- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #44947 üzenetére
Próbáld meg atomata + pulseaudio kimenettel.
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #44886 üzenetére
Ha elindítod a rendes grafikus vlc-t, a hangolknál mi van kiválasztva kimeneti modulként?
-
BoB
veterán
válasz
vargalex #44932 üzenetére
Persze firefox nem teljesen hülye ezért jelez. Nem akkor omlik össze ha leállítod, hanem ha hagyod futni, hiszen csak így fog megtelni a memória....
Hiszen a cél itt most az összeomlasztás volt ami megmutatja hogy ha egy weboldal miatt összeomlik a róka, az egész megy a levesbe.ubyegon2: valószínű maradvány abból az időből amikor még atime volt az alap, ezért külön be kellett írni.
-
BoB
veterán
Ja hogy csak utalt KDE-re Cpt.Pirk. Hát unity-ban ne is keresd, mert nincs ilyen
Viszont van valami unity konfiguráló program amit fel lehet rakni,
aminek már nem tudom mi a neve mert ötezer éve néztem, abban lehet hogy van ilyen lehetőség. A többiek mindjárt megmondjék a nevét.Meg is van: Unity Tweak Tool.
De nemtudom hogy lehet-e ilyet benne, egy próbát megér.
-
BoB
veterán
válasz
redwhite78 #44862 üzenetére
Akkor vágj Arch-ba, ha angolul "sokat" kell olvasnod és nem zavar. Magyar leírás nem nagyon van.
Illetve kb. Negyedévente egyszer lehet olyan változás, ami kézi beavatkozást igényel frissítéskor, ezért figyelemmel kell kísérni a hírek oldalt, vagy legalább itt a fórumot.
Kifejezetten van kezdőknek való telepítési leírás, azt követve megérted a dolgokat. Ne használj telepítő script-eket, vagy olyan leírásokat ahol csak le kell másolnod a parancsokat mert a jövőre nézve nem jó hogy fogalmad sincs mi mi.
-
BoB
veterán
válasz
spammer #44852 üzenetére
Nem tudom mennyit prezentáltál, nekem 10 évig a munkám nagy része volt. Van amit sokkal jobb bemutatni vele, és nem azért mert csilli-villi pörög-forog. A powepointban is lehet ugyanúgy csilli-villi pörgő-forgó sz@rokat csinálni, ebben semmi különbség nincsa kettő között...
-
BoB
veterán
Jelenleg az egész firefox egyetlen processzben fut. [link]
A kiegészítők, mint pl flash külön processzen mennek.Könnyern tesztelhető is. Ezt a weboldalt elindítva: [link] le fog fagyni mert megtelik a memória.
Chrome alatt az adott ablak fagy le, firefox-nál az egész firefox egyben ahogy van.
A processzor terhelésen ez könnyen megmutatkozhat.
-
BoB
veterán
válasz
Raynes #44267 üzenetére
whbear már leírta, tök ugyanaz a kettő étvágya. Memória ugyanannyi foglalt indítás után, működésben is minden ugyanúgy azonnal indul mint KDE4 alatt. Proci terhelés ugyanúgy 0-1 % üresjáratban.
A kiszürkülést nem tudom, nem találkoztam vele mert nem használom az asztal megjelenítése gombot.
A másikat sem tudom, mert anno pont ez miatt inkább kikapcsoltam a folder view-t az asztalra, amit azóta sem kapcsoltam visszaCPT.Pirk: persze hogy nem találkozol vele ha közben windows-on nyomatod
-
BoB
veterán
válasz
croixleur #43770 üzenetére
Használhatsz fail2ban -t, SSH-n tiltsd le a root-al való és a jelszavas bejelentkezést, csak kulccsal lehessen használni. Minden daemont és minden használaton kívüli portot ami nem szükséges a működéshez tilts.
rsync-es backup: Full system backup with rsync
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
herdsman12 #42487 üzenetére
Véletlenül nem hibás a merevlemez?
-
BoB
veterán
Minden a / alatt van. Csak ha megadod hogy valamelyik könvytár másik merevlemezen van, akkor az egy másikon lesz. A Home -ot sem kötelező kirakni, nekem sincs.
Szimbolikus linkek terminálban készítése: [link]
Vagy még több infóért lásd: man lnDe manapság már különböző fájlkezelők is képesek létrehozni ezeket, így kattintgatva is meglehet csinálni egyszerűen.
-
BoB
veterán
Ha megy az angol, ez részletesebb, és bejön mégtöbbféle sudózás
https://help.ubuntu.com/community/RootSudo(plussz látod hogy ezeken kívül is van még eltérés)
-
BoB
veterán
válasz
King Unique #37844 üzenetére
A partíciós táblát az MBR tartalmazza, az meg nem tud 2TB-nél többet megcímezni. Ez nem az OS-től függ.
-
BoB
veterán
válasz
herdsman12 #37821 üzenetére
dd le tudja törölni az adatokat?
# dd if=/dev/null of=/dev/sdb1
-
BoB
veterán
válasz
King Unique #37492 üzenetére
Példa:
# addgroup ujcsoport
# chown root:ujcsoport /usr/bin/firefox
# chmod 750 /usr/bin/firefox
# adduser felhasznalo ujcsoportAkkor kezdj neki ha érted melyik sor mit csinál, addig ne.
(# -> root futtatja (su vagy sudo))Ez is hasznos, itt van klikkelgetős ami megmondja a számot: [link]
(profin le tudom írni)
(de a 750 lesz jó neked!) -
BoB
veterán
válasz
King Unique #37490 üzenetére
Aztán persze segítünk, csak azt nem akarom - korábbi tapasztalat innen a fórumról - hogy leírom pontosan mit csinálj, mire te elb@szol valamit és aztán a linux lesz a sz@r.
-
BoB
veterán
válasz
CPT.Pirk #37482 üzenetére
A forráskód minek? Csak azt is mindig frissítgetni kell feleslegesen, úgysem fogja nézegetni soha a büdös életben.
King Unique:
Akkor itt az ideje tanulni kicsit:
[link]
[link]
[link](#37482) CPT.Pirk : de oszt meg szoroz, mivel csak az idő meg a net megy azzal hogy azt a listát is mindig lehúzza amikor valaki beírja hogy apt-get update.
Másrészt meg ha szerinted is felesleges, akkor tényleg nem értem miért nem kommenteled ki. -
BoB
veterán
válasz
King Unique #37478 üzenetére
Ötlet:
Létrehozol egy új csoportot. Amelyik programot akarod, átírod a csoportját az újra. A mindenki mástól elveszed a futtatási és olvasási jogosultságot. Azt a user-t amelyiket akarod hogy tudja futtatni, hozzáadod az újonnan létrehozott csoporthoz.
Így nem kell jelszó, egyszerűen van aki el tudja indítani, van aki nem.
-
BoB
veterán
válasz
King Unique #37100 üzenetére
Ez így konkrétan annyit csinál hogy létrehoz egy 1GB méretű fájlt csupa nulla tartalommal abban a könyvtárban ahonnan kiadod a parancsot.
-
BoB
veterán
válasz
errorcode06 #36981 üzenetére
-
BoB
veterán
2GB RAM-al hagyd az ubuntut, tegyél fel xubuntu-t helyette. Az is ubuntu csak másik, jóval kevesebb erőforrást használó asztali környezete van. Attól már csak a Lubuntu eszik kevesebbet, azt is megnézheted, illetve van még az új ubuntu MATE-el.
Cinnamon felesleges, az is sokat eszik.
-
BoB
veterán
válasz
Atlantisz48 #36632 üzenetére
-
BoB
veterán
válasz
mAtThEw0319 #36628 üzenetére
Ott van 3 program.
GTKPod
Rhythmbox
AmarokTedd fel, próbáld ki.
-
BoB
veterán
válasz
King Unique #36562 üzenetére
-
BoB
veterán
válasz
spammer #35831 üzenetére
Hát ez így ebben a formában nem igaz hogy felületben van különbség. Debian például teljesen belenyúl a csomagokba. Arch-nál csak akkor ha valami bug van, amúgy teljesen default minden és annyira közel van upstream-hez amennyire lehet.
Van ahol nincs csomagkezelő egyáltalán, van ahol forrásból települ minden. Van ahol opcionális csomagok is default települnek, van ahol nem.
Egyikre sok csomag érhető el, másikra nem annyira. Egyikben rági csomagok vannak, amott újak.
Van ahol systemd van, van ahol sysvinit, BSD style init, vagy upstart.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Persze ha next next finish témáról aztán meg netezés semmi extráról van szó akkor valóban a felhasználó mindösszesen ennyi különbséget láthat. Egyikben több bugot lát másikban kevesebbet, egyikben megy a hardver másikban nem. Így néz ki, úgy néz ki (default téma).
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
MasterMark #35699 üzenetére
Nem elrontja (lol), hanem minden adat el fog veszni.
Viszont visszaformázni pl. FAT-ra majd alapból a windows nem fogja tudni (mert béna). Külön programmal lehet csak, vagy parancssorból.
-
BoB
veterán
válasz
MasterMark #35687 üzenetére
win32diskimager
-
BoB
veterán
teleahócipőm: neked csuda egy géped lehet hallod, már gyanús hogy mindig van valami baja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Konteó topic
- Nintendo Switch
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged