.csak az emmc-re reagálva.
-
válasz
CPT.Pirk #84934 üzenetére
Nálam az on-off jobban bevált, persze nem atomerőművön ez csak egy passzívra átalakított kis dobozka.
A ventillátor jellemzően, 99%-ban áll, az 57 fokot eddig párszor érte el a gép, pl. 38 fokos teraszomon kinnt az asztalon használva.
Mezei használatnál, átlagos külső hőmérsékleten 45-48C fokos a SOC.Munkahelyeimen jellemző az éjjeli totális csend és emiatt pár éve már száműztam az összes hdd-t a környékemről, valamint törekszem a passzív hűtésre.
Nekem már az agyamra megy, bármilyen csendesen is kattog, felfut, levegőt kavar bármi ami nem odaillő.
Madárcsicsergés nem zavar kinnt terepen éjjel, sem a szél susogása de egy kattogó vinyó igen. Ez lehet egyéni monománia, +valszeg. öregszem isEz az on-off ventivezérlés, R1 az a bekapcsolási pont, pl. 60C fok, az R2 a hiszterézis azaz mikor kapcsoljon ki, pl. 48 fok.
A venti így 8 volton megy, sokkal csendesebb mint 12-ről de a T1 kollektorát 12 voltra kötve semmi akadálya a teljes teljesítménynek.
A zenerrel megfogott táp és referenciafesz. és a schmitt triggerek eléggé pontos kapcsolási küszöbe miatt a kapcsolási pontok 0,2C fokon belül vannak bár itt ez pont nem lényeg ha 1-2 fokkal téved.
Nm egy nagy durranás de teljesen saját tervezés -
válasz
growler #84924 üzenetére
Az a ventilátor hőfokkapcsoló, mivel az alaplap nem pwm-es ventivezérlős, külső on-off vezérlést építettem, 57fokon be, 47fokon kikapcsolja.
A képen a jusztírozási üzemmód látható, a beállítás után meg lett normálisan csinálva és be van építve a pc házába. Semmi nem látszik belőle. -
válasz
growler #84922 üzenetére
Kilóg ebből már minden, a passzív borda is elég nagyra sikeredett, 2 centi híján akkora mint maga a mini PC.
Nem is melegszik 55 fok fölé, és venti csak most, 39-40 fokokba kapcsolt csak be félpercekre.
Ez egy tesztállapot fotó, ház nélkül.
Itt is volt flex, maró, vasfűrész egyebek mire rákerült a borda.
-
-
-
Lassan elkészül a mindennel felsufnitunugolt pc-m, nosza megnéztem egy Manjarot rajta, nem ár ha van az is.
Meghajtom fejem azok előtt akik az Arc-ot gyornak tiulálják, tényleg villámgyors, agasan veri az Ubuntut és a W10-et is sokszor leveri.
Legkellemesebb meglepetés, nem tudom ez kernel, energiamenedzsment vagy mi okozza de ezt a gépet eddig a Winen kívül nem tudtam sleep, altatás módba küldeni. Illetve igen csak nem jött vissza
Manjaro kartárs alatt csodásan működik az alvás, piros pont. -
-
-
válasz
#63718632 #84737 üzenetére
Másutt is feldobtam ezt az érdekes anomáliát és ott is páran arra jutottak hogy az őskövület BOIS lesz a hunyó.
Hogy van-e frissítés rá azt nem tudom egy 10+ éves öreg laptop.
A gazdája meg örömtáncot jár hogy megy megint a W7 és egyelőre mereven elzárkózik újabb kísérletektől -
válasz
#08299776 #84736 üzenetére
A világ legnagyobb hülyeségét mondom, olyan nem lehet hogy mivel a legújabb Mint Cinna volt, az esetleg már csak efibe települ?
Mással meg nem próbáltuk.
Miután feladtuk, W7 bootpendrive betol, cmd nyit, scanos, fixboot, fixmbr, ezután boot repair és reboot és indul a W7. Vagyis csak a mbr-be történt valami elkefélés. Hogy mi arról sejtésem sincs.
Illetve, lehet bepakolta magát a grub valamilyen töredéke a mbr-be de ahova mutatott volna, a 750GB hdd végére, ráadásul egy extended partíción csücsülő Linuxra, na ezt már nem találta meg és így lehalt a boot, érthetően.
De még épkézláb hibaüzi se jött, grub rescue és társai. -
válasz
urandom0 #84730 üzenetére
Rossz a kép de kivehető.
Így nézett ki a Mint telepítése után.
Az első partíció a windows nt system reserved (nem efi!) , a második a W7, a harmadik az adatpartíció. És a negyediket csinálta a Mint telepítő, itt még külön swap és home meg a / és efi. De ha nem így hanem egy / akkor is létrehozta az efit.
És jól olvasható hogy a lemez Master boot record. -
-
-
Nemrég ment el tőlem egy kolléga egy laptoppal amire a W7 mellé nem sikerült neki Linux Mintet telepítenie.
Nekem sem sikerült, 4 órai cumi után sem.
MBR lemez, legacy bios, telepített W7. Ez elfoglal 3 partíciót, win boot, maga a W7 és egy külön adatpartíció.
Ez így 3 partíció azaz semmi akadálya nem lenne a 4. partícióra telepíteni a Mint Cinnamont. Nincs swapfile, a home a / alatt azaz 1 partíciós telepítés.
De ez lehetetlen, vagy meghaladja a képességemet.
Legfrissebb Mint Cinna, telepítő indít, Valami más. Kiválasztva a lemez végén a szabad 22GB helyet,
kiválasztva hogy a rendszerbetöltőt a sda helyre tegye azaz a lemez master boot recordjába.
Telepítő indul, telepítés hiba nélkül lefut, a legvégén közli hogy telepítő összeomlott és kilép.
Rebootra természetesen se W7 se Mint nem indul, bootképtelen a rendszer.
Ránézve a lemezszerkezetre, a lemez valóban MBR, megvan a win boot partíció (nem efi!! hanem ami a winnek kell)
megvan a W7 és az adatpartíció.
És most jön a csavar. A Mint telepítő létrehozott egy extended, kiterjesztett partíciót amire tette saját magát, /, ÉS létrehozott egy EFI partíciót.
És erről többszöri próbálkozással sem sikerült lebeszélni.
Azaz elvan a kis világába, az extended partíción, jó is lenne ha a mbr elérné az extended partíción a Mintet vagy az EFI-t.
De mivel ez nem megy, így meghal a boot.
Miután ráment a fél napunk, feladtam, visszaállítottuk a Windows bootbejegyzést a mbr-be, így az tökéletesen bootol, működik.
Kérdésem, egy Mint telepítő mi a fenéért nem hajlandó a mbr-be, azaz az sda-ra pakolni a rendszerbetöltőt, és miért csinál magának mbr alatt külön efi partíciót, és uefi rendszerindítást? Mindezt egy kiterjesztett extended partíció létrehozásával. -
-
-
Próbáld ki usb3 ssd-ről.
Nálam a Live majdnem olyan gyors mint egy Arch live, a telepített rendszerről most nem is beszélek. Mármint a külső ssd-re telepítettről.
Egérklikkre nem mazsolázik ahogy írtad.
Az se lehet mindegy mennyit tol be magából a ramba, mekkora a Fedora telepítő? Vagy az úgy van megírva hogy bemásszon minden a ramba.
Pl. Ventoynál van ilyen opció, ha ezt kérem (és persze van 8GB ram a gépbe) akkor a live boot elég hosszú de utána vihargyors a rendszer.
Az igaz hogy mindenképp picit lassabb mint egy Arch. Megkockáztatom hogy egy W10-nél is lassabb némileg, természetesen ugyanazon a vason, ugyanarról a Samu EVO 860 ssd-ről. Ez sajna ilyen.
Ami überfurcsa, képnéző, pdf megjelenítő stb, a wines portable cuccaimat gyorsabban indítja mint a saját natív Linuxos progikat. -
válasz
peterattila #84656 üzenetére
Ha ennyire pontosan idozit, en hardveres hibara gondolok.
Mas os, Win, live Linux alatt is? Ezzel ki kehetne zarni az otletemet ha megis szoftveres hiba. -
-
-
válasz
andatti #84593 üzenetére
Nem ismerem, sose próbáltam.
[felmész ide Operáékhoz] letöltöd a telepítőt next-next-finish és kész.
Ubuntun ez nekem ennyi volt, hogy az MX mit lép erre azt nem tudom. Mennyi és milyen akadályokat állít majd.A Windows billentyű, azt nem tudom nálad hogyan mert az az alkalmazásmenüt, startmenüt nyitja.
A futó feladatok között a bal alt+tab vált.
Meg KDE alatt a tálca, panel üres területén egérgörgő de ez gondolom KDE feature. -
válasz
headhunter #84583 üzenetére
Évek óta már sokadszor akarnak nyilvánosan meghalni és mégis megy a BP.
A linkelt hozzászólásgyűjtemény stílusa érdekes. Vagy inkább magyarisztáni stílusú szomorú...? Nálunk egy száraz kifliből ha fórumtéma lesz, 10 percen belül virtuális verekedés lesz és előkerül a politika, ebben a FB verhetetlen de mindenütt dívik ez a szép magyar szokás. -
válasz
Sz_Imre #84569 üzenetére
Lehet ezért a fejemet veszik
de ha csak egyelőre kísérletezel, keresgélsz, az Ubuntura-Xubuntura simán ráhúzható a KDE. Mivel a Kubuntu nem más mint egy KDE Ubuntu.
Nálam 3 évvel ezelőtt ez ennyiből állt,
sudo apt install kde-plasma-desktop
Mára se sokat változhatott.
Így nekem van a mezei Ubuntu, egy XFCE, és egy KDE amit választhatok indításnál. Hozzáteszem 3 éve 1000-ből 999x a KDE indul automatikusan.
Ha ezt a módszert választod, a telepítés közben kérdez, add meg a SDDM-et bejelentkezéskezelőnek, a szóbeszéd és urban legend azt híreszteli hogy ezt jobban szereti. -
-
-
válasz
#08299776 #84530 üzenetére
Nekem van mindenrol mentesem es 2 felhotarhelyet is hasznalok.
De ha beesik a regnemlatott kedves ismeros hogy azonnal sürge-sürge alapjaiba valtoztassam meg a gépét de neki ugye semmi mentese, mire 1-2 terat en lementenek addigra felenne a hutomet es alberleti dijat kernek tole.
Ilyenkor az altalam favorizalt hardveres vagy szoftveres eltavolitas a legegyszerubb.
Senkit nem beszelek ra csak en igy csinalom, mas meg mashogy.
Ez nem a magamba nem bízás hanem ovatossag.
Manjaro telepitesnel elneztem az mbr/uefi inditast, lefutott majd jelezte hogy az efi particiot letre szeretne hozni.
Ranyomtam persze csinald, nekem 3 -4 lemezen 13-14 particiom a szokasos, a fene nezte az sda-b-c-d 1-2-3-4 kilometeres felsorolast.
Mire a telepito nullara gyalulta az 1 teras hattervinyomat es letrehozott rajta egy 100 megas efi particiot. Minden adatom filmem ugrott.
Mivel hazai palya volt, no problem de ez egy idegen gepen elkovetve azonnali fobeloves. -
válasz
#08299776 #84526 üzenetére
Háát. egy 1Tb körüli adatpartíció, lemez, vagy egy 4-5 éves fullra belakott OS véletlen törlése szerintem megér annyit hogy leválaszam a többi lemezt. Mindenestre agyérgörcsmentesítés céljából én alkalmazom az eljárást, különösen más gépén, az nagyon odaverne egy 25 éves barátságnak vagy egy pár hónapos orálszex kapcsolatnak is ha elbaltáznám a haverom, barátnőm, szomszédasszonyom stb. oprendszerét.
Vagy az is eléggé szopós opció, igaz MBR környezetben hogyha Linux kartárs mégse jön be és gyalulja a partícióját akkor grub rescue, és nem mindenki vágja csípőből hogy a W10 telepítővel bebootol, kikeveredik valahogyan cmd-be, diskparttal vacakol és kiadja abootsect /nt60 c: mbr
parancsot. Mindezt konzolosan cli-be, teljesen mezei user... nemnagyon.
Inkább óvatosan, pláne ha valaki életében nem látott még Linuxos telepítőt. -
válasz
Sz_Imre #84521 üzenetére
Ha egyszerűen kivitelezhető, húzz ki minden lemezt vagy uefibe tiltsd, csak a Linuxos maradjon.
Telepítsd, mindent dugj vissza.
Így nem zavarják egymást és a boot választó menübe tudsz majd közöttük választani uefi szinten.
Én így csinálnám, tisztább szárazabb biztonságosabb érzés.
Azt nem tudom egy grub update mit csinál de szerintem békén hagyja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged