- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
fzoli15 #80291 üzenetére
Általában a bypass hangerő kiegyenlítésre jó. illetve ha egyszerre szól a külső és a saját hangszóró, akkor visszhangot csökkent.
A hang csúszás nem a tv hibája, lehet az MKV forrásanyagé is. Nincs az a tv ami automatikusan felismerné a csúszást, és külön kezelné a hang, és képsávot, hogy 5-10 mp csúszást korrigálni tudjon. -
huncutka1029
addikt
ez így egy baromság!
Van az LG-nek kimenete.
Konkrétan még ebből az alap full belépő LG LH530V ből is ki lehet vinni a hangot scarton.
Kell egy ilyen RCA átalakító hozzáAz egyetlen hátránya, hogy csak az analóg hangot adja ki (TV tuner) Külső forrásét nem.
DE ezt biztosan tudja a kérdező, hiszen mielőtt kiválasztotta a tv-t, biztosan utánajárt.....Kérlek, hogy ne általánosíts! Inkább járj utána, mielőtt totál félreinformálsz valakit.
-
huncutka1029
addikt
chansort progival pc-n szerkesztheted.
Általában hotelmode-ból elérhető.Általában settings, vagy home gomb hosszan nyomva (5-6 mp) amíg a főmenü újra el nem tűnik. utána pötyögd be a 1105 +OK gomb kombinációt a felugró ablakból a tv link loader opcióban a sent to USB opcióval a csatornalista kimásolható penre. és ugyanígy vissza is.
Nem minden évjáratnál elérhető ez a secret menu a gyári távval sajnos.
Ilyenkor kell egy mellicony fully 8 vagy silvercrest 4in1 univerzális távpiszka, amivel előcsalogatható
Vag a saját csatornaszerkesztőben az átugrás opcióval egyesével kijelölöd amiket nem akarsz látni. -
huncutka1029
addikt
de amugy hogy-hogy az alacsonyabb verziószámú a frissebb ?
Az úgy lehet, hogy nem a te típusodhoz, vagy régiódhoz készült tv re való a szoftver.
Nézd mg a sorozatszámodat, az összefoglalóban van segédlet az értelmezéséhez.
És nézd meg az LG oldalát, vagy ahonnét letöltötted, hogy mihez való.LG Újzéland oldalán van frisebb verzió
próbáld meg azzal 05.01.09. verziószám
a Tv beállításoknál nézd meg a régiót. Lehet át kell állítani nyugat eu ra.
utána frissíts, majd állítsd vissza Közép, vagy kelet eu-ra. -
huncutka1029
addikt
válasz
Diplomata #80271 üzenetére
sajnos nem
Elvették a YT támogatást ( flash) És netcastra nem tudom van e a te tv-d évjáratának megfelelően HTML5 támogatás. Próbáld meg böngészőből elinditani a youtube-ot.(#80272) Dreamie
Minden tv annyit ér, amennyit hajlandóak fizetni érte. Nézz körül valamelyik használt cikkes hirdető oldalon.
Az utolsó új ára kb 170.000 Ft körül volt tavaly.. Ahol még volt beragadva.
KB 65-70 ezerért talán elviszik... -
huncutka1029
addikt
nézd meg a verzószámot, a tv-n és nézd meg a letöltöttét is.
Az se mindegy, melyik régióra adták ki.
a tömörített letöltött mappát kicsomagoltad az LG_DTV mappába? zippelve nem látja.
Mekkora a pendrive?
8 g-nál ne legyen nagyobb, sőt, vannak régebbi tipusú tv-k, amik frissítéshez nem is fogadnak el 4GB-nél nagyobbat.Ha nem indul el magától as frissítés, akkor a menüből manuálisan indítsd el
-
huncutka1029
addikt
kereső segített volna.
Fogj egy Pendrive-ot. formázd le
hozz létre egy pontosan ilyen nevű mappát: "LG_DTV" idézőjelek nélkül of course
A letöltött fájlból a .epk fált másold bele
kikapcsolt tv-re dugd a pendrive-ot
kapcsold be, a tv felismeri a frissítést, várd meg míg befejezi
a tv a frissítés után újraindul
utána válaszd le a pendriveot. -
huncutka1029
addikt
válasz
dannytrejo1 #80191 üzenetére
1 ahogy már többen is írták, a helyi sötétítést, vagy a dinamikus kontrasztot vedd alacsony értékre, esetlef kapcsold ki, akkor nem lesz ilyen szembetűnő a feketénél sem a sávosodás.
Haa fényerő, és a háttérfény 50 feletti értéken áll, az szintén tovább ront a helyzeten Edge Led esetében.2 Smart share: Akkor fogja látni a külső vinyót is, ha előbb a tulajdonságoknál megosztottá teszed. Ha jól értem, a smart share pc den is van. Itt a beállításokban az automatikus mappafrissítést, indexelést be kell kapcsolni, hogy újra lássa azokat a filéket, amit utólag adsz hozzá.
Ha a vinyó a tv-n van, akkor a HDD eco módot kapcsold ki, akkor a tv bekapcsolásakor fel fogja ismerni, és utána is látni fogja.3 csatornalistát, a menüben, állítsd át. Az automatikus csatornafrissítést pedig kapcsold ki, akkor a szolgáltató nem tudja visszaállítani az eredeti sorrendet.
én azt javasolnám, hogy pc-n rakd sorba a kedvenc csatornáidat, a többit pedig állítsd átugrásra, akkor mindig csak ezek fognak megjelenni.
Csatorna szerkesztésre chansort progi kiváló!
Megjegyzés:
Csatornalista USB-re másolása csak akkor működik, ha biztonság (szülöi felügyelet) ki van kapcsolva a tv-n. -
huncutka1029
addikt
beleolvastam, de ez megint csak ki tudja ki által megfogalmazott vélemények halmaza.
Én nem akarom egyik technológia pártját sem fogni, csupán próbáltam több aspektusból bemutatni..
Ez pont olyan mint a körömgomba reklám, vagy a fejfájós, prosztatás reklámok.
Ott mi a trend? Mindkettő szar, de a miénk olcsóbb, vagy ...........
Érted? nem a flamelés a cél vele, csupán nem értek egyet ezzal, hogy ha valamibe beteszek egy plusz alpixelt, akkor az szarabb lesz tőle.
S -Amoled kijelzős telefonokon a Samu is ezt használja.évek óta..De az nem LG tv, ezért nem fikázza senki...
-
huncutka1029
addikt
válasz
forras2 #80184 üzenetére
szia
Flash támogatás már csak Asztali pc-ken van, mobil és egyéb eszközökön 2014-óta megszűnt.
Ha így akarsz Tom, &Jery t nézni, akkor képernyőtükrözéssel, vagy miracast tartalomküldéssel tudod a tv-re küldeni telefonról, vagy tabletről, vagy arra alkalmas Pc ről.
esetleg MHL kábelle, ha nincs wifi, vagy a régi jó HDMI kábeles pc csatlakozással megoldhatod. -
huncutka1029
addikt
válasz
balazska92 #80169 üzenetére
szia
persze, műszerrel be lehet kalibráltatni. -
huncutka1029
addikt
válasz
nyesix #80165 üzenetére
samsug reklám videó Blehh, Ugyanolyan marketing bullshit, mint a töbi gyártó, beleértve az Lg tévéit is.. Arra jó, hogy azt sugallja, csak az enyém a tuti, a többi át fog baszni... Ha csak ezt látod, akkor el is hiszed, ha megnézel 2-3 másik ilyet, akkor rájössz, hogy csak maszlag..
:-)
ha nem olvastad volna....itt az LG -s változata a samus videónak...
Csak itt nem fikázza a másikat, azzal, hogy szar felbontás, hanem azt emeli ki, mivel ad többet, az a nyavalyás fehér sub pixel.
És csak megemlíteném az OLED ugyanígy 4 alpixellel operál. akkor az is szar?
A videó végéből kiemelném az összegzést, szerintem beszédes két kép. -
huncutka1029
addikt
mondjuk, amit az LG ről látok képeket, inkább úgy tűnik, a 3 alpixel mellé beépül a fehér, és nem tolódik el.
Így maximum "csak a pixelek közti távolság" növekszik minimálisan.
IPS panelnél, egymás mellett vannak az alpixelek, nem egymás felett.Én inkább arra tippelek, hogy az alsóbb kategóriánál, ahol ezt alkalmazzák, nincs blokkonkénti vezérlés ( helyi sötétítés, dinamikus kontraszt) ezért így korrigálják a fényerőt, hogy ne a háttérfényt kelljen feltolni.
Mert akkor ugye ott meg a felhősödés jönne elő... -
huncutka1029
addikt
válasz
dannytrejo1 #80124 üzenetére
tökig benyomtad a jack dugót?
Hülye kialakítása van, egészen addig kell izomból nyomni, míg be nem kattan teljesen a helyére.
ehhez már olyan erő kell, amit magától az ember soha nem gondolna, vagy merne nyomni.
DE komolyan! Szerintem ez lesz nálad a baj, hogy nincs tökig benyomva a csatlakozó.
Olvass vissza, sok ilyen volt már -
huncutka1029
addikt
válasz
freeknight #80086 üzenetére
nem értelek, csak annyit jegyeztem meg, hogy nem valami új gép lehet, ha még HDMI sincs rajta.
Ezért nem kell azt gondolni, hogy én csak überúj drága cuccokat használok. Ha leírtad volna, amit később, hogy a fekvő low profil miatt van ilyen kártya, akkor az is elég lett volna, és nem kellene személyeskedésbe átvinni egyből.
Azt meg tudomásul kell venni, hogy ha veszel egy új dolgot, ami más szabványt használ mint a többi régebbi kütyüid, akkor ott kompatibilitási bajok lesznek /lehetnek, és csak veszteséggel, külön átalakítókkal,kompromisszumokkal tudod összekötni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Klara_ #80109 üzenetére
én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy 5 méteres Aktív USB hosszabbítót.
Azon van egy HUB, és betettem az alsó szekrénybe a tv alá. nincs szem előtt, nem esik le, nem hallom ha zúg, és villog... ( nem mintha hangos lenne) és így kényelmesebb pendriveokat, bármilyen más eszközt hozzápakolni. leválasztani -
huncutka1029
addikt
válasz
Ubul02 #80078 üzenetére
a felirat neve ugyanaz mint a filmé?
nincsenek benne különleges karakterek?
Általában ezek miatt nem szokta megtalálni.
A felirat menü teljesen szürke, inaktív, vagy kattintásra megnyitja ?
Ott lehet ugyanis bekapcsolni illetve kiválasztani.
Lejátszás közben megnyomod az OK gombot, majd a lejátszósáv jobb oldalán a visszafelé mutató "háromszöget" ott van a sub és a lang menü... Itt keresed nem a teljes menüben próbálod uge? -
huncutka1029
addikt
válasz
freeknight #80074 üzenetére
nincs a Pc den egy nyomorult HDMI kimenet sem?
Akkor az se mai darab... -
huncutka1029
addikt
válasz
markymango #80052 üzenetére
okos tv, okos marketing.
Ha megoldanák a "tökéletes mindenjátszót" ki venné meg a többi kiegészítőt?
Ez full tudatosan van így. Sajnos, mert erre van a fogyasztói társadalom. -
huncutka1029
addikt
válasz
dannytrejo1 #80040 üzenetére
-
huncutka1029
addikt
válasz
mastodon #80037 üzenetére
képernyő tükrözési problémát samsung telónál a HBB tv opció akadályozza. Ha azt a tv-n kikapcsolod, akkor tud a teló kapcsolódni. Illetve fontos az is hogy a telefonon az energiatakarékos üzemmód teljesen ki legyen kapcsolva. Ha nem akar menni a dolog, akkor próbáld ki a Google Home app használatával.
elvileg ez képernyő, és audió tükrözésre van kihegyezve. -
huncutka1029
addikt
válasz
markymango #80032 üzenetére
ezek nem telefonok, TV-k
A fő funkciót kell nézni, nem a korlátozott "extra okosságokat"
Egyébként semmiből nem tartana nekik olyan hw-t beletenni, ami pl a 2-3 évvel ezelőtti robotos telefonokban volt, de akkor ki venne évről évre újabb jobb tv-ket? -
huncutka1029
addikt
válasz
markymango #80023 üzenetére
sehogy.
Nem engedélyezett,i illetve nem támogatott a külső alkalmazás telepítés.
Csak azt lehet, ami a content storeban megtalálható.... -
huncutka1029
addikt
válasz
robekri #79944 üzenetére
Én még javasolnám az universal mediaserver kipróbálását.
itt leírtam lépésről lépésre a beállítását. -
huncutka1029
addikt
GONDOLKODJ ÉLETSZERŰEN..
Milyen vezetéknélküli bill +egér van, ami egy másik helyiségből vezérli falon, stb keresztül....
+ wifin átlőni a képet, szerinted mennyire stabil, és működőképes? ezért nem írtam le.
Nem tudom, gondolom te sem, milyen a lakása elrendezése. Lehet, hogy a másik szoba, olyan helyen van, hogy nem lát rá a tv-re, és vagy a gépére.és lehet közte betonfal, ami meg leárnyékolja az rf vevőt, és a tv elől nem tudja a billentyűzettel a pc t vezérelni...
Mondom, csak lehet....... nem tudom hol lakik... és milyen a lakás elrendezés.+ A kérdése nem a gépre irányult, hanem a tv összekötésére a géppel
-
huncutka1029
addikt
válasz
Unlimited #79924 üzenetére
Ez így nem fog menni.
El sem tudom képzelni, hogy az egyik szobában a gép, és egér, a másikban meg a monitor....
Hogy fogod látni mire kattintasz, mit nyitsz meg?
Természetesen vannak vezeték nélküli HDMI extenderek, illetve jóval olcsóbb Ethernet kábeles HDMI extenderek, amivel összeköthető...Azt gondolom, hogy a legegyszerűbb megoldás, ha a tv mögé, alá, mellé teszed a pct, és HDMI kábellel öszekötöd. A Routertől meg kihúzol egy UTP kábelt a géphez, vagy a tv hez.
-
huncutka1029
addikt
válasz
pixelmester. #79923 üzenetére
nekem nem sh5 soundbar van,hanem egy másik LG tipus, de igen lehet vele állítani a hangerőt.
Sőt automatikusan kapcsol ki, és be a tv-vel együtt. -
huncutka1029
addikt
válasz
superecneB #79914 üzenetére
.ts jó neki
-
huncutka1029
addikt
válasz
robekri #79909 üzenetére
mert azt korábban beállítottad már a hálózatodhoz. Az LG meg új eszközként került a képletbe. és vagy a router tűzfala fogja, vagy a DHCP nem osztott ki neki még megfelelően portot.
Vagy a smartnál nem fogadtál el minden feltételt a beállításoknál.
Ilyenkor a kis genyó lekorlátoz bizonyos dolgokat. Ha pl a a felhasználói szokások naplózásához nem járulsz hozzá,. akkor nem enged a storeból letölteni.Ha jól emlékszem 3 lehetőséget kell bejelölni a bejelentkezéskor. -
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
pixelmester. #79880 üzenetére
ha az mpeg zajszűrést bekapcsolom, akkor is csak alacsony képvezérlésen hagyom, mert nekem az éljavító is be van kapcsolva. Nagyjából ugyanezt a funkviót látja erl, de nem zavarnak be így egymásnak.
Viszont a helyi sötétítés (dinamikus kontraszt) funkcióval együtt, nem jó. Akkor van pixelháború, meg szappanopera effekt... Ezért én jellemzően kikapcsolom a zajszűrést, és jobb minőségű tartalmakra törekszem.A zajszűrő egyébként a szuperfelbontás opciónak is betesz. ezzel sem jó együtt használni.
-
huncutka1029
addikt
válasz
superecneB #79888 üzenetére
TS muxer nevű pici program a megoldás ilyen esetekben.
Átküldöd rajta, és utána felismeri a tv.
Vagy MKVtoolnix, ban lecsekkolhatod, és lejjeb veheted a headert @3.1 re. -
huncutka1029
addikt
ha nincs az áruházban, akkor nem lehet. nem támogatja a tv...
Valahol olvastam egy fórumon, hogy van egy USB kulcsr telepíthető változata, a plexnek, esetleg olvass utána, és próbáld meg.itt nézz körül(#79884) super dríve Miért nem gondolkodsz egy NAS ban.
Nekem van egy 3TB- s My cloud.
Alszik, ébred, bárhonnan bármikor elérem.
Imádtam, hogy nyaralás alatt mindennap le tudtam rá menteni a képeimet, éjjel filmezhettem róla, stb.
TV-hez felesleg ekkora kapacitású HDD.
Oda bőven jó a 2,5" 1TB Usb-ről táplálva. -
huncutka1029
addikt
válasz
pixelmester. #79858 üzenetére
nem lehet.
Alapból a tv csatornákkal indít, illetve azzal a bemenettel, (HDMI, AV, ) amivel kikapcsoltad.
a smart csak utána tölt be, miután a tv bootolt. És manuálisan kell indítani... -
huncutka1029
addikt
válasz
dannytrejo1 #79838 üzenetére
routeren be van állítva a dhcp forwarding?
Mac clónozás, és a router tűzfalán is engedd át a tv-t.
Mjajd a router oszt ki ip-t a tvnek, és a pc nek is. utána látni fogják egymást.
a smart share pcre telepítve, először sokáig gondolkodik, mert a beállított / megosztott mappákat indexeli, de utána már nem kellene szarakodnia.. -
huncutka1029
addikt
válasz
dannytrejo1 #79824 üzenetére
tedd be a modult kártya nélkül amikor a tv ki van kapcsolva
kapcsold be, várj pár percet.
Utána kikapcs, tedd bele a kártyát is, és megint kapcsold be.
Menj a menübe, és a csatorna menünél nézd meg mit ír a ci adatok menüben.
Ha semmi, akkor hagyd bekapcsolva valamelyik királyi adónál, és kérj egy párosító, frissítő jelet az ügyfélszolgálattól. -
huncutka1029
addikt
2:0 Az UHD-nak. Én már több mint egy éve nyüstölöm. És nem bántam meg.
gabesz839 (#79804)
A keresési beállításoknál átállítod egyéb szolgáltatóra, a keresés tipusát pedig teljes hálózat keresésre, akkor régió váltás nélkül is megtalál mindent.
Egy a lényeg, a kódolt és a helytelen csatornák átugrását nem szabad neki kijelölni. -
-
huncutka1029
addikt
lehet, hogy túl sok alkalmazást telepítettél, és nincs hely. Próbálj törölni egyet, kettőt...
Vagy nem fogadtad el az LG irányelveket szoft frissítés után újra.
Adatvédelem, stb, mindent ki kell pipálni, különben nem enged letölteni.
Próbáld meg, hogy egy üres pendriveot rádugsz, elvileg alkalmazásokat oda is telepít, így nem a saját sovány kis memóriáját foglalja el... -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79778 üzenetére
az is lehet, hogy az eco mód bekapcsolva maradt, ilyenkor, csak az aktuális portokat, bemeneteket működteti. Pl HDD is kikapcsol ilyenkor. Mondjuk arra azért van külön kapcsolási lehetőség. de a wifit, lant és a HDMI bemeneteket nem tudom ez mennyiben érinti.
illetve mégis,A wifit is kikapcsolja az ECO mód.
Ezért is iktattam ki -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79776 üzenetére
hát, van fura dolga a tv-nek is épp elég, de azért javasoltam, hogy próbáld ki ezeket, mert lehet, hogy csak egy kontakthiba, vagy tényleg kábeles baj van. És ha felhívod a szervízt, akkor már kész tényeket közölhetsz.
Nálam is volt már, ( de lehet írtam is) hogy xboxnál, ha előbb kapcsolok oda, mint ahogy a konzol teljesen "bekapcsol" akkor nem volt jel... -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79773 üzenetére
másik kábel? másik HDMI port? ezeket próbáltad?
Közel sem biztos, hogy a tv a hibás!
Próbálj más eszközt is ugyanezen a porton, ha azzal jó, akkor a tv hiba kizárható. Szerviz is ezt fogja kérni....
Ha kihívod, és kiderül hogy kábelhiba, akkor kiszállási díjat fognak fizettetni.
DE ha ezzel a próbával kiderül, hogy minden bemeneten minden eszközzel ez van, akkor már sokat segítesz nekik, és valszleg a helyszínen ki is javítják.
Vagy bebizonyosodik, hogy a beltéri kaki... -
huncutka1029
addikt
válasz
markymango #79511 üzenetére
inkább a TV nevét és azonosítóját változtasd meg, lehet valamelyik szomszédnak is ilyen van, és véletlenül a tiédre csatlakozott.
Ami mondjuk mindenképpen fura, mert a tv-nek egyedi párosító jelszava van,m amit legaláb egyszer látnia, vagy beállítania kellett...
Ezért én is azt mondom, valószínűbb, hogy a családból volt valaki véletlenül nem? -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79449 üzenetére
ilyet én is tapasztalatam xboxnál. Akkor nem jelentkezik, ha előbb bekacsolom a konzolt, és csak utána váltok át a HDMI bemenetre..Miután kiírja, hogy "xbox konzol most már elérhető".
Ha előbb átkapcsolok, majd utána kapcsolom be a konzolt, akkor néha jelentkezik ez a bosszantó tünet.És olyat is produkál, hogy smart share, vagy YT böngészés után, ha nem lépek vissza a főmenüjéig, (nem állítom le a lejátszást) és váltok Tvre, akkor a hang nem szólal meg. ilyenkor ki-be kapcs, vagy vissza az előző alkalmazáshoz, és onnan nem az exit, hanem a back gombbal lépek ki legalább 1 "mappaszintet"
-
huncutka1029
addikt
válasz
1966laci #79403 üzenetére
ezt senki nem fogja neked megcsinálni, a webos sajnos már nem nyilt forráskódú. Ha van programozói vénád, esetleg töltsd le a legfrissebb szoftvert, és próbáld meg decryptelni, és feltörni.
Sajna 2011 óta még azt sem sikerült megoldani senkinek, hogy a felvett tv adást másik eszközön is meg lehessen nézni.
De ha mégis sikerül, mindenképpen jelezz nekünk.
Imába foglaljuk a nevedet az tuti! :-) -
huncutka1029
addikt
válasz
bitpork #78948 üzenetére
digi kábel nűgös, mert nem országosan egységes.
Keresd ki a holnapon a lakhelyed, és nézd meg a csatornafreki táblázatot.
Hangolás--> digitális --> kábel--> teljes keresés ( Csak digitális hangolást jelöld be, helytelen csatorna kihagyás ne jelöld be. automatikus csatorna rendezést sem!Ha megvan, akkor örülés, tapsvihar.
Lesz néhány csanell amit nem talál, azokat a weblapjuk freki táblájából kézzel hozzáadod.Korábban is volt baj vele, meg a UPC nél is, ott úgy lehetett orvosolni, hogy a CA modult ki kellett venni, behangolni, kikapcsolni, majd modul+ kártya be, és bekapcsolni. utána jó lett
-
huncutka1029
addikt
válasz
kokapitány #78934 üzenetére
hááát, ahhoz hogy mappákat is láss, kellene valami izmosabb samba server a routerre, a gyári helyett.
Ha már nem garis a router, akkor nézd meg van e rá valami custom sw.
És még egy tanács:
A Rebuild database content on start opciót engedélyezd, máskülönben nem fogja automatikusan frissíteni a tartalmakat amit bemásolsz.Mondjuk gondolkodom, hogy ha a data sourcenak csak a fő mappát, vagy a meghajtót adod meg, nem az almappát, akkor elég 1 megosztás, és abban minden almappát látni kellene.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Wasquez #78929 üzenetére
Van ez a készülék LG 49LH590V tudja a DTS, de nem tudja a dolby digitált. Ez milyen hátrányt okozhat, szerintem semmilyet, de lehet, hogy tévedek, esetleg ha erősítőt akarok rákötni, akkor olyan kell, ami tudja a DTS-t? ha dts megy, akkor valszleg a DD is fog. Javaslatom, hogy tölts le egy pendrivera kis demókat, különböző kodekekkel, és különböző hang mintákat, szintén, és vidd be egy üzletbe, próbáld k, mert még az LG oldalán is olyan blődségeket írnak néha, hogy az ember haja égnek áll. Ha nem tudja, akkor olyn erősítő, stb kell ami tudja, . A tv-n van passtrough funkció, tehát optikai kimeneten, és néha HDMI-n is konvertálás nélkül átengedi a hangot külső eszközre. Ezekhez a tévékhez egyébként is érdemes valami hang gerjesztő eszközt venni, mert elég gyengécske a saját hangszóró, a vékony kialakításnak is köszönhetően.
Valamint a direct wifi nincsen rajta, de van miracast ez elvileg jobb megoldás, és nincs szükség mellé a wifi directre!? a specifikáció szerint wi-di kompatibilis, ami a hasonló intel procival szerelt gépekkel kompatibilis is. De majd rájössz, hogy a képernyőtükrözés wifin nem túl jó... HDMI sokkal jobb.
Ez lenne a másik alternatíva: Samsung UE48J5250 írnak valami specko felbontás duplázó technológiáról, amit nem ismerek, nem tudom, hogy csak kamurizsa, vagy tényleg van értelme?
KLépjavítás, FHD felskálázás van, ebben is, és az LG összes tévéjéban is. SD adás esetében, ha digitális, akkor elég látványos javulást tud produkálni, de néha hibázik, és akkor pillanatokra de széteshet a kép, illetve az input lag jelentősen megnőhet miatta.Szerintetek melyik a jobb választás?
Nekem vesszőparipám a fogyasztás, és ebben az lg jobb. Márkából samsungot vennék inkább, mert azok vannak még, és a távirányító miatt is ez lenne logikusabb. Szerinted egy LG topicban melyiket fogjuk ajánlani? -
huncutka1029
addikt
válasz
kokapitány #78925 üzenetére
a mappákat is megosztottad?
A router hiába fogja látni, ha nincs megosztva a tartalom...A smart share-ben a tv-n az eszközökre kattintva sem jelneik meg a router?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Grande Ale #78841 üzenetére
teljes áramtalanítás 2-3 órára,(konnektorból kihúzni) utána gyári visszaállítás.
Ez megvolt?
Próbáld meg. -
huncutka1029
addikt
Használható a dual play, de vannak korlátai, illetve hibái.
Például, ha az egyik játékod világos, a másik sötét területen mozog, akkor ez kicsit zavaró lehet mindkét játékosnak, mert nem tud tökéletesen elkülönülni a két kép.
Bármelyik régebbi játékot lehet dual playben játszani, ha a több játékos módot választod a konzolon. Ilyenkor jobb ha az egymás melletti képeket választod nem az alatt-fölött verziót, mert így jobb képet kapsz. A kép bal és jobb oldalának fényvezérlése miatt, nem a felezés miatt!!!
Ezután a tv-n aktiválod a 3D-t és kiválasztod a side by side lehetőséget, utána már jó is.De ehhez venned, vagy sokkal olcsóbban készítened kell 2db dualplay szemüveget., mert a normál 3D nem lesz jó
Cinema city 2 db szemüveget veszel, kb 300 ft/ db áron. Ezeket otthon szétpattintod, majd az egyikből kiveszed a bal lencsét, és átteszed a másik szemüveg jobb oldali lencséjének helyére. Amit abból kiveszel, átteszed a másik szemüvegbe.
Figyelj rá, hogy a lencsét nem szabad megfordítani! Viszont ollóval kicsit alakítani kell, hogy bepasszoljon a keretbe.
Így lesz egy szemüveged, amiben 2 jobbos, és egy amiben 2 balos lencse lesz. ezzel tudod a dualplayt használni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Sonic* #78784 üzenetére
nincs rajta csak 1 árva USB, és egy HDMi bemenet semmi más.
Szóvall ha Beltérit használsz, akkor minimum egy HDMI elosztóra szükséged lesz mellé.
És ha jól tudom még füles kimenet sincs rajta.
Szóval ez agy igazi alap tv, minden extra nélkül. Én a 6x sorozat alatt biztosan nem vennék... -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #78776 üzenetére
beállítás után lapozz a további beállításokban az aljára / vagy a haladó beállításokban, és ott kell lenni egy olyan opciónak, hogy alkalmazás minden bemenetre.
Ha arraq kattintasz, akkor nem fog váltogatni ha pl HDMI, TV SAT, Böngésző, DLNA között vááltogatsz.
Mert ezeknek alapból más a beállítása. -
huncutka1029
addikt
válasz
Ubul02 #78732 üzenetére
a magic remote mert az célirányosan a tv-hez készült.
A légegér hátulján valóban van billentyűzet, így az is nagyon kényelmes, és jó megoldás, de ott az egyes appok miatti kompatibilibitási gondok, miatt / csakúgy mint a vez.nélküli bill. esetében/ kompromisszumos lehet a használat..
Attól függ, mire szeretnéd inkább használni.
Ha YT keresésre, akkor jó a billentyűzet, mert olcsóbban megúszod.
Ha már böngésznél, és maileznél is mellette, akkor inkább a légegér,Ha mégis a magic mellett döntesz, nézd meg alaposan, hogy kell e hozzá a vevő egység, vagy a tv-ben van e beépített vevő hozzá.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Ubul02 #78728 üzenetére
vezetékes HID eszközökkel nem mindig szeret együtt működni.
A YT appban pedig, ahogy Pumma is mondta, nem támogatott a külső beviteli eszköz.
De ha veszel egy vezetéknélküli bill+egér kombót, akkor az egérrel fogod tudni a betűket "leütni."
És még a görgővel a tv csatornákat is lehet váltani.
Szöveg beviteli módot itt nem tudsz változtatni.
A hagyományos távban úgy tudom nincsen hang alapú kereséshez mikrofon sem, így az is kilőve.
Magic remote esetén ez egy nagyon jó kis alternatíva, elég magas és pontos találati aránnyal.
( Az uf 8517 első tapasztalatok leírásomban( összefoglaló) linkeltem is egy kis tesztvideót róla.Vez nélküli egér, 1-3000 Ft körül kapható, ha veszel egyet, máris közelebb vagy a kényelemhez.
Bill+ egérből a logitech amit ajánlani szoktunk K400, Mk240 ezek hibátlanul, akár 5-9 méterről is működnek.
Van a Rapoo 8000 Ez szintén többek által kipróbált, és ajánlott.
Egyéb alternatíva a légegér, ezek már majdnem annyiba ekerülnek mint a magic ermote, de ez is elég jó, és univerzális, tehát nem kell másikat venni, ha tv cserére kerül a sor.
Persze ezek használatát néhány App nem 100% ban támogatja, de ekkor marad a "kardozás" azaz a kurzort a levegőben hadonászva, és kattintva lépteted. Gyorsan megszokható. -
huncutka1029
addikt
válasz
Ubul02 #78711 üzenetére
Meg jó volna videa, indavideo is, még ha keresőből indítom is el.
NE keresőből, hanem böngészőből indítsd el.
Menni fog. HTML 5 szabványos videókat meg tudod nézni, lesz pár régi, ami Flashplayert kér, azok nem fognak menni..
Meg a silverlightos bővítményeket sem fogja megjeleníteni neked. Azért van teljes értékű böngésző, hogy használd, nem kell az appok rabságában élni... -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #78716 üzenetére
nem láttam,
de valszleg valami minőségi hibás, outletes dolog lehetett.
szellemcsíkos az meg gondolom a demó mód max képjavítókkal, és magas gamma mellett nézte, és az edge ledek bevilágágítására, vagy felhősödésre is gondolhatott.
az a baj, hogy ebből semmi nem derül ki. Lehet, hogy csak láma volt, és nem is tudja leírni a hibát, vagy eltúlozta..
Ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. -
huncutka1029
addikt
válasz
kobayashy #78717 üzenetére
Telepíts a pc re egy DLNA kliens programot.
Mediashare, plex, universal mediaserver, serviio, stb.
Ott be tudod állítani a megosztani kívánt meghajtókat, illetve mappákat.
Alapból csak a windows megosztást látja.
Összefoglalóban találsz beállítási tanácsokat, illetve programokat a megosztáshoz -
huncutka1029
addikt
válasz
sziku69 #78695 üzenetére
Idő kell neki, amíg újra scanneli a megosztott tartalmakat.
Ha előtte próbálod a frissen rákerült tartalmat megkeresni nem fogja látni.
A következő bekapcsolás/ indításkor újra indexel, és látni fogja.
Persze ez függ a router beállítástól is. lehet, hogy ott is kell az automatikus mappafrissítést engedélyezned. -
huncutka1029
addikt
válasz
agressor12 #78686 üzenetére
sima USB 2.0 porton mit produkál? próbáld ki ott is.
illetve nézd meg a filmet, milyen fps értéke van.
Sok filmnél 29,9,-30 Fps a frame rate, azt nem szereti az LG tv, és nagyon darabos lesz a kép, olyan mintha szaggatna...Mert nem tud mit kezdeni a real cinema feldolgozó szoftver...
Keresd meg ennek a 23,9-24 fps változatát, és azzal próbáld meg. -
huncutka1029
addikt
válasz
GEPESZ66 #78676 üzenetére
menü---> hangolás---> kábel, vagy amilyen forrásod van...--> keresésnél teljes, ott fog feldobni egy csak digitális hangolás, és egy helytelen csatornák átugrása opciót.
Az utóbbit ne jelöld be.
és az automatikus csatornarendezést se jelöld.
Ha megvan a csatorna lista, akkor hotel modeból ( elérése az összefoglalóban) ki lehet menteni, majd visszamásolni a tvre a szerkesztett csatornalistát, olyan sorrendben, ahogy csak szeretnéd.
Csatornaszerkesztés szintén az összefoglalóban található. -
huncutka1029
addikt
válasz
Gabor901127 #78628 üzenetére
hackkelt FW nincs.
A tv leírása menüben látod a FW verziót, jegyezd fel, és utána keress rá az LG.com-on, ha magasabb számú van ott, akkor töltsd le, és frissítsd, ha a tv magától nem találja.
Az nem normális, ha hátra áll a tv, lehet, hogy nem teljesen illesztetted bele /fel a talpat?
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
#92401152 #78620 üzenetére
LH 6xx sorozat nem 3D képes,
Úgy tudom csak a 8xx sorozatok az idei modellekből, amik tudják a 3D-t.Androidos box, nagyon kicsi, simán elfér bárhol, a tv talpai között is.
Sőt vannnak Scickkek, is belőle, amit cak simán bedugsz a tv HDMI portjába, és kész. Meg lelóg egy vékony tápkábel belőle a konnektorig.itt nézz körül, elég széles a repertoár, és az ár skála -
huncutka1029
addikt
válasz
Pitterix #78618 üzenetére
uff,
A többi kábel hová van bekötve? PC-be?
A tv-n a kapcsolat beállításnál megadta a nevet és jelszót?esetleg a modem leírásában van megoldás
Hogyan lehet beállítani -
huncutka1029
addikt
válasz
#92401152 #78613 üzenetére
Más gyártóknál sem jobb a helyzet smart terén, emiatt nem kell elpártolnod.
Androidos Sony, hajlamos a fagyásra, és nagyon túlárazott.
Samu beállításai sokkal szűkebb teret engednek, és nekem túlszaturált a képe, sokkal kevésbé természetes mint a többi gyártóé. /de ez az én egyéni meglátásom, nem általános nézet!/Attól, hogy nem használod a smart részt, még nem árt, ha benne van, minél magasabb a sorozatszám, annál jobb képminőséget, és esetleg gyorsabb menüt kaphatsz. ( erősebb hardver)
Ilyen szempontból még mindig a 3D képes készülékek a legizmosabbak memória, és processzor terén. -
huncutka1029
addikt
válasz
Pitterix #78610 üzenetére
nézzétek meg a tv hálózati beállítások menűjében mit ír a teszten.
Lehet, hogy a tűzfal fogja.
Vagy nincs bekapcsolva a routeren a DHCP forwarding, és nem oszt ki IP címet a tvnek..DE van ám olyan, hogy kábel modem, és csak Wifi router.. Tipusád megmondod?
(#78611) TA68
Lehet, de az is lehet, hogy azért feltűneő, mert direkt ráfigyel.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Imrisko #78604 üzenetére
Ha direkt háttérvilágítás van akkor beszélünk DSE (dirty screen effectről). ez valóban úgy látszik, mintha még egy "koszos" üveg lenne a tv előtt.
Ennek oka, a háttérvilágítás és a kijelző közt elhelyezett difuzor fénytörése.
Ha Edge ledes a tv, akkor nem ilyen hibát produkál, hanem az úgynevezett banding (sávosodás), Vagy clouding, ( felhősödés) a jelenség.ezt mindkét estben a következőképpen lehet "orvosolni./csökkenteni.
kiindulási alapnak ezt próbáld meg, és innen finomítsd a saját ízlésed szerint:Háttérfény 40- körüli értékre
Fényerő 50-55 körüli értékre
Dinamikus kontraszt ki
Helyi sötétítés ki, vagy alacsony képvezérlés
energiatakarékos (ECO) mód ki.
Gamma 2,2
szuperfelbontás maradhat bekapcsolva, itt használhatsz magas értéket is.Színtelítettség: 60-65
Színskála szélesHa Edge ledes a tv, akkor egy szöszmentes száraz ruhával még át lehet finoman "masszírozn i" a kijelzőt, vagy a foltos részeknél ( ha a széleken látszik) a hátlap csavarjait kicsit meg lehet lazítani, így a panel nem fog feszülni, és halványodik a bevilágítás, vagy a felhősödő rész..
Nagyjából ennyit lehet tenni. Sajnos tapasztalat, hogy Az LG szervíz szerint ez a jelenség a technológia velejárója, így nem biztos hogy cserével jobb lesz, és nem rosszabb. Vagy egysezerűen azt mondják, ez még belefér a tűrésbe..
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gabor901127 #78571 üzenetére
-
huncutka1029
addikt
válasz
#92401152 #78570 üzenetére
azokat is választhatod nyugodtan.
a z általad említett specifikációk az 1080 P 60 Hz megjelenítésre vonatkoznak, ami a pc-k natív megjelenítési frekije, nem a tv adásé.
Ettől ne ijedj meg.
A Legjobb, hogy 100% megnyugodj tölts le pár demót egy pendrivera, 1-2 perceset csak, ugyanabban a felbontásban, csak 30-60-75 Hz ben, és úgy nézd mg az üzletben látsz e különbséget köztük.
:-)
(#78571) Gabor901127
Először pixelhibára teszteld.
Akár paintban is De készíts fehér, kék, zöld vörös és sárga teljes képernyőre méretezett képet (1920 x 1080 ha FHD, és 3840 x 2160 ha UHD tv) Jpeg képet, ezt megnyitva gyönyörűen megmutatja, ha pixel, vagy sub pixel hibád van.Utána hangold be, és jöhet a többi flikk-flakk.
-
huncutka1029
addikt
válasz
salamander66 #78538 üzenetére
eco mód helyett válassz haladó 1 beállítást, és azt állítsd át.
Vagy kapcsold ki a helyi sötétítés, és /vagy dinamikus kontraszt opciót.
ECO módban válaszd az alacsony, esetleg a közepes energiamegtakarítást.
Így nem szabályozza olyan durva eltérésekkel a fényerőt a képernyő különböző részein.ezeket tudom javasolni a tapasztalatok alapján..
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest