Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Zyrius

aktív tag

válasz citerás #96219 üzenetére

nem tudom mire gondolsz
    itt a link arról az oldalról amit linkeltél, részletes magyar nyelvű PDF
    http://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=BfqDCijPRJuO4OctjW3UaQ

• Zyrius

aktív tag

válasz Yogi Bear #78241 üzenetére

Az a vicces, hogy a 7707-nél is azt írják, hogy viszi. Sőt:

https://www.youtube.com/watch?v=EFTwPI5C6CQ
    A fenti videó az LG hivatalos youtube csatornája, ott azt írják, h minden Super UHD TV teljeskörűen viszi az összes HDR tartalmat és Dolby Vision-t.

Én ez alatt azt értem, hogy mindent visz és natív, 10 bit... ha már csak 8 bit, akkor nem tudom mitől teljeskörű... megyek megnézem én is a szerviz menüt.

• Zyrius

aktív tag

válasz Dave567 #77835 üzenetére

Igen nem lesz olyan.

A mondandóm lényege inkább az akart lenni, hogy a 1080p-hez képest sokkal többet nyújt egy jó felskálázással rendelkező 4K és, hogy van értelme a 4K-nak 1080 vagy akár már 720 tartalom mellett is.

Visszaolvastam a hozzászólásomat, eléggé össze-vissza van megírva látszik, hogy közben másik 3 dologgal is foglalkoztam. Elnézést kérek a befejezetlen mondatokért és a nyelvtani hibákért :)

• Zyrius

aktív tag

Had osszam meg veletek a tapasztalataimat.

49UH7707 (5 nap)
    Amiről váltottam: 42LA620S (2 évig használtam)

Sokat gondolkoztam rajta, hogy van e értelme a 4K-nak, nincs tartalom a felskálázás meg az a tudomány, amiben egyáltalán nem hiszek. Full HD TV-t akartam venni 55-ös méretben, de a 2,5-3 méteres távolságról talán már nem lett volna annyira jó. Ezért lejjebb kezdtem el nézelődni méretben.
    Nincs tökéletes TV (talán az OLED csúcs TV-k azok) így az UH7707-nek is vannak hátrányai.

Az IPS panel legnagyobb hátránya a feketék hiánya. Ezt tapasztaltam a korábbi TV-nél is és sajnos az UH 7707-nél is jelentkezik. Gondolkoztam, hogy váltsak e a VA-ra sok filmet nézek. Végül úgy voltam vele, hogy maradok IPS vonalon, mert bár jobb fekete érhető el VA panellel minden más szempontból talán jobb az IPS.
    A kérdés az volt, hogy van e értelme felmenni eddig a kategóriáig hiszen a korábbi TV-vel is meg voltam elégedve ezért először a 6-os szériát néztem később az 5-öst is a 7-es alját is megnéztem.

Szóval igazából semmi nem szolt a 4K mellett meg is állhattam volna egy FullHD 49 LG mellett. A fekete probléma mindig is zavart kicsit ezért azt néztem, hogy hol van local dimming illetve van e olyan IPS panel, ami esetleg azzal kecsegtet, hogy jobbak lesznek a feketék de mégis jók maradnak a színek.
    Így jött be a 49UH7707, amihez gyárilag csomagolják a magic remote-ot, ami mindig is tetszett. Sajnos csalódás volt a fekete sötét környezetben, ezt leszámítva viszont az alábbi pozitívumokat tapasztaltam:

-4K felskálázás. Ez valami hihetetlenül jól működik. Komolyan mondom, hogy ez az egyik legnagyobb pozitív meglepetés. 720p 1080p, mindkettőt rendkívül jól átdolgozza. Nem tudom, hogy eléri e a natív 4K szintjét hiszen nincs tartalmam rá, de messze-messze túlszárnyalja a korábbi 1080p tapasztalataimat.
    -színek. Ez is óriási meglepetés. Ebben már ugye a quantum display van, amin csak jót mosolyogtam. Parasztvakításnak gondolom ezt az egész HDR témát de a sima nem HDR tartalomból is olyan színeket hoz ki, amilyeneket eddig még nem láttam. Víz, ég, naplemente, lángok, azok a jelenetek, amikben nagyon halvány átmenetek vannak szinte életre kelnek. Nem tudom összehasonlítani az LA620S képével.
    -mozgás. A trumotion ízlés kérdése. Korábban az előző TV-nél kicsit zavart az opera hatás, ha közepesnél feljebb lett kapcsolva. Itt szintén túlzásba lehet vinni. Viszont alacsony fokozatban úgy érzem sokkal jobban működik, mint a korábbi modellnél és nulla "szellem" hatást érzékeltem. Fordul a kamera és nem érzem azt a hatást, hogy darabossá válna a kép.
    -magic remote. Ettől sokat vártam és meg is felel a várakozásaimnak.
    -voice controll. Ez elkerülte a figyelmemet. Nem tudtam, hogy van ilyen funkció, viszont elég jól működik, nagyon kényelmes, érződik rajta, hogy nem tesztüzemmód állapotban van.
    -TV adás. Ez nem tudom minek köszönhető, de rettegtem tőle, hogy a nagyobb képméret miatt még ocsmányabb lesz a digitális TV adás képe. Valamilyen csoda folytán ez is sokkal szebb, mint a 42LA620S-nél. Mintha fel lenne készítve a TV, h szarból várat építsen.

Néhány negatívum.
    -IPS fekete hiánya. Kár szépíteni, sötét szobában szürkének fogjuk látni a feketét. Ha valakinek volt már IPS TV-je és nem vágta fel az ereit, azt nem fogja zavarni. Plazmázók és VA panelesek viszont jól gondolják meg, lehet, hogy sok álmatlan éjszakát okoz majd nekik!
    -felhősödés. Sokkal "tisztább" a panel a 42LA620S-hez képest, viszont pl focimeccsen itt ott látszik, hogy hol nem homogén a panel. Nem zavaró, de ha keresi az ember észre fogja venni és utána addig nyomaszthatja amíg el nem adja.
    -Local dimming. Ez a funkció teljesen használhatatlan. Érdemes kikapcsolni (ez az egyik oka volt, hogy a TV szóba jött szóval ez csalódás).
    -Lehet, hogy ez csak az én TV-nél hiba, de első alkalommal amikor rádugtam a külső vinyómat a TV sikeresen eldobta róla az NTFS partíciót ... mindenem elveszett. Khm. Nyeltem egyet és elkezdtem újra leszedni a filmeket.
    -Harman/Kardon hangrendszer. A korábbi 42LA620S-nek is meglepően jó hangzása volt. Konkrétan semmilyen plusz élményt nem ad ennek a TV-nek a hangja. Nekem nem baj, mert van egy JBL hangprojektorom, de ha valaki azért venné meg, mert hű de jó hangja van, az ne tegye. Szerintem semmi extra. (A 8507-nek már ha jól tudom 4 hangszórója van ott talán már van különbség átlag TV-hez képest).

Összességében nagyon elégedett vagyok és örülök, hogy ezt a típust választottam. kb ugyanannyi negatívumot írtam mint pozitívumot, de a lényeg messze a pozitív oldalon van. A szürke feketéhez is hamar "visszaszoktam" ez inkább csak a várakozásaimhoz képest volt csalódás.

Na remélem senki nem aludt bele az összefoglalómba és, hogy sikerült segíteni pár emberkének, aki gondolkozik ebben a típusban. :)

tl;dr
    talán a legjobb nem OLED TV ebben a méretben (ha az IPS hibáját el tudja fogadni az ember)

• Zyrius

aktív tag

sziasztok,

Újra csatlakozom a klubhoz LG 49uh7707 tulajként.
    Nem kezdődik túl jól a kapcsolat.. :( a rádugott 1 terrás külső vinyómat valamilyen raw formátumba sikerült állítania...
    Szóval formázhattam újra és most töltöm le a filmeket megint.
    A feketékkel az IPS-nek továbbra is van gondja a pixel dimming nagyon nem működik (vertikálisan a teljes képernyőn változtatja a fényerőt).

Egyébként a menü a magic remote a hangvezérlés nagyon jó.
    Ha nem sötét felvételt nézek akkor a kép is hihetetlenül szuper. Ez előtt 43LA620S tévém volt. Színek tekintetében ez mérhetetlenül jobb és a mozgás is sokkal sokkal szebb. Gyakorlatilag nincs utánhúzás és a világos képeknél nincsenek foltok (ez a régi TV-n nagyon zavaró volt).

Új hozzászólás Aktív témák