- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szabeska #73308 üzenetére
Sziasztok! A földfelszíni adókat hogyan hozom elő, ha amúgy digi tv előfizetésem van?
Ezek ugye hd adások? Hozzáadódik a digis csatornalistához, vagy át kell váltani valamit hozzá?
1, A Csatorna hangolása menüben, úgy, hogy az antennás csatornákat behangolod. Van rá antenna csatlakoztatva?
2, Digitális adások, amiből ingyenesen fogható 8db, ebből 3 HD adás.
3, Nem adódik hozzá, át kell váltani antennára, pl. a Listában felül(Live menü), vagy még gyorsabban a Smart menüben, ha hozzáadsz legalább egy antennás csatornát a My Programmes-hoz.SPF Nem volt ilyen nálam. Fw frissítés, és a tv visszaállítását próbáld meg( ekkor minden beállítás törlődik, előtte a csatornalistát ki lehet menteni USB-n)
-
törölt tag
válasz
kacsaesokos #73254 üzenetére
Játékhoz a 652V alkalmasabb lett volna(29 ms input lag), de most már mindegy. A másik, ha jobb feketét akartál volna, akkor VA paneles 632V, 652V-t keresel.
Ronam Nézz utána, mert az is akadhat, 1 évig tartott, mire a lefagyásokat kijavították az androidban, de hátha nincs már ilyen gond többé. [link] Ami még érdekes, 10 W-os fogyasztás van kikapcsolt üzemmódban, még pedig azért, hogy ne kelljen sokáig várni ha bekapcsolod. Ezt valahol a menüben asszem ki lehet iktatni.
-
törölt tag
válasz
prandris #73221 üzenetére
Nem kell kiszedni a kártyát, léptetsz a következőre, és választod az elölnézetet, akkor lesz képed.
Ilyen a rendszer, most nem tudom a kódkártya vagy mi miatt, ha pl. az ingyenes mindigtv-vel használod, akkor "mindig"jól működik. Ennél jobban használható a Live menü.
Duliee Ha hibát találsz, 3 napon belül van tv csere(online vételnél biztos)
mazacar Minél nagyobbat vegyél, mert túl nagy tévé nem létezik. -
törölt tag
Online vetted a tévét, ahogy javasolt általában, vagy még az online rendelés+bolti átvétel is jó. Ez esetekben 14 napig indok nélkül cserélik a tévét. Az üzletet kérdezd meg, mert nemrég 60 napos elállással adták a tévéket, hátha rád is vonatkozik.
szabeska Persze hogy más féle a panel, mert csak az egyik 3D-s.
-
törölt tag
válasz
Tottalino #73140 üzenetére
Ha 3D-s tévét keresel, akkor én inkább így párosítanám: LG 42LF652V vs. Samsung UE40H6200.
TedThomas A routernél is lehet gond, ezért még valamelyik routeres topikban[link] is érdeklődhetnél(vagy másikkal is kipróbálni). Mert 2 LG tévé is megy wifin 1 szem probléma nélkül.
-
törölt tag
Nem tudom, a kártya és olvasó modul is lehet többféle kódolású, ezt már inkább a UPC kábeles topikban kérdezd meg.
Még ezt találtam: A mediacard beüzemelése -
törölt tag
Ez az állításod azért nem minden esetben állja meg a helyét.
Nem mondtam, hogy minden esetben igaz, de amit magam tapasztaltam több alkalommal, tán csak megállja a helyét.
Meg amit pár napja írtak a fórumba: A mediamarktos eladó azt sem tudta mi az hogy IPS vagy VA panel
Bárcsak úgy lenne minden üzletükben, ahogy mondod, meg a "szakértőkkel" teli Euronixba is. -
törölt tag
válasz
lowzor #73071 üzenetére
Az MM-es eladóknak fogalmuk sincs a panelről, nemrég tapasztaltam. Ott volt egymás mellett 2 db különböző 49LF632, de előtte azt mondták, hogy csak IPS-es LG létezik.
Nemrég a tévéraktár úgy árulta pl. az 55LF652V-t, hogy külön IPS és VA paneles is volt a kínálatban. Tehát nekik van fogalmuk róla az biztos. Én kérdeztem chat-en az LG üfsz-t hogy mi lesz, ha netán megszűnik a bolt ahonnan vettem a tévét, és azt mondták, hogy ilyen esetben ők adnak új tévét ha cserés lenne.
sixpak Azért a jó minőségű anyagnál már 2,5 méterről is látni a 4k-t hogy jobb minőség, és a Full HD filmeket is szépen felskálázza HDMI-ről. -
törölt tag
válasz
atika88 #73057 üzenetére
Ha PC-ről HDMI-n megy a tévébe a jel, majd onnan HDMI-n az erősítőbe és így szólnak a hangfalak, akkor a tv átengedi a hangot. Optikaival is digitális hang megy, nincs azzal gond, de menni kell neki a HDMI-vel is. Próbáld meg az erősítőt és a HDD-t is egyszerre egy másik tévével ha van rá mód.
Több ötletem már nincs. -
törölt tag
válasz
atika88 #73049 üzenetére
Ha PC-ről játszod le a filmet, akkor se jó? Simplink és a tv hangkimenet újra ki-be kapcsolása. Próbáld ki optikai kábellel is, aztán marad az egyenkénti próba(csere-bere) minden egyes eszköznél. Másik HDMI kábel, film, HDD, stb, a tv és az erősítő beállításait újra átnézni, vagy akár a tv visszaállítása, ha nem megy akkor kérj segítséget ismerőstől, vagy az LG-től, vagy akár a házimozi topikban is.
-
törölt tag
válasz
atika88 #73044 üzenetére
Nézd át a kezelésit, SIMPLINK engedélyeztetése megvolt(általános menü), és a Hang kimenetet átállítottad TV Hangszóró helyett külső eszközre a tévén(hang menü)? Ha ez megvolt, lehet hogy ugyanott a Digitális Hangkimenet Auto és PCM között is váltani kell.
-
törölt tag
válasz
__Zs__ #73006 üzenetére
Én elhinném, ha azt mondják, hogy tételesen adják át, mert már több helyről is vettem tévét, akiknél saját futár volt(pl. led tv plaza), és még a beüzemelést, csatorna hangolást és a pixelhiba tesztelést is megvárták.
Utoljára az MM-ből rendeltem, na azok tényleg csak átadják és a dobozt kell megnézni, hogy sérülésmentes legyen. Ha a belsejével gond lenne, akkor el kell fogadják, meg én is videóztam a kicsomagolást, nehogy meglepi legyen.
Ez esetben nézelődtem egy ideje, mert kellett egy nagyobb tévé is. Úgy voltam vele, hogy mivel kihagyhatatlan áron volt, ezért majdnem 60 napig használom, és úgyis megy majd vissza. Mert még senkinek nem volt itt ilyen tapasztalata, hogy mit mondanak, vagy levonnak-e és mennyit, ha visszaküldöm pl. az 55. napon. De mivel nagyon is megfelel nekem a tv, ezért nagyon úgy áll a dolog, hogy marad.Azt az 1 órás használatot viccesnek tartom, de engem nem érdekelne, mert a rendeletben vagy törvényben ez így nincs konkrétan beleírva. Most ha számolunk egy tv teljes üzemidejét, legyen mondjuk 20-30 ezer üzemóra? Arányosan vonja le ha használom azt az x órát, kit érdekel. De amúgy, nem nagyon emlékszem, hogy panaszkodtak volna az atomra, de ez nem zárható ki egyik boltnál se. De mi van a digitalkó-val, hogy itt valaki nem javasolta, pedig ezt írja az áru keresőbe: "Minden termékünk hivatalos magyar garanciával!" Vagy például a mall. hu-tól is vásároltam már pár alkalommal, és még nem volt semmi gond.
asdxv Van egy 40-es de az meg sajnos ívelt és 161k. Átlóban pedig csak 7,5 cm-rel kisebb. Csak azt tudom, hogy az 5-ös alsó kategóriába ott se a legjobb panel van, még ha VA is, mert jobban spórol mint az LG. De mindegy is csak a képe legyen neked jó, senki nem tudja most 630-ból is VA panelest kapnál-e megint.
-
törölt tag
válasz
lowzor #73022 üzenetére
5-ös szériás Samut se vegyél, mert az ugyanilyen dettó, a topik összefoglalója kimondottan nem javasolja ezeket. J6-ost és H6-ost már inkább, bár nekem8. A 652V valós 100 Hz-es tv, a 630/632 pedig 50-es.
Azért, mert a valós a lényeg és nem a kamu ötszáz, ezer meg több ezer.
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #72990 üzenetére
Az online rendelés a lényeg, nem az átvétel helye. Szerintem nyugodtan viheted, a termék a lényeg, hogy hiánytalanul meg legyen dobozostul, a többi már az ő gondjuk legyen.
Peat76 Te tudod, hogy akarsz-e várni. Az 55UF 850V pontosan 550k-ról indult és fél év alatt ment a 380-385-ös szintre. Igen
, a színt jelöli.
-
törölt tag
válasz
Peat76 #72970 üzenetére
A 852V fehér színű dizájn, vagy direkt ilyet keresel? 850V silver a 851V pedig gold[link]. De nemrég még 315 körül volt ugyanott, ahol nézted, talán várj a hétvégén hátha megint akcióznak. Az a véleményem, hogy nagyon jó tv, de így olcsóbban még jobb.
Alvin_ti4200 Akkor most 2 évig megint vársz? De éppen elállással is visszaküldheted a cuccokat, talán jobban járnál mert ugye online rendelted. Még indok sem kell. Most néztem egy sanyi tesztet, és az sem különb Smart TV is promising, but still a little slow and clunky UI: Smart TV ígéretes, de még mindig egy kicsit lassú és nehézkes UI.
-
törölt tag
Egyszerű a megoldás, egy szomszédtól vagy bármilyen upc kábelest használó ismerőstől elkéred a Mediacard-ot kipróbálni. Vagy nézz be még a UPC kábeles topikba is. Az a lista 2014 óta nincs frissítve.
asdxv A számla a lényeg, hogy azon a jó szám legyen. Regisztráltad a honlapon, vagy az emag vitte el a tévét?
azur LB-n benne van a Plex az appok közt. A keresőbe írd be, de úgy emlékszem innen , hogy a Plex xplay, vagy playz nevű verzióját lehet valahogy feltenni a 2015-ös tévékre. De minek, amikor van Smart Share is. -
törölt tag
Ha nem találsz valamit a tévén, keresd a Smart menüben a Felhasználói segédletet, vagyis a kezelési útmutatót használd. Eszerint a Csatorna menüben megtalálod: Kábeles csatornalista frissítést.
atiss88 Az 55LF652V, utána az 55LF630V és 632V, bár kicsit drágábbak kétszáznál.
-
törölt tag
válasz
hais42 #72903 üzenetére
Ez mind kapható itthon? De ha tudsz, akkor szerintem nagyobbat vegyél, mert UHD-ből ez elég kicsinek számít.
Helioport Ezt olvastam erről: a 2012-es modellévig szinte az összes készülékén elérhetővé teszi a Smart tévéken a Netflixet.
-
törölt tag
válasz
F1rstK1nq #72897 üzenetére
Valamelyik nap ráakadtam az egyetlenegy 47-esre, a 47LB630V-re, de néhány mm-rel szélesebb ez is. Ha nem férne be, akkor reszelni kel a bútoron, vagy valamit átalakítani. Sajnos más gyártóknál is megszűnt ez a méret. Még talán használtban is lehet találni. De a 43"-os sem sokkal kisebb szerintem.
misimagaki Több infót nem találtam, de vélhetően a tavalyihoz hasonlóan a 32"-os méretben lehet, hogy lesz HD-ready tv az LH5-ösből, az összes nagyobb méret csak FHD és UHD lesz.
-
törölt tag
Pár hsz-szel korábban találsz egyet.
adalbert1 Van itt egy cikk: LG's 2016 TV line-up. Eddig a 2015-ös tapasztalatok szerint a FHD-s tévéknél használnak va és ips panelt is, UHD-ben úgy tudom, hogy csak 1 fajta panel, ips van. De az is lehet, hogy rosszul tudom. Idei tévéknél ez változhat.
-
törölt tag
válasz
friccccc #72863 üzenetére
Nem. Csak esetleg úgy, ha írsz az LG-nek, hogy legyen benne majd az igért webos3 light verziójára frissítésben, és belepakolják valóban. Bár ha a PIP nem lesz benne, akkor mi más?
Érdemes lenne rákérdezni.
szakalinho Ezt találtam: UF680V settings, ami a kalibrálás utáni állapot egy tévén, és vagy tetszik vagy nem. Majd látod.
-
törölt tag
válasz
bandaMDD #72837 üzenetére
Elvileg a 860V csak a ColorPrime(Quantum Dots/ Nanocrystal) technológiával tud többet, ami szélesebb színteret tud előállítani, de csakis megfelelő tartalmak esetében. Majd lesznek valamikor ilyenek is. Én nem látok sehol raktáron lévő, elérhető 55UF860V-t. Az UF8-as széria már 1 éve fut, függetlenül attól, hogy nálunk mióta forgalmazzák, meg túl nagy tv nincs, pár nap múlva majd kicsinek találtatik az 55"-os is. Az SD is jobb, mint a 47-esen. Nekem biztos.
Kb. 3 hete volt a 49UF8-asra normálisabb akció, és hátha lesz még nemsoká. Úgy tudom, hogy sixpak-nak is 852V-je van, kérdezd őt erről, hogy zavarja-e a fehér hátlapja, vagy bármi más.
Vagy ha nem érdekel a 3D, és várni sem akarsz, akkor van a LG 49UF778V UHD SMART ami kb. ugyanolyan tudású. -
törölt tag
válasz
nightshadow #72818 üzenetére
Ott van a grafikon42LF5800.
Szállító76 Próbáld másik HDMI vezetékkel, másik aljzatba, másik film, lejátszó, szoftver, PC, TV, hangsáv váltás, stb. Vagy hívj egy ismerőst, aki ért hozzá.
-
törölt tag
válasz
Szállító76 #72807 üzenetére
A gépeden a hang menüben: lejátszásnál a tévét jelöld ki alapértelmezetté, vagy a jobb sarokban a hangszóróikonra kattintva is beállíthatod. Nemrég írta valaki, hogy ha MPC-BE lejátszót használ, akkor dual módban mindig lesz hang.
nagyfejü Igazad van, fontos a faltól való távolság, ha eszközöket sűrűn fel és lecsatlakoztatunk. Dönthető és forgatható fali tartó előnyös lehet.
-
törölt tag
válasz
sajog159 #72747 üzenetére
Igen, ez az UF8-as szériának a szoftvere. Nem 70-est akartál írni? Itt 04.00.40 van, de lehet, hogy fel kéne már tenni azt a 70-est, ami az utolsó hivatalos fw, mert minden bekapcsoláskor feldobja. De már úgy tudom, hogy van 04.00.90-es is, ami még béta változat. Nem tudjuk, hogy milyen változások vannak.
LucentTwo Gratulálok neked is, remek vétel volt.
Nem ismerem az említett 695V-t de az a 6-os széria legjobbja.(az már majdnem 7-es)luckyboi82 Felirat vagy hangsáv opciókat így tudod változtatni: OK, gomb, vagy megállítás, vagy bármelyik, ekkor feljön a lejátszó vezérlése. Utána ezt a képet látod, és ott a nyílra KATT, a többi már menni fog. Ez a Kezelési benne van a tévédben is.
-
törölt tag
válasz
Alien666 #72756 üzenetére
Szerintem ehhez most még hozzájön az MM Ajándékkártya:
áruházainkban 2016. április 9. napjáig, míg
webáruházi megrendelés/vásárlás esetén 2016. április 10. napjáig,
Ha valaki vásárol ott, akkor érdemes rákérdezni, mert ez még több mint 10%, mert nálam az akciós terméknél a normál árból számították.
Ja és nem mellesleg még fullos gyári garancia is játszik. -
törölt tag
válasz
Dareius #72748 üzenetére
Grat a tévédhez.
Mivel kalibrálod? Egyébként a mostani MM-es akcióban most is lehet venni LG 43UF778V-t ha ilyen 15%-os kupont viszünk hozzá. Igaz, ennek csak 2 év garija van.
K Norbi A mostani kuponakcióval kb. 255k lenne a tévéd. -
törölt tag
válasz
kelly7 #72719 üzenetére
Mert ott szakértő eladók vannak
. Ha nem tud, akkor milyen 4k demót játszanak le a boltban azon a tévén? Vigyél a boltba Pendrive-on 4k anyagot. Vidéos 4K supportées. Meg itt egy összehasonlítás.
szuladam
2, A HDMI jó megoldás, próbáld meg a Téma összefoglalóban lévő Média lejátszás HDMI porton keresztül részét az ajánlott beállításokkal a Media Player Classic lejátszóval. Half-OU 3D filmekhez jó választás. -
törölt tag
válasz
kelly7 #72710 üzenetére
Egyszerű, mert ha megrendeled bármelyiket is, indok nélkül elállással visszaküldheted pár napon belül, ha nagyon nem gyere be. Az is lehet, hogy megrendeled, és kicsinek találod.
UHD-ből nem árt a nagyobb méret, hacsak nem, csakis monitornak használod.
Van itt is pár akciós tévé, vagyis csak viszonylag "akciós", ezért néha nem árt az ár összehasonlítás. Az 55UF852V az biztos, hogy most van a legalacsonyabb áron.
-
törölt tag
válasz
bandii #72674 üzenetére
A 2 héttel ezelőtti Médiás 55UF850V is álom volt szerinted 322k-ért? + ajándékkártyán még extra 32 ezer Ft levásárolható.
Az 55UF950V-t pedig 420 körül adták+ a 42k -t kártyára. Majd utána nézel a mostani akcióknak ha érdekel, nálam itt van a szórólapon. Akciókat összevonni persze nem lehet, azt én is tudom. De tavaly arra is volt példa, hogy valakinek az akciós árból vonták le a kedvezményt tévedésből, és ki is szállították nekik. Na ők duplán jól jártak vele. A GLAMOUR újságban benne van a kuponfüzet.
-
törölt tag
Most láttam az euronix szórólapon: 5-15%-os akció keretében az LG 55UF852Vt április 05-11-ig 314k-ért adják.
Továbbá Glamour napok is lesznek, tévékre -20%, talán több helyen is csütörtöktől szombatig. Mondjuk ha a 314k-ból levonnánk még a 20%-ot is?Buckey Nem írtad meg, hogy: Milyen tévéje volt eddig az ismerősnek? Már bocs.
-
törölt tag
válasz
Buckey #72666 üzenetére
Mint Samsungos?
Más szemmel nézed itt a dolgokat, meg írtad is, hogy csakis Samsungra akarod rábeszélni. Milyen tévéje volt eddig az ismerősnek? Még az is lehet, hogy egy hibás példányt kapott. Vigyétek vissza 3 napon belül újat adnak, 14 napon belüli elállással meg másik típust/márkát választhat.(íveltet is akár) De ezeket a feltételeket ismered biztos.
-
törölt tag
válasz
Zodiacus #72645 üzenetére
Neked 49UB850V-d van? Azt hittem UF. A fenti összefoglalóban le van írva, a frissítés módja.
Buckey Itt van egy LF630/632V beállítási értékei, kiindulásnak ez is jó lenne. Gondolom digitális adással megy a tv. A 75-ös háttérfény nagyon sok. De lehet jobban járnál, ha áthívnád dezz-t a tévét beállítani.
-
törölt tag
válasz
sutyesz96 #72597 üzenetére
Próbálj ki másik kép módot, pl. Mozi, vagy Játék(ez elvileg minden egyéb dolgot lekapcsol, másnak asszem az segített ilyen esetben.
net91 A Csatorna kezelésnél nézd meg, hogy ott van az M4 HD, és le van-e tiltva: Az elmentett csatornák szerkesztése.
A kiválasztott csatorna beállítása kedvenc csatornaként, a csatorna zárolása/megnyitása, a csatorna átugrása stb. -
törölt tag
válasz
sajog159 #72542 üzenetére
Igen, nagy nehezen az LG-ről is kijött egy kevéske infó az idei tévékről: LG's 2016 TV line-up
JoolsNOS Alsó kategóriás, mint a mostani LF5-ös széria. Smart nélküli, viszont érdekes módon 3D-s tv.
Itt egy adatlap róla.
alfiboy Itt egy táblázat, hogy elméletileg honnan kellene nézni a különböző felbontású anyagokat.carrick16 Szerintem fekete foltok nem lehetnének rajta, ki kell hívni a szervizt megnézetni.
-
-
törölt tag
válasz
rupert #72500 üzenetére
A 652V-nek jó az input lagja játékhoz(30 ms), bár inkább a konzolos használat a jellemző tévével. Azoknak az UHD-nak magasabb(kb 55-60). Így hát szerintem nem kérdés, hogy melyiket érdemes.
carrick16 Nálunk tök gyors a webos2. Próbálj 20 perc áramtalanítást, vagy gyári visszaállást, ha nem javul meg, akkor szerviz. -
törölt tag
Nagyon kevés embernek tart ez több hétig. 1x szer beállítod és használod, ennyi. Később, ha úgy látod majd módosítasz rajta. Nem kell ezzel annyit görcsölni szerintem. Felejtsd el örökre azt a 81-es akármit mert ahhoz vagy szokva. Másik barátnőt/feleséget is nehéz megszokni egy hosszabb kapcsolat után. De ez csak 1 vélemény, ne vedd komolyan
.
-
törölt tag
válasz
norrberth #72438 üzenetére
Szerintem nem lehet kikapcsolni, vagyis én nem találtam meg sehol. Talán kérdezd meg az LG supportot erről. A 04.00.40.-es is jól működik szintén műholdas(digi) vételnél. De nem is ez a gond, mert ha felraknád ezt, akkor meg feldobja majd a 04.00.70-est. Annak meg már lehet hogy van hibája. De olvastam olyat, hogy a samsungon a H6-osnál ki lehet kapcsolni a frissítést, de ennek ellenére mégis felrakja a tv. Na ez sem semmi.
-
törölt tag
válasz
toby_as #72422 üzenetére
Ok, tudom, de előferdülhet elvileg. Pl. most működik a 40-es fw-vel Guide-ban az elölnézeti kép az UF 850V-n. A 90-es frissítésnél vajon jó-e még? LB-n csak a kódolatlan adásnál megy, vagy ha átkapcsolunk másik adás elölnézeti képére.
dezz Úgy tudom, csak akkor megy a tv 24p-ben, ha olyan jelet is kap hozzá HDMI-n, ha más a jel akkor hiába kapcsolod be a valósághű mozit.
-
törölt tag
Az is lehet a gond, hogy hozzászoktál egy másik képi világhoz a régi tévével, ami lehet akár jó vagy rossz is, pl. túlszaturált, túlhúzott beállítási értékekkel is éppen, másoknál meg hogy a kis tévénél megszokott közelségből nézik a hatalmas kijelzőt.
Akik kalibráltatják a tévéjüket, egy darabig fakónak találják a tökéletes színeket. Idő kell az átálláshoz. -
törölt tag
A tévé hátulján van a pontos típusszám, mert ami a dobozon van, az egy gyűjtőszám. Lehet 5100, 510V, 510B, stb. A leírás[link] alapján úgy tudom, hogy ezek nem is tudnak Timeshift-et, de PVR(programozott felvétel)-t igen.
Lacielvtars: Az is kinyirja a frissítés figyelmeztetést
Ez igaz, de lehet, hogy egyes funkciókat is kinyír vele. Downgrade működik a Webos 2-re is? -
törölt tag
válasz
nagyfejü #72253 üzenetére
Androidra van a play áruházban az LG TV Smart Share, a szifonra nem tudom, hogy van-e ilyen alkalmazás. Távirányításhoz meg az LG TV Plus-t töltsd le. Ugyanazon hálózaton kell lenni, és a mobilt párosítani kell hozzá a tévével.(a tévén a Hálózat menüben az LG Connect Apps-ban.)
KZP Nekem is lejött mindkét alkalmazás, a plus működik is, de mondjuk a service menüben én inkább nem mászok bele, még próbaképp se. Meg semmi értelme a béta firmware-eknek.
-
törölt tag
válasz
zalman90 #72185 üzenetére
Kábel vagy valamilyen csatlakozási, érintkezési hibára gyanakodnék én is először, lehet a telekomnál is reklamálni kell( az analóg adást amúgy is megszüntetik hamarosan, de az nem is való a digitális tévének). Előtte még egy másik vezetékkel kellene kipróbálni. De az is lehet, hogy tévedünk, mert semmit nem lehet kizárni.
cellpeti HDMI kábellel menni fog.
Laci.79 Házimozihoz HDMI ARC-os, vagy digitális optikai csatlakozóval rendelkező tévét kellett volna venni, ha normális hangminőséget akarsz. Amit vettél, az egy monitor-tv.
-
törölt tag
válasz
zalman90 #72176 üzenetére
Meglehet, vagy az is, hogy sokan használják ugyanazt a csatornát, vagy gyenge a router, vagy bármi más, stb. Akkor Lan vezetékkel próbáld meg, de a legjobb a HDMI-s megoldás.
Digikábel, Upc és van Mediacard vagy SmartCam? Valami gond ott is lehetséges. Írd le, mert úgy nem tudnak segíteni, hogy csak találgatják.
-
törölt tag
válasz
zalman90 #72168 üzenetére
Több megoldás is van. Az előbb említett módon kívül lehet a tv-ről is indítani a filmeket, ehhez a gépedre kell egy médiaszerver(Plex, Serviio, stb. ), amibe betallózod a filmjeidet, majd a tévén a Smart Share alkalmazással használod. Az Összefoglaló Média lejátszás fejezetét olvasd át. De segítségként a tévédben is benne van ez a Kezelési útmutató féle. A lejátszás címszó alatt keresd.
-
törölt tag
Hogyan próbáltad, és mivel?
Nemrég írtam be a formátumokat, és közte van az mkv is, de a tévédben a Smart menüben is megtalálod ezt az Útmutatót, és felsorolást(Videólejátszásra KATT), továbbá a tv használathoz segítséget. Van még az itteni Összefoglalóban is segítség.kislaci Viszi a 632V is az mkv-t.
-
törölt tag
válasz
Surda- #72132 üzenetére
A legtelterjedtebb formátumot le kellene neki játszani: 3GP • 3GP2 • ASF • AVI • DAT • DIVX • M4V • MKV • MOV • MP4 • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • VOB • WMV, lehet hogy egy átnevezés is segítene, vagy másik pendrive, HDD kipróbálása, a keresőben hátha találsz hozzá infót: avi
Frissítésről is van a tévéden a smart menüben ilyen FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET, ott keresgélj, ha nincs meg valami. Vagy még a fenti összefoglalóban is van szó például pendrive-os frissítésről. -
törölt tag
válasz
sutyesz96 #72074 üzenetére
Bármelyik szabványos fali tartó jó hozzá, amelyik elbírja a tv súlyát, és tudja a tiédre jellemző Vesa szabványt 300x300). Fontos lehet a faltól való távolsága, hogy a vezetékek kényelmesen elférjenek. Ha nem pont szemmagasságban van a kijelző közepe, akkor lehet, hogy érdemes billenthetőt venni. Van ilyen fali-konzolos topik is.
-
törölt tag
válasz
Batistuta7 #72040 üzenetére
aram01
Csak hogy, - Energiatakarékos üzemmód -ezt állítsd - Közepesre és innen indulj ki. Ezután újra be kell állítani a képet. -
törölt tag
válasz
mcmike
A 656V nem olyan minőségű, mint a 730V vagy a 671V, hanem alacsonyabb kategóriás. -
törölt tag
válasz
Az a baj, hogy az a Darko féle videó egy mérőműszerrel kalibrált kijelző egyedi beállításai, amiből az alap dolgok kiindulási alapnak megfelelhetnek, viszont a részletes színenkénti állítgatást nem ártana hanyagolni, mert azok nem passzolnak másik tévére. A másik, hogy nem tudsz a CRT-től elvonatkoztatni, mert annyira hozzászoktál. Meg kell szokni az új rendszert, én már nem is tudnék CRT-t nézni.
0xY "én rontok el valamit?"
Talán igen, de lehet vezeték, vagy valamelyik eszköz helytelen beállítása is, próbáld ki más eszközökkel, vagy hívj egy hozzáértő ismerőst.
-
törölt tag
Részletes leírásokat találsz ebben a webos Felhasználói útmutatóban, hátha segít megoldást találni. Van a tévédben egy Univerzális távirányító rész, ahol össze kell hangolni a tévével az irányítani kívánt eszközzel, sztem ez is benne van, meg az audio beállítások is.
AldoWinnfiel A Real Cinema(Valósághű mozi) csak akkor működik, amikor olyan jelet kap a gépedről(ha jól van beállítva), tehát nem kell kikapcsolni. A szappanopera miatt, amikor HDMI bemenetre van kapcsolva a tv, akkor a kép beállítás menüben a TruMotiont kell kikapcsolni. Minden bemenethez külön beállítást tárol a tv.
karak78 Ilyen az LG 55UF950V.
-
törölt tag
válasz
BenHans #71972 üzenetére
Grat hozzá! Analóg adással inkább ne is vizslasd a képet, az nézhetetlen rajta, és minden képhiba előjöhet vele. Sajnos banding előferdül az LCD tévéknél elég sűrűn, most írták, hogy még az edge ledes sonyknál is van. Engem nem zavar, sztem te se foglalkozz vele. A TruMotiont majd hangold be jobban, és Smart Cam a legjobb. Nincs gyors elérés a hangváltáshoz, se dedikált gomb, talán a Magic Remote-tal gyorsabb lenne.
-
törölt tag
Még mindig. Vagy vannak már új 2016-os típusok a boltokban?
ArGab
1, Lehet a webos-os tévéken hangsávot váltani. Mondd meg neki, hogy: Frissítsen!
2, Egyik tv belső lejátszója sem tud 24p-t.
3, Ez inkább a HD filmek lejátszása topik témája lenne, de: a tévé akkor megy 24p-ben(Valósághű mozi), ha olyan jelet is kap, pl a gépedről indítva a filmeket MPC HC-val automatikusan is megy, ha minden be van állítva az itteni javaslatok szerint. -
törölt tag
válasz
norrberth #71873 üzenetére
Nem tudhatom, gondolom a rendelkezésre álló darabszámig engedték megrendelni, és utána leveszik a listáról.
Az edigital is rögtön leveszi, ha elfogy, és kiírja, hogy a forgalmazás vége. Majd ha kapnak újabb szállítmányt, akkor visszarakják. Szóval nem kizárt, hogy lesz még belőle. Az újabb majd az LH850 lesz, és talán olyan min. 500k induló áron.egerszegi.z Akkor állítsd vissza, és mivel ezek a tévék kalibrálása utáni egyedi beállítások, ezért a fehéregyensúlyt és az egyéb színenkénti külön beállításokat én hanyagolnám a helyedben. Azon felül érdemes a Fekete szintet és a Helyi sötétítést is alacsonyra állítani. Az akadás miatt a TruMotion egyes fokozatait próbáld ki, vagy állítsd Felhasználó szinten De-Juddert 1-re, a De Blurt meg 8-ra például, vagy ahogy neked megfelelő. További UF850V, és UF950V beállítások.
-
törölt tag
válasz
gabor1993052 #71850 üzenetére
Vezetékkel is?
-
törölt tag
válasz
gabor1993052 #71846 üzenetére
-
törölt tag
válasz
szajmon1001 #71825 üzenetére
-
törölt tag
válasz
norrberth #71819 üzenetére
Nemcsak az, a direkt ledes is felhősödik, nálam is az üres egyszínű háttérképeknél, csak az nem érdekel senkit. Tv vagy filmezéskor ne legyen zavaró, az a lényeg. A focinál az más dolog, ott a direkt ledes a rosszabb, akinek nem tetszik, hogy ilyenek az LCD-k az vegyen Oledet. Vagy plazmát, de annál meg más gondok vannak. CCFL-es tévét már nem gyártanak, csak használtat lehet venni.
hitman77 Csak a 652V a 3D-s tévé, és ez direkt ledes, a másik edge-led. Játékokhoz valók a Dual Play szemüvegek.
-
törölt tag
válasz
Zodiacus #71807 üzenetére
A Fekete szintet és a Helyi sötétítést(Local Dimming) legalább alacsonyra kellene tenni, és ezen felül be kell minden képi tulajdonságot állítani rajta. Itt van például egy video settings, meg az itteni összefoglalóban is vannak tippek.
D@ny7 Van azokban mindenféle tuner. Nézd meg az adatokat inkább a honlapon, ne az üzleteknél, de elírás mindenütt lehet, vagy még itt is.
Szintén akciós áron: az 55UF8007 349-ről 297k.
sutyesz96 Elvileg lehet mindkét panel benne, én nemrég láttam pár IPS-es 540V-t. Ezért azt mondanám, hogy jó eséllyel olyat kaphatsz, de nem tudom. Ha van a közeledbe teszkó vagy más nagyobb üzlet, akkor nézz be, mert a kirakott tévéken és a dobozokon is azonosítható. Nemrég ide írták be a módszert, és az Y jelölés az IPS-t jelent. Lapozz vissza egy keveset hozzá.
-
törölt tag
válasz
pontyos #71784 üzenetére
Nem igazán érthető, hogy mire írtad ezeket.
Mindkettő webos2-es. Az UF8-as már egyedi szállítási határidővel van, de az UF680-ast talán pár napon belül megkapod. Ha megrendelnéd mindkettőt(csak holnapig akciós), mivel az olcsóbbat korábban megkapod, teszteled, stb. 1, Ha jónak tartod, akkor lesz időd lemondani a másikat, mert az akár több hét is lehet, amíg kiszállítják. 2, Ha nem tetszik annyira, akkor pár nap után elállsz a vételtől, és várod a másikat. -
törölt tag
válasz
Hungarikum87 #71764 üzenetére
Igen, kb mindegyik felhősödik, kisebb-nagyobb mértékben, többek szerint is.
-
törölt tag
válasz
olasz69 #71723 üzenetére
Minek, ha elhiszed anélkül is?
Röviden: akadós szoft, akár android, akár nem, lefagyás, valakinek a médiacardot sem kezeli, és nem javítják meg neki, szintén nem csinálnak semmit egy 3D-réteg elcsúszással, stb, stb. Nagyon rossz szerviz (futáros megoldás, esetenként min. 3-4 hétig tartó, és gyenge színvonalú javítás), és nulla fw támogatással. Most itt az előbb ketten is írták, hogy csak az Ambi ér valamit benne, de már azzal is voltak gondok, hogy rossz irányba építették be, stb. De aki akarja az vegye ezt nyugodtan. Addig volt jó a Philips, amíg itt gyártották, és nem került a kínai tulajdonba. -
törölt tag
válasz
gurabli #71691 üzenetére
Én azt mondanám, hogy ha focizni akarsz, akkor inkább edge ledes tévét keress, de azok meg lehet, hogy kicsivel jobban felhősödhetnek, vagy mittudomén.
Nincs ilyen hogy joggal várhatja el az ember ezt meg azt 2016-ban. Azt vesszük, amit kapunk. Ezzel a felfogással joggal várhatta el mindenki azt is, hogy a plazma hibátlan legyen, és alig fogyasszon áramot. Mégis sok hibája volt, gondolom nem kell sorolni neked, meg túl sokat is fogyaszt. Az LCD technika se tökéletes, és ezzel is vannak kompromisszumok. -
törölt tag
válasz
sayen2 #71636 üzenetére
Sztem úgy a logikus, hogy minden forrást felskálázik, de nekem még nincs UHD-m.
K Norbi Akkor Yogi-t kérdezd erről inkább.
LionX Én se értem ezt az intenzív takarítást egy ilyen érzékeny eszköznél, mint a kijelző. Én pár havonta mikroszálas kendővel letörlöm, sűrűbben nem is kell, mert alig porosodik.
-
törölt tag
válasz
misimagaki #71622 üzenetére
Mindenkinek az LG szervizt kell hívni, sőt az az üzlet is őket hívná ki(ezt írják), vagy bevinné hozzájuk, de az átfutási idő a sokszorosa lenne. Az összefoglalóban is le van írva: Garanciális ügyintézés cím alatt.
-
törölt tag
válasz
norrberth #71608 üzenetére
De-Judder 1 / De-Blur 7-8 a jó nálam, és így tökéletes nekem. Ne nézd a CRT-t, mert át kell állni róla, hanem inkább a HD adásokat, vagy filmeket, és tényleg lehet, hogy távolabbról kellene kezdeni. Amúgy minden csatorna, és minden egyes film és adás is lehet különböző minőségű, amit gyenge minőségben kapunk, főleg SD-ből. Csinálhatsz több kép profilt(Haladó 1, 2 Eco, stb), és váltogatod a gyorsmenüben. A plazma más technika, azt se érdemes hasonlítani ezekhez.
Krissz80 Az LF652V kategóriájában a 42LF652V. Az
LB670V / LB671V-ről ne is álmodj, ezek már rég nem kaphatók.hitman77 Utolsó mohikán az LG 55LF652V, mert ugyan csak feltételezés, de meglehet, hogy nem lesz már 2016-os szériában FHD 3D-s tv
, csakis UHD-ben. Passzív 3D, sokak szerint ez nem vibrál, és nem is szellemképesedik úgy, mint az aktív. Használjuk igen, és 1080p/Half OU formátumú filmeket érdemes beszerezni hozzá. Nincs 3D-s tv adás, és amit a tévé átalakítana 2D-ből, az szinte semmit nem ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest