Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az edge led átka a bevilágítás, nem minősül hibának, a mértéke eltérő lehet, van amelyiken kevésbé és van amelyiken látványos. Abban az esetben hiba ha nagyon zavaró, élénk. Az lcd tv-k 90% felhős, beilágítástól szenved vagy mindkettő. Örüljön aki tényleg bevilágítás mentes, felhő mentes példányt fogott ki.
-
-
blakey
titán
válasz
Yogibear974 #22520 üzenetére
Szerintem egy erősító nem fog segíteni, leginkább a csatlakozókat kéne rendbe tenni. Milyen szolgáltatás? A csíkozódés leginkább a gyenge érintkezésekre utal. Nézd át a csatlakozókat. milyen osztó van a tv előtt?
-
blakey
titán
válasz
#20844032 #22469 üzenetére
Jaj, nem kell vitázni, de attól még "régiókra", cellákra van bontva, ennyi. Azt hiszem hogy kicsit túl erőlteted a szavakat, de mindegy, vitázz ha úgy tetszik, itt vagyok.
Már 3X lertam, itt van előttem és szemmel láthatóen teszi a dolgát, itt semmilyen hit meg marketing nem játszik szerepet, nem érdekel, hogy mit mondanak.
(#22470) Moby
Nem tudod elképzelni és mégis így működik.De nekem nem kell megmagyaráznod semmit, mert értek valamelyest a dolgokhoz, elég sok, lcd-vel, plazmával és egyéb műszaki cuccokkal volt/van dolgom, otthon saját tulajdonban és nem teszt, bolt stb révén, de jelen pillanatban nem érdekes, mert pontosan úgy működik ahogy nem tudod elképzelni.
-
blakey
titán
válasz
#20844032 #22467 üzenetére
Abban az esetben ártelmezhető ha megfelelő számú "blokkra" azaz cellára osztják és aszerint állítja be a sötétebb/világosabb képi elemeket. Lehet, hogy te nem láttál viszonylag jól működő élled megvilágítású tv-t, egymás mellett LW4500 és LW659, nagyon másképp viselkedik az LD, hidd el, nézd meg, stb. Fizika ide vagy oda, nem műszerekkel nézi az ember hanem a saját szemével és ami nézhető az már lényegtelen, hogy a fizika szerint mennyire jó vagy rossz. mint írtam, nem használom, sőt semmilyen képjavítót nem használok semmilyen tv-n, egyetlen marketingnak sem dölök be, mert itt van előttem a tv és látom amit látok.
Nem állítom, hogy használni kéne, azt sem, hogy kíváló de van amelyiken egész jól működik, hiába élledes, ennyi. -
blakey
titán
válasz
#20844032 #22461 üzenetére
Ja, csak épp megfelelő cella számra bontva elég jó eredmény érhető el. Amúgy a LD vagy más gyártóknál más néven nem fogja megmenteni az LCD-t. Nálam van és sokkal jobban működik mint a kisebb kategóriáknál, de hiába pl. egy "full array" ha rosszul oldották meg. Van olyan amikor normálisan is használható, pl. az "energiatakarékos " üzemmód egész jó működik ilyenkor, a világosabb részeknél leszabályozza a háttérvilágítást és nem lesz világosabb folt. Emberi szem már nem látja annyira rossznak, ettől függetlenül én nem szeretem az eféle beavatkozásokat. Egyébként ilyenkor az elektronika is másképp dolgozik.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #22451 üzenetére
Hát azért némelyik tükröződik, ami nekem van (LW659) az "félmatt", ami egyáltalán nem tükröződik az a 7 éves sonym és egy kis funai, azok tökéletesen tükröződésmentesek.
(#22452) Moby
Én ugyan nem használom de nálam működik, biztos van olyan amelyiken bulishitnek minősül de egy bizonyos kategória felett már lehet létjogosultsága. -
blakey
titán
válasz
olahjana #22448 üzenetére
Szervízmenübe lépés nem jár garivesztéssel, de ha elégedett vagy akkor semmi értelme. A LD nem a fényerővel és a háttérfénnyel szórakozik hanem a ledeket ki/be kapcsolgatja, felsőb kategórákban ez van de a működése van akinek tetszik és van akinek nem. PC beállításokhoz nem értek de olvastam olyat is, hogy 23Hz-re állítva küldi ki a natív 24p-t (23,976).
-
blakey
titán
válasz
proly01 #22424 üzenetére
Erre okosat nem lehet mondani, mindenki döntse el, hogy megfelel-e neki vagy sem. Ez nem hiba, abban az esetben talán ha valóban eltérő eredményt ér el az ember ha megnyomja az oldalát, ezt mondjuk nem is értem
Képről megitélni, hogy valójában mit látsz elég nehéz, de szerintem abban az esetben érdemes utánajárni ha valóban zavar és minden egyes sötétebb jelenetnél érzékelhető, sajnos ez folyamatosan zavarni fog. Tegyük fel, cserélik, mire számítasz? Ez egy új modell, senki sem tudja, hogy milyenek, lehet, hogy jobbat kapsz, de lehet, hogy további cserék követik, mert az egyik ebben rossz, a másik abban.
Technológiailag ez nem minősül hibának, de ugye minden megmagyarázható, vannak szerencsésebb modellek és kevésbé szerencsések. A megoldás esetleg egy kevésbé homogén példány, mint pl. az LM620-as vagy egy plazma tv.(#22435) ftamas0201
Gondolom a Local Dimming be van kapcsolva, met nélküle szinte biztos, hogy nincs "feketéd", bár értem, hogy mit mondasz, de a teljesen homogén képet Local Dimming nélkül kéne elérni, sajnos még nálam (LW/659) sem teljesen homogén LD nélkül, LD-vel meg egyenesen olyan fekete, hogy sötét szobában nem tudod, hogy be van-e kapcsolva vagy sem.Mondjuk én LD nélkül használom.
-
blakey
titán
válasz
proly01 #22418 üzenetére
Háttérfény 32, fényerő 52, kontraszt 100, feketeszint alacsony, gamma 2.4, színskála normál, képjavítok ki, egyelőre a többihez ne nyúlj. Így milyen képet kapsz? Amit írtál beállításokat szerintem nem a legjobbak, persze nem ismerem a többi beállítást de így nagyon sokat veszit a részletességből sötét jeleneteknél.
Ha nem tudsz megbékélni vele akkor vidd vissza, sokáig fog zavarni.#22419) Moby
Mekkora méretben nem foltos? -
blakey
titán
válasz
proly01 #22385 üzenetére
Bevilágítás. Ez nem tűnik el, max. enyhíthető a háttérfény csökkentésével. Local Dimming be van kapcsolva? Egyéb "képjavítók"? Ezek szerint az 5590-en nem tapasztaltál ilyet. Kár, hogy annak más baja volt.
(#22386) cd930
Egyes Euronicsba van 620-as, ha az érdekes számodra. -
blakey
titán
válasz
met1975 #22302 üzenetére
Az ne tévesszen meg, nekem 300Mnit/s-t tud és wifin "csak" 91Mbit/s értem el 2 méterre a hgw-től, szóval wifin nem minden esetben érhető el a maximális sáv. Esetleg a cisco le van butítva, T-nél butítva vannak, ha nem tévedek, próbáld ki egy másik wifis géppel. A Ciscohoz hogyan kötsz külső antennát?
-
blakey
titán
válasz
met1975 #22295 üzenetére
Az adó és vevőeszköznek is támogatnia kell wifi-n a nagyobb sávszélességet, nekem is cisco epc3925-öm van (upc) és 80-90Mbit/s-t is elérek 120-as nettel, az 50Mbit/s simán megy, vagy a router vagy a gép nem tud többet, szerintem a tp-kink kütyü a ludas, de hátha van aki jobban ismeri a "sticket".
-
blakey
titán
válasz
Gyb001 #22275 üzenetére
Az ilyen "3D anyagok" nem valódi 3D-k, teljesen normál 2D módban kell lejátszani és a tv-n kell beállítani a megfelelő 3D módot, az ilyen fájlok sima lejátszóval is lejátszhatók, nem kell hozzá semmi extra. Ha a tv lejátszójával nem tudod lejátszani akkor próbáld meg egy külső lejátszó segítségével de sima 2D módban, majd a tv-n állítsd be a megfelelő 3D-t.
-
blakey
titán
válasz
blakey #22268 üzenetére
dúrva=durva
(#22269) proly01
Esetleg küldj el egy fotót hátha közelebb kerülnek a megoldáshoz és már felkészülten mennek. Lehet, hogy csak az elektronikában van a bibi és helyben javítják, de panelt is cserélnek a helyszínen, nem olyan vészes. Le kell fotózni a készüléket és "tudatosítani" velük, hogy hibátlan. -
blakey
titán
válasz
proly01 #22267 üzenetére
Hogy érted hogy nálad homogén a kép?
Nincs ilyen zavaró csík vagy folt. Nyílván nem tökéletesen egyenletes, de azért messze nem olyan mint nálad. Sajnos most nem tudom normálisan lefotózni, mert tükröződik, bárhonnan fotózom.
Ebből a szögből a talp tükröződik de szerintem azért némileg látható, hogy olyan dúrva dolgok nincsenek jelen.
Nem tudom, hogy a szervíz mit fog válaszolni, de ha 5 éves garanciával vetted akkor nem érdemes gondolkodni, hívd fel és meglátod, hogy mit csinálnak vele.
-
blakey
titán
válasz
proly01 #22265 üzenetére
A sávosodás jelen van szinte minden tv-n (még plazmán is), az lcd-ken gyakrabban és a mértékük is változó, mondanám azt, hogy a te esetedben is erről beszélünk, de szerintem komolyabb a gond. Általában nagyon minimálisan lehet látni a sávokat ilyen szürke háttér esetén, oldalsó mozgás esetén feltűnöbb de nem feltétlenül zavaró. Sajnos ahogy elnézem nálad nagyon az, szerintem szervíz, nálam homogén a kép, nincsenek ilyen durva sávok (sőt nagyon kell nézni, hogy valamit észrevegyek) ill. nem LW5590-em van hanem LW659S-em, de ez nem számít, ami rossz az rossz, sajnos.
-
blakey
titán
válasz
proly01 #22249 üzenetére
A sávosodás jelen van szinte minden tv-n kisebb nagyobb mértékben viszont a jobboldali sötétebb sáv nem teljesen normális. Minden bemeneten ilyen? Kábel is okozhatja, de ha minden ki van zárva akkor meg kell kérdezni a szervízt, egyébként olyan "dirty screen" feelingje van csak éppen sáv formájában, de mintha felül is lenne, vagy ilyen egyenletlen a megvilágítás?
-
blakey
titán
Ez lejátszó függő, pl. az LG BX580-as 24Hz-en kezelte a menüt is, emlékeim szerint. A 24Hz-et a BD lemezek miatt kell engedélyezni, onnantól kezdve minden anyagot kadenciahelyesen fog lejátszani. A DVD-ket pl. 50Hz-en (PAL), 60Hz-en (NTSC) és 24Hz-en a BD lemezeket, szóval mindent megfelelően fog lejátszani.
-
blakey
titán
válasz
Yogibear974 #22204 üzenetére
A Blu-ray lejátszón be kell állítani, hogy a 24p-s filmeket 24Hz-en küldje ki, a tv ilyenkor 24Hz-et kell kiírjon, ha nem azt írja ki akkor továbbra sincs engedélyezve a 24Hz. Milyen lejátszóról van szó?
-
blakey
titán
válasz
Azurooandrew #22171 üzenetére
Egy kábelvezető ami középen lelóg.
Esetleg a lábak mögött kéne elvezetni, vagy ahogy itt is javasolták, egy L alakú bútorlap a megfelelő színben és mindent eltakar, szemből.
-
blakey
titán
válasz
olahjana #22132 üzenetére
Az IPS panel alapjáraton gyengébb feketében mint az SPVA. de kalibrálással sokkal jobb színeket kapsz és a fekete is jobb. Volt mindegyik paneles lcd-ből, középkategóriában nincsenek csodák, de feljebb már az IPS is mutat egy-két jó dolgot.Nem tudom, hogy nálad milyen szürke a szürke, de így látatlanba is azt mondom, hogy egy jó beállítás sokkal jobb eredményt produkál.
-
blakey
titán
isedora-val kapcsolatban igazad van, de nekem működik az összes eszközön, korlátlanul, ha valakinek fontos a felirat meg a hangsávváltás akkor jelenleg nincs más megoldás, a mappák számával is meg lehet barátkozni.
A serviio csak bizonyos eszközöket ismer, pl a pioneer Blu-ray lejátszót és a dune-t sem ismeri, alternatív mód van rá, de sajnos nem jó. Ha samsung, lg cuccok vannak, akkor azokkal működik, némely pana is rendben van, sony, wd is okés, de sajnos a dlna nem jó, ezért én nagyon ritkán használom.
Egyébként mindkettő telepítve van a gépen, ill. a plex is, de maradok a közvetlen csatlakozásoknál. -
blakey
titán
válasz
Cole86 #21992 üzenetére
Úgy tudom, hogy ezek még érvényesek:
"Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerőparancsra (mindig fényesen világít).
Második típusú: A minimum fényerőparancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerőparancsra (mindig sötét marad).
Harmadik típusú: Egyéb nem elsővagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (alpixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
Csoporthiba: Kettővagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettőhibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy tövv vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő. ISO 13406-2 Class II szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus - 2 db
2. típus - 2 db
3. típus - 5 db
4. típus - 2 dbLG PIXELHIBA TOLERANCIA
Az LG jelenleg egyetlen pixelhiba (alpixel is) cserére jogosít 3 napon belül. Az LG hasonlóan versenytársaihoz - nem enged meg főpixel-hibát, teljes pixelhibánál(ami három alpixelből áll) a monitor cserére jogosult. 1 teljes pixel, (főpixel) hibája egy nagy, 0,2mm nagyságú hibás képpontot hoz létre a képernyőn. Nagyító alatt ilyenkor látszik, hogy mindhárom alképpont működésképtelen. Ilyen esetben az LG monitorok cserére jogosultak.
Mivel a főpixel-hibás monitorok rendkívül ritkák és cserére jogosultak, az LG hibás pixelre vonatkozó leírásai alpixelekben megfogalmazottak."(#22003) ferob
Tudtommal nem kötelesek cserélni személyes vásárlás esetén, a bolt jóindulatán múlik, persze ha van valamilyen hiba, mint pl. a szubpixel, akkor már más a helyzet, internetes vásárlás esetén igen, mert ott nem látja a készüléket. -
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21333 üzenetére
Oké, sokkal részletesebb beállításokra gondolok.
1. A lejátszó normálisan kezeli a 24 Hz-et?
2. A 1080/24Hz-en eredeti lemezzel is ezt csinálja? TV 24Hz-et ír ki?
3. Ha a lejátszóra külső HDD-t vagy pendriveot kötsz akkor is megy a 24Hz? Lemezre kiírt mkv esetén megy a 24Hz? Elképzelhető, hogy usb-ről nem megy a 24Hz, 60Hz-en fog menni ami további "ricegést" okoz.
Nem értem miért szürke a valós mozi, nekem még stb esetén is ki/be kapcsolható, pedig az nem 24Hz-en megy.
Elképzelhető, hogy valóban, megint egy rossz példányt fogtál ki, de továbbra is fenntartom, hogy "user error" is van a dologban. Ha eredeti lemez esetén is vannak elmosódások akkor sem biztos, hogy a tv-vel van gond. Ha gond lenne, akkor sokkal többen jelezték volna ezt a hibát, minimális oldalirányű mozgásoknál előfordul gyenge "ricegés", de ilyen az eredeti anyag, elmosódás, kockásodás viszont nem. Ilyenkor ellenőrizni kell a lejátszó beállításait, a kábeleket (igen, az is okozhat ilyet), persze mindenekelőtt a tv-t, hogy az biztos úgy működik ahogy kell. -
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21328 üzenetére
Nyilván nem a képre vagyok kiváncsi, az nem érdekel. A lejátszó beállításai, a forrás (miről játszód le), milyen anyag, stb. TV képi beállításai ezen a ponton nem játszanak.
Az olyan amilyen. Most leginkább a körülötte lévő cuccok beállításaira ill. a forrás minősége érdekel.
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21289 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen lejátszóval és beállításokkal játszottad le?
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21255 üzenetére
Ezt működő állapotában ki kéne kapcsolni és akkor biztos, hogy nem aktív, felhasználói profiloktól is függ.
"UNIVERSAL felirat..szóval 860-nál kikapcsolt tru-val totál szaggatva jön be"
Ez gyárilag szaggat, ha folyamatossá akarod tenni akkor már nem lesz "valódi" és TM-nek hívják, kapcsold ki a TM-et és kapcsold be a valósághű mozit, úgy mit látsz?
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21221 üzenetére
Ez szolgáltató hiba, agyon van tömörítve. Botrányos a minőség még így videón keresztül is, nem csodálom, hogy ki vayg "akadva".
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21193 üzenetére
Arról a videóról sok jót nem lehet mondani és megitélni sem, hogy mi a gond, pontosabban túl sok hiba van benne, ebből lehet, hogy te "csak" azt látod ami nálad is előfordul, egy videóról sajnos nem mindig lehet megállapítani, hogy mit akar a költő. Ha fehér jeleneteknél kockásodik nálad a kép akkor ott baj van, nálam nem kockás, nincs semmilyen zavar. Firmware hiba, beállítási vagy szolgáltató gond lehet, nem kockásodhat világos jelenteknél.
-
blakey
titán
Ha a tv lejátszójával próbáljátok lejátszani a 24Hz-es anyagot akkor megérdemlítek. Az szaggatni fog, egyik tv lejátszója sem tudja a kadenciahelyes 24p-t, 60Hz-re konvertálja és úgy játsza le ami szaggatáshoz vezet. Ha van külső lejátszó ami szintén nem tudja a 24p-t akkor ua. lesz a helyzet. 24p-s anyagok lejátszásakor törekedni kell olyan lejátszó megvételére ami tudja a kadenciahelyes lejátszást, tv-k közül gyakorlatilag egyik sem, a beépített lejátszók eltérőek, de nem kadenciahelyesek 24p esetén, külső lejátaszókból már több van, de ott is van olyan ami szintén nem tudja, ezekre figyelni kell.
(#21188) sz.z.csicsi
Bocs, hol, mit nem látok?Persze, hogy nem látom a tv-den a hibát hiszen nincs mellettem, ha meg a kamerás felvételre gondolsz, akkor azt inkább nem minősítem, de nagyon értesz hozzá ha abból a sz@rból mindent meg tudsz állapítani.
-
blakey
titán
válasz
gulyasaja #21176 üzenetére
Milyen lejátszóról és milyen beállításokkal nézed (TV, lejátszó)?
24Hz-en alapból van egy minimális "szaggatás" oldalirányú mozgásoknál, ez a természetes "mozi mód", ha ezt valaki nem szereti akkor bekapcsolja a mozgásjavítókat viszont ha nem ért hozzá akkor botrányos képet kaphat.(#21178) gulyasaja
Hoppá, akkor itt az ideje, hogy ne használd.A 24p-s anyagokat eleve 60Hz-en játsza le ami rángatáshoz vezet, ezt semmilyen tv nem tudja normálisan megjeleníteni a TruMotion meg ront a helyzeten.
-
blakey
titán
válasz
gulyasaja #21150 üzenetére
Tényleg nem tudom, hogy nálatok mi a gond, mivel minden apró hibát észreveszek ezért gondolom, hogy nálam is jelen kéne legyen ehhez hasonló jelenség, de nincs.
sz.z.csicsi már egy éve "küzd" ezzel, ráadásul az LW659-re is ilyet ír ami nálam egyáltalán nem jelentkezik, igaz én be tudom állítani a tv-t
ill. kalibrálva van. Semmilyen képi hiba nem jelentkezik, nem esik szét, egyáltalán nem darabos. Ezt valahogy tényleg látnom kéne, hogy pontosan mire gondoltok, nem lehet, hogy valamit "rosszul" kapcsoltok be? A TruMotion és a valósághű mozi nem szeretik egymást, egymás ellen dolgoznak.
-
blakey
titán
válasz
powers #21064 üzenetére
Mindegyik márka ilyen. Nézz körül, a philips pl. sokkal nagyobb százalékban adja meg magát, lehet, hogy meglepődnénk ha kiderülne, hogy milyen gyártmányú alkatrész adta meg magát. Ez már "márkafüggetlen piac", keresztbe bartereznek, az egyik lcd panelt ad, a másik elektronikát, stb.
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21005 üzenetére
Bármi lehet, az is lehet, hogy az 55"-os panel nem sikerült a legjobban, esetleg "rosszabb" elektronikát kapott ami ekkora mérethez már nem jó, alul méretezték. Ez rejtély marad.
(#21007) Moby
Nem tudom mire gondolsz? Amiről írtam nem éppen alsókategóriás tv, 2011-ben a felsőkategóriába tartozott. Egymás mellett volt a plazma meg az lcd, itthon nem a boltban. Hogy mi mit, mivel mos fel abba most nem kéne belemenni. -
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #21003 üzenetére
Nézd, te tudod, ami biztos, hogy az lw659 nem vall szégyent a plazma mellett. Két dolgot tudok elképzelni, valamit rosszul állítasz be és nem veszed észre azt a hibát vagy ennyire érzékeny vagy rá, ez olyan, mint a plazma villogása, vannak akik érzékenyek rá. Azt tudom, hogy a mai tv-knél nagyon oda kell figyelni minden egyes menüpontra, mert nagyon bekavarhat, pl. trumotion és valósághű mozi együttes bekapcsolása nem szeretik egymást ill. a trumotion és a local dimming is elég rendesen belenyúl a képi beállításokba, kalibrálás előtt el kell dönteni, hogy vele vagy nélküle.
Nálam is voltak samu, sony, toshiba, philips lcd-k és pana plazmák, mindegyik a maga kategőriájában jónak számított és több-kevesebb sikerrel de elég jól megoldotta a mozgásmegjelenítést, viszont egy biztos, az lw659-es áll a legközelebb a plazma színvilágához. Nálam nincsenek mozgásmegjelenítési problémák, viszont a kisördög mindig ott bujkál, hogy lassan nagyobbra kéne váltani.
(47"-ről 55"-re) Azt még nem tudom, hogy mire.
-
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #20991 üzenetére
Pedig van, és nem az LM660 javára, nincs is egy kategóriában az LW659-elde szerintem neked egy jó plazma kéne és ezt nem viccből mondom. Amúgy meg hogy láthatnál különbséget hiszen az egyik volt, valamikor a másik meg most van, a kettőt egymás mellett nem is nézegetted hosszú ideig, hogy biztosan megállapítsd.
Mindegy is, szerintem egy pana plazmával jól járnál. -
blakey
titán
Nincs akadás, de ez nem feltétlenül a 200Hz-nek köszönhető, bár biztos komoly szerepe van benne. egy dolgot sajnálok, hogy nem matt a tv kerete
, de lassan (1 éve) megbarátkozom a tudattal. Megfordult bennem az a gondolat is, hogy mindegy milyen csak matt legyen a keret, az LM620-as ilyen, de aztán elvetettem.
-
blakey
titán
RTL vs. M1, nem ua. Nincsenek egy helyen tudtommal, nem ua. a csatorna, stb. 60%-os jelminőség gyenge, egy eszköznél sem várható el, hogy tökéletesen kezelje, Jelminőség nem árt ha 90%-os minimum. Ha a jelerősség 60% akkor az talán elég lehet, de ez sem garancia. Két különböző készülék, más-más "kártyaolvasó", stb, nem biztos, hogy készülék hiba, lehet, hogy a kártyával nem 100%-osan kompatibilis, lehet, hogy a kártyát sem ártana frissíteni, stb. Mindegy, hogy plazma vagy LCD a készülék, nem technológia függő.
-
blakey
titán
Akkor mégis igaz, hogy képmegjelnítésben a 2011-es modellek jobbak?
Pedig már elgondolkodtam, hogy idén cserélni fogom az LW659-emet, de nem fogom mivel semmi gondom vele, plazma mellett sincs szégyelni valója, igaz, nem alap modell. A méret miatt nem kéne látnod semmilyen kimaradást, valami bekapcsolva maradt a tv-n vagy a lejátszón, a boxon, bármin.
Régen volt róla szó, hogy a 620-as nem biztos, hogy valódi 100Hz-es, szerintem a panelje is gyengébb, mint a korábbi tv-dben volt, mondjuk nem értem miért a 620-ast választottad, de mindegy ha végül tetszik.
-
blakey
titán
válasz
zdomiter #20793 üzenetére
Több oka lehet, még nem kiforrott a digitális tuner, nem 100%-os a kártya-készülék kompatibílitás, pont akkor volt valami szolgáltatói hiba. esetleg a kábelezés nem a legjobb, m1HD az egyiken , RTL a másikon, hm…, nem ua. A jelerősségnek is elég magasnak kell lennie, nekem 92%-os, a jelminőség meg 100%.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #20710 üzenetére
A Mozi helyett jelenik meg a THX Cinema, THX Bright Room és 3D esetén meg a THX 3D Cinema, a Haladó beállítások megmaradnak.
-
blakey
titán
Természetesen van szabvány szürkeárnyalatra, fehérre és feketére is. Film alapján nem célszerű beállítani a színeket, mert nem biztos, hogy azt látod amit a rendező szeretne. Az LW659-ben van THX (szervízmenüben), bekapcsoltam így azt is tudom használni, nem teljesen tökéletes, de elég jól használható. Elég alacsonyan van a kontraszt, a többi érték nagyjából megegyezik az általad használttal is , de ha a Watt25 értékeit használod, akkor a kontrasztot nem nagyon kell lejjebb venni, persze ez panel függő, nekem 99 a max. ami jó, de 97-re húzva már részletes annyira, hogy mindenkinek megfeleljen.
A 10 pontos kalibrációt szerintem nem bolygasd, hagyd 0-án, max. a fényességet leveheted 100-110-re, a 2 pontos beállításokat nyugodtam használhatod, azok sokkalt többet módosítanak a képen.
Most hirtelen nem tudom, hogy milyen tesztvideókat vagy képeket linkeljek, mert már régóta megvannak, de ha megtalálom akkor ide linkelem. -
blakey
titán
Ez nem műszeres, ez most használatos, a műszeres ennél egy picit sötétebb, hasonlít Watt25 beállításaihoz. A fehéregyensúlyt nehéz műszer nélkül belőni, szerintem azt hagyd alapértékeken. Az IRE 100 fényessége ennél a beállításnál 120, minden más 0.
Kipróbáltam a Watt25 félét, nem olyan sok az a kontraszt ha pontosan beállítod az értékeket, mondjuk nekem 99-nél jó.Tesztképekkel ellenőríztem, a 10 pontos értékeket 0-án hagytam mivel nekem ez nem jó (pirosba hajlik), a többi jónak tűnik, azt figyelembe kell venned, hogy több oldalról is megközelíthető ez az eredemény. A 78-as kontraszt gyenge ehhez a beállításokhoz, már túl "részletes a fehér" és ez nem jó. Természetesen ha neked így tetszik akkor nem érdemes vele foglalkozni.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #20654 üzenetére
Egyáltalán nem körülményes, 5 perc alatt kész.
(#20657) Laca0
A kábel megfelelő? -
blakey
titán
A beállítások helyiség, környezet függők, mivel nekem is LW659-em van, leírom:
Képarány: levágás nélkül
Háttérfény: 35
Kontraszt: 85
Fényerő: 51
Vízszintes élesség: 50
Függ. élesség: 50
Színtelítettség: 51
Árnyalat: 0
Spec. beállítások:
Din.kontraszt: ki
Zajcsökkentés: ki
MPEG-zajcs.: ki
Szuper felbontás: ki
Feketeszint: alacsony
Valósághű mozi: be (amikor aktív)
Színskála: normál
Élkiemelő: ki
Színhőm: meleg
Gamma: 2,2
Módszer: 2 pontos
vörös kontraszt: 0
zöld kontraszt: -2
kék kontraszt: 1
vörös fényerő: -5
zöld fényerő: +5
kék fényerő: +3
Többi 0
TruMotion: ki
Helyi sötétítés: ki/be
Ez megközelítőleg színhelyes képet ad, nálam, nálad nem tudom mit eredményezne. -
blakey
titán
Nem hiba, a kettőt együtt nem célszerű használni, az egyik bezavar a másik munkájába. A tv-k lejátszói nem feltétlenül jók, mondhatni pocsék, egyrészt nem kadenciahelyes a 24p megjelenítés, ezáltal előfordulhat oldalsó mozgásnál egy-két zavaró jelenség, másrészt nem minden esetben bírkózik meg a feladattal. Külső lejátszó jobb megoldás.
-
-
blakey
titán
válasz
goldnarmz #19166 üzenetére
A DLNA szerverek többsége nem kompatibilis minden eszközzel és nem csak az LG tv-vel, a dune-t sem ismeri fel egy-két médiaszerver, többek között a serviio sem, külső feliratot el sem indít.
Használj idesora-t, minden hangot és feliratot párosít, érdekes megoldás de működik. Használd az lg dlna szerverét esetleg a plex-et de van még pár lehetőség. -
blakey
titán
Az új firmware hozott valami használható újdonságot LW (659) esetében?
Nekem kb 1 éves firm-em van ahol még "aktív" a szervízmenü. -
blakey
titán
Naná, hogy csak azzal szabad, hísz el kell adni
, sokáig alkoholmentes ablaktisztítóval tisztítottam az lcd-ket, plazmákat, soha semmi bajuk nem volt, a boltban a tisztítószerek között van ilyen, ez is jó, de ajánlott hozzá a mikroszálas törlőkendő. Esetleg a tv osztályon drágábban kapható szerek.
-
blakey
titán
válasz
#20844032 #18485 üzenetére
TM-nel némileg korrigálható, de a tv-k nem tudják a 24p-t lejátszani. A felsőbb kategóriás tv-knél nem gond a TM kikapcsolása
.
Ha a beállításaid megfelelnek és nem látsz semmi zavarót akkor nem kell foglalkoznod, hogy tudja-e vagy sem a 24p-t, én "sajnos" mindent látok, nekem nem pálya a tv-s lejátszás. -
blakey
titán
válasz
kroenen #18477 üzenetére
Gondolom router is van a két "gép" között.
A helyzet az, hogy ezek megjelenítők és pl. én is azért veszek "drágább" tv-t, hogy szebb képet kapjak és nem azért, hogy mkv-kkal tökörésszek usb-n keresztül, firmware downgrade-nél használtam csak kb 5 percig. Minden filmet külső lejátszóról nézek. Az a helyzet, hogy a gyártók azért teszik bele, hogy a lista minél hosszabb legyen, soha nem lesz teljesértékű böngésző, mert a gyártónak nem érdeke, nem lesz teljesértékű lejátszó ugyanazon okok miatt. Minimális dolgokat tudnak ezek a tv lejátszani, böngészni, stb.
Ha ilyen "okos" a tv akkor többet lehet kérni érte, eltelt 2 év és a vásárlók többsége azon "parázik", hogy ezt vagy azt miért nem játsza le, miért lassú a net, miért nem jelenik meg ez vagy az, kevesen kérdezik meg, hogy milyen a képe, mennyire alkalmas megjelenítőnek. Ha így haladunk akkor ritkaság lesz a normális tv és mindenki "okos" lesz.Külső lejátszó a megoldás és nem lesz semmilyen gond, higgyétek el, a 3,4,5,6 az 1-be soha nem lesz jó.
-
blakey
titán
válasz
petoth #18474 üzenetére
Látom nem vagytok tisztában a tv-k médialejátszási képességeiről. A tv elsősorban megjelenítő, egyik tv sem játsza le kadenciahelyesen a 24p-s filmeket, mivel nem tudja ezért átalakítja 60Hz-re, ezt sokan látják egy kis "ugrás" szerepében ill. vannak akik erre fel sem figyelnek. Akit zavar az használjon külső lejátszót, egyébként is ajánlott mert azok arra vannak kitalálva, akit nem annak mindegy. Blu-ray lejátszók között is sok van amelyik a 24p-s anyagokat nem tudja kadenciahelyesen megjeleníteni külső meghajtóról, lemezrő igen. Aki mkv és tsai-t nézi annak javasolt egy médialejátszó.
"öcsém jóval olcsóbb 32-es Samsung SMART tv-jén nincs ilyen probléma"
Van, csak valószínűleg be van kapcsolva valamilyen "átalakító" ami ezeket "simábbá" teszi, mint írtam egyik tv sem tudja a 24p-t kadenciahelyesen lejátszani.(#18473) spkkill
Ha jobban megnézed akkor apró ricegést fogsz látni oldalsó mozgásokban ez a 24p-s anyag 60Hz-re történő átalakítás eredménye, 50/60Hz-es anyagoknál nincs ilyen, azt helyesen játsza le. -
blakey
titán
válasz
sz.z.csicsi #18382 üzenetére
A színkalibráció nem segít a mozgásmegjelenítésen, a menüben esetleg tudod korrigálni, ha a tru motion-nel játszadozol akkor a valósághű mozi mindenképp legyen kikapcsolva, a TM-nél a csúszkákkal játssz, de-judder 0, de-blur 3 de próbálgathatod, hogy esetleg neked melyik beállítás jön be.
-
blakey
titán
válasz
#20844032 #18352 üzenetére
Akkor nem ha a blokkok száma sokkal több, a ledek valahogy úgy vannak szabályozva, hogy ahol világosabb ott erősebben fénylik ahol meg sötétebb ott gyengébb. Kevés blokk esetén ez nehezen fog működni, mert sokkal nagyobb területet kell működtetni. Az LM660-as esetében lehet, hogy sokkal kevesebb blokk van, mint pl. az LW659-nél, nem tudom, de őszintén szólva nem nagyon érdekel, a kalibrálás sokkal többet javít a kéminőségen.
-
blakey
titán
válasz
#20844032 #18349 üzenetére
Blokkokra van osztva és ha tetszik akkor "fényágyú" elven működik.
Sajnos elég kevés blokkra, sokkal többel jobb lenne, de gondolom sokkal drágább is lenne.
Mint mondtam nekem nem idei modellem van és nem is az a kategória, lehet, hogy a 200Hz-eseknél jobban működik, nem tudom. LW4500-at láttam, de azon fájdalmas volt a local dimming, ha az lm660-on is olyan akkor megértem. Van amikor használom és van amikor nem, de amióta kalibrálva van a tv-m, azóta nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest