Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok.
Az alábbi problémára tud valaki adni valamilyen tanácsot? Eddig sajna még nem reagált senki.
Az LB671-es TV-m a rácsatlakoztatott külső merevlemzt az alábbi néven látja:
JMicron Samsung S2 Portable
Ezt meg lehet valahogy változtatni a TV-n?
Mert mindig ezt írja ki bármire is nevezem át a kötet nevét a PC-n. -
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
LB671-es készüléknél van arra mód, hogy a külső winchester neveit megváltoztassuk? A bemeneteknél ezek szerkesztés inaktív.
Nálam ugyanis két azonos márkájú (Samsung) külső meghajtó van a TV-re csatlakozva és a bemeneteknél mindegyiknél "majdnem" ugyanaz a név jelenik meg. Így nem tudom ránézésre eldönteni melyik melyik, csak ha kivárom, hogy lassan végigscrollozza a a hosszú nevüket.
Ja és teljesen véletlenszerűen hozza fel őket a bementi listában a külső meghajtóknál az első vagy a második helyen a listában, holott mindig ugyanarra az USB portra vannak csatlakozva.
PC-n természetesen mindegyiknek külön nevet adtam, (TV-Felvételek, illetve Filmek-Sorozatok)de a TV-n a bemeneteknél nem ezek jelennek meg hanem a meghajtó "gyári nevei" (JP...Samsung Portable.S2, JP...Samsung Portable S3)
Van erre valami ötlet?
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
A LB671-esen tapasztalt felvétel problémámmal nem találkozott még senki? (felvételnél kiírja, hogy sikertelen felvétel - Másolásvédett műsorok nem vehetők fel. Ez majd minden digitális csatornánál, így van, de pl az M1HD-nél sosem illetve az analog csatornáknál is működik mindenhol, + a liveplayback is mindenhol (digitálisokon is) jó
+most vettem észre, hogy amikor tud véletlenül felvenni olyan csatornáról aminél általában nem szokta engedni akkor a felvétel leállítása után, a felvétellistában a miniatűr felvételikonon nem mutatja a felvett műsor kezdőképét hanem valami lakat jel van helyette. de ezt ettől függetlenül le is játssza.
Ezeket még senki sem tapasztalta?
Kábelen a Vidanet szolgáltatótól jön a műsor.Kipróbálná valaki a felvételt pár digitális csatornán aki LB67x v. 65x v. 73x-el rendelkezik?
Egyébként írtam már az LG ügyfélszolgálatnak is de még nem jeleztek vissza.
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok.
A most vásárolt LB671 készülékemmel kapcsolatban a következő problémám van:
A digitális csatornák többségénél felvétel esetén a következő hibaüzenetet kapom:
"FELVÉTEL SIKERTELEN - Másolásvédett programok nem vehetők fel"Az M1HD csatorna esetén viszont simán engedi a felvételt. Más csatornák esetén általában nem.
Azért általában mert pl a TV2HD csatornán volt mikor engedte (Üvegtigris filmnél). Azonban miután itt leállítottam a felvételt és egy kis idő után ugyanennél a filmnél megpróbáltam már nem ment.Ha a time machin-nál bekapcsolom a LIVE Playback-et akkor az minden csatornánál műxik.
A helyzetet még érdekesebbé teszi hogy ugyanez a külső meghajtó LA660 készülék esetén ugyanitt minden digitális csatornáról bármit felvesz. (persze ugye akkor saját Linuxos formában. LB671nél win7-tel NTFS-re formáztam)
Valaki tudja mi lehet a probléma, vagy hova fordulhatok? LG ügyfélszolgálat?
Ja és még 1 dolog:
Valaki tudja, hogy lehet a 671-nél a külső meghajtókat lecsatlakoztatni? Sehol sem találom. (ilyenkor inkább a TV-t lekapcsolom :-)) De csak van vhol lecsatlakoztatás? -
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
Többször felmerült, h a 2011-es modellek képesek-e a dts passthroughra. Páran állították,h optikai kábellel megoldható.
Nos én most kipróbáltam és sajnos az a helyzet,h a tv saját lejátszója sem Hdd-ről, sem dlna-n keresztűl elindított file-ok esetén sem adja át optikai kábelen sem a dts hangot. Még 2.0-ra lebutítva sem. Ezt lw5590-en ill. ahhoz csarlakoztatott lg HX906pa házimozin keresztül teszteltem,az összes audio beállítást próbálgatva. (digitális kimenet állítás stb). Pc-ről közvetlenül lejátszva nem teszteltem.lehet úgy talán műxik és ott butítja le 2.0-ra. -
zsebibali
csendes tag
válasz
huncutka1029 #33197 üzenetére
A 2011-es modellek a DTS hangsávot a TV belső lejátszóján USB-s winchesterről elindított filmek esetén is átadják az optikai kábelen a házimozinak? (LW, LV szériákról lenne szó)
-
zsebibali
csendes tag
válasz
Petyus1 #13422 üzenetére
Nekem LW5590-es készülékem van és tökéletesen működik az ARC.
Mivel ez az LM sorozatnál régebbi típus gondolom ott is jól kell működnie.
A házimozim szintén LG.Amire figyelni kell, hogy a megfelelő HDMI kimenetet/bemenetet használjuk. (általában rá van írva hogy ARC, ha nem akkor a felhasználói útmutatóból biztos kiderül)
A HDMI kábel lehetőleg 1.4-es legyen. (bár nekem működött jól árnyékolt 1.3-sal is)
A házimozinál és a TV-nél is be kell kapcsolni az ARC funkciót a beállítások menüben.
Illetve a TV-n a SIMPLINk opciónál át kell állítani a hang kimenetet a TV hangszóróról a házimozi hangszóróra. -
zsebibali
csendes tag
próbálta már valaki, hogy pendrive esetén mekkora az a minimális tárolókapacítás amivel a TV DVR funkciója már felvenni is képes?
én 4GB-os pendrive-val próbáltam és ott csak a time shift működött (annak szerintem nincs minimum korlátja mert 1GB-tal is ment) sima felvétel esetén viszont kiírja hogy nincs elegendő hely.
HDD-nél tudom, hogy van minimum ami 40GB. -
zsebibali
csendes tag
válasz
huncutka1029 #8169 üzenetére
a Hálózatról lejátszott filmeknél az LG-nél is megy a pörgetés, DE 3D-s filmeknél csak mkv file-ok esetén.
Éppen ezért a TSMuxerrel való módosítgatások után a file-okat érdemes mkvmerge-el ismét mkv-ba pakolni.feliratot csak úgy viszi hálózatnál, ha a video file melett ugyanolyan néven szerepel egy feliratfile és ilyenkor természetesen csak azt teszi hozzá.
mkv-ból nem lehet hálózatos lejátszásnál feliratot és audiót változtatni, mindig az első defaultnak beállított hangsávot játssza le.
persze ezt progival át lehet állítani.
USB-s mkv-k lejátszásnál a hangot és a feliratot is lehet a TV-n változtatni, -
zsebibali
csendes tag
válasz
yanagawa35 #7867 üzenetére
Ednet 4-port-os notebook Hub. és fekete színű:-)
Edigitalban 1690 Ft.
http://www.edigital.hu/USB_portbovites/Ednet_4-port_notebook_USB_Hub_fekete-p52991.htmlAz USB Swap az. Én még switch-re emlékeztem egy korábbi modellből.
Ha jól emlékszem először talán HUB nélkül inicializáltam. De amúgy mindegy, hogy HUB-bal vagy anélkül.A csatolt eszközeid közül melyik nem működik ha mindent a megadott módon beállítottál, illetve sorrendben kötöttél rá a TV-re?
Lehet, hogy túl nagy a HDD-id áramfelvétele. Van rá adatod? -
zsebibali
csendes tag
válasz
huncutka1029 #7779 üzenetére
Akkor néhány szó az LG USB portjainak bővítéséről.
Igen, tökéletesen működik a HUB-os megoldás.
Sőt nem is igényel semmilyen külső tápos megoldást.Először is aktiválni kell a HUB-ot a szerviz menüben. (USB HUB Count=1)
Fontos, hogy a HUB-ot az USB1-es portra kössük. (itt van a HDD felirat a TV-n :-))Figyelni kell arra, hogy az USB Switch ne legyen bekapcsolva. Én találkoztam olyan gyári LG készülékkel ahol ez alapból be volt kapcsolva a szerviz menüben. (USB Switch=1)
Szerintem ez azért elég ritka eset lehet. Ilyenkor át kell állítani azt is a szerviz menüben 0-ra.Nagyon fontos, hogy melyik eszközt melyik portra kötjük.
Nálam 4 eszköz van csatlakoztatva. (2 db HDD, 1 Magic Remote, 1 wifi stick)
Itt csak 1 helyes kombináció létezett minden eszköz tökéletes működéséhez:TV USB1-es port a már említett külső táp nélküli HUB.
HUB1-es portja 640 GB-os HDD a DVR fumkcióra.
HUB2-es port: Magic Motion Remote Control
HUB3-as port: 1 Terra HDD filmnézésre
TV USB2-es port: Wifi StickA sok variáció közül nálam ez a 4 eszköz csak így működött tökéletesen. Más kombinációban nem volt stabil, pl a TV kikapcsolása után nem ismerte fel mindegyiket újra csak újbóli csatlakoztatásuk után.
Így viszont tökéletesen működik minden. Nem kell semmit sem nélkülözni.
Ha valaki a tesztelt HDD-kre kíváncsi akkor nekem mindegyik külső táp nélküli USB3-as 2,5"-ös Samsung S2 Portable.
Az 1 terrás 0,8mA, a 640-es 1mA áramfelvételű és elég jó energiagazdálkodási opcióval rendelkezik(be tudom állítani hány perc inaktivitás után kapcsolja ki a lemez pörgetését). -
zsebibali
csendes tag
válasz
csokislecso #7355 üzenetére
Valószínű a filmnél át kellene állítani a video fps értéket az mkv merge-ben (25.000-re).
Olvass vissza.Én nagyjából, úgy emlékszem kell csinálni egy txt file-t a következő tartalommal:
# timecode format v1
assume 25.000Aztán ezt a txt filet be kell tallozni az mkv merge-ben a a timecode-nál.
És aztán indítsd el muxolást. -
zsebibali
csendes tag
Az USB1-esen lévő szintén táp nélküli 640GB-os-ra történik a felvétel és kikapcsolás után azt nem látja újra. És ez csak felvétel utáni kikapcsolást követően és csak az USB1en van. A felvétel utáni ki és bekapcsot követően az USB2-ön látja a felvett műsort tartalmazó meghajtót csak nem tudja megnyitni a felvett filokat tartalmazó könyvtárat.
De egyébként próbáltam kisebbel is pl 320 GB-ossal és annál is csak újboli inicailizálás után lehetett újra felvenni műsort.
És ez akkor is igaz ha csak ez az 1 eszköz van a TV-re csatlakoztatva HUB + egyéb eszközök nélkül.
Szóval a szervizmenus HUB átállítás miatt lép fel a probléma.
Azután a táp nélküli HDD-t felvételre és a felvett műsorok visszajátszására csak a TV bekapcsolásától kikapcsolásig, lehet inicializálás nélkül használni. -
zsebibali
csendes tag
válasz
huncutka1029 #7314 üzenetére
érdekes a dolog, mivel HUB nélkül is kipróbáltam (tehát csak az USB1-en volt 1 HDD, USB2-esen semmi) és ugyanígy csak kikapcsolásig müxik. (ez is HUB modolás után)
Vagyis maga a HUB modolás kever be.Viszont a HUB nekem mindenképpen kell, mert sok eszközt szeretnék egyszerre használni..
Nekem most az USB2-esen van egy táp nélküli HUB és azon van 1 Magic motion kulcs+1 Wifi adapter + 1 1terás táp nélküli HDD.
Az USB1-en pedig egy táp nélküli 640GB-os HDD.
És mindegyik hibátlanul működik, kikapcsolás után is és nem kell semelyiket sem újra csatlakoztatni stb.
Bármelyik HDD-ről simán tudok filmeket nézni, mindig felismeri őket.Viszont ha felvenni akarok az USB1-es HDD-re akkor azt a TV bekapcsolása után mindig inicializálnom kell.
Szóval nem értem, hogy ha elbír mindent és műxik minden akkor kikapcsolás után a felvett műsoros USB1-es HDD-t miért nem látja, mikor ha PC-s formátumban vannak rajta dolgok akkor meg igen.
persze köszi a leírtakat. megpróbálom a HUB-ot az 1-es porton is hátha.
egyébként arra pont a felvétel miatt nem tettem a HUB-ot. gondoltam a HDD írásakor nagyobb az áramfelvétele és hátha úgy már nem bírja el az eszközöket.ha úgysem lesz tökéletes akkor meg majd szerzek 1 külső tápos HUB-ot és úgy is megpróbálom.
csak lesz rá valami megoldás...
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
Van egy elgondolkodtató problémám.
A DVR funkcióval felvett műsort a TV kikapcsolása után nem tudom lejátszani, mivel valami olyan üzenetet ír ki az újbóli bekapcsolás után, hogy nem támogatja az USB eszközt és hogy próbálja meg a kábelt az 2-es USB portra kötni. ja és ugye ilyenkor egyáltalán nem is látja az 1-es meghajtót.Szóval a felvett programokat csak addig tudom megnézni amíg a TV-t nem kapcsolom ki.
Utána nem, viszont tudom újra inicializálni a merevlemezt és akkor megint tudom felvételre használni, amit ugye megint csak a kikapcsolásig tudok megnézni.????
Ja és ha átdugom a felvett műsorokat tartalmazó HDD-t a 2-es portra akkor érzékeli a meghajtót, de amint meg akarom nyitni a tartalmát a saját alkalmazások menüpontba kerülök.
Egyébként a probléma nem egyedi mert két LG TV, egy lv5500-as és egy LW5590-es is ugyanezeket produkálta.
Valaki tudna segíteni? Vagy valami ötlet?
Ja és még annyit, hogy az USB HUB a szervízmenüben mindegyik TV-ben aktiválva van.
Lehet az zavar be??? -
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy LG 47LW5590-es TV-hez milyen fali tartók jók.
A felhasználói kézikönyvben az LSW400BG-t írják, de több webshopban az LSW200BG típust írják 47"-es mérethez.
Egyébként nem gyári (LG) de olcsóbb fali tartót tudnátok ehhez a típushoz ajánlani?előre is köszi.
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki valamilyen módszert az LG tv-k USB port számának bővítésére?
Nekem ugyanis az LV5500-as típuson 2 USB hely van, csak sajna már mind betelt vmilyen eszközzel (pl Wifi adapter, hardwarekulcs Magic Motion-hoz). És ugtye jó lenne még legalább egy egy pendrive-hoz.Lehet valamilyen USB-HUB-os megoldással növelni a portok számát?
Vagy egyéb más módszerről tud valaki? -
zsebibali
csendes tag
-
zsebibali
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni TV vásárlással kapcsolatban.
következő 3 típusban gondolkodom:
LG 32LV570S v. LG 32LV5500 v. Samsung 32UED50500Szerintetek? Mik az egyes típusok előnyei, erősségei?
Lényeges szempont, hogy USB-ről is tudjak .avi kiterjesztésű filmeket felirattal (leggyakrabban .srt file-ban) együtt lejátszani.Az árban a Samsung a legolcsóbb, de egypár dolog (pl a teljes értékű internetböngészés stb) a LV5500 felé húz.
Az LV570S a legdrágább és igazából nem is tudom mennyiben jobb/tud többet az LV5500-asnál.
Véleményeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest