-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Milyen paranccsal tudnám megnézni egy Ubuntu variáns alatt a RAM-ok időzítését? Mindent látok róluk, csak pont ezt nem.
-
törölt tag
Amikor Ubuntu vagy arra épülő OS-t telepítek, majd installálás közben megkérdezi, hogy titkosítsa-e a /home partíciót, az milyen titkosítást használ? LUKS-t?
-
törölt tag
HDD-t a dd if=/dev/zero of=/dev/sdX paranccsal lehet teljesen nullázni, de mi a helyzet az SSD-vel? Ott ez tudomásom szerint nem működik. Találtam egy olyat, hogy SSD memory cell cleaning, de még mindig bizonytalan vagyok ,hogy ez kell-e nekem?!
-
-
törölt tag
válasz
spammer #46085 üzenetére
Csak zavar.
Ez olyan saját hülyeség.
Egyébként azért ilyen karcsú a RAM használat, mert urxvt, mc, pcmanfm, newsbeuter, abrowser + lynx, mutt, tranmission-cli és hasonló lightweight programokat használok. Nekem ad egy bizonyos örömöt, hogy minimum hardware-el mennyi mindent megcsinálok.
-
törölt tag
Ez most kicsit buta kérdés lesz.
Ha a gépben 2GB RAM van a P8600-os CPU mellett, amire Trisquel GNU/Linux van telepítve Openbox window manager-el és a htop talán sosem mutatott 1GB RAM használatot, meg se forduljon a fejemben a +2GB-os RAM bővítés? Szívesen elhagynám a swap-t (2048 MB), ami mindig nullát mutat, de ennek ellenére még nem mertem kikapcsolni. Túl sok jelentősége nincs, de a notebook a desktop gépből kapta meg a kissé overkill Samsung 850 Pro SSD-t.
-
törölt tag
Van értelme egy Sandisk Extreme Pro 16GB SDHC UHS-I kártyának, ha az kizárólag Live rendszerek bootolásra lenne használva? Nem vészesen olcsóbbak a lassabbak. Persze ha csak egy lassú 4GB-os kártyát vennék, akkor az lehet ennek a fele is. Egy ThinkPad X200-ban lenne használva (P8600, 2GB).
-
törölt tag
Volt egy pendriveom sz*r ntfs-re formazva. Azon mappak, azon belul fontos fileok voltak. A pendrive nem volt olvashato, de ntfs-3g-vel visszahoztam. Sajnos pont fontosabb mappak tartalma ures, merete is nullat mutat. Van ra mod, hogy visszahozzak belole valamit?
-
törölt tag
válasz
spammer #44808 üzenetére
Köszi, hogy megnézted (és neked is Sonja). Iceweasel alól megy nálam is. Igazából a kérdésembe volt bújtatva egy másik kérdés is, miszerint lehetséges, hogy bizonyos oldalak tiltanak text-based browser-eket? A tiltás talán túlzás, a korlátozás talán helyesebb és jobban tükrözi azt, amire gondolok. Valamikor olvastam egy cikket az Ars Technica-n, hogy adott hónapban volt 22 text-based oldalbetöltés. A cikk író vicces volt. Azt írta: is that you, Richard Stallman?
-
törölt tag
Akinek van lehetősége kipróbálni, text-based web browser-el, el tudod érni Krebs on Security oldalát? Én lynx-el próbáltam és connection aborted kaptam. Viszont van, hogy elérek bizonyos Krebs cikkeket a newsbeuter feed reader alól, míg van, hogy mást nem. Aztán később azt sem, amit az előbb még igen. Az okokon gondolkozom, de hiába gondolkozom, okosabb nem vagyok, mert eddig semmilyen oldal elérésevel nem volt ilyen elérési problémám.
-
törölt tag
Szerettem volna egy fresh startot a Thunderbird-nek, vagyis az Icedove-nak, mert Debian. Úgy gondoltam, hogy az apt-get purge icedove elég lesz, de a /home/user alatt még mindig ott maradt az Icedove szemete a rejtett .icedove mappában. Hogyan kellene eltávolítani, hogy mindent (tehát ezt a mappát is és mást is, ha van még valahol bármi, azt is) töröljön, ha eltávolítok?
Látszik is, hogy a Preferences/Advanced/General/Config Editor-ban rengeteg a user set érték. Egyértelmű, hogy az apt-get purge, apt-get install semmire sem volt jó.
-
törölt tag
Mi a legjobb software, ha a gépemen lévő BluRay-ből szeretnék egy remux-t csinálni? Mkv-be kerüljön az érintetlen kép és általam kiválaszott hang, felirat(ok).
-
törölt tag
Van egy ilyen sorom Conky-ban, de a számok valahogy nem jönnek ki.
${color grey}/ ${color}${fs_used /}/${fs_size /} ${color grey}(${color}${fs_free /} ${fs_free_perc /}%$
$color${fs_bar /}Ezt írja ki: "6.30GiB/7.21GiB (635MiB 7% free)". 900MB-nak kéne lenni a szabad területnek. De ugyanez van a /home-ra is.
-
törölt tag
1. Az Evolution kliensben egy hozzáadott e-mail címnél a "Full name" részt nem akartam kitölteni, ki is hagyható (enged tovább lépni), amikor egy mail címet konfigurálok, azonban ha utólag megnézem a beállításokat, látom hogy magától beírta a Debian user nevem. Hiába törlöm ki (engedi is), visszaírásra kerül. Gondolom ez az a rész, amilyen névként a címzett látni fog. Célom az lenne, hogy ne legyen látható se a valódi nevem, se a Debian user nevem, míg valótlant nem szeretnék megadni.
2. Amit ide beírok, az felülírja például a Google-ban megadott (teljes és egyben valódi) nevem a címzett számára? Hogy értsd a kérdésem, ha az Evolution-ban átírom a "Full name"-t Kiss Istvánra, míg a Google-ben Nagy Gáborként szerepelek, akkor a címzettnél nem lesz látható semmilyen hivatkozás Nagy Gáborra?
-
törölt tag
Mint kiderült, ez a linux-fastboot x86-os, míg én x64-es Debian-t használok.
Ez kellett neki:
Installing Android SDK compat libraries
dpkg --add-architecture i386
apt-get update
apt-get install libstdc++6:i386 libgcc1:i386 zlib1g:i386 libncurses5:i386Innentől már működött a ./linux-fastboot paranccsal a chmod +x filename után.
Jó dolog, hogy le volt írva, hogy melyik package hiányzott. De tegyük fel, hogy ez nincs leírva, de rájövök, hogy az i386-t telepítem kell, azt honnan tudom, hogy milyen függőségek kellenek ahhoz a linux-fastboot-hoz? Olvastam egy másik fórumon, hogy valaki az apt-get install sorból csak két package-t telepített, mert csak azt a kettőt hiányolta a rendszere.
-
törölt tag
Az első parancs normál esetben fastboot flash partition gpt.bin lenne, de a Motorola baromsága miatt linux-fastboot flash partition gpt.bin kellene. Terminált oda nyitottam meg, ahol vannak a flashelendő fileok és a linux-fastboot file. Ezek ellenére is úgy értetted, hogy ./linux-fastboot flash partition gpt.bin paranccsal próbáljam? bash: linux-fastboot: command not found az eredménye.
-
törölt tag
Van egy Motorola által módosított fastboot tool linux-fastboot néven. Android készüléket a szokásos fastboot helyett linux-fastboot-al kellene újrahúznom. Ez a file ott van, ahol a flashelendő fileok. chmod +x linux-fastboot parancs megvolt, így nem értem, hogy miért kapok bash: linux-fastboot: command not found hibaüzenetet.
-
törölt tag
-
törölt tag
> Ebből lehet engedni?
Persze. Csak a legelegánsabb módszert kerestem volna, de az általad írt is messze elegánsabb számomra, mint felvenni a source.list-be egy idegen repót.
+1 kérdés: rosszul gondolom, hogy ezt nem valójában lehet telepíteni, hanem amolyan portable verziónak tekinthető?(#42952) ooszi cool, a latest stable kernel-t használod. kernel.org
-
törölt tag
Fentebb írtam, hogy valószínűleg a régi kernel vs új hardware az oka. Írd be terminálba, hogy uname -r. Elvileg 3.16 lesz. Szóval, ha nem 4.3.x, akkor a régi kernel az oka. De én még kopasz vagyok itt, ne vedd készpénznek, amit zagyválok.
#42945) spammer lassan neki kezdek. Ha lesz még kérdés ez ügyben, nem ígérem, hogy nem jövök vissza.
Ha hozzáadom a deb http://archive.getdeb.net/ubuntu wily-getdeb apps tárolót, telepítem az RSSOwl-t, majd kiveszem a tárolót, az úgy jó lehet? Egyébként nem értem, hogy ha letölthető a .zip, miért nem lehet csak simán azt telepíteni a megfelelő módon.
(#42946) berus.berus akkor jól mondtam.
-
-
törölt tag
válasz
spammer #42691 üzenetére
Windows-ra csak egyetlen lejátszó létezik, az MPC-HC. Mivel "vita" van belőle, kicsit meg kell járom ezt a video lejátszó témát. Engem azon felül, hogy tökéletesen működjön csak a lejátszott video minősége érdekel, semmi más. Ha ezt olyan lejátszó adja meg, ami GUI nélkül jön, az sem érdekel. Sajnos Linux-on semmi nem hozza azt, amit az MPC-HC tud (madVR-el) és ez sajnos a zene lejátszást is érinti (foobar2000).
-
törölt tag
Debian 8.2 / VLC 2.2.0-rc2 Weatherwax alatt ha elindítok egy .mkv-t,
folyamatosan ezt látom:Pár perc után csökken a jelenség, majd csak ritkán tűnik fel. Mit tudok ellene tenni?
Feltételezem a megoldás orvosolná azt a problémát is, ami szintén nagyon idegesítő. Nehezen tudnám leírni, horizontálisan szétcsúszik a kép a kép kétharmadánál, amint a kamera oldalirányba mozdul. Szintén .mkv, 24 fps. Nem az lesz, amire elsőre gondolsz, mert a 60 Hz-es monitoron is ugyanúgy fennáll, mint a 24 Hz-re állított TV-n. Intel G1840-es Haswell processzor IGP-jét használom.
-
törölt tag
(#42641) spammer
Tudom, az ablak kezelővel nyerek pár száz MB-t. Egy cikkben nagyon szépen leírták, hogy nem attól lesz sokkal pörgősebb egy ablak kezelős rendszer, amit egy WM és DE közti RAM megtakarítás hoz. De nem is ezért kezdtem el WM-et használni, hogy több RAM maradjon. Egyszerűen k.rva gyors vele a PC (most is 8 GB RAM-om van, plusz egy 850 Pro SSD). Azért kérdeztem itt, mert ti sokkal jobban tudjátok, hogy Linux-on mire elég 8 GB RAM. Míg a hardware-es memória topicot aktívan olvasók száma biztos, hogy 10/9 Windows-t használ, az ott kapok válaszok nem lennénenek relevánsak. Közelítsük meg úgy, hogy leírjátok 8 GB RAM-al milyen műveletig elegendő, amiből már könnyebben tudok kalkulálni.(#42642) ubyegon2
Nagyon igazad van a Linuxos HDD vs SSD ügyében. Átlag használat mellett és egy jó pálinka után nem biztos, hogy el tudnám dönteni, hogy HDD vagy SSD van a gépben. Windows esetében night & day.(#42643)berus.berus
Szokták mondani és osztom is. De ahogy írtam, ha a Linux sosem nyúl bele a kilencedik GB-ba, akkor évekig lóg a levegőben 20 ezer Ft. Abból már inkább vennék spammer-nek egy belépő SSD-t. -
törölt tag
Úgy gondolom, hogy itt relevánsabb választ kapok, tehát inkább inkább itt teszem fel a kérdésem és nem az ennek megfelelő hardware-es szekcióban. Lassan leváltom a Haswell platformot és elkezdem a Skylake-t darabonként összevásárolni, de a RAM mennyiséget illetően bizonytalan vagyok. Ami biztos, hogy legalább három évig nem fogok az alaplaphoz, CPU-hoz, RAM-hoz hozzá nyúlni (tudja kezelni az NVMe-t, DDR4-t, mindamellett, szerencsére gyakoriak lettek az Intel vezérlős eth chipek is). Tekintettel az elmúlt évekre, ennyi időn belül nem látom, hogy valami olyan szenzációs dolog történjen chipset fronton, hogy elkezdje piszkálni a fantáziám, a CPU erő pedig négy-öt éve szinte csak stagnál.
Debian és valamilyen ablak kezelő (például Openbox) mellé 8 vagy 16 GB RAM vennél? Swap-t nem szándékozok használni. Még mikor használtam Windows-t, időnként elharapóztak a Firefox tabok és nem ritkán kicsúsztam crash-el a 8 GB-ból (főlege ezért). A Linux viszont mesébe illően használja a RAM-t. Nem is nagyon láttam a 3 GB-nál magasabb RAM használatot. Ez alapján egyértelmű lenne, hogy a 8 GB elég lesz, de ki tudja mit fogok csinálni fél és egy év múlva. Te, mint aki nálam sokkal jobban ismeri a Linux-t (memóra kezelését), a fentiek tükrében kifogyhatok a 8 GB-ból és inkább kuporgassak még egy kicsit, vagy vegyem bátran azt a 2x4 GB-os csomagot? Ugyebár, ha a +8 GB-ba sosem nyúlna bele az OS, attól a PC gyorsabb nem lesz, csak egy kihasználatlan sínről tudnánk beszélni.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #42554 üzenetére
Nem gondoltam, hogy a wikije frissebb lesz, mint az openbox.org.
-
törölt tag
Érdemes még OpenBox-t használni? Ugyanis ha jól látom, lassan 6 éve nem fejlesztik.
-
törölt tag
Gnome DE mellé keresek natív Twitter klienst. Eddig ezeket találtam: Corebird, Gwibber, Hotot, Tupial, Twitux. Mire érdemes még figyelni? Csak olvasni fogok és szeretném, ha több accountot is kezelne.
-
törölt tag
Thunderbird-ben kezelt névjegyzékeket (azt hiszem .ldif, .tab, .csv, .txt opciók vannak) exportálva szeretném Android-ra importálni (vcard). Mivel tudnám konvertálni? Lehetőség szerint valami olyasmi kellene, ami a Debian tárolójában megtalálható.
-
törölt tag
Nem szeretnék megválni a Transmission-től, azonban szeretnék vele olyat, hogy a letöltött torrent mappáját és/vagy file nevét szeretném megváltoztatni és úgy seedelni. Van valakinek egyértelmű válasza, hogy ez lehetséges-e vele vagy sem?
-
törölt tag
Debian alatt mivel tudnék játszogatni egy G1840 procival? Memória van bőven, de nincs GPU.
-
törölt tag
válasz
beloadjoker #40807 üzenetére
Ha már valamiért Kalit használsz
biztosan megoldod a keret problémát.
-
törölt tag
válasz
beloadjoker #40770 üzenetére
Kis túlzással ez a screenshot mennyire árulkodó jele annak, hogy a Linux milyen csodálatos dolog.
Eddig eszembe sem jutott, hogy milyen rohadt jó dolog is lenne, ha a terminal ablak transzparensre van állítva.
Miért használsz Kalit?
-
törölt tag
-
törölt tag
Parancssorból (wget) szeretném letölteni az Interfacelift oldaláról az összes 1920x1200-as felbontású képet Debian alól. Ez 346 oldalt és 3452 db képet jelentene. Bárhogy is próbáltam, a legjobb eredményem egy index.html file volt.
Az index.hu-t speciel azonnal elkezdi letölteni egy sima wget -r index.hu-ra.
-
törölt tag
válasz
beloadjoker #40497 üzenetére
Már nekem is. Be kellett tölteni a jabber plugint a plugin +jabber paranccsal.
-
törölt tag
válasz
subset #40478 üzenetére
Mivel ismét jelentkezett a jelenség, kipróbáltam. Billentyűzetre sem volt reakció. A "megfagyás" 2 mp-ig szokott tartani. YouTube-ozás közben történt. A hang nem akadt meg.
(#40498) Geripapa
Első kérdés, amire tudok válaszolni.Jól van ez így. De indokolni már nem tudom, csak emlékezetből tudom. Meg tudod nézni ki a másik, most hirtelen nem tudom melyik paranccsal. Ha jó az emlékezetem, nem konkrét személy a második user. Szerk.: legközelebb már indokolni is tudom. Thx to lev258.
-
törölt tag
válasz
beloadjoker #40485 üzenetére
A jelszavad veletlenul nem kill all?
-
törölt tag
válasz
beloadjoker #40482 üzenetére
Enjoy chatting the geekiest possible way. - ez oriasi.
-
törölt tag
válasz
subset #40478 üzenetére
Egyelőre csak gyorsan válaszolok. 8GB van. A Firefox miatt W10 alatt könnyen elfogyott. Itt valahogy nem. Szimplán csak kíváncsi lennék, hogy itt mennyit eszik peak. (nyilván egy a böngészőben feledésbe merült, be nem zárt tabok miatt nem vennék RAM-t)
(#40479) beloadjoker
Na ez engem is érdekelne. Csak hogy ne kelljen állandóan megnyitni azt a rohadék facebook.com-t pár üzenet miatt (amit az authentikálás mindig tövább bonyolít, ráadásul telefonról is száműztem ezt a szemetet). Pidgin-t nem lehet beállítani rá? -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #40473 üzenetére
Lehet nem biztos, hogy jól, ha nem sikerült értelmeznem a választ.
A Liferea egy .opml file-t exportál a feliratkozott csatornáimról. Ezt az .opml file-t jó lenne importálni egy Droidos appba. De lehet, hogy én nem értelmeztem jól a saját kérdésem és a Droid app topicba kellene ezzel elvonulnom.
Viszont lett egy ide vágó kérdésem az egyel felettem lévő mellé.
A RAM használatot mivel tudnám monitorozni? (Debian) A System Monitor többnyire csak a current értékeket mutatja. Néhány nap elteltével a peak értékekre lennék kíváncsi. Nem használok swap file-t és kíváncsi lennék mennyire vagyok határon a jelenlegi mennyiséggel.
Gondolom gyorsabb a 8GB swap nélkül és SSD-vel, mint a 4GB swap-al és SSD-vel.
-
törölt tag
Hogyan tudnám kideríteni, hogy a frissen telepített Debian 8.2 miért "fagy" meg random időközönként 1-2 mp-re? A kérdést persze rosszul tettem fel, valószínűleg nem ő felel érte. Valami "fagyasztja" meg (szerintem). Az egérkurzor mozdítható, de semmire nem reagál ez alatt a néhány másodperc alatt. Van, hogy nem csinálja, de van hogy egy órán belül kétszer. Általános dolgok alatt (például Iceweasel, Document Viewer, Terminal) és van hogy üresjáratban (legalább is van, hogy akkor épp nem adtam ki parancsot, valamilyen feladatot).
Config: ASRock B85M, Intel G1840, Corsair 2x8GB, Kingston V300 120GB.
-
törölt tag
Liferea-bol exportalt file-t lehet valami Android appba importalni? Nincs Play Store, csak F-Droid.
-
törölt tag
A Linux (Debian) mennyire szereti / nem szereti a Realtek ethernet vezérlőt? (open-source) Sajnos nem tudom konkrétan melyik típus. Időben tudom mondani. Amelyik a Haswell alaplapokon van. Mellékes kérdés: van lényegi értelme az Intel ethernet vezőrlős lapokra hajtani?
-
törölt tag
Debian 7.7 alá milyen software-t javasoltok, ami a CPU hőmérsékletét tudja úgy figyelni, hogy kijelzi a maximum értéket (az aktuális mellett) lehetőleg magonként és magára a CPU-ra is?
-
törölt tag
Urak, mi a különbség a kettő között?
sudo apt-get install flashplugin-installer
sudo apt-get install flashplugin-nonfree -
törölt tag
A Disk Utility a legjobb particionalo vagy csak a legelterjedtebb?
-
törölt tag
Sikerült megoldanom, hogy a Remote for VLC (Android) kommunikál a desktop géppel és működik.
Be kellett állítani VLC-ben a:
/Preferences/All/Interface/Main interfaces/Web-et.Majd módosítani a .hosts file-t itt: /usr/share/vlc/lua/http
Mire rájöttem, hogy a sudo pico .hosts paranccsal tudok módosítani terminálból, mert a Krusader és az MC is megtiltotta azt...
Vügül az utolsó izzadság cseppeket a 192.168.0.0/16 sor uncommentelése hozta a # törlésével.
Micsoda siker élmény!
-
törölt tag
Hogyan érdemes formázni egy a gépbe kerülő teljesen új HDD-t? És mivel? A rendszer SSD-n, ez egy archív / dolgozós HDD szerepet töltene be.
New parition type: primary / logical
New partition location: beginning / endGondolom egyértelműen itt is EXT4-re kell formázni, mint a rendszer esetén.
Ubuntu 13.10 desktop x64
-
törölt tag
Milyen távoli asztalt javasoltok (Ubuntu 13.10), ami Android-ról is működik? Jó lenne ha szükség esetén kisebb fileokat is át tudnék tenni a távolból tenni telefonra. A TeamViewer-ből sikeresen kizártam magam még anno authentikátorral (support nem segít, új mail címet ezért nem csinálok - fuck them all), tehát a fiókot nem érem el, de az alapfunkciót a nélkül is ellátja. Más ezen kívül?
-
törölt tag
Pendrive-t, fényképezőgépet, telefont (Nexus) kell unmountolni mielőbb lehúzom őket az USB-ből? Win alatt simán lehúzhattam, de itt a mount/unmount opciók miatt inkább rákérdezek.
(#23563) ubyegon2 Linux alatt nem számít az SSD megléte?
Win alatt nekem "óriási" a különbség és a boot idő nem érdekel, nonstop megy a gép. Programok beöltési ideje és rendszer fürgesége a lényeg.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #23489 üzenetére
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Desktop
OpenGL core profile version string: 3.1 (Core Profile) Mesa 9.2.1
OpenGL core profile shading language version string: 1.40
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 3.0 Mesa 9.2.1
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL context flags: (none)
OpenGL extensions:00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
Már felraktam a CompizConfig-t is. A General/General Options/Display Settings alatt sem látok refresh rate állítási lehetőséget. Jól be is csillagozta, most valóban 50 Hz-en üzemel.
xrandr parancsra ezt kapom. Ott a 24 Hz. Elvileg akkor be lehetne állítani (valahogy)...
Screen 0: minimum 320 x 200, current 3840 x 1080, maximum 32767 x 32767
VGA1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI1 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 509mm x 286mm
1920x1080 60.0*+
1280x1024 75.0 60.0
1152x864 75.0
1024x768 75.1 60.0
800x600 75.0 60.3
640x480 75.0 60.0
720x400 70.1
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI2 connected 1920x1080+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 698mm x 392mm
1920x1080 50.0*+ 60.0 59.9 24.0 24.0
1920x1080i 60.1 50.0 60.0
1280x720 60.0 50.0 59.9
1440x576i 50.1
1440x480i 60.1 60.1
720x576 50.0
720x480 60.0 59.9
640x480 60.0 59.9
DP2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VIRTUAL1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis) -
törölt tag
Jelenleg egy Ivy i3-as desktop procim van (nem tudom pontosan melyik HD Graphics). Rákötöttem a TV-t a PC-re, de nem tudok képfrissítést állítani a System Settings/Displays-nél (kellene a 24, 50 és 60 Hz állítási lehetőség). Windows alatt ez nem volt gond, tehát azon lépjünk túl, hogy a proci IGP-je ezt nem tudja. Ha az Ubuntu 13.10 feltelepült és gép használt közben érezhetően van IGP (VGA) driver, akkor Ubuntu alatt buktam a 24 Hz-t? Vagy tudok újabb driver-t feltenni, amivel ez működik? Vagy esetleg fent van a driver most is, csak a core/only driver (vagy hogy fogalmazzak) és működik tökéletesen, de semmit nem tudok állítani? Tud valaki segíteni? Holnap már nagy szükségem lenne rá, remélem találunk megoldást a problémámra.
Szerk.: mostani driver verziót hogy tudok nézni (terminal-ban)?
-
törölt tag
válasz
elodman #23474 üzenetére
Ezeket találtam, jókat?
Adblock Plus Pop-up Addon 0.9.1
Disconnect 3.11.0
NoScript Security Suite 2.6.8.13
HTTPS EverywhereUtánuk olvasnék, bár az összefoglalók magukért beszélnek.
-
törölt tag
Ő volt a bűnös.
unity-webapps-facebookmessenger
Világi baromság.Ez a kettő elvileg alapból fent van Software Center-ben unity-webapps kulcsszóra keresve. Töröljem(?):
- unity-webapps-common
- unity-webapps-service+CPT.Pirk ezekre gondolsz? Jó verziókat linkelek?
Adblock Plus 2.4.1
Element Hiding Helper for Adblock Plus 1.2.3
Ebből jelenleg csak az ADP volt fent. -
törölt tag
Valamilyen addons-t telepíthettem 13.10 alatt Facebook-ra vonatkozóan (Firefox) és a System Settings alatt egy idegesítő Facebook ikon jelent meg. Az egyik, hogy ez értékes helyet foglal, a másik meg, hogy ritkán kényszerülök erre a social bullshit-re.
Kicsit olvasgattam és az Ubuntu Software Center-ben nincs semmi a Facebook-ra vonatkozóan. FF alatt pedig szintén semmi a Tools/Addons/Extensions alatt.
Hogyan tudom eltüntetni?
-
törölt tag
Ok, belatom, kisse butasagot kerdeztem. Viszont van egy masik kerdesem. A Linux AMD vagy nVidia parti? Most keszulok megvalni az AMD 7790-tol (aminek driverevel szivok) es passziv megoldasra valtok, amibol meg barmelyik lehet.
-
törölt tag
Linux alatt milyen még általánosnak nevezhető műveletekből tudna kamatozni egy i7 egy i5-el szemben Haswell vonalon? Nem akarom megbánni, az i5-t, de örülnék ha nem lenne szükség az i7-re az ára miatt. 1-2 hónap múlva gépfejlesztés. Direkt nem a hardware topicban tettem fel a kérdést.
-
törölt tag
válasz
#59070464 #23443 üzenetére
Biztos, hogy nem. Érzem a OS alatt is, hogy nincs rendben a sebesség (böngészés, Firefox). Dota 2 rémesen szaggat/lassú. W8.x alatt minden ok volt. Konfig: B75/i3-3240/7790/8GB/SSD. Mit tudok tenni? Dash Home alatt megjelent a Catalyst, tehát valami (valamelyik AMD) driver felment magától...
Fenti captcha gond megoldódott.
-
törölt tag
Ez az Ubuntu One captcha solution nevetséges.
Képtelenség elolvasni. Sosem jártam még így. Neten olvasni nem csak én küzdök ezzel a baromsággal.
-
törölt tag
Melyik Steam-t érdemes Ubuntu-ra feltenni? Nyitott, zárt? Előny/hátrány? Létezik, hogy Ubuntu One account-al tudom csak telepíteni? Nekem az nincs és nem is szeretnék egyenlőre. Vagy akarjam?
Firefox-ban tudok valahogy bookmarks-t sync-elni? Gondolok itt arra, hogy ha újrahúzom a gépet, akkor megmaradjak a könyvjelzőim (esetleg mentett jelszavaim). Ez Chrome-ban nagyon jól működik, de az átköltözést tervezem Firefox-ra. Azt rebesgetik biztonságosabb.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #23280 üzenetére
Feltettem, tearing még mindig van. Főleg ha a desktopon egy ablakot mozgatok. Borzalmas. Pedig felraktam a fenti képen látható post release updatest (experimental betát nem). Reboot után a kis szürke kör zöldre változott és lent activated lett az állapot. Mi hiányzik még?
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #23273 üzenetére
Hm, ezt jó hallani. Akkor a Dota 2-t fel sem rakom Win alá.
Ez a Google-al kapcsolatos aggályod érthető. Megpróbálkozom a Firefox-al. Adblock Plus 2.4.1-t használok, gondolom ti is, ez a legjobb.
Első probléma, hogy scrollozásnál tearinget tapasztalok (pgup/dn-ra nem). A VGA egy HD7790. Első telepítés után felment ~240 MB update, gondolom ezzel együtt minden...
Na most már tudom régen mi lehetett a gondom a Linux-al. Apple wired keyboard-t használok és "í" fel van cserélve a "0" gombra. Nem találtma rá megoldást. "Jó" lesz megszokni... Illetve jó lenne már egy angol mechanikus billentyűzet.
A filtereket a minősége miatt használom. madVR az ultimate (ajánlott is hozzá egy 7750 kaliberű VGA). Egy 50 inch-es Pana plazmát használok, mindamelett filmbuzinak mondhatom magam
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #23266 üzenetére
Azért nem tudok, mert Windows alól ezeket használom: MPC-HC nightly, madVR, LAVFilters, ReClock, VSFilter, Unified Remote for Android. Itt a madVR a legeslegfontosabb. De ezek mondhatni mind kellenek. Illetve a játék is Win alatt megy (BF3 multi, néha Dota2), szóval mindképpen kell egy Win 8.1 is.
/home egyenlőre akkor nem kell, de később ha megtetszene úgy a Linux, akkor majd lesz külön /home. Egyenlőre valóban jó így.
Ha később új distrot tennék fel, vagy csak ezt tenném újra, akkor fogom a 30 gigás Linux partíciót és törlöm, majd mehet rá az install? Ez nem fogja összekutyulni a most tökéletesen működő boot menüm, a másik partíción lévő Win-t vagy bármi egyebet?
Firefox vagy Chromium?
Ha ez ízlés kérdése és nem egyértelmű, akkor elkzedem mindkettőt használni, aztán meglátom. Win alatt Chrome-s vagyok és van egy Nexusom, tehát nem hátrány ha PC-n is azt használom sync miatt.
Ez lehet noob question lesz, de Linux alatt használ valaki vírusírtót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest