Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
gyeniko #97079 üzenetére
Nagy hatással nem volt csak addig nem láttam értékelhető IPS-t és mostanság is kevés ami jó. Bár volt korábban egy LW659-em, ami elég jó volt de akkor nálad eléggé használhatónak túnt az a készülék.
Általában nagyon jó memóriával rendelkezem és szinte mindenre emlékszem (főleg ami érdekel is) -
blakey
titán
válasz
gyeniko #97076 üzenetére
Első meglepetés, hogy az LG TV-k semennyivel sem olcsóbbak, mint a Samsungok (alma-alma), - nem olcsóbbak de ha eltekintünk a panelbéli különségektől akkor bizonyos szempontból jelenleg jobbak. 90%-ban VA paneles LCD-im voltak, aztán valahogy IPS paneles TV-kre kényszerültem, mert az adott, méretben minden más sz@rabb volt, így alakult ki, hogy 1,5 évvel ezelőtt egymás mellett tudtam tesztelni a Sony W75C-met és egy LG SJ810V-t, sokat nem vártam tőle de meglepetés fogadott, mégpedig pozitív, használat közben nem is volt olyan egyértelmű, hogy gyengébb a kontraszt, a feketeszint sem volt olyan rossz, olyannyira, hogy szinte azonos volt mindkét TV-n, mindkettő normálisan beállítva és egyikenél sem bukott be a fekete vagy égetett a fehér, és a homogénítás meg parádés volt a Sonyhoz képest. Mondjuk először jó IPS-t nálad láttam a 60LM620 személyében.
-
blakey
titán
válasz
grkalimari #97051 üzenetére
Nem kéne, hogy szürke legyen a fehér. Valószínűleg valami be volt kapcsolva. A fényerővel és a világos színekkel nem kéne, hogy bármilyen gond legyen.
-
blakey
titán
válasz
alratar #97046 üzenetére
Viszont azokhoz nem kell TV, elég egy megjelenítő, stb. A TV attól TV, hogy van benne tuner, ha van benne tuner akkor Mo-n csak olyat lehet forgalomba hozni amiben minimum DVB-T is van, tehát a digitális tuner adott így nem maradhat ki a CI-Slot sem. TV-t forgalomba lehet hozni úgy, hogy ne legyen okos és ne tudjon Netflixet meg HBO GO-t, stb. Vannak kritériumok, amit te felsoroltál az nem tartozik ide. Nyugodtan elhiheted, hogy van benne CI.
-
blakey
titán
válasz
alratar #97041 üzenetére
Most komolyan, minden ilyen képnek hiszel de a gyári weboldalnak nem?
Nincs olyan DVB-C képes TV amelyiken ne lenne CI+. -
blakey
titán
válasz
pinnacle #96962 üzenetére
még maximális kontraszton is majdnem látszódik az összes sáv. - 99%-on jó lesz.
Fényerőt is jól lehet szabályozni. - mintha most fedeznéd fel a TV-k adta beállításokat.A fényerő maradjon 50-n illetve a fényerő és a kontraszt összefügg, egymáshoz képest kell állítani.
-
blakey
titán
válasz
hackeeeee #96953 üzenetére
Az Xbox is tud PC RGB jelet küldeni a TV-nek, akkor sokkal sötétebb lesz a kép is, ha a fekete szint alacsonyon van. - ez így normális, yCbCr esetén "alacsony", RGB esetén "magas" a jó beállítás. Filmekhez yCbCr-t használunk és alacsony állásban. PC-t rákötve szoktak RGB-t használni és akkor természetesen magas.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #96942 üzenetére
Látszik, hogy a VA panelen, még minimum kontrasztnál is majdnem az összes fehér villog. - miből gondolod, hogy az jó?
Ezt a fájlt, így szaggatva játssza le. - letöltőtted vagy Youtube-on keresztül nézted a TV lejátszójával? Csak akkor lesz jó ha van fps váltás különben a 24.000 fps-t csakis 60Hz-en tudja lejátszani és szaggatni fog, interpolációval némileg korrigálható. -
blakey
titán
válasz
AldoWinnfiel #96928 üzenetére
Kalibráltasd, azzal minden rendbe jön. Esetleg helyezd gyári állapotba (reset) és kezd el normálisan beállítani. A sok állítgatással nagyon félre mehetsz a színekkel.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96863 üzenetére
Kodi-t hogy lehet használni LG TV-n? - külső, Kodi képes eszközzel.
-
blakey
titán
válasz
#52931072 #96860 üzenetére
Igazából elég lenne a 100Mbps is ha úgy "csomagolják" a fájlokat, pl. ha AV1-ben lenne akkor simán átmenne, Netflixhez, Youtube-hoz elég, tehát a 4K HDR simán megy, de tény, hogy nekünk mint felhasználóknak jobb lenne a gigabit. Én nem szenvedek a TV-k lejátszóival, soha nem is szenvedtem, médialejátszó és minden megoldva.
-
blakey
titán
TV-nél lényegtelen, hogy milyen sebességű kábelt használtok, 100-as LAN van az összes TV-ben.
-
blakey
titán
válasz
forras2 #96849 üzenetére
Emby Wiki
Egyébként milyen formátumú az a 4K? Mert jelenlegi szerveren az ISO-k nem mennek, azokat nem tudja kezelni, régen jó volt. Az mkv, mp4-ek simán mennek. Az Emby DLNA része is működik, ebben az esetben a TV saját lejátszójával tudod kezelni, hasonlóan a Serviio-hoz. -
blakey
titán
válasz
forras2 #96847 üzenetére
Az Emby és a Tv közti kapcsolatához semmi köze a bejövő net sebesséágének.
Embyben nem tudom a TV-re átküldeni a filmet, nem játsza le. - konkrétabban? Az Emby szerveren kiválasztod a filmet majd a felső "cast" ikonra klikkelve megjelenik a lejátszó amire átküldve nem indul el? Esetleg a TV Emby kliensében beállítottad a dolgokat? Az Emby szerveren átnézted a beállításokat amik pl. az Emby kliensekre is vonatkozik? -
blakey
titán
válasz
forras2 #96843 üzenetére
Hálózati beállítási hiba, a HDD-k a többszörösére is képesek, hálózaton szoktam másolni a NAS-ra amiben HDD-k vannak és 110-118MB/s sebességet érek el ami a többszöröse egy 4K-s film bitrátájának.. Simán megy Embyvel a 4K HDR, épp tegnap néztem egy SW filmet, legalábbis leteszteltem a TV-vel, mert médialejátszót használok, de semmi gond nem volt a 100-as LAN ellenére.
-
blakey
titán
válasz
KubanitoS #96824 üzenetére
Emby/Plex esetében az első lépések tűnnek bonyolultnak, utána semmit nem kell csinálnod csak leülsz és nézed, írom ezt úgy, hogy évekig Plex, Serviio, UMS, Emby-ket is használtam. Emby-nek is van DLNA része ami olyan, mint a Serviio és úgy is működik. Emby, Plex sokkal többet tud a Serviionál, de 5 perc alatt nem fogod megismerni.
-
blakey
titán
válasz
csucsotke #96806 üzenetére
A backlight=háttérvilágítás. Nem szoktuk 100%-on használni. Mondjuk én nem csodálkozom, hogy nem sikerül beállítanod, alapból rosszul állsz neki. Szinház módot finomitsd, esetleg a két isf-et. Nemrég egy fórumtárs vette a fáradságot és leírta, hogy miként kéne nekiállni, na aszerint cselekedj.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96688 üzenetére
Tehát van egy játék ami kapott HDR támogatást de a TV mégsem érzékeli annak, akkor itt a gond. Lehet, hogy ebben az esetben beállítod, hogy SDR-ben játsza le, hátha jó lesz a HDR-SDR konverzió és akkor nem lesz gond.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96684 üzenetére
Játék-hoz mi az ajánlatos? Mert HDMI Deep Colort bekapcsoltam, és eszméletlen sötétek a fekete részek a NEM HDR-es játékok esetében. Ti milyen beállításokkal játszotok? Érdemes a Deep Colort bekapcsolva hagyni? Mert a nélkül elég fakók a színek. - nem játékokhoz (bár előfordulhat, hogy ahhoz is kell) hanem a csatlakoztatott eszközhöz kell viszonyítani, a HDMI Deep Colour a HDR képes eszközök esetében szükséges ahhoz, hogy automatikusan a megfelelő paraméterekkel jelenítse meg az anyagot de ettől függetlenül a SDR videóknak is jóknak kell lenniük ugyanis ebben az esetben "visszakapcsol", elképzelhető, hogy a lejátszón (PS4) kell valamit állítani, hogy automatikusan oda/vissza tudja állítani a dolgkat, Apple TV-n szoktam játszani és ott jók az SDR anyagok is HDMI DC mellett is.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96682 üzenetére
VPN-en keresztül lehet, hogy működik a dolog.
De cseréled a TV-t, nem? Bár A Sonyn is menne ugyanúgy. -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96651 üzenetére
Az a TV FALD, a tiéd nem az, SM9000 szintén FALD, de nekem egyik sem megfelelő, sz@r, zavar az aura a világosabb tárgyak körül
Soha se gondoltam, hogy ilyen kategóriájú TV-nél ilyen borzasztó megjelenítést el lehet érni. - mert túlértékeled a kategóriát, a 8-as széria nem az mint 2 évvel ezelőtt volt, egy SJ810-es "sz@rrá veri" még az SM8XXX-t is, de sz SK8500-nál is jobb volt. LG-nél a felső kategória az OLED, egy picit alatta az SM9XXX és a középkategória már sz SM8XXX.Korábban tettem be képet egy SJ810-ről, na, az qrva jó IPS LCD és LD nélkül.
Még ha meg is próbálnám a Sony cserét, Android OS milyen? - sajnos rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Együtt lehet vele élni de egy Sony TV webOS szintű OS-el nagyon jó lenn. -
blakey
titán
válasz
grabber #96647 üzenetére
De akkor mutasd meg azt,hogy az LG 55UM7610 ugyanolyan minőségű mint a 55Q70 és akkor megveszem olcsóbban az LG-t,mert az csak 170k - ilyet nem írtam, csak azt, hogy vettél egy LCD ami jobb minőségű, az OLED-től messze van és nyilván a saját magad szokásait kell figyelembe venned és nem másokét.
-
blakey
titán
válasz
grabber #96645 üzenetére
Így marad a QLED - azért elég rendesen beveszitek ezeket a "marketingmaszlangokat", sima LCD, korábban is volt a Samsungnak ilyen képminőségű TV-je, a Sonynak is van csak nem teszi oda az OLED megtévesztő rövidítést. Szóval vettél egy jobbféle LCD-t ami az OLED-től elmarad, magyarul egyelőre maradtál a vacak LCD-nél ami esetleg jobb a jelenleginél.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96641 üzenetére
Amire cserélhetnéd az esetleg ez, de készülj fel, hogy ez sem lesz teljesen homogén, simán előfordulhat, hogy olyan vagy rosszabb, mint a mostani bevilágítás, felhősödés szempontjából. Van képed a jelenlegi helyzetről? Bár nem tudom, hogy mennyire jönne át a valós kép.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96614 üzenetére
Egy gyors Emby kérdés. Neked sorozatokat beazonosítja automatán? - igen, egytól egyig, hibátlanul. Nálam minden film, sorozat, zene megfelelő fájlnévvel és adatokkal rendelkezik, évekkel ezelőtt megtanultam, hogy mit és hogyan. De ez em csak Embyre hanem minden ilyen programra vonatkozik, ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, filmek esetében TMDB néha IMDB vagy mindkettő, sorozatoknál TVDB vagy TMDB, zenééknél meg több lehetőség van de én ott helyi adatokra bíízom, azaz a fájlok már tartalmazzák a megfelelő címet és borítóképet.
-
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96612 üzenetére
Érdemes próbálkoznom MédiaMarktban ezért a bevilágításért szólnom? - nem tudom milyen mértékű és hogy áll hozzá az MM vagy a gyártó.
30-35 között már nagyon sötét a kép szerintem. - szerintem nem de ahhoz normálisan be kell állítani, mondjuk SM8200-ast mostanában nem próbáltam otthoni körülmények között. Az is előfordulhat, hogy a túl erős, "fénnyel teli" képhez vagy szokva ami nem egészséges és nem is biztos, hogy ott a legoptimálisabb a képalkotás. Vannak videók (youtube-on is) amik eligazítanak egy megfelelőbb beállítás irányába, ha nem vagy tájékozott a beállítások terén akkor már az első lépésnél elronthatod, mert azt hiszed, hogy úgy a jó. Pontosan emiatt semmi értelme megkérdezni, hogy ki, hogy használja, mert vita lesz belőle, stb. Én kalibrált kijelzők előtt ülök, nem tudom elviselni a sz@r, nem realisztikus képeket, ennyi, ez neked lehet, hogy már sötét és fakó lenne, van aki meg imádja, én meg egyszerűen azt látom amit kell, se többet, se kevesebbet, tehát nem látok több részletet egy világos háttérnél, de kevesebbet se egy sötét jelenetnél. -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96610 üzenetére
Viszont őszintén szólva nem vagyok megelégedve az Edge LED-del, ahogy alulról látszik a bevilágítása. - inkább úgy írd, hogy a TV-vel, mert EGDE vagy DIRECT mindegy ha jó a TV, mindkettő lehet jó. Kifogtál egy hanyagul összerakott TV-t ami a gyártó szerint még belefér és megmagyarázzák, hogy miből adódik, de eddig nekem szerencsém volt az EDGE LED-es TV-kkel, talán a Sony-nál volt erősen oldalról nézve egy kis bevilágítás de normális szögekből egyáltalán nem látszódot.
VA panel kellett volna inkább nekem, de ott meg az OS nem tetszett azokban a modellekben. - más gyártó vagy VA paneles LG?
Viszont ha nem sötét a téma akkor jó ez a TV. Főleg szélesvásznú filmeknél zavar mert az alsó fekete csík nem homogén. - ez viszont nem jó de ez bármilyen LCD-nél előfordulhat paneltől függetlenül.
Háttérvilagítást levettem 55-re ami segített, de így is látszik picit és frusztrál. De láttam más is szenved ezzel. - vedd le 30-35 közé -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96602 üzenetére
Mindnek kell időt adni, Emby, Plex, Kodi, bármi, 20 perc után nem lehet itélkezni. 5 éve használom ezeket így számomra kb. mindegy, hogy melyiket állítom be de tudom, hogy melyik mit tud. Feliratot az Emby is letölt és semmilyen "Ninja" nem kell.
Nekem a film/sorozat borítóképe lenne az ideális, mint ahogy Plex-nél. - még annál is jobb Emby esetében, de nyilván ha nem tapasztraltad ki akkor nem is tudod, hogy van ilyen. Ebből a szempontból semmilyen veszteség nem ér ha Embyt használsz Plex helyett. Egyébként nézz videókat, olvasgass összehasonlításokat.Gyakorlatilag mindegy melyiket használod, nagyjából ugyanazt kapod, 2 dolog van ami inkább az Emby irányába billenti a mérleg nyelvét, sokkal kevesebb RAM-ot igényel, értsd, nálam a NAS-okon a Plex 3-3,4GB RAM-ot használ, míg az Emby 7-800MB-ot, a másik ami szintén fontos, hogy az Emby lejátsza, kezeli az ISO fájlokat, a Plex nem, sorozatoknál az Emby jobban kezeli az évadokat, minden másban kb. ugyanaz a tudás rejlik, egyik sem tud többet a másiknál borítókat, leírásokat vagy használatot illetően, ugyanonnan szedik le az infókat.(#96603) headhunter86
Androidos TV vs. WebOS TV közül ki mit preferál? - ha TV-re érted akkor kb. mindegy, nincs sok jelentősége, ha OS szinten kérdezed akkor egy Android TV OS boxszal azért többminden megoldható. Számomra kb. mindegy, hogy a TV milyen oprendszerrel szerlt, tudja azt amire kitalálták, média tartalmakat küldő lejátszóról "eméysztek". Mindkét rendszert használtam, webOS stabilabb de kevesebb alternatív megoldás létezik, Android TV Os nyitottabb de ettől még nem szabadabb, vagy jobb -
blakey
titán
válasz
headhunter86 #96599 üzenetére
Tegnap kipróbáltam Emby-t is, de nem tetszik, hogy sorozatokhoz nem húz be képet. - a hiba nálad, beállításokban keresendő, mindegyik sorozatomat és azok részeit hiánytalanul megtalálta és jól is rendszerezi, Plex nem, különkiadásokat (extra sorozat részeket) nem teszi be az adott évadba. A filmeknél volt néhány amit nem tudott pontosan beazonosítnai, 5 másodperc alatt rendbe lehet tenni egy filmet és ebből olyan 10 lehetett.
Nektek melyik a kedvencetek? Előzőekből következik, hogy nálam az Emby, szinte tökéletes, gyors, mindenhez minden megvan ami kell, filmekhez, sorozatokhoz, zenékhez, ISO-kat is kezeli. Ami még fontos, hogy adatbázisnak is kiváló, Kodi, Infuse, MrMC és egyéb eszközök mind ugyanabból az adatbázisból "táplálkoznak", több felhasználót lehet beállítani, stb. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #96597 üzenetére
A Smartshare egy eygszerű program, szerintem abban az esetben ha van bőben alternatív megoldás akkor nincs gond, mint írtam, Emby, Plex illetve DLNA esetén Serviio a megoldás, nem lesz gondod és ezek mind fejlett elérési módok a hálózati lejátszáshoz. TV-vel gyakorlatilag soha nem játszok le filmet vagy zenét, külső lejátszót használok.
-
blakey
titán
válasz
power750z #96594 üzenetére
1- 3.3 méterről nézném a tv-t. Elég a 55", vagy inkább a 65" - nem csak a nézési távolságon múlik hanem a szoba méretén, berendezésein is. Illetve attól is, hogy melyiket részesíted előnyben.
2- valóban sokkal jobb az OLED, mint a QLED? - OLED az OLED, QLED meg LCD, innentől kezdve szerintem tudod a választ. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #96591 üzenetére
Használj Emby-t vagy Plex-et, Serviio-t esetleg külső, normális lejátszót. Emby-vel vagy Plexszel "nyomtam" tesztet régebbi és újabb webOS TV-ken, semmilyen formátummal nem volt gond.
(#96592) Smish
Ha alig van tartalom a képernyőn és megjelenítem az egér mutató,
akkor körülötte a fél képernyő bevilágosodik.
Vagy pl. ha ráküldöm a telefon képét és álló helyzetben tartom a telefont, akkor
Szintén jobbra-balra bevilágosodik. - Local Dimming, Helyi sötétítés az okozó, kikapcsolod és normálisan beállítod a háttérfényt, kontasztot, fényerőt és nem lesz ilyen gondod. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #96573 üzenetére
Ha valami rossz helyen van akkor az a soundbar, jó lenne valahogy a TV aljához tenni. Ha a szubláda árnyékolt akkor sok gondot nem okozhat de a földön jobb lenne.
-
blakey
titán
válasz
gago1975 #96554 üzenetére
Én elhiszem, hogy te 1x-éve próbálkozol foglalkozni vele több kevesebb sikerrel.
Tisztázzunk valamit, én nem próbálkozom, csakis kalibrált kijelző előtt ülök, számomra fontos, hogy pl. a türkíz kékesebb-e vagy zöldesebb, a te beállításaid meg nem referencia értékűek hanem tetszés szerint lettek beállítva.
Leírtam, hogy mitől lehetne jobb illetve ahogy előttem is írták, nem az Eredeti képopció a legjobb kiindulási pont.
Tudom mit, hogy kell beállítani, hidd el van 2x év tapasztalatom. - ennek örülök, de azt, hogy ezt a műszer is megerősíti az nem erre vall.
Volt már LG LV5500, LB730, UJ670, OLED B7-esem. Jelenleg 1db 77"-os C8-as és 3db 55"C8-as van. - ehhez szívből gratulálok, én nem írom le hány készüléket használtam/használok különböző gyártóktól, senkinek nem akarok bizonyítani,. annyi legyen elég, hogy a többszörése a tiédnek. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #96549 üzenetére
Olvasd el az utolsó mondatot volt bontatlan is, mint kiderült.
Tudom ki mit használ, nem csak a panel a fontos hanem a mögötte lévő elektronika is. -
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #96547 üzenetére
A 65B8 nemrég 350e környékén volt, vagy tévedek?
Amúgy gratulálok, használd egészséggel, nekem C9 lesz ha minden úgy alakul és nem fordulok a Pana vagy a Sony felé.
ui: nem tévedek, ugyan ez 1 hete volt kiállítva de több Euronicsban volt bontatlan is ezen az áron. -
blakey
titán
válasz
forras2 #96542 üzenetére
Skoda és BMW vagy benzines és dízeles között van különbség? Na akkor így kell nekifutni, amelyik tetszik, meg kell nézni, ahogy a két autómárka/üzemanyag között is van különbség úgy természetesen a két LCD technológia között is van. IPS gyengébb kontraszt, VA gyenge bezekintési szög, az összes többi LCD betegség mindkettőnél előfordulhat. Nézd meg és válassz, én is így választok, ezért is volt többféle panellel szerelt TV-m, mindenképp olyan legyen ami számodra megfelelő, az összes többi dologgal meg ne foglalkozz.Ha meg mindegyiket ki akarod kerülni akkor OLED, de ott meg lehet, hogy más dolog fog zavarni.
-
blakey
titán
válasz
gago1975 #96533 üzenetére
Az ilyen beállításokat jobb ha le sem írod és nem kell vastagon szedni, mert nem kiemelkedően jó beállítási értékek, a 60-64-es OLED fény sok, élesség 50 szintén sok, színmélység, stb-ről nem írok, mert valószínűleg az is sok. C10 meg…, na mindegy, jobb ha nem írod le, mert ez messze van a jótól, persze látni kéne, hogy a fehéregyensúllyal mit csináltál, mert ahhoz képest lehet viszonyítani, ha semmit akkor szinte biztos, hogy nem jó.
-
blakey
titán
bár ahogy írtam, az előző tv-nél ez a hiba nem volt, - semmit sem jelent digitális jeltovábbítás esetén, egyik készülék érzékenyebb a gyenge jelre a másik az erősebbre. Ha a csatlakozások rendben vannak és nem értesz hozzá akkor igen, hívd a szerelőt. Ha valóban rendben vannak a csatlakozások akkor szintezni kell a jelszintet, esetleg a Digi topikban tedd fel a kérdést, remélhetőleg válaszolnak, hogy esetleg miket kéne tenned. Ha van osztó a rendszerben akkor azt is ellenőrízni kell, stb. Nekem sok eszközzel volt eltérő tapasztalatom, volt ahol az eszköz volt túl érzékeny, volt amikor a jelszintet kellett rendbe raknom.
-
blakey
titán
válasz
KubanitoS #96487 üzenetére
Ha nagyon közel hajolok a tévéhez és úgy próbálom megnézni a fix logók széleit, akkor azt látom, hogy a körvonal, vagyis az átmeneti rész eléggé remeg. - ezt nem értem, de lehet, hogy az interlaced által okott villodzást látod.
Esetleg lehet az is, hogy az FHD tartalmat (IPTV) valamilyen szinten felkonvertálja a tévé 4K közelébe és ennek köszönhető a remegés? - ha nem konvertálná fel akkor egy kisebb ablakban látnád, mindenképp felkonvertálja, hogy teljes képernyős legyen a megjelenítés
Elvileg nagy eséllyel a mai LED tévék nem nagyon tudnak beégni? Vagy azért előfordulhat? - a régiek sem tudtak beégni, a beégés a panelen történik, az LCD nem tud beégni de az azt vezérlő elektronika meghibásodása hasonló jelenséget okozhat, mint plazmán vagy OLED-en a beégés.
Ha jól látható a hiba akkor nem fognak kérdezősködni, megoldják, az LG állítólag jó szerviz szempontjából. -
blakey
titán
válasz
KubanitoS #96484 üzenetére
a tévécsatorna logóknál gyönyörűségesen képes beégni minimális használat után is. - az nem beégés hanem a rossz eletronika okoz ilyet, csak hasonlít a beégéshez. Szerviz és valószínűleg nem panelhiba hanem elektronika hiba. Semminek nem kéne látszódnia még több hét után sem.
-
blakey
titán
válasz
V8engines #96459 üzenetére
A felhősödés egyfajta LCD betegség, nem törvényszerű és nem minden esetben van jelen. Ha jelen van akkor az nem hiba. Ha nagyon zavaró akkor talán lehet cserét kérni, de tudni kell, hogy a felhősödés az LCD velejárója. Nem értem, pedig több, mint 10 éve benne vagyok a témában, de mindig valaki rosszul értelmezi a leírtakat, egyik írja, hogy az IPS felhősödik, a másik, hogy a VA-nak rossz a színvisszaadása, stb, ezek mind nem így igazak. Az egésznek a lényege, ha fontos oldalról is nézni a TV-t akkor IPS, ha ez nem fontos akkor VA, IPS-nek is van megfelelő feketéje, és VA-nak is van szar feketéje. A legfontosabb, hog mit megvettünk az megfeleljen.
-
blakey
titán
válasz
cherubion08 #96442 üzenetére
7450 VA, nem IPS. -
, 50"-70"-os méretben a 7100-as is VA, minden más méretben az összes LG IPS.
-
blakey
titán
Mikroszálas törlőkendővel és enyhén megnyomva áttörlőd a felületet, mondjuk bekapcsolva sötét háttérnél látható, hogy van változás vagy nincs, nagyjából ennyi. Volt olyan TV-m amin ez segített.
ki mivel és hogyan tisztítja a képernyőt? - Enyhén nedvesített mikroszálas törlőkendővel ha szennyezett a kijelző, egyébként meg simán áttörlőd. -
blakey
titán
válasz
gago1975 #96389 üzenetére
Az IPS pedig fátyolos "szürke" fekete színt ad, foltokkal, bevilágítási anomáliákkal. - ahogy a VA is képes hasonlót produkálni. Az IPS kontrasztba gyengébb, de homogénításban, színhűségben, bevilágításban nem rosszabb a VA panelnél, ugyanis amit felsoroltál az LCD tulajdonság/betegség.
-
blakey
titán
válasz
castiels #96299 üzenetére
Mikroszálas törlővel masszírozd egy picit, hátha segít, ha nem akkor valószínűleg erősebben van meghùzva a mögötte lévő csavar. Egyébként egy kis kalibrációval csökkenthető a mértéke és lehet, hogy már fel sem tűnne. Elnézve a mostanában feltett képeket azért a tiéd a sokkal jobbak közé tartozik.
-
blakey
titán
válasz
Darkrush34 #96290 üzenetére
Nem kéne, hogy ilyen legyen, nem azért ilyen, mert IPS vagy VA, azért ilyen, mert szartak bele az összeszerelés során, ha visszakeresel akkor találsz normálisan összerelt TV-ről is képet. Az SJ sorozat is jobb volt, mint az SK, akkor mit várunk az SM-től? Nyilván, burkoltan terelnek a drágább (OLED) felé, ami nem baj, mert legalább mindenkinek lesz valami jó.
Csak ugye sokkal drágább.
-
blakey
titán
Képek alapján nehéz megitélni bármit is illetve ha nem azt tükrözi amit valójában lát akkor kb. semmi értelme, első kép egyértelműen az LD miatt van, második kép meg gondolom a homogénítást hivatott megmutatni ami első ránézésre nem olyan rossz illetve lehet, hogy egy enyhe áttörölgetés megoldja. Ha a feketét akarja megmutatni akkor ezen a képen nem jön át, a kamera és a háttérvilágítás miatt, az ilyet másképp kell fotózni, hogy az jelenjen meg a képen is, mint ami a valóságban. A beállításokat sem tudom. Egyébként háromféle képpen lehet fotózni, 1. úgy, hogy mindenképp szarul nézzen ki, 2. úgy, hogy a legjobb legyen és 3. úgy, hogy a valóságot mutassa meg, én az utóbbi híve vagyok, nem könnyű elérni, de azért 90-95%-ban sikerülhet és akkor már lehet kép alapján is itélkezni. Ha a valóságban nálam ilyen lenne egy kép akkor már rég a "qkában" végzett volna.
-
blakey
titán
válasz
Darkrush34 #96261 üzenetére
Igen
Local Dimming okozza. -
blakey
titán
válasz
T0mBd1gg3R #96234 üzenetére
A Kodi egy lejátszóprogram ami pl. Windows, macOS, Linux, Android, iOS rendszereken fut, alá meg sok kiegészítő telepíthető ami egy app-hoz hasonlítható de a lejátszó programját használja. Kodi kezdőknek.
A böngészőt maximum számítógépen éri meg használni ilyen esetekben, de ott sem ha pl. telepítesz egy Kodit.
- Eddig működött - ezután nem fog, mert frissítik a saját elérésüket esetleg bevezetik a DRM védelmet, ezért érdemes/kell megfelelő céleszközöket használni, a TV-k böngészője nem erre van és egyik márka esetében sem.
ha mondjuk egy Androidos tévé lenne mehetne rá króm oszt csókolom, amellett samukra is sokkal több cucc van, pl steamlink app - az nem olyan biztos, mert az Android TV OS eltér a tableten, telefonon megszokottól és böngésző sincs illetve ami van az sem teljes és ott sem működik böngészőből de pl. Kodi telepíthető viszont a kiegészítők működőképessége nem gaantált. Egy droidos Amlogic box Kodival megoldás lehet. -
blakey
titán
válasz
T0mBd1gg3R #96231 üzenetére
Hogy érted. Kodin van böngésző? - vannak rendszerek ahol igen, kiegészítőből telepíthető, de miért gondolod (gondoljátok), hogy mindent böngészőből kéne intézni? Van kiegészítő ami kb. a droidos/iOS-es app-okhoz hasonlítható és úgy működik ahogy kell. A TV-ken maximum az áruházból telepíthető YT, Netflix, HBO, Plex, Emby app-ok amik jók, böngészőt még soha nem használtam lejátszásra, nem is értem, hogy ezt sokan hogy tudják elviselni, a kényelemtől messze van.
-
blakey
titán
válasz
T0mBd1gg3R #96229 üzenetére
A TV-k böngészője nem arra való, hogy ilyen tartalmakat "fogyassz", azért vannak az app-ok, pl. HBO GO, M3.hu, stb., ha az RTL csinálna app-ot webOS-re akkor egyszerűbb lenne. Én Kodit használok és azon kresztül nézem a tartalmakat, gy az RTLMost-ot is.
-
blakey
titán
válasz
blakey #96171 üzenetére
Itt tettem be 2 képet, jól látszik, hogy IPS-ről van szó de abból szerintem az egyik legjobb. A fekete részletessége pontos, mindig ellenőrzöm, mert nem szeretem ha bebukik és nézhetetlen lenne. Szóval IPS létére igenis jó a nanocellás megjelenítés, nem tökéletes, látok egyéb anomáliákat de z olyan, hogy kb. nem érdemes vele foglalkozni.
Nemhiába használ a Samsung a VA panelhoz edge ledeket. - elég rossz következtetés, bár én nem vagyok EDGE vagy Direct LED párti, de nem azért használ ilyen vagy olyan megvilágítást, mert a másik ne lenne jó, csak épp az adott modellnél számít a vásárlókör, a dizájn (abba melyik illeszkedik jobban), stb. Egyik sem jobb a másiknál, mindkettőnek megvan a hátránya, pl. amit linkeltél, hogy mennyire sz@r a nanocella, ott bizony a megvilágítás, az IPS panel és a Local Dimming együttes hatása jelenik meg, viszont a mértéke javítható, kellemessé tehető esetleg eltűntthető.
Teljesen homogén fekete színt tud visszaadni, semmilyen háttérvilágítás szivárgással - ezt bizony nem 1 ember tudja cáfolni, vannak 99%-ban homogén LCD-k amik laikus szemmel 100% homogénnek tekínthetők, láttam néhányat.
Na ezt az LG direkt ledje sajnos nem tudja, - miért ne tudná? Bizony tudja, márkától függetlenül bármelyik gyártónál előfordul.
sajnos több helyen szivárog a fény.- ez az EDGE "kiváltsága, mert ugye oldalról jön a fény, DIRECT LED esetén nem tud oldalról szvárogni cak ha borzasztóan gyatra a diffuzor
Ma összehasonlítom a Nanocelles változatot ilyen téren ami IPS direkt led, és elmondom a tapasztalataimat. - ez csak akkor jó ha otthon teszed, boltban kb. semmit sem lehet összehasonlítani, én minden tapasztalatomat otthon szerzem, saját készülékeimen, nem boltban, nem másnál és nem 10 perc, fél óra próbálgatás után. -
blakey
titán
De, gyönyörűen részletes a fekete, akinél nem az nem ért hozzá és ezáltal rossz beállítások mellett használja. Megkeresem neked, hogy milyen az LG edge ledes, nanocellás feketéje sötét szobában, bár a képek nem feltétlenül tükrözik a valóságot de igyekeztem ahhoz közelít csinálni, emlékeim szerint itt a topikban is megmutattam, a részletességgel sincs semmi gond, hibátlan és különösen kalibráni sem kell, hogy jó legyen. Én tudom mit kell nézni, bátran tudom ajánlani a felsőkatehóriás nanocellás IPS paneleket. Nem egy LCD-m, plazmám volt az elmúlt 14 évben.
-
blakey
titán
Te is, én is tudok írni rosszat egy olyan dologról amit esetleg nem megfelelően használok, nem állítom be megfelelően, stb. Veszel egy OLED-et és borzalmas beállítások mellett használod majd azt írod, hogy nézhetetlen.Nekem vannak személyes tapasztalataim különböző TV-k-ről, különböző panelekkel. Nagyon jól kalibrálható a nanocellás TV és ha IPS akkor bizony a nanocellások jobbak, ennyi az én véleményem. Ráadásul egy igen jó VA paneles Sony TV mellett állítottam be illetve ahhoz hasonlítottam, meglepődtem, hogy egy IPS is lehet jó.
-
blakey
titán
válasz
joydrv #96159 üzenetére
A használati körülményektől is függ, azaz közel van a fűtőtesthez, sokat süti a nap, stb. Ha ledsort kell cserélni, ráadásul nem először akkor ott komolyabb vizsgálatra lesz szükség. Simán lehet, hogy hibás a vezérlés, de ha közel van pl. a radiátorhoz akkor én nem csodálkozom, hogy hamar megadja magát.
-
blakey
titán
válasz
benvolio #96142 üzenetére
Ezzel semmi baj nincs, csak ugye a TV 60Hz-es és PC módban maximum 60fps-el képes megjeleníteni a tartalmakat (a lejátszó tolhatja magasabban is). djentleman 120Hz-en szeretne játszani, jelenleg a megjelenítője 60Hz-es így maximum TM-nel tud 120Hz-es megjelenítést.
Szerintem nincs gond a 60Hz-es megjelenítéssel sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest