- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
válasz
PioDVD #67646 üzenetére
A mozgás megjelenítése jobb a 6-os szériának, ha jól be van állítva. Álló vagy lassan mozgó képnél nem lehet észrevenni csak teljes képernyős oldalra pásztázásnál vagy gyorsabb mozgásnál. Hogy ettől mennyivel kel el hamarabb vagy magasabb áron a lakás, azt nem tudom megmondani.
-
yvsmad
őstag
válasz
direwolf #67097 üzenetére
Harmadjára is idézek a Simplink oldalról: "Optical cable connection is supported only for models with an optical digital port. ""
Szóval a kommunikáció HDMI-n keresztül megy, de az optikai átvitelt is támogatják, már ahol van. Erről a Simplink-optika kapcsolatról volt szó az első hsz-től kezdve a témában. Hogy te mit kevertél bele, az nem szempont.
Mellesleg az LG-n kívül ki használ még Simplink-et? Milyen Simplink van, ami nem LG szoftverrel megy? -
yvsmad
őstag
válasz
direwolf #67095 üzenetére
Mint már írtam, így alkották meg a Simplinket. Valakik így döntöttek, dönthettek volna másképpen is. Gondolom azért választották az optikai kapcsolatot, mert ez a leginkább elterjedt digitális audio összeköttetés az otthoni készülékek között, szinte minden mai tévé, erősítő, egybemozi és soundbar rendelkezik ilyen ki ill. bemenettel.
-
yvsmad
őstag
válasz
vargalex #67091 üzenetére
Egy készülékek közötti kommunikációs szabványt nincs értelme egyetlen különálló készülék szempontjából vizsgálni. Én írtam a tévén választható kimenetekről és a fogadó készüléken választható bemenetekről is. Az más kérdés, hogy az egészet csak úgy lehet megérteni, ha a másik oldali készüléket is bevesszük a pakliba, mert csak így beszélhetünk kommunikációról.
-
yvsmad
őstag
válasz
vargalex #67089 üzenetére
Már megint csak féligazságot írsz.
Az volt az alapfelállás, hogy nincs (szabad) HDMI ARC kimenet a tévén. Az állításod tehát itt megbukott, mert a többi HDMI bemeneten nem megy ki semmiféle hang, nincs értelme hangerőről beszélni.
ARC hiányában milyen kimeneteid maradtak? Optikai, füles, esetleg scart. De ha csoda tévéd van, akkor lehet még koax digit. és RCA analóg kimeneted is néhány. Összekötöd az erősítőt, egybemozit vagy soundbart valamelyikkel, plusz egy HDMI-vel, amin kimegy a vezérlés. Milyen bemenetre kapcsolsz? Ha HDMI-re, akkor nincs hangod. Ha fülesre, scartra, koaxra vagy analóg RCA-ra, akkor nincs vezérlésed. Le van írva a szabványban, hogy egyedül az optikai átvitellel párhuzamosan fogad a vevő oldali készülék HDMI-CEC vagy Simplink vezérlőjelet is másik (pontosabban HDMI) bemenetről. Ez van, akinek nem tetszik, reklamáljon a szabvány megalkotóinál. -
yvsmad
őstag
válasz
vargalex #67057 üzenetére
Tetszik, hogy a mondandód alátámasztásaként belinkelsz egy oldalt, majd amikor onnan idézek egy mondatot, akkor elkezded kimagyarázni. A Simplink és az optika is megvan egymástól függetlenül, de ha a tévén nincs (szabad) HDMI ARC kimenet, viszont van Simplink és optikai kimenet, akkor a HDMI-CEC és az ARC funkciót kettéválasztva, két kábelen meg lehet oldani ugyanazt a dolgot. Erről szól a történet, nem kell semmi mást belemagyarázni.
Azért nem mindegy, hogy min megy ki a hang, mert a másik oldalon egy HDMI-CEC-el vezérelhető eszköznek kell lennie. Pl. füles kimenetnél nem működik a dolog, a füles hangerő-szabályozóját nem tudod vezérelni vele. -
yvsmad
őstag
válasz
vargalex #67048 üzenetére
A Simplink (v. HDMI-CEC) nem arról szól, hogy mi megy ki optikán, hanem arról, hogy az optikai jelet fogadó készüléket is vezérli (erősítő, soundbar, egybemozi, stb.) HDMI-n keresztül. Ha nincs Simplink, akkor nincs vezérlés sem.
"Optical cable connection is supported only for models with an optical digital port. " -
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
válasz
Nightman1 #66922 üzenetére
Volt kollégám az MM-be visszavitte az egybemozi 2 nap alatt leégett centersugárzóját, az eladó simán kicserélte a polcra kirakott szett centerével. Az senkit sem zavart, hogy nem stimmel a gyári szám a garilevélen lévővel és hogy a leégett dobozt simán eladták valakinek. Majd a szerviz javítja.... ja nem, nem stimmel a gyári szám!
-
yvsmad
őstag
-
yvsmad
őstag
válasz
Latyi007 #66734 üzenetére
Ma már nem gyártanak olyan márkás tévét 32"-tól felfelé, ami nem LED-es háttérvilágítású. 32" alatti noname monitor+tévétuner készülékéknél előfordulhat, de egyre ritkább. Ezektől viszont ne várj nagy képminőséget. Keress inkább LED háttérvilágításút 3 USB-vel, abból van sok.
-
yvsmad
őstag
Pana BD felvevőm most is van és használom is. Úgy van beállítva, hogy 5 percenként beszúr egy chapter mark-ot, plusz van rajta 60 mp előre és 10 mp hátra ugrás. Ilyen kellene a tévére is, egyszerű de hasznos ötlet.
A legszebb az lenne, ha az univerzális távra programozott MR tudná a Pana menüjét is kezelni. -
yvsmad
őstag
válasz
Beni2360 #66717 üzenetére
Ott nem a bitráta volt magas, hanem a Ref.frames érték volt 5-nél nagyobb (nem ritka a 12-16-os érték). Az ilyen kódolású filmekbe nem lehet asztali készülékekkel beletekerni, mert egy erőmű kellene hozzá. Egyébként meg tök felesleges a magas Ref.frames érték, mert nem lehet vele jelentős fájlméret-csökkenést elérni, csak a kompatibilitást lehet vele elrontani. Az ilyeneket én át szoktam kódolni 3 vagy 4-re és csodaszépen tudja tekerni bármelyik régebbi asztali készülék vagy tévé is.
-
yvsmad
őstag
válasz
MrBazsi #66714 üzenetére
Úgy látom, hogy te még nem használtál MR-t, mert az pont nem egy vékony kis vonalra mutat és nem nehéz eltalálni rajta a pozíciót. Sajnálatos, hogy az LG néhány típusnál az MR-t kispórolta a dobozból (a Samu is ugyanígy jár el), de mindenképpen érdemesnek tartom pótolni ezt a jó is eszközt, mert megspórolható vele az általad említett beletekerés. Egyébként egy csomó app is MR-rel működik, anélkül nem is használható.
Aminek igazán értelme lenne az a fejezetre ugrás, pl. MKV filmeknél. Akár a berippelt gyári lemez fejezeteire, akár egyenlő 5 perces távolságokban elhelyezett fejezetekre, mert azzal is pillanatok alatt el lehetne jutni a film közepére. -
yvsmad
őstag
válasz
MrBazsi #66710 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy a film közepére melyikkel érsz be hamarabb, a 10 mp-es ugrásokkal vagy az MR-rel rámutatva, miközben kiírja, hogy hány perc:mp-nél állsz. De még lehet, hogy a 3 perc is hamarabb megy MR-rel, mert 3 percre viszem és nem vaktában kattintgatok, mint PC-n. Közben te 18x nyomod meg a nyilat és közben meg-meg állsz megnézni, hogy éppen hol jársz. De ha egy időzített felvételt nézel vissza, amit 5 perc ráhagyással vettél fel, akkor legalább 30x kell megnyomnod a nyilat, én meg ráviszem az MR-t 05:00-ra és megnyomom a gombot.
-
yvsmad
őstag
válasz
ricsip #66662 üzenetére
Samunak, Panának, Sonynak, Philipsnek ugyanazok a bajai, mint az új LG-nek, hogy tetű lassú az app alapú új OS. Mindegy, hogy mi a neve, az appok behívása, futtatása, adatgyűjtése a képernyőn való megjelenés előtt hosszú másodpercekbe telik. De ha már be van töltve az app (pl. EPG) akkor pillanatokon belül újra elő tudod hívni, mert a futó appnak már nem kell újra beolvasnia az összes adó egy heti műsorújságját előre. De ezt már 10x leírtuk és vagy fel bírod fogni agyilag, vagy nem. Ha nem és továbbra sem vagy hajlandó szétnézni a környezetedben, csak szigorúan monoton ugyanazt írod le sokadájra is, akkor nem tudunk segíteni rajtad. Menj el inkább egy üzletbe és kezdd el nyomkodni a szép új görbe Samut vagy a híres Androidos Sony-t, mert másnak úgysem hiszel. Ezek nem másféle bajok, hanem pontosan ugyanazok, mint amit az LG-nél legjobban kifogásolsz: az app alapú új OS. Légy szíves, a következő meggondolatlan riposztod előtt inkább nézz utána magad a dolgoknak, mert csak magadat járatod le sokadjára is a tudatlanságoddal és értetlenségeddel. Nem vagyok LG fan, van itthon Pana és Samu tévém is, mindhármat idén vettem újonnan, látom, hogy egyik sem gyorsabb a másiknál egy fikarcnyit sem. Van közte aktív és passzív szemüveges 3D is, használtam mind a 3 tévén. Nekem legalább van összehasonlítási alapom és tudom, hogy mit beszélek.
-
yvsmad
őstag
A felsőbb kategóriás tévékben is ugyanaz a WebOS 2 van, csak erősebb a hardver alatta: gyorsabb proci, nagyobb memória, stb. Ez a különbség minden évjáratban meg is lesz még az elkövetkező években, még ha fejlesztik is valamennyire a kisebb sorozatú tévék hardverét.
Ha már petíció, akkor bele lehetne írni a PIP-et is, mert sok júzer számára teljesen hétköznapi funkció volt az elmúlt 10-15 évben (a nagy konkurrensnél a mai napig tudják a tévék), most meg kifelejtik a komolyabb készülékekből is. Úgy látszik, nem sikerült rá appot írni, akkor oldják meg másképp, hagyományos módon.
-
yvsmad
őstag
válasz
johndeegwed #66627 üzenetére
Használati nem segít?
-
yvsmad
őstag
válasz
sajo13 #66586 üzenetére
Minden mai okostévé lassú lesz neked, mert minden funkció saját appot indít és ott marad a memóriában, amíg ki nem kapcsolod a készüléket. Hiába hivatkozol a 20 éves CRT sebességére, mert semmi köze hozzá. Ha az tetszik inkább, akkor nézd azt. Vagy nézz át a szomszédos topicokba, hogy hányan dícsérik a Samu Tizen, a Pana Firefox vagy a Sony/Philips Android tévék sebességét. Utána gyere vissza az LG topicba, talán más lesz a hangulatod. Most ez az appos megoldás a divat, majd évről-évre erősebb hardvert fognak beletenni, hogy kompenzálják a lassú appokat és ösztönözzék a vevőket a régi helyett az újabb készülék vásárlására. Minden gyártó ebbe az irányba megy, egyszerűen nem tudod megkerülni, ha márkás új tévét veszel.
-
yvsmad
őstag
válasz
sajo13 #66419 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 2004-es EPG (GuidePlus+) körberöhögi ezt a mait. Pedig az akkor még analóg rendszeren közlekedett!! A gombnyomás pillanatában kint volt az összes csatorna a képernyőn előre egy hétre. Csak éppen nem kezdett el egy memóriafárasztó lassú appot betöltögetni, utána meg leolvasgatni a csatornákról, hogy melyiken mi fog menni, hanem napközben frissítette a műsorújságot és ezért a lekérdezés pillanatában minden adat készen állt.
-
yvsmad
őstag
válasz
#20221952 #66299 üzenetére
Minek a UPC STB, ha a tévében is benne van a DVB-C tuner? Csak feleslegesen fizetsz a bérleti díjért, felesleges doboz fogja a port és szenvedsz a távirányítással meg a készülékek összehangolásával. Add vissza a boxot, kérj helyette egy media cardot és egy CAM modult. Ezeket beledugod a tévébe és megszabadulsz sok gondtól.
-
yvsmad
őstag
válasz
[CS]Blade2 #65648 üzenetére
"1980-2000 közötti filmek, szóval nem is lehetne 4K-s.
Valamint, ha belegondolunk, hogy a fullHD-s bluray film 45GB, akkor egy 4K filmnek azonos bitrate-al 180GB-nak kellene lennie a 4x-es képméret miatt."Tévéfilm nem lenne 4K-s, de mi van a cellulózra vett mozifilmekkel? Ott már kérdés, hogy mit mutatna 4K-ra digitalizálva.
A 4x akkora felbontású film nem lenne feltétlenül 4x nagyobb a tömörítés miatt. Már a legprimitívebb őstömörítés is kereste az ismétlődő mintákat és csak egyszer tárolta el. -
yvsmad
őstag
válasz
Ricardo128 #65557 üzenetére
Mert a monitor 1360x768 felbontása nem egyezik a bemenő jelével (1280x720) és bizonytalan, hogy melyik pixelre esnek a forrásjel képpontjai.
-
yvsmad
őstag
válasz
Ricardo128 #65553 üzenetére
Akkor válaszd a 720p-t. A tévén meg keress más képüzemmódot, pl. élénk.
-
yvsmad
őstag
válasz
Ricardo128 #65551 üzenetére
32" alatt nem tévét kapsz, hanem monitort tévé tunerrel. Teljesen más panel és elektronika van a két készüléktípusban. A T-Home boxod beállításai között kellene turkálni és a kimenetet átállítani, pl. 576i-ről 720p-re, stb.
-
yvsmad
őstag
válasz
tom_77 #65242 üzenetére
Ilyen outletből sohase rendelj látatlanban. Menj el és nézd meg élőben a konkrét készüléket. Pixelhiba, felhősödés, dirty screen, egyenetlen háttérvilágítás és egyéb képhibák gyakrabban előfordulhatnak, mint a rendes bolti készülékeknél. Ezért kell személyesen meggyőződni arról, hogy milyen készüléket veszel meg. Lebeszélni nem akarlak, mert jó vétel lehet, ha tényleg jó a tévé.
LB730 van nekem is, ez natív 100 Hz-es. -
yvsmad
őstag
válasz
Nightman1 #64902 üzenetére
WebOS a tavalyi 6-os szériás modellektől felfelé van, az 5-ös széria maradt Webcast-os.
A Webcast is használható, csak a menü mindig elveszi a tévé képet, viszont gyors, látványos színes a megjelenése. A WebOS minden funkcióra app-okat használ, ami miatt néhány dolog lassabban áll fel, a menük és gyorsmenük a tévé képet csak részben takarva jönnek fel, alattuk látszik a műsor, mostanában ez a divat. -
yvsmad
őstag
A homokórázás azért van, mert be kell tölteni az appot és futtatni kell, de ez nem szaggatás. De ha az app már bent van, akkor második alkalommal a töltési szakasz kimarad és annyival hamarabb be is jön a kért menü vagy funkció. A memóriát meg felesleges telerakni letöltött appokkal, úgysem használja azokat egyszerre senki. Ami majd egyszer jó lehet még, azokkal kár hosszú távon foglalni a memóriát.
-
yvsmad
őstag
válasz
mcgyver87 #64524 üzenetére
Kérdezz csak meg egy tv szerelőt, hogy hány Samu LED tv landolt már nála...
Ahogy itt a fórumot olvasom, a pixelhiba is gyakoribb a Samus fórumlakók között, még a 7-es szériában is. De beleolvashatsz más márkák topicjaiba is, szinte minden oldalon téma a pixel- vagy bevilágítási hiba zsír új készülékeknél.
Az LF632 egyébként magasabb kategóriás, mint a J5500, ha ez a kérdés. -
yvsmad
őstag
válasz
Szállító76 #64508 üzenetére
Azért megnéznék egy 100 Hz-es videót... csak azt nem tudom, hogy milyen megjelenítőn.
-
yvsmad
őstag
válasz
Killerlaca #64483 üzenetére
Nem evidens dolog hálón keresztül órákig másolgatni azt, ami USB-n keresztül percek alatt átmegy.
-
yvsmad
őstag
válasz
Killerlaca #64443 üzenetére
Ha sikerül is rámásolni hálózaton keresztül, nagyon lassú lesz az adatátvitel, akár órákig is tarthat.
Én ma vettem egy fél méteres USB toldót olasz69 ötlete alapján, amit fixen bedugtam a tévébe, a másik vége a tévé alatt szabadon hozzáférhető, nem kell a tévé mögött matatni, a csatlakozó aljzatot a ki-be dugdosással koptatni. -
yvsmad
őstag
válasz
Fornax #64417 üzenetére
Ez a régi, WebOS előtti tévéken van. 2014 óta másképp néz ki. Az elérhető appok területfüggők, ha Mo-ra állítod a tévét, teljesen más appok választhatók, mint ha mondjuk UK-ra. A linken meg egy USA oldalt látsz, ez is teljesen más, mint az európaiak. Amúgy is a tévében megjelenő LG Store-ból kell választani, nem a számítógépen futó intrenetes böngészőből.
-
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #64054 üzenetére
Nem nagyon nyomogattam a színes gombokat, de köszi az infót.
Egyéni képbeállítást használok, ami szemre a legjobban tetszik.
Tök sötét szobában még sohasem néztem, mert úgy eléggé szemrontó.
Anno még a CRT időkben is volt egy asztali lámpa a tévé tetején, ami megvilágította a tévé környezetét és hátterét, hogy ne vakítson a képcső. Így a legszebb képet is lehetett este nézni, nem kellett sötétre és fakóra állítani. (Nem hülyeség az Ambilight sem, csak megvilágítható falfelület kell közvetlenül a tévé mögé.) -
yvsmad
őstag
Mi van már az új, hivatalos FW-vel?
Tökön ülök, alig várom! -
yvsmad
őstag
válasz
#41133696 #63946 üzenetére
Száraz kendő nem fogja a zsírt feloldani, akár mikroszálas, akár nem. Alkoholos nedves törlőkendő kell hozzá. A jobb oldali jónak látszik, de ki kell próbálni.
Blakey: a hideg víz nem oldja a zsírt. Normál porhoz elég a víz nedvessége, de itt zsíros lenyomatról van szó.
-
yvsmad
őstag
válasz
olasz69 #63916 üzenetére
Ez sirály, színkalibrálás fekete-fehér tesztképre, mozgás beállítás álló képre.
Belőttem az én tévémen is, olyan, mint egy 20 éves tévé, aminek már nincs kontrasztja.
A fehér csak szürke, a fekete is sötétszürke, a fényerő levételével próbálta kompenzálni.
A nappali felvételek olyanok, mintha sötétedéskor vették volna fel.
Minden létező dolog ki van kapcsolva, kivéve a de-blur, ami maximumon van (hogy ezt hogy lőtte be állóképre, azt nem tudom).
A szín Meleg2-n, piros feltekerve, kékek meg le. Itt, a PH-n megjelent cikkben meg pont fordítva mérték be az LB730V-t és a hidegebb színeket nyomták meg. -
yvsmad
őstag
válasz
Balázs1986 #63816 üzenetére
USB kábel vagy USB hosszabbító, tök mindegy. A lényeg az, hogy nem kell a tévé csatlakozóit keresgélni vaktában, mert abba mindig be van dugva. A másik vége meg (viszonylag) szabadon hozzáférhető.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stauffenberg #63800 üzenetére
A HDD vezetékének 2 vége van, nem kell a tévébe dugott végét kihúzni, elég a másik végéről lecsatlakoztatni a HDD-t. A kábel marad ott a tévé mögött, senkit nem zavar. Az állandó pendrive-ra másolgatás, törölgetés elég időtrabló, még a 64 GB is rémesen kevés a TB-okhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest