Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
nyiriisi #93090 üzenetére
Ezért ajánlottam azokat a programokat, Serviio DLNA szerver, Plex, Emby meg szerver és kliens lejátszók, azaz a NAS-ra és a TV-re is telepíteni kell a programot.
(#93091) arfer
Routeren letílthatod kifelé a kommunkációt, de nem kommunikál semmit az LG, A droidos Sony pl. folyamatosan kommunikál, szinte biztos, hogy többet kémkedik, mint a többi szoftver. -
blakey
titán
válasz
wolruf #93064 üzenetére
Szerintem nem spórolnak hanem szándékos részükről, a 2 milliós TV-ben sincs gigabit LAN, azért valamilyen szinten fel kell mutatni valamit, hogy mégis tesznek valamit az illegális tartalmak fogyasztásáért. Illetve akkor senki nem venné az asztali lejátszókat, stb. Egyébként szerintem TV-kbe bőven elég, ha valaki minőségi lejátszást akar akkor vegyen külső eszközt.
e-ARC bevezetésével lehet, hogy lesz gigabit LAN is, de nem 100%. -
blakey
titán
válasz
kkp900 #93036 üzenetére
iphone-ról is egyszerű, kell egy felhő alkalmazás amibe feltöltőd. Ha nem látjuk a képeket akkor nem tudjuk, hogy mi lett rosszul beállítva, Írhatunk bármit, sőt, nagy valószínűséggel hasonló beállításokat írnánk mint amiket találtál. Mindenképp jó lenne ha látnánk a beállításokat.
-
blakey
titán
válasz
kkp900 #93026 üzenetére
Ha ilyenek lennének akkor én kukáznám, szerencsére nem mind ilyen. Tettem be képet, hogy milyen.
Local Dimming, Dinamikus kontraszt legyen kikapcsolva.amikor az HBO GO közepén megy a töltési köröcske akkor a középső kettő harmad felső szélétől az alsóig világosabb lesz sokkal !Egy egész sávban - egyértelműenműködik a Local Dimming, ki kell kapcsolni
Amúgy amit ajánlottak Cinema mod nekem nincs is!!! - mik vannak bekapcsolva, hogy neked nincs. Valami extrém sz@r beállításokkal nézed azt a tévét.Csak Színház van ez akkor az lenne? - HDR módban az egész használható, de mint írtam, valami extrém rossz beállításokkal használhatod.
-
blakey
titán
válasz
Carvus #93014 üzenetére
Ha mindent megfelelően csináltál és annak ellenére visszakapcsol akkor firmware hiba.
Azért én a helyedben átnézném a beállításokat, mert elég egy olyan funkció bekapcsolása ami akár összefüggésben van az LD-vel és máris megtörténik a "csoda". Nincs ilyen készülékem így nem tudom megmondani, hogy mitől lehet. Amiket próbáltam készülékeket azokon megmaradt a beállítás.
Az "alkalmazás minden bemenetre" nincs hatással az LD-re és még sokminden másra ami abban az almenüben van, minden bemenetre csak azok vonatkoznak amik a súgóban szerepelnek. -
blakey
titán
válasz
kkp900 #92997 üzenetére
Sz@r mindenből van de szokjatok le erről a VA vagy az IPS színei jobbak, stb. Nem ez a kettő közötti különbség, tűéles és egyáltalán nem fakó egyik panel sem. Nyilván beállítási hiba de arról majd ír akinek van olyan készüléke. Mások beállításait ne használd inkább az általános beállítási procedurákat nézd át a neten, hogy mit és hogyan kell beállítani.
-
blakey
titán
válasz
Partizan182 #92969 üzenetére
Ezt le kell mérni, nem tudom, viszont ha nem tévedek akkor az ún. "W"-nek csak HDR módban van szerepe (nagyobb legyen a fényerő) és elvileg kikapcsolható szervizmenüből.
-
blakey
titán
válasz
#22743424 #92966 üzenetére
Decemberben nyertem egy THOMSON 43UD6336-os tv-t amiben IPS panel van, és egyszerűen nem tudtam megszokni. - ilyen van de ez nem minden esetben a panel típusának hibája. Van olyan IPS amivel boldogan ellennél és olyan VA amit azonnal kukáznál. Thomson meg ugye már a TV-gyártás legallja és az sem biztos, hogy normális panel volt benne.
-
blakey
titán
válasz
Zoló1981 #92933 üzenetére
Ha nem baj, hogy az RGBW struktúra miatt a hagyományos TV adások alapbeállításban fátyolosan homályosak és életlenek - ezt gondold át, mert ilyen formában nem állja meg a helyét, amit én láttam az teljesen rendben volt, nem 20 cm-ról kell nézni, hogy lássuk a hibákat illetve a fátyolosság nem ebből fakad.
-
blakey
titán
válasz
Elessar67 #92924 üzenetére
Pedig a szolgáltató rendezi át és akinek alapbeállítással van az nem veszi észre, mert automatikusan átvált/odahangol viszont aki egyéni sorrendet állít be az kapcsolja ki a csatornafrissítést ami minden nap, kikapcsolt állapotban egyszer megtörténik. Gondolom egyéni sorrended van így kapcsold ki a frissítést viszont számolj azzal, hogy valami eltűnik, máshova kerül, ilyenkor manuálisan újra kell hangolnod.
-
blakey
titán
válasz
Daniel1509 #92888 üzenetére
Értem, de nálam nincs ilyen, rámegyek valamelyik adóra és oda ugrik, hang van de kis kép nincs. Üzenetek nélkül működik.
-
blakey
titán
válasz
Daniel1509 #92886 üzenetére
Hibaüzenet nálam nincs és nem is volt.
-
blakey
titán
válasz
Daniel1509 #92883 üzenetére
pont emiatt vältottam media Card-ra, hogy ne kelljen a box illetve a külön täviränyito, - ez mind megvan, nehogy egy kis kép legyen az akadálya annak, hogy használni tudd. Engem egyáltalán nem zavar, hogy van-e kép vagy sem. Sony pl. úgy oldotta meg, hogy a háttérben megy, épp, hogy látsz valamit, a műsorújságot meg úgyis el tudod olvasni.
-
blakey
titán
válasz
Daniel1509 #92880 üzenetére
Ez ilyen minden TV-n, illetve Panasonic TV-men nem ilyen volt de most mindegyik TV-men ilyen, szerintem UPC és TV-gyártók közötti inkompatibilítás eredménye lehet.
-
blakey
titán
válasz
boxos23 #92802 üzenetére
Írás helyett inkább linkelem a Plex topikot, olvasgasd és ha kérdésed van akkor ott kérdezz. A másik amit kipróbálhatsz a Plex app helyett a TV-n az az XPlay, hátha azzal nálad jobban megy és könnyebb a beállítása.
-
blakey
titán
Érdekes módon böngészőben mérve, ha a TV az 5G-s routerre kapcsolódik, akkor ilyen 200Mb/sec a letöltés, ha meg LAN-ra kötöm, akkor 80Mbit körüli. Ennek nem Gigabites csatlakozásúnak kéne lennie? - gyakorlatilag au összes TV-ben 100-as LAN van.
a 4K tartalmakat DLNA-n keresztül (Serviio) lejátssza ugyan, de folyton megakad, - beállítási hiba is lehet vagy túl magas a bitráta, Serviio-ban legyen beállítva a profil, azaz LG TV/player legyen.
Ha úgy sem jó akkor a router, a hálózati kapcsolat is lehet problémás de még ott a Plex vagy Emby amit kipróbálhatsz hálózati lejátszásra.nem értem mi lehet a gond, a frissítés előtt ez frankón működött. - nem biztos, hogy a TV szoftvere a rossz.
Vagy mit kezdjek ezzel? Küldjem el szervízbe? - használd mint TV-t, lejátszásra meg lejátszót, de szerintem ha jól beállítod a hálózati lejátszást akkor nem lehet gond.
-
blakey
titán
válasz
gippazoid #92661 üzenetére
Auchanba láttam 6100-ast ami nem volt egyáltalán rossz, esetleg nézd meg másik helyen is. Ebben a méretben már nagyon nehét jót venni, a héten 2 készüléket is vennem kellett így tudom, hogy milyenek vannak, a Samsung nézhetetlen volt oldalró ami szempont volt. Sonynak is volt egy egész jó TV-je, azt is megnézheted.
-
blakey
titán
válasz
gippazoid #92655 üzenetére
Sok LCD-t láttam/bírtokoltam, vannak sokkal jobb IPS-ek, volt már velük dolgom, szóval nem kell ennyire lebecsülni viszont tény, hogy aki nem ért hozzá vagy gyenge IPS-paneles TV-t vesz annak csalódás lesz, főleg ha nincs otthon a beállítások terén sem. Ide is tettem be korábban IPS-ről készült "jó" képet. Egyébként az LK6100-as, amit beállítottam, egyáltalán nem volt rossz, nem volt felhős, IPS-glow-t sem láttam és a részletek is rendben voltak, tény, hogy alig 30 percet láttam belőle de az nem volt gáz egyáltalán.
-
blakey
titán
válasz
Partizan182 #92611 üzenetére
Nincs 8100-am és semelyiken sem használom, kötelező vagy sem számomra zavaró a jelenléte.
-
blakey
titán
válasz
Partizan182 #92604 üzenetére
Egyik esetben sem jó, LD számomra rossz megoldás még a csúcs LCD-ken is, sajnos engem zavar. Lehet, hogy arra gondol, lehet, hogy nem akkor is az adott példányon kell megnézni.
-
blakey
titán
válasz
gippazoid #92492 üzenetére
Természetesen a TV lejátszójában, ha a TruMotion-nel nem tudod elsimítani a dolgokat akkor lesz röccenés. Tudni kell, hogy bármilyen TV-t veszel a saját lejátszójuk nem ér fel egy médialejátszóval, bármit is csinálhatsz. Alkalmanként én is használom a TV-t mint lejátszót de csak hálózatról és Embyvel.
-
blakey
titán
válasz
Kiskutya #92481 üzenetére
Akkor rosszul állítod be, az AVS-HD anyag elérhető és letölthető a neten, aszerint beállítva színhelyes közeli képet kaphatsz. Ha a TV-ken a gyári fehéregyensúly jól van beállítva akkor már nem feltétlenül van szükség a kalibrálásra. Mint mindenhez, ehhez is természetesen kell egy kis hozzáértés, látni, tudni kell mikor van az a pont ahol jó, eggyel felette vagy alatta már nem az. Ha nincs lehetőségem kalibrálni akkor mindig az AVS-HD lemezzel állítom be a képet és már volt olyan, hogy nem kellett kalibrálni a képet csak egy minimálisat, mert jók voltak az értékek.
De természetesen ha nem akarsz "normális" képet látni vagy épp más színvilágot szeretsz akkor természetesn úgy állítod be ahogy neked tetszik, de akkor azzal kell számolni, hogy a színek eltérőek a referenciához képest. -
blakey
titán
válasz
gippazoid #92476 üzenetére
A kadenciahelyesség hiánya okozza, 60Hz-en játsza le az 50fps anyagokat, ezért vannak a röccenések, a TruMotionnel próbálj valamit javítani, csökkentsd vagy növeld, attól függ, hogy most milyen állásban van. Képjavítók használata se legyen túlzásba víve, ha nem sikerül megoldani akkor külső lejátszó a megoldás.
-
blakey
titán
válasz
kopi72 #92459 üzenetére
Es ahogyan irtak a samsung forumrol is, lehet minket balkaniakat sodornak ilyen kevesbe valogatott panelokba.
Mert mi mar nem is balkaniak vagyunk, hanem mar egyenesen oroszok. Pl romania mar nem. - nagyon rossz szemlélet és semmi köze a témához, sok eszközt vettem Ausztriából, Németországból és tökéetesen ugyanolyanok voltak, olyan felhős volt mint amit itthon veszel, olyan hibás volt az USB-je mint amit itthon vennél, stb. Nem kell ennyire negatívnak lenni és az efajta politizálást és önmarcangolást nélkülözni kéne, legyen több önbizalmad és érezd jobbnak magad, te építed a hazádat és nem a hazád téged, ne kritizáld hanem építsd. -
blakey
titán
válasz
Móncsa #92366 üzenetére
Nem, egy optikai-RCA DAC megoldás számodra.
-
blakey
titán
válasz
tomriddle74 #92181 üzenetére
Előző (is) 05.80.04 volt.
-
blakey
titán
válasz
Petike12345 #92079 üzenetére
Ez fizikai sérülésnek tűnik, ilyenkor esetleg jól jöhet a biztosítás.
-
blakey
titán
válasz
Zoza24 #92053 üzenetére
Ha élőben megnézed őket és netán kifogsz két jó példányt akkor azt "kell" megvenni amelyik olcsóbb, nyilván 5-10e Ft eltérés esetén azt amelyik szimpatikus. Tehát pl. a háttérvilágítás típusa mindegy ha jó az összeszerelés, mindkettő esetén lehet bevilágítás, felhősödés és mindkettő lehet nagyon jó is. Direct LED esetén a széleknél van egy enyhe sötétebb "keret", ha jó a fényerő eloszlása akkor nem fogod észrevenni, de ha mellette van az EDGE LED-es akkor érzékelhető.
-
blakey
titán
válasz
kenwood #92047 üzenetére
Ha csak a médialejátszás lenne a cél akkor Serviio, Plex, Emby, ezekkel lát minden hang- és feliratsávot. Plexet és Embyt telepíteni kell a gépre (szerver) és a TV-re (kliens) és akkor minden működni fog.
valamiert nem tudom kirakni a pc kepet a tvre. - tükrözni vagy mit szeretnél?
-
blakey
titán
válasz
Franz51 #91987 üzenetére
de azon belül nem lehet semmit állítani gondolok fényerő, kontraszt, szinteltettség stb - dehogynem lehet állítani és szerintem sokkal többet is lehet ahhoz a Sonyhoz képest. Eco módot ki kell kapcsolni, az minden eszközön letílt dolgokat de olvasd át a kézikönyvet, sokat segít.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
cickanyalien #91916 üzenetére
Ahhoz a megjelenítőhöz kell igazítani a lejászást, azért akadozik, mert nem megfelelő fps-sel játsza le a videókat. HTPC-ként kéne, hogy működjön ilyen esetben a géped és aszerint kell beállítani.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #91900 üzenetére
USB-ről mehet, mindegy, hogy mi. Nyomjad, hadd szóljon.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #91898 üzenetére
Ha nincs OTA frissítés akkor bátran mehet USB-ről, semmit nem tesz tönkre.
-
blakey
titán
válasz
djentleman #91742 üzenetére
Abból a szögből nézve elég sok tv-n lehet furcsaságot látni, pl. plazmán volt, hogy szellemképet láttam és nem a szélén hanem bárhol a kijelzőn.
10-20 pixelsor az sok illetve bármilyen megjelenítőt megfelelő távolságból kell nézni, ha monitornak használod 20cm-ről akkor nem ez a TV a megfelelő hanem egy nagy monitor de azt sem 20 cm-ről kell nézni. Ha nem vagy elégedett akkor vidd vissza.(#91743) djentleman
Megvan világítva de abból a szögből 1-2 pixelsort láthatsz a panel előtti réteg miatt, ugyanis a panel előtt van egy réteg ami ezt a torzulást okozza, ha nálad 10-20 pixelsor akkor hibás lehet. -
blakey
titán
válasz
Remiel #91740 üzenetére
Normális nézési távolságból jónak kell lennie, közelről és középről két oldalra nézve meg a panel előtti réteg okozta árnyékosságot lehet látni.
Amikor megnéztem a képeket és elolvastam a szöveget az jött le, hogy túllog a kép, stb meg az 5-6 mm is arra utal viszont ha erről van szó akkor az tesztábrával megnézve 1-2 pixelsorról beszélünk és megfelelő távolságból már nincs ilyen gond. -
blakey
titán
válasz
djentleman #91738 üzenetére
Láttam és jó viszont olyan szögből csináltad a többi fotót ami nem reális nézési szög és távolság és ha valóban az van a képen amit élőben is látnék akkor azt írnám, hogy a panel előtti réteget láthatod.
-
blakey
titán
válasz
djentleman #91735 üzenetére
Az 5-6 mm fél cm, ha akkora akkor az túllóg, nem? Korábban mintha már lett volna erről szó, most nem tudok visszakeresni, de még kép is volt.
Ha közvetlenül a szélénél nézed merőlegesen akkor mit látsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest