Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
rejtettlampa #94688 üzenetére
És a 4k felskálázás hogyan működik?
Ahogy bármilyen felskálázás egy TV esetében. minden amit teljes képernyőn látsz az már felskálázott.
Hol tudom előhozni, beállítani? - nincs rá beállítás, automatikus.
Illetve milyen tartalmakhoz elérhető? - minden tartalomhoz elérhető. -
-
blakey
titán
válasz
#99499520 #94553 üzenetére
Egy fotó nem adja vissza a valós képet, szerintem ha úgy fotózná ahogy valójában látja akkor többre mennénk. Egy háttérvilágítású panelt nehéz fotózni. Erről a képről semmit nem lehet megitélni csak azt, hogy sz@r nézni.
Ez egy VA panelesről készült kép (Samsung 55MU7000): -
blakey
titán
válasz
benvolio #94458 üzenetére
A széleknél láttam sötétedést és nem egy üzletben néztem, valahogy nem volt egységes a kép, főleg világos jeleneteknél. - ez a Direct LED hátránya, széleknél sötétebb de ez minden márka esetében így van.
láthatóan jobb volt a 7550 és a 8100-es. - EDGE LED-esek, ezért nem volt a széleknél sötétebb.
#94459) castiels - nem VA panelesek, csak 50 és 70 colosban van VA paneles LG. -
blakey
titán
válasz
golyós #94322 üzenetére
Ez nem a rendszer vagy a márka hibája, egyéb dolog lehet amit így nehéz lesz kideríteni. Nálam egy Synology router volt a hibás azaz egyik géppel úgy kommummunikát Wifin, hogy az én vezetéknélküli egeremet és billéentyűzetemet működésképtelenné tette, sokáig tartott míg ez kiderült. Router csere után minden megoldódott. Valószínűleg az USB3-as csati a routeren nem kapott megfelelő árnyékolást (feltételezés) és emiatt a BT és/vagy a 2,4GHz-es frekvencián zavart keltett.
-
blakey
titán
Mi lehet a probléma?
A routeren futó DLNA-t használod? Akkor az a gond.
5GHz-en használd, mert maximum azon menne.
A környezettől is függ.
Az előfizetésednek semmi köze a belső hálózathoz.
Tedd rendbe a belső kommunikációt. Attól, hogy vettél egy jó routert még rendbe kell tenni a dolgokat, hogy jó is legyen.
Probálj ki egy másik DLNA szervert, pl. Serviio, vagy ott a Plex, Emby is. -
blakey
titán
válasz
HTomee #94297 üzenetére
HDR-re, SDR-re külön beállítások vonatkoznak. IPS panel esetében miné nagyobb a háttérfény annál szürkébb a fekete. Ha nem értesz hozzá akkor kérj olyantól segitséget akinek van hasonló készüléke, esetleg kalibráltasd de ha már nagyon eleged van akkor vidd vissza. Ha a HD csatornát (SDR) sikerült jól beállítani akkor már csak a HDR-t kell eltalálnod.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #94201 üzenetére
Ennyi, a lényeg, hogy következő bekapcsolás után lesz aktív a frissítés.
-
blakey
titán
válasz
norbertoth #94199 üzenetére
Kikapcsolod, bekapcsolod.
-
blakey
titán
válasz
bozsozso #94187 üzenetére
Jelölve van, hogy melyikl HDMI ARC képes, csak 1 van, elvileg.
most meg a mecool m8s pro képe nem jelenik meg. - indítsd újra a készülékeket, nézd meg milyen felbontásra van állítva.
szerk.: vagy annak nem is kell ARC képesnek lenni? - csak a TV-nek kell ARC képesnek kell lennie.
-
blakey
titán
válasz
#46372352 #94176 üzenetére
nem látok sávosodást, - mert téves a szóhasználatuk, az nem sávosodás (banding). Én sem láttam sávosodni egyik SK8/9 sorozatú TV-t sem, amiről írnak az az LD okozta jelenség ami EDGE LED-nél sávosan jelenik meg, Direct LED-nél meg a tárgy körül, mindkettőnél jelen van.
-
blakey
titán
válasz
Partizan182 #94155 üzenetére
A FALD is számomra egy kalap sz@r, engem nagyon zavar az is. Jobb ha nincs LCD-nél.
-
blakey
titán
válasz
Zoló1981 #94145 üzenetére
Én egy régebbi 55UH850V vettem, sajnos nekem is sávosodik, pedig olyankor fekete a fekete, még nem tudom, hogy kikapcsoljam-e.
LD-t ki kell kapcsolni és normálisan be kell kalibrálni a kijelzőt.
Médiában nézelődtem én is, csak a 65sk8100-on láttam ezt a sávosodást, a többin vagy ki volt kapcsolva, vagy nem is volt egyáltalán. - nem sávosodás.
Persze a 8100 edge LED-es, mint az enyém is, afölött már direktek. - nem attól magsabb kategória, hogy EDGE vagy Direct LED. Ezt verd ki a fejedből. Egyébként Direct LED esetén a szélek sötétebbek világos tartalom esetén, nem olyan szép egyenletes a felület. A lényeg, hogy mindegy milyen, EDGE vagy DIRECT, a kapott eredmény számít. -
blakey
titán
válasz
Iomega #94143 üzenetére
Az ilyen hsz-ek teljesen félrevezetik az olvasót.
Én az SK8500-ast vettem, ott nincs sávosodás, csak a 8100-nál, azért is nem azt választottam - mint kiderült rossz szavakat használsz a jelenségre, a sávosodás (banding) nem a Local Dimming (Helyi sötétítés) által okozott jelenség, az más és pl. sportközvetítéseknél tapasztalható oldalsó kameramozgás esetén. amiről te írsz az az LD által keletkezett jelenség EDGE LED és Direct LED esetén, mindkettő esetében erős aura tapasztalható ha egy fehér tárgyat mozgatunk fekete háttér előtt. Ha ezt valaki nem látja akkor szerencsés, engem zavar és teljesen mindegy, hogy VA vagy IPS, első dolgom, hogy kikapcsolom és aszerint állapítom meg, hogy jó a feketeszint vagy sem.
Még annyi, hogy a 8500-nál a fekete az fekete.- pontosan annyira mint az SK8100-on, semmivel sem több.
Nem ez a két dolog ami miatt 49"-ban megéri SK8500-at venni, hanem a 60 vs. 120Hz. 55"-ban már nem feltétlenül érné meg.
-
blakey
titán
válasz
Iomega #94135 üzenetére
Minden olyan LG tv-nél kikapcsolható a local dimming, ahol ez megtalálható? - igen, a sávos felhősödés annak az eredménye de ez minden márkánál így van, IPS-nél erősebb a jelenléte,
Ezzel szerinted mit lehet kezdeni? - szerintem másik DLNA szervert kéne keresni, pl. Serviio vagy használd a Plex szervert és klienst.
-
blakey
titán
válasz
Iomega #94133 üzenetére
sávosan felhősödik fekete háttérnél. - A Local Dimming kikapcsolása után nem lesz olyan, szerintem azt láttad.
Olvastam egy véleményt korábban, hogy valaki az SK8100-at választotta, majd egy héten belül visszavitte a zavaró sávos felhősödés miatt, mivel edge ledes, - ilyet csak olyan ír akinek lövése sincs a dolgokról, hülyeség.
-
blakey
titán
válasz
wolfiu #94039 üzenetére
Valószínűleg be van kapcsolva a Live playback, kapcsold ki, el kell inditanod a Time Machine-t és ott tudod beállítani, hogy be legyen kapcsolva a Live playback vagy sem. Tehát nem a rendszerrel van a gond hanem valószínűleg user error. Az epg indításakor el fog menni a műsor pár másodpercre, az új "smart" rendszerek külön app-ként kezelik. Régi, nem ennyire okos rendszerek nem kezelték külön app-ként.
-
blakey
titán
válasz
lucky07 #94029 üzenetére
Ne azzal foglalkozz, hogy milyen panel vagy, hogy mit mondanak, Saját szemeddel nézd meg, hogy megfelel-e vagy sem. Te fogod nézni és nem azok akik mondják. IPS paneles TV-t is be lehet jól állítani, sötétben is a bőven nézhető kategória minden hókusz-pókusz nélkül viszont vannak gyengébb minőségű panelek amik nem hozzák az elvártat, tehát lényegében mindegy, hogy VA vagy IPS ha számodra tökéletesen megfelel, ugyanez az EDGE vs. Direct LED, az legyen jó amit hazaviszel.
-
blakey
titán
válasz
mackosajt #93970 üzenetére
Logitech vezetéknélküli egér és bill párosomban 2-2 cerka elem majd 1 évet bírt, pedig volt használva rendesen. - ezt nem ua. a Logitech egered energiatakarékos módban dolgozik, Magic Mouse is csak 2 hónapot bír, de sokminden múlik az akksin, eleme is. Az MR600-asban Aldi-s (Sony) elem megy 6 hónapja.
-
blakey
titán
válasz
Szállító76 #93855 üzenetére
LF650V van, ami a 32-es kistestvér és természetesen működik.
Nem kell megkérdezni őket, kérd a kártyát és kész. -
blakey
titán
válasz
Zoló1981 #93770 üzenetére
Azt a topikot egy picit fenntartásokkal kell kezelni. Sok a "kanapé szakértő", sokan csak adatokból alkotnak véleményt. Személyesen meg kell győzködni a kiszemelt eszközről. Nekem pl. tetszik az SK8500 képe de én pl. színhelyesre állítom be, sokan meg olyan szinten túltólják a beállításokat, hogy arról már nem lehet véleményt alkotni. Nem festményt nézünk hanem többnyire a természetes világot, jó beállítások mellett sötétben is jól tud teljesíteni egy ilyen kaliberű IPS panel is.
-
blakey
titán
válasz
bence0929 #93766 üzenetére
A fényerő jó, a kontraszt a gyengébb és jó beállítás után megfelelő-e vagy sem az már rajtad múlik, előző szériával van tapasztalatom, ott sötétben sem volt gond, nem volt bevilágítás, felhősödés, de ugye IPS lévén a háttérfény magasabbra állítása a szürkét erősíti. Jó beállítással sötétben is nézhető nem olyan szürke ahogy egyesek hiszik, írják. Csakis személyesen bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő-evagy sem.
-
blakey
titán
válasz
Franz51 #93756 üzenetére
Ebből nem sokat látok, kékes, elmosódott kép. Esetleg ha olyat csinálnál mint amilyen a valóság akkor többet tudnék írni. Ha jobb, mint előtte akkor örülj. Nem kell törölgetés közben megnyomni a panelt és akkor nem lehet gond. De ahogy korábban is írtam, a panel előtt van egy réteg ami törölgetés közben feltöltődik és hozzáér a panelhez, ezáltal felhősnek, foltosnak látod, ha szabályos, körkörös törölgetéssel eltűnik akkor addig kell csináni amig semmi sem látszik, utána már csak letörlőd a port fizikai nyomás nélkül, mikroszálas törlővel vagy vannak ilyen puha portalanítók, azzal is megpróbálhatod.
-
blakey
titán
válasz
Swordfish83 #93741 üzenetére
Routert is kérzs a Hipernet mellé és máris megoldódik a problémád.
-
blakey
titán
válasz
Killer man #93662 üzenetére
Valamelyik eszköz menüjében nem lehet állítani, hogy hányas táv legyen?
-
blakey
titán
válasz
mzoltan321 #93658 üzenetére
De azokat nem TV-vel rögzítik. Külső eszközkkel, boxokkal.
-
blakey
titán
válasz
Szpilu__25 #93544 üzenetére
nem tudok rá connectálni -
2,4GHz-en 1-11 közötti, 5GHz-en 36-48 közötti fix csatornákat válassz. -
blakey
titán
válasz
dinnyesgabor #93519 üzenetére
Tilos a topikokban hirdetni.
-
blakey
titán
HDMI ARC: Na ezt még sosem próbáltam előtte, de tegnap tettem egy próbát. A HDMI ARC-s be/kimenetet összekötöttem a házimozi erősítő egyik HDMI bemenetével, a hangot HDMI ARC-re állítottam és semmi nem történt. Lehet hogy a házimozi erősítő nem mindegyik bemenete tudja ezt kezelni? - a z erősítő kimenet ARC-os, nem a bemenete.
-
blakey
titán
válasz
balazsjo03 #93425 üzenetére
Mindenképp nézd meg és csak azután dönts.
-
blakey
titán
válasz
balazsjo03 #93421 üzenetére
Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit istenítenek vagy szídnak, neked legyen jó.
-
blakey
titán
válasz
balazsjo03 #93419 üzenetére
Azt kell választranod amelyik tetszik, Samsung nem tud DTS-t arra figyelj, ha az fontos. Minden más a szemedre van bízva. Ha egymás mellett látnám és az SK8500 jobban tetszene akkor azt venném, még akkor is ha gyengébb a kontrasztja.
-
blakey
titán
válasz
balazsjo03 #93416 üzenetére
Q6FN
-
blakey
titán
Ez már csak ilyen. Ha valamit megvettél és úgy érzed, hogy jó áron akkor utána már ne nézd, hogy aktuálisan mennyibe kerül vagy nézd de ne foglalkozz vele. Természetes, hogy olcsóbb lesz egy idő után és lehet, hogy ennél is olcsóbb lesz valahol, valamikor. Legolcsóbbak tavasszal kora nyáron szoktak lenni az előző évi modellek, ez is lassan kifutó modell.
-
blakey
titán
válasz
dawid880102 #93275 üzenetére
Ha minden értéket feltolsz akkor igen, normális, technológiától függetlenül. Háttérfényt vedd le 30-35% körülire, LD-t ne használd, kontraszt legyen 85-90%, fényerő 50%. A fotó a valóságot mutatja vagy erősen túloz? Fotóról megitélni egy megjelenítő minőségét elég nehéz.
-
blakey
titán
válasz
dawid880102 #93270 üzenetére
Nem töltőttél fel semmit, pont ez az, hogy értelmezhetetlen amit írtál.
-
blakey
titán
válasz
dawid880102 #93268 üzenetére
Nem mindegy, hogy bevilágít vagy az LD hatását látod? Amit én láttam SJ810V-t azon semmilyen beviklágítás, felhősödés nem volt.
-
blakey
titán
válasz
dawid880102 #93260 üzenetére
A szöveg sem normális.
Nem értem mit szeretnél megtudni.
-
blakey
titán
válasz
nyiriisi #93164 üzenetére
Megtaláltam, a MobilTV be ociónál kell bekapcsolni:
Fontos, hogy az app-ban azonosítva legyen a TV MAC cím alapján, ha nincs akkor nem fog működni.
Bluetooth-al is be lehet kapcsolni, itt is fontos, hogy állandó legyen a kapcsolat a két eszköz között.
A gyorsindítást is be kell kapcsolni, ha jól emlékszem. Én nem használom ezeket az opciókat, egyszer, rége kipróbáltam és akkor jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest