-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
Balion #48468 üzenetére
Akkor "rossz" megoldast talaltal, ami igazabol nem is rossz csak tovabb kellett volna gondolnod.
Ertelemszeruen akkor nem a grubot fogod modositani hanem azt ami neked fent van.
Kell neked a hibernalas? ha nem akkor initramfs-bol es a bootloderbol kell kivenni a vonatkozo reszeket.
Itt minden fontos infot megtalalsz: ArchWiki - Power management/Suspend and hibernate(#48467) Fecogame: Azt elarulod hogy mit akarsz igy futtatni? En amugy screen-t hasznalok, vagy csinalok egy service fajlt hozza, attol fugg milyen jellegu programrol van szo.
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #48286 üzenetére
update-grub
parancs is megvolt? -
Rimuru
veterán
Mit akarsz vele csinalni? Nem kapsz teljes erteku rendszert, ugy kepzeld el mint a WINE-t.
Amugy windowson futtatot X szerverrel lehet grafikus programokat is futtatni, lehet buveszkedni. -
Rimuru
veterán
válasz
Balion #48269 üzenetére
ext4 jo lesz.
fstabba kell majd felvenni a particiot, errol sok szo volt mar a topicban [link].
Ha csak egyedul hasznalod a gepet akkor csatolhatod home ala is, pl.: /home/neved/Data, ha ide csatolod akkor amit a ~/Data-ba raksz be az a masik particiora kerul.
Ha altalanosabban is hasznalni szeretned, tehat pl azt akarod hogy alapbol a letotlesek is ide keruljenek akkor symlinkelni kell, plln -s /home/neved/Data/Downloads /home/neved/Downloads
-
Rimuru
veterán
válasz
#59070464 #48208 üzenetére
A memoriaddal jatszol, ha kifogysz belole akkor kb kuka a live sessionnek (koltozi tulzas, de kezdo topicban vagyunk
), tehat ovatosan ha nincs eleg memoriad.
Amugy miert szorakozol live rendszrrel? telepithened az SD-re is.
A masik meg hogy csinalhatnal magadnak ISO-t is ami tartalmazza alapbol a szukseges dolgokat, nem nehez, Archiso
Ez is erdekes lehet szamodra: Archboot -
Rimuru
veterán
válasz
Balion #48169 üzenetére
Minden megoldhato.
Kezdjuk az elejen, van egy EFI particio, ezt mondhatjuk ugy hogy nem koteheto OS-hez, hanem inkabb lemezhez. Arch Linux es leszarmazottain kivul szerintem egyik Linux se rakja be oda alapertelmezetten a /boot tartalmat, csak a szukseges EFI fajlokat. Tehat ez OS fuggetlen, nincs ertelme szeparalgatni.
Ha csak emiatt jutott eszedbe akkor nem folytatom, viszont ha tenyleg erdekel kulon boot particio (de nem kulon EFI) akkor jelezz vissza. -
Rimuru
veterán
válasz
Just_Reboot #48165 üzenetére
grub szerkesztessel van bajod?
echo -e "menuentry 'Remix OS' --class android-x86 {\n\tinsmod part_gpt\n\t search --file --no-floppy --set=root /remix/system.img\n\tlinux /remix/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86_64 androidboot.selinux=permissive CMDLINE\n\tinitrd /remix/initrd.img\n}" | sudo tee -a /etc/grub.d/40_custom
(#48167) Justreboot: Ez azt masolja be amit irtal, csak nem hasznalunk szovegszerkesztot (egyszerubbnek tartottam ezt irni minthogy pl nano-t ajanljak vagy megkeressul hogy mi van neked fent -gksu, kdesu, stb-).
-
Rimuru
veterán
válasz
Sub-ZeRo #48147 üzenetére
Eleg a parancsot egyszer kiadni, egyszerre tobb programot is tudsz torolni.
apt-get remove x1 x2 ... xn
NewmanHD: pl van qbittorrentbol is nox verizo. Nekem sima rtorrent boven jo, korabban egyedul a http proxy-val volt probleman ezert hasznaltam qbittorentet, de ezt is megoldottam.
[ Módosította: Mate ]
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #48141 üzenetére
Igy van, ha azt szeretned hogy a grub legyen az alapertelmezett.
-
-
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #48100 üzenetére
Ketten is irtuk hogy nem mindig van hibrid boot. Amugy ha nem problema (csak elerni akarsz fajlokat) ahogy a hibauzenet is irja csak olvashato modon ilyenkor is lehet csatolni a particiot, irni azert nem engedi hogy ne boruljon a fajlrendszer.
Mire gondolsz hogy picit mindig mas?
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #48096 üzenetére
A Windows nem mindig rakja magat hibrid modba, pl ha ujrainditasra mesz akkor nem, igy ertelemszeruen akkor elered.
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #48093 üzenetére
Nagyon sokszor volt mar rola szo, [link]
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #47995 üzenetére
Ha arra gondolsz amire en akkor nem.
-
Rimuru
veterán
válasz
Tóniszomszéd #47749 üzenetére
Nem az a lenyeg, vannak olyan alaplapok amiken 32bites maga az UEFI, erre csak 32bites bootloadert lehet felrakni (az mar reszletkerdes hogy egy ilyennel chainload be lehet tolteni 64biteset is).
-
Rimuru
veterán
válasz
vargalex #47746 üzenetére
Install eseten nem csak masol, hanem letrehoz egy EFI bejegyzest is, ez pedig nem a hattertaron van hanem az UEFI-ben.
Telepitsd fel az efibootmgr-t es csinalj kezzel egy bejegyzest, pl:efibootmgr -c -d /dev/sda -p 1 -L "Linux Boot Manager" -l "\EFI\systemd\systemd-bootx64.efi"
Ami eszembe jutott meg hogy mondjuk csak 32bites EFI van rajta, es ezert nem mukodik a 64bites telepitesed, viszont ezt nem tartom valoszinunek ha eddig is ugyan olyan tipusu volt az alaplap (plusz felteve hogy nem 32bites volt eddigi is).
-
Rimuru
veterán
válasz
Balion #47735 üzenetére
Normalis esetben nem kell driverrel foglalkozni, max videokartya, de arra meg van beepitett tool.
Ujratelepes kb annyi ahogy leritad, de egy tanacs a jovore nezve, foleg ha akarsz majd vele foglalkozni. Ne az ujratelepites legyen az elso gondolat ha hiba van, probalj utanezni/kerdezni hogy mi lehet az oka, ebbol lehet majd tanulni.
Akarmennyi rendszered lehet, nem csak ketto.
-
Rimuru
veterán
válasz
Balion #47730 üzenetére
Az ugy tokeletes ahogy van unallocated-kent, en is csak erre gondoltam hogy igy csinalj szabad helyet.
A telepitovel hozd majd letre a javasolt valami massal. A fajlrendszer pedig majd ext4 legyen.(#47733) MöBalázs: Jelenleg semmi, most mig csak ismerkedsz a rendszerrel tokeltes (igazabol valsz kesobb se lesz nagyon szukseged masra).
A telepito rakerdez hogy le szeretned-e tolteni a frissiteket, ez sokat elvihet de nem kotelezo egybol megtenni (viszont ajanlott majd rendes net mellett megcsinalni)King Unique: Okozhat az egyéb problémát is, ezért alapból ajánlott kikapcsolni dual-boot esetén —► [link], [link]. - kapitany ezt csak maganak koszonheti.
-
Rimuru
veterán
válasz
Balion #47726 üzenetére
Kicsit fals infoba futottal bele. A hybrid boot kikapcsolasat azert szoktuk javasolni mert ilyenkor a Windows zarolja azokat a particiokat amiket hasznal, tehat ha te pl adatot szeretnel mozgatni Linuxrol windowsra akkor ezt nem tudod megtenni. Ha ez ki van kapcsolva (vagy csak rendesen le van allitva a Windows) akkor nincs ilyen gond.
A masik dolog a secure boot, ezt szerintem erdemes kikapcsolni sok bosszusagtol kepes megkimeleni.
Amit elozetesen csinalnek az a particionalas, meg windows alatt szabaditanam fel azt a helyet ahova a linuxot akarod telepiteni. -
Rimuru
veterán
válasz
ubyegon2 #47511 üzenetére
De, befolyasolja.
A mai "modern" disztrok ISO-i tamogatjak a legacy BIOS es az EFI modu inditast is (akar egyutt van a 32/64bit is), ezeket siman lehet dd-vel irni (szerintem ajanlott is), be fog bootolni mivel az ISO-ban benne van ahogy lev258 is irta.
Ezzel szemben a csodaprogramok sokszor sajat bootloadert raknak fel, ha elore nem keszitettek fel a keszitok egy disztrohoz vagy mondjuk EFI boothoz akkor jonnek a problemak. Ezeknel szamit hogy irja ki az ember.King Unique: csinalok majd videot hogy nalam siman mukodik.
elhiszem hogy van olyan (kiveteles) eset amikor nem megy, de nem vagyok benne biztos hogy ez az altalanos.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #47501 üzenetére
Amugy en nem lattam meg olyat hogy a windows disk managere nem tudta volna torolni az ismeretlen particiokat es utana egy ujat letrehozni hogy hasznalhato legyen win alatt is a pen (de az is erthetetlen szamomra ahogy (nem) kezeli a kulso eszkozoket (normalisan, 2016 van)).
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #47497 üzenetére
Milyen rendszert akarsz felrakni?
Hasznalj mas programot kiirasra, pl [link] -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #47489 üzenetére
Igen az ESP az. A Mint az 512MB-os particiot csinalt, lehet a /boot is ez lesz (a meret miatt gondolok erre, nem telepitettem, csak eddig mentem hogy a kep elkeszuljon
).
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #47487 üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
mefistofeles #47485 üzenetére
Van rajta mas os? ha nincs akkor igen ennyi (es nincs merethatar, tehat "barmekkora" -tul kicsi nem- lehet).
-
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
open with szeru kiegeszito van chrome-ra? ismerosnek lonem be hogy mpv-n nezzen youtube videokat.
Geripapa: mit irna a weather? az nem ferne el home alatt? mondjuk a (/etc alatt levo) conkyrc-ben igy szerepelne az adott file=~/.conky/weather
-
Rimuru
veterán
válasz
#59070464 #47348 üzenetére
Fogsz egy rendszerbetoltot ami tud iso-t bootolni es kesz.
Legszerubb talan a grub2, azzal instant tudod titkositva is hasznalni.
Tehat roviden: pen formaz -> titkosit -> grub telepit -> conf letrehozas -> iso masol -> orulunk. ennyi eleg lesz?Szerk: egy "kis" segitseg, [grub], [Multiboot USB drive] + jobbra a "Related articles".
cli-ben(!) reszt pedig nem tudom ertelmezni, ki az aki nem abban csinalna ilyesmit?
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #47283 üzenetére
Miert nem tudod lecsatolni? fogsz egy live rendszert ahol nincs mountolva a lemez amit piszkalni szeretnel.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #47246 üzenetére
Ha az egyik megy normalisan valsz mar nem lesz olyan nehez masikat beloni, cygwinnel eddig is lehetett szenvedni ilyesmivel Egy problema van ezekkel, windows alatt nem lehet kikapcsolni a gyarit...
-
Rimuru
veterán
válasz
Dr.FantastiK #47221 üzenetére
10 eves gyereknek talan jo, aki munkara hasznalja a gepet annak felesleges. 2010-ben pedig hol volt meg a win10?
Amugy nem ebben a topicban kene trollkodni. -
Rimuru
veterán
Adott egy monitor 1920x1080 nativ felbontassal es egy osregi gep, ati radeon 9600 videokartyaval.
xrandr szerint az erzekelt max felbontas 1024x768, ez nem problema, letrehozok egy 1920x1080_60-as modot, beallitom es itt jon a baj nem tolti ki a rendeklezesre allo helyet, a monitoron belul pedig nem tudom kihuzni szelre, igy ossze van nyomva a megjelenitett kep... otletek?rii: web.skype.com
-
Rimuru
veterán
válasz
#59070464 #47066 üzenetére
A RAM-ba ir, csak nem ugy ahogy te gondolod. Ugy kepzeld el hogy betolt egy kepet ramba, ezen van egy fajlrendszer ami X meretu, tehat ami a ramba is van fajlrendszer az is X meretu lesz, nem a fizikia memoria hatara.
Igazabol nem nehez kiterjeszteni, termeszetesen az 1G tetszolegesen modosithato.mount -o remount,size=1G /run/archiso/cowspace
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #47023 üzenetére
Legjobb ilyen téren a X-es, mert az a drivereket is automatikusan lehúzza. - Ja ha valaki nem figyel akkor lecsereli a felrakott proprietary driveret mert miert is ne.
Meg nehany MTP eszkozt nem ismert fel, pl android(os telefonom), stb. -
Rimuru
veterán
válasz
INTELligent #47011 üzenetére
Max usb3 lehet gond win7 eseten, egyebkent siman telepitheto. Szoval irany a win7 topic ha kerdes van.
-
Rimuru
veterán
válasz
#59070464 #46978 üzenetére
A keepassx2 az egy teljesen uj cucc, nem a keepassx tovabbfejlesztese (szo szerint ertve, amugy pedig az utodja lesz), gondolom kompatibilitasi megfontolasbol marad meg egy darabig a keepassx tamogatasa is.
Egyebkent mi a mutt, newsbeuter, etc. password manager megfeleloje? magyarul cli password managert szeretnel, pass
-
Rimuru
veterán
válasz
#59070464 #46935 üzenetére
Egyetlen egy szemponbol lehet azt mondani hogy minimalista, megpedig az az amit a szemed elott latsz.
Nagy kod, nagy binaris, nagy memoria igeny, sok funkcio, stb. - ez nem jelenti azt hogy lightweight.
Hasznald egy kicist az eszed, ha mar azt megtalaltad hogy aC-t !
az exec (ami egy alias arun-shell-command
-ra), gondolom ki is probaltad, mit lattal a promptban?/bin/sh -c
na igy futtatja azt amit elinditasz.
Viszont kezdesnek olvasd el ezt, en az egeszet elolvastam mikor erre valtottam, ilyen alap kerdesek eszedbe se fognak jutni. -
Rimuru
veterán
Stumpwm-hez nem kellenek ilyen "hülyeségek", és tényleg nem minimalista.
Szedd össze a gondolataid rendesen és úgy vágj bele a kérdezésbe.
Amúgy igen, ezt használom. -
Rimuru
veterán
Nem ártana az alapoknak utánanézni. Első kör, C-t ?, ez megmutatja milyen keybindek vannak (Amúgy kérdésre válasz C-t !).
Terminálban is rakhatod háttérbe a programokat. -
Rimuru
veterán
válasz
saelin #46917 üzenetére
(#46915) fukyu: "Sorry előre is, hogy a hülye kérdéseimmel bombázom a csapatot." - erre van ez a topic.
Nem tudom mennyire ertesz hozza azert irom. Virtualis gep eseten arra ugyelj hogy megfelelo halozatot allits be ha a host gepen is el akarod majd erni az adott rendszert. Virtualboxrol van egy kis szosszenet az osszefoglaloban is. -
Rimuru
veterán
válasz
Just_Reboot #46860 üzenetére
Gondolom grubot hasznalsz, fogod mondjuk a linuxod (ha ezt nem tudod inditani akkor osszefogalo -> -Grub2 rendszertöltő újratelepítése: ) es update-grub parancs.
-
Rimuru
veterán
válasz
Just_Reboot #46857 üzenetére
Allitsd be normalisan a rendszerbetoltot (rakd bele a masik rendszer).
-
Rimuru
veterán
válasz
God Vazzeg #46839 üzenetére
Linux kepes bootolni legacy modban is GPT-rol, sot igazabol a windows is. Viszont az igaz hogy ne keverjuk a dolgokat.
Ami mar nagyobb kulonbseg hogy Linuxot el lehet inditani MBR-rol is EFI modban. -
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #46678 üzenetére
Igy van, kereso szerint unity beallitasai.
bob: Nem csak Ubuntuek ilyenek, eleg megnezni a Debiant.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #46660 üzenetére
Kernel valasztas ugyanugy megy mint az OS valasztas, csak egy menupont.
A verzioszam mas: -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #46658 üzenetére
Gruban tudsz kernelt valasztani, gondolom az ubi meg mindig megtartja a regieket is.
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #46579 üzenetére
Tudom, siman megzabalja ha tudja. Felakartam rakni a visual studiot ugy hogy volt 10gb hely a root particion, a data-n pedig ilyen 4Xgb, mondom neki hajra oda tedd a datara, erre mit csinal? azt a 10gb-t leszivta es kerult vagy 300mb a masikra. Na ez utan toroltem is le, inakbb nem kell nekem VS.
Nekem az evek alatt kicsit meghizott, van rajta sok szemet, szerintem ha nagyon akarnam levihetnem en is 1000 ala a csomagok szamat, de amugy meg elfernek.
8,4G usr
3,1G home
1,1G opt
566M var
123M boot
118M mnt
35M etc -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #46550 üzenetére
Meg mindig alaptalan a "felhaborodasod", egyreszt (meg mindig) nem kezdonek valo (felteve hogy nem akar/tud tanulni), masreszt miert akarsz gui-s telepitot egy olyan rendszernek ami alapbol nem is tartalmaz ilyesmit? Regen volt egy ncurses alapu telepito, az tudod mit tartalmazott? ugyan azt ami most is van, annyi elteresel hogy ott egy menuben valasztottad ki a muveleteket. Magatol nem csinalt meg tobbet mint most, nezz meg egy regi leirast, szerinted ezzel igy konnyebb lenne? Hasonlisd ossze egy a mostanival es lathatod hogy a lenyeg ugyan az, "csak a menu" valtozott meg.
Normalis esetben az eletben egyszer kell felrakni a rendszert utana mar "csak" hasznalni es karbantartani kell. Az en rendszerem meg nagyon fiatal, 2013.08.02 reggel telepitettem (ekkor jott meg a notebook), viszont ha lesz barmilyen hw csere nem tervezek ujratelepitest, egyszeruen atmigralom.
A rendszerem "changelogja":
Telepítés: Fri Aug 2 08:29:55 2013
Partíciók titkosítása: Tue Jul 8 13:51:56 2014
Koltozes SSD-re + UEFI boot + Secure boot: Thu Jan 7 14:46:07 2016 (igen elotte legacy BIOS modban bootolt, ilyen valtozast is kibir telepites nelkul)
A secore bootot azota kilottem, semmit nem er.Akinek nem tetszik a rendszer az meg nekiallhat "javitani", nem veletlen van Manjaro, stb.. ez nem egy zart vilag ahol nem tehetsz ellene semmit.
Na de sok lesz a szoveg, ahogy eddig is mondtuk ha tanulni szeretnel akkor vagj bele, viszont ha megfelel a mostani allapot akkor hagyd a picsuba az egeszet, hasznald azt amit mar ismersz is es meg vagy vele elegedve, legyen az barmilyen OS.Amugy ha jarsz Szegeden felrakok neked egyet. -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #46538 üzenetére
Arch Linux meg mindig annak valo aki tudja hogy mit akar, es ezt hogy is kell megvalositani, nalad alapvetoen egyiket se latom. Az elmeleti tudasod megvan hw es sw szinten is, viszont utobbi esetben korlatolt mivel egy okoszisztemat ismersz jol es nem latom azt hogy igazan komolyan erdekelne egy masik. Nezelodsz ezzel-azzal, de csak a felszint kapargatod.
Ha valtoztatni szeretnel akkor allj neki a tanulosabb disztroknak, sok utanaolvasas kell, de hamar meg fogod erteni es meg a cli-hez is hozzaszoksz majd.Egy ajanlas: virtualis gepen rakj fel rendesen (basic) archot, nezz utana minden parancsnak mire jo, hogy mukodik (probalgasd oket), ezt megismetelheted tobbszor is csak hogy szokd, elesben ne legyen gond. Ha ezzel megvagy akkor jon az igazi szop@s, talad ki mit es hogy akarsz (pl melyik DE), epitsd fel a rendszered ugy ahogy neked tetszik. Elso korben ez sok probalgatassal (idovel) jar (ezzel mar reszben meg vagy, mivel masik linux alatt neztel kulonbozo DE-ket), de a vegen egy olyan rendszert kapsz amin tudod hogy mi es miert van fent.
Ugyis leirasokat fogsz kovetni (ami nem baj), de folyamatosan jegyzetelj magadnak parancsokat, magyarazatokat (sajat szavakkal), stb
Ha szepen felszedted a sok tudast akkor mehet elesben is, nem fogod elrontani es mellesleg sokkal tobbet fogsz tudni errol a kornyezetrol is.
Termeszetesen ha valamit nem ertesz kerdezel a megfelelo topicban. -
Rimuru
veterán
válasz
Mezga Aladár #46402 üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
Mezga Aladár #46396 üzenetére
Szerintem innen senki nem fogja ismerni az adott programot.
Blokk-blokk masolast csinaltal? -
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
A kettoskereszt nem veletlen van ott az elejen.
(#46348) bob.zxr: nezd az elkuldesi idoket, szerintem csak kb ugyan akkor olvassuk ilyenkor.
En pl az off topicban elkudott hszem utan egybol ide jottem, megnezheted mennyi ido volt mire reagaltam.
Amugy is veled tenyleg mindig ez van, joparszor irtad mar hogy x masodperccel eloztelek meg. -
Rimuru
veterán
válasz
kovaax #46074 üzenetére
Az FF megtartja az NPAPI flash tamogatast (ennek Windowson van ertelme), ebbol pedig szamomra az kovetkezik hogy lesznek okosak akik megoldjak majd a flash kerdest Linuxon is (pl freshplayerplugin
).NewmanHD: Te tudsz kartyarol bootolni? mazlista, nekem nincs ilyen okos a
BIOSUEFI.
Szerintem sok kulonbseg nem lenne tapasztalhato. -
Rimuru
veterán
válasz
King Unique #46071 üzenetére
Mivel a normal flash (es az NPAPI pluginok) tamogatasanak vege veszesen kozeledik lehet meg kene fontolni pepper flash-t amit kapitany is javasolt. A mostani meg kap havi sec frissiteseket, szoval "elvileg" biztosnagosnak mondhato (mar ammenyire ezt ra lehet fogni a flashre
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged