- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
Solution12 #17167 üzenetére
A kiindulópont: wifi előkészítés.
Ez annyit jelent, hogy a tévé alapból nem wifi képes, hanem meg kell venni hozzá külön a drága gyári wifi stick-et (sima USB-s stick ezekhez nem jó).A "wifi direct" egy külön funkció (amelynek természetesen alapfeltétele, hogy a tévé már wifi-s legyen - vagy beépített vagy stick ), amellyel közvetlenül lehet rácsatlakozni a többi wifi képes médiaeszközre router nélkül is.
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Azért azzal legyél tisztában, ha az STB-t HDMI-vel kötnéd a tévére, akkor is az STB távirányítóját kellene használnod csatornaváltásra...
Ez minden olyan szolgáltatónál így van, ahol előírás egy STB a szolgáltatás igénybevételéhez.Két kivétel van. Az egyik a UPC-nél a kábeltévés mediacard lehetőség (a kódkártyához STB helyett kérhetsz egy CAM modult, amit a tévé PCMCIA foglalatába lehet tenni), a másik lehetőség a DIGI kábeltévés szolgáltatása, ahol külön kódkártya és STB nélkül is nézni lehet az analóg mellett a digitális csatornákat is.
-
gulyasa
őstag
válasz
OldMike #16829 üzenetére
- MOV lejátszási képességet inkább a médialejátszók körében találsz. A BD lejátszók elsődlegesen a bluray lemezek lejátszására valók, a többi csak bizonytalan adalék.
- Lejátszás és megjelenítés terén nincs gond a kompatibilitással a különféle márkák között. BD lejátszó és tévé kompatibilitás kapcsán max olyankor beszélünk, ha fontosak olyan kényelmi funkciók, mint pl. egy távirányító használata a két vagy több készülékhez.
Még a különféle gyártók HDMI CEC szolgáltatásai (LG Simplink / Pana Viera Link / Samsung Anynet+ / Sony Bravia Sync v. Link) is (némileg) kompatibilisek egymással.
Pl. nemrég - véletlenül - fedeztem fel, hogy az LW5500-asom is képes Simplink eszközként kezelni a Sony HD kamerámat. Csak HDMI-vel rácsatlakoztatom a tévére és máris vezérelhetem a tévé távirányítójával a kamera menüjét a tévéképernyőn. -
gulyasa
őstag
válasz
dgyuri0123 #16819 üzenetére
Csak kibújt a szög a zsákból.
JVC és Sharp...
És e kettő alapján már levontad a következtetést.
Ne ezekből indulj ki és ne a boltokban kiállított túlvezérelt demó üzemmódra kapcsolt LCD-kből.Amúgy meg nyugodtan törődj bele, itt - egy LED LCD topikban - senki sem fogja osztani a nézeteidet, szóval csak fölöslegesen indítottál flame háborút.
-
gulyasa
őstag
válasz
djbahool #16616 üzenetére
Nem találkoztam még magával az eredeti LG demó BD lemezzel.
Viszont amit láttam 3D LG demót, az HalfSBS MKV volt.Egyébként, ha HDMI 1.4-es specifikációknak megfelelő eszközről (pl. 3D-képes asztali BD lejátszóról vagy médialejátszóról) nézel 3D videót, akkor még az én tavalyi LW-szériás tévém is automatikusan átkapcsol 3D megjelenítésre.
Volt egy WD Live-om, amin csak HDMI 1.3 volt és csak a butított HalfSBS/HalfTAB filmek lejátszására volt képes és a tévén manuálisan kellett átkapcsolni a lejátszott videónak megfelelő 3D módra. -
gulyasa
őstag
válasz
silver-pda #16555 üzenetére
Az oldalra általában később kerülnek fel letölthető, USB-re másolható formában az új fw-k.
Amúgy meg - többek között - emiatt van kikapcsolva a tévémben az automatikus frissítés (LW5500).
Nehogy már ne tudjak semmit arról, ami felkerül a tévére...És a fő szabály, amit mindenféle eszköz fw frissítésénél szem előtt érdemes tartani:
Ha nincs probléma az eszközzel, akkor fölösleges fw-t frissíteni. -
gulyasa
őstag
Nekem ugyan egy LW van, de azzal minden probléma nélkül használok egy tavalyi USB3-as 1TB-os Samsung M2 Portable3-ast és múlt héten vettem egy szintén USB3-as 1TB-os WD My Passport-ot és ezzel sincs gondja.
Úgy gondolom, hogy ha a tavalyi tévé tudja kezelni, akkor jó eséllyel az idei is kezelni tudja - bár arról nem tudok, hogy további HDD márka/típusokkal vannak-e gondok vagy sem... -
gulyasa
őstag
válasz
-=RelakS=- #16049 üzenetére
Senki sem írt olyat, hogy az átrakott lencsét meg kell fordítani - lehet, hogy az alakja miatt ezt tennéd, de pont ez a lényeg, hogy megfordítás nélkül kell beleügyeskedni a másik oldali helyre.
Meg miről beszélsz, hogy elöl meg hátul? Ilyet sem írt senki, hogy a lencséket egymás mögé/elé kell tenni.Csak annyit írtunk, hogy az egyik szemüveg bal lencséjét meg kell cserélni a másik szemüveg jobb oldali lencséjével.
Nem kell keresgélni semmilyen összeesküvés elméletet... -
gulyasa
őstag
válasz
bozso073 #16040 üzenetére
Úgy látszik nem olvastad tovább.
Miután az egyikből kiveszed a jobboldali lencsét, azt bele kell raknod a másik baloldali lencséje helyére. Így ugyanabban a szemüvegben két ugyanolyan polarizáltságú lencse lesz.
És amint a második szemüveg bal lencséjét berakod az első szemüveg jobboldali lencséje helyére, készen lesz a második játékosnak való szemüveg. -
gulyasa
őstag
válasz
#46372352 #16013 üzenetére
A dual play módhoz buherálós módszer.
3D filmeknél az eredeti passzív szemüvegnél (meg ebből a szempontból az aktív szemüvegeknél is) a két szem különböző képet kap a 3D hatás eléréséhez.
Viszont nemrég kitalálták a dual play módot - egy képernyővel két játékos játszhat úgy, mindketten mást látnak a saját szemszögük szerint. Itt játékosonként mindkét szem ugyanazt a képet látja (természetesen a másik játékos másik képet lát). -
gulyasa
őstag
válasz
fxgladiatus #15969 üzenetére
Ha csak médialejátszás céljából használsz pendrive-ot, akkor általában teljesen mindegy, hogy melyik USB-re csatlakoztatod az eszközt, a tévé lejátszója mindegyikről tud médiafájlokat lejátszani. Azonban ha külön táp nélküli USB HDD-t használsz, akkor azt csak az USB HDD bemenetre ajánlott csatlakoztatni. Itt adja ki a tévé 5V-ot az USB eszközöknek.
Az USB HUB azt jelenti, ami a neve - tehát ha USB elosztót kötnél a tévére, akkor azt csak azon az egy USB bemeneten tudja használni a tévé.
Az USB Apps bemenet tárolókapacitás növelésére való (pl. egy pendrive-al), a SMART TV részben telepített app-oknak.
-
gulyasa
őstag
válasz
medvezsolt #15774 üzenetére
Biztos, hogy a megfelelő fw-t töltötted le, ami konkrétan ehhez a tévéhez való!
FAT-ra formáztad előtte a pendrive-ot? -
gulyasa
őstag
Épp ezt magyarázom, de nem sikerül megértened: a hotel menünek semmi köze a szervizmenühöz - mint azt már te is tapasztaltad. Még csak engedélyezés/aktiválás szintjén sem.
Egyébként a hotel menüről még annyit, hogy szerintem csak azokban a tévékben van, amelyekből létezik "hotel tv" változat. Pl. hotel variáció LW55.. témára: [LG
42LW551C]
Ahogy én tudom, gyakorlatilag szinte ugyanaz, mint az LW5500/LW5590, csak mondjuk van benne DVB-S tuner, meg eleve hotelszobás használatra van kihegyezve: fizetős csatornák korlátozása, bekapcsoláskor mindig ugyanazzal a csatornával indul - pl. a hotel promóciós bemutatójával -, a talán a TV-Link Loader-hez (a csatornalista/beállítások USB-re mentése) eleve benne van a leírásban,nem csak egy rejtett funkció, ... stb. -
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #15709 üzenetére
Én tudom.
Épp azt magyarázom, hogy a Fully8 távirányító csak a szervizmenühöz kell.
De ő a hotel mode-al keveri (pontosabban az installation menüvel, aminek a hotel mode almenü csak egy része). -
gulyasa
őstag
Na azért tisztázzunk valamit.
A szervizmenü nem tévesztendő össze a hotel menüt is tartalmazó "Installation menu"-vel. A kettő nem ugyanaz!
A hotel menüt a tévé saját távirányítójával lehet elérni (LV/LW széria): Home gomb hosszan nyom, egészen addig, amíg vissza nem vált a kép a tévéadásra a felső információs sávval. Ekkor gyorsan be kell írni a 1105-öt és OK gomb. Megjelenik az Installation menu, amelynek egyik almenüje a hotel mode.
Viszont a csatonalista mentés nem a hotel módban, hanem a "TV link-loader"-ben van - ha azt keresed. -
gulyasa
őstag
válasz
Yogibear974 #15690 üzenetére
Az LM szériához még nem létezik semmilyen szervizmenüs megoldás. Még az sem, hogyan lehetne bejutni a szervizmenübe.
Úgy tudom, a még régebbi típusokra létezik egyéb megoldás is (USB, AVI hack, meg hasonlók), de Fully8-as hekkelés az LV/LW szériához van kitalálva. -
gulyasa
őstag
LÁZ: A PIP tekintetében sajnos úgy néz ki, visszafejlődés van folyamatban. Egyre kevesebb tévébe kerül bele ez a funkció. Ha meg van valamelyikben (pl. egy-két Samsung-ban), az is csak egy tuneres.
djbahool: A Meliconi Fully8-as távirányító ajánlott erre a célra. Kb. 3500 Ft körül kapható egy-két helyen (pl. MM).
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Megvan minden része a programnak?
(Igazából csak két fájl: egy "edankTLL.exe" és mellette egy "\de" alkönyvtárban az "edankTLL.resources.dll" a program részei.)
Nálam semmi probléma nem volt vele Win7 32bit-en sem és a mostani Win7 64bit-en is probléma nélkül működik. (Épp az utóbbi két hétben kétszer is használnom kellett, mert DIGI kábeles vagyok és kétszer is volt változás...) -
-
gulyasa
őstag
Észrevette már valaki, hogy az LG Simplink funkciója kompatibilis a Sony Bravia Sync funkciójával?
Véletlenül jöttem rá (ha valaki tudott már róla, ne figyeljen ide).
Van egy kb. két éves Sony kamerám (HDR-CX116), többek között van rajta egy mini HDMI kimenet is és mióta februárban megvettem az LW5500-asomat, azóta már ezt is ki tudom használni.
Már többször rá volt csatlakoztatva a tévére (régebben egy Samsung CRT-re is) és abból a szempontból kissé kényelmetlen a kamera kezelése, hogy nem távirányítós típus.
Mindegy, már régóta használtam így.Az R6S lejátszóm kapcsán kíváncsivá tett a lejátszó leírásában szereplő CEC funkció, hátha az LG Simplink tud vele valamit kezdeni. Bekapcsoltam a simplink-et, de semmi jele nem volt, hogy tudná kezelni.
De utána elfelejtettem a kikapcsolni a simplink-et és jó ideig nem is foglalkoztam vele, amíg nemsokkal utána ismét a tévére csatlakoztattam a kamerát.
Legnagyobb meglepetésemre nem kellett bányászkodnom az INPUT menüben, hogy a kamerára váltsak, hanem előugrott a SIMPLINK ablak, rácsatlakozott a Sony kamerára, mint SIMPLINK eszközre és máris kezelhettem a kamera funkcióit az LG tévé távirányítójával, a kamera LCD kijelzőjén megszokott kezelőfelületen."Dedikált" gombokként lejátszás közben használható a STOP, PLAY és PAUSE gombok az elnevezésüknek megfelelően, viszont a többi lejátszási funkcióhoz (beletekerés, léptetés, stb.) elő kell hozni a kamera kezelő felületét, amit a navigáló gombokkal (FEL/LE/BALRA/JOBBRA) és az OK gombbal lehet használni.
A kamera felvétel funkció is hasonlóképpen a keze felületről irányítható. -
gulyasa
őstag
Annyival ezt kiegészíteném, hogy önmagában még nem elég a kártya.
Kell még egy PCMCIA kártyaolvasó is abba a C+ slotba. CAM modulnak is szokták hívni.
Nemrég a UPC kezdett el saját CAM modult adni a saját szolgáltatásához és kártyájához, így nem kell STB. Ők ezt "mediacard"-nak hívják és abban van a smartkártya. -
gulyasa
őstag
válasz
Nofear19 #15098 üzenetére
Számtalan oka lehet, legyen itt kettő:
- MKV 4.1/4.2-es fölötti compressed header
- hibás kódolás
(+1: tavalyi és azelőtti LG-knél DTS hangsáv)Szerk.: Megjegyzem a bluray lejátszók elsősorban arra valók, hogy bluray lemezeket játsszon le velük az ember. Egyéb multimédiás fájlok (pl. MKV) terén a legtöbb kihívásokkal küszködik... (enyhén fogalmaztam)
-
gulyasa
őstag
válasz
Williamgrant #14982 üzenetére
Nem istenítem a popit, mert nekem olyan nincs és nem is volt (most egy Egreat R6S-em van, előtte WD Live volt).
Egyszer nézetek már meg egy "untouched", átkódolatlan bluray filmet (akár BD50 ISO-ban vagy M2TS-ben), eredeti bitrátával.
A képminőség nem (csak) a képpontok számától függ elsősorban... -
gulyasa
őstag
válasz
Williamgrant #14975 üzenetére
Most őszintén...
Vesztek egy fullHD tévét, aminek ki sem használjátok a képminőség-beli lehetőségeit, mert megelégedtek a filmek lebutított verzióival.
Jó, hagyjuk...
Ha nektek ez megfelel, akkor élvezzétek. -
gulyasa
őstag
Ugye érzed az iróniát, miközben valaki olvassa a hozzászólásodat?
Pont olyan dolgokat soroltál fel, ami az asztali médialejátszók és HTPC-k mellett szól a tévék gagyi belső lejátszója helyett.Az "egész tűrhető", "ilyen-olyan" hibákkal, hiányosságokkal az nem elég a mai világban.
Az okostévé csak marketing duma, még mindig eléggé gyerekcipőben jár. De mindig ki kell valami újat találni, amivel eladhatók az újabb és újabb modellek...
-
gulyasa
őstag
válasz
Williamgrant #14932 üzenetére
Nem mindegy, hogy melyik alkalmazást töltöd le a telefonra. Külön app van a 2011-es tévékhez, az ideiekhez meg egy másik a jó.
A 2011-esekhez a "LG Remote" és az "LG TV Remote" jó.
A 2012-esekhez: "LG Smart Remote" -
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
válasz
Imike_80 #14897 üzenetére
Nem biztos, hogy szükséges a fw frissítés.
Az egyik legfőbb szabály a fw frissítésekkel kapcsolatban (akármilyen eszközről van szó), hogy csak akkor frissítünk, ha probléma van a rendszerrel. Ha nincs, akkor fölösleges.De ha mindenképpen frissíteni akarsz, akkor csak rá kell keresni az LG terméktámogatás oldalán. Ott a 3.75-ös fw a legfrissebb:
http://www.lg.com/hu/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LH5000&matchedModelCode=7000001128&searchEngineModelCode=42LH5000&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile
("Illesztőprogramok és szoftverek" fül) -
gulyasa
őstag
válasz
sznoopy1977 #14730 üzenetére
Ez így elég kevés információ.
lehet, könnyebb lenne átlátni a dolgot, ha tudnánk a rack-ek és bennük a HDD-k pontos típusát... -
gulyasa
őstag
válasz
BlackJack80 #14726 üzenetére
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de jobban jársz, ha megtanulod egyszer és mindenkorra, hogy a tévé csak egy céleszköz EGYETLEN célra: tévéadások és lejátszóeszközök (DVD, bluray, ... stb.) képének megjelenítésére való.
Minden más fíccsőr csak marketing. Azért kénytelenek a gyártók időről-időre kijönni újabb és újabb funkciókkal, hogy mondhassák az előző típusokra, hogy azok "mennyire" elavultak és vedd meg az újabbat és drágábbat, mert mennyi mindent beleraktunk...
Igen, hívd "monitornak", ha akarod.
Rakhatnak beléjük lejátszót, böngészőt, android-ot, kutyafülét, de akkor sem lesznek egyenértékűek egy számítógéppel, hogy annak ezen funkcióit kiválthassák vele, miközben hardverben/szoftverben sehol sincsenek tőlük.
Ha meg olyan a kábelszolgáltatód, vagy épp csak műholdas elérés van, és elengedhetetlen a külön set-top-box használata, akkor megint csak "monitor" lesz a tévé.
Szóval nem kell ezt ilyen tragikusan felfogni.
Tévéknél egy a lényeg: a képminőség - különben minek vennél FullHD-t...?
Az én esetemben előbb volt médialejátszóm, mint FullHD tévém.
Fel sem merült bennem, hogy sorozatokon (max. 720p-ben) kívül mást is lejátsszak a belső lejátszóval. -
gulyasa
őstag
válasz
norbszt #14656 üzenetére
Konkrét típustól független válaszok:
1. Úgy tudom, nem.
2. Az olyan eszközökkel, mint az LCD tévék, csakis digitális műsorokat lehet rögzíteni. Tehát nem analóg adásból van tömörítés utáni felvételed, hanem a digitális stream-et menti adathordozóra a TV egy az egyben.
3. Ezt eszköze válogatja. A lényeg, hogy egy tunerrel csak egy frekvenciára tudsz ráállni. Analóg adásoknál régen így csak egy csatornát tudtál rögzíteni. A digitális korszakban egy frekvencián (vagy MUX-on) több tévécsatornát is sugároznak. Tehát elviekben ha a vevő/rögzítő eszköz vagy a rákötött adathordozó hardveresen képes rá, akkor egy frekin sugárzott összes adót tudja rögzíteni egy időben.
4. Ez a 3-as kérdés körébe tartozik. Az én set-top-box-om is képes rá - elvileg -, de a rácsatlakoztatott HDD a box szerint "lassú" hozzá, tehát csak egy beállított csatornáról képes rögzíteni rá az ugyanazon a frekin sugárzottakból.
Viszont számítógépen VLC-vel már láttam egy frekiről egyszerre felvett tévéműsorokat és váltani lehetett közöttük.
Tévékkel kapcsolatban még nem hallottam ilyen képességről. -
gulyasa
őstag
válasz
Balek111 #14620 üzenetére
Ha a kérdésed arra vonatkozott, hogy az USB3.0 HDD-t rácsatlakoztatva egy USB2.0 port-ra és az úgy működik-e? - a válaszom igen (1TB Samsung M2 Portable 3).
Pontosabban, számítógépek esetében is az USB3.0 visszafelé kompatibilis. Viszont ez valószínűleg op.rendszer és típusfüggő, mivel egyszer sógornőmékhez vittem filmeket és nekik XP van a gépükön és bányásznom kellett a neten, hogy az USB2.0-őn felismerje és használni is tudja a USB3.0 HDD-met.
A dolgomat az is bonyolította, hogy a HDD vásárlása óta időközben a Samsung eladta a HDD üzletágát a Seagate-nek és így azt az oldalt kellett túrni okosság után...Egy a lényeg, az LW5500-asom probléma nélkül tudja használni az USB3.0 HDD-met.
-
gulyasa
őstag
válasz
lacee007 #14587 üzenetére
Az LG-knél sajnos a műszaki leírásokban nem írják le, hogy fényes vagy matt a kijelző - ezt legtöbbször csak a boltban tudod megnézni, vagy jobb esetekben ezt egy-egy tesztben is leírják.
A Samsung-oknál általában az "ultra clear" megjelölés jelenti a tükörfényes felületű képernyőt. -
gulyasa
őstag
válasz
enemypett #14549 üzenetére
Ha már leformázottat csatlakoztatsz rá - és esetleg már filmek vagy más médiafájlok vannak rajta -, azt alapban nem fogja rögzítéshez használni.
Ha viszont azt mondod neki, hogy a rácsatlakoztatott HDD-re felvenni szeretnél, akkor azt inicializálja (azaz formázza) és azt már nem használhatod más fájlok tárolására, a windows azt a HDD-t már kezelni sem fogja tudni addig, amíg újra le nem formázod (pl. NTFS-re). -
gulyasa
őstag
válasz
Hollingswort #14405 üzenetére
Én egy USB3.0-ás 1TB-os Samsung M2 Portable3 HDD-t használok vele probléma nélkül.
(Szerencsére, még tavaly az árvíz előtt sikerült beszereznem, jó áron. De ahogy nézem, pont ilyet már nem is lehet itthon kapni... A Samsung sem gyárt már HDD-ket...) -
gulyasa
őstag
válasz
Zsmester89 #14345 üzenetére
A tavalyi széria nem ismeri a dual play módot.
-
gulyasa
őstag
válasz
warren29 #13898 üzenetére
Ismétlem: a flash lejátszós videók a tévé böngészőjében nem fognak menni (ilyen rendszerű a youtube is).
Viszont a tévé SMART részében többek között ott a youtube app, amivel meg tudod nézni a videókat, de ennek a lejátszásnak semmi köze a flash-hez (ezért lehetséges vele a lejátszás). -
gulyasa
őstag
válasz
warren29 #13895 üzenetére
Friss flash hiányában igaz, vannak olyan oldalak, amelyek teljes egészében nem megtekinthetők a tévé böngészőjével.
Inkább az a jellemző, hogy az olyan videomegosztó oldalak tartalmát nem tudod megnézni, mint pl. a youtube (mondjuk pár videomegosztóhoz a SMART-ban van pár külön app: youtube, mtv videótár, origo videók, dailymotion, stb.) -
gulyasa
őstag
válasz
warren29 #13890 üzenetére
A wifi-ről és a magic remote-ról nem tudok nyilatkozni, nekem nincs.
A viszont a tévén netezéstől ne várj sokat. Sebességben és kényelemben "kissé" elmarad az elvárásoktól és mint arról már írtam (és régebben mások is írtak), a beépített böngészője - ha jól emlékszem - Flash8-as, az annál frissebb verziójú flash-t igénylő tartalmak megjelenítésére nem képes és ezt a képességét nem is fogják frissíteni.A FW frissítéssel kapcsolatos probléma téged valószínűleg nem érint. Az olyanoknak jelent (jelentett) problémát, akiknek LW5500-a van és még nem aktiválták a szervizmenüben a DVR, USB HUB, stb. funkciókat. A legutolsó fw frissítés után ezeket már nem lehet beállítani (ha valaki már előtte megtette, azt legalább nem kapcsolja ki, de frissítés után módosítani már nem lehet).
A frissítéssel mit nyerhetsz?
Nehéz kérdés, mert az LG a "jó" szokásához híven a frissítésekhez nem mellékel semmilyen changelog-ot, tehát előre nem lehet tudni, mit javítottak, milyen pluszt raktak bele, stb.
Eddig ami biztosan észrevehető változásokon mentek keresztül, azok a SMART néhány beépített appjainak újabb verziói: youtube, mtv videótár, stb... -
gulyasa
őstag
válasz
Yogibear974 #13881 üzenetére
Szerviz sem fogja frissíteni. Sohasem fogják frissíteni benne a flash-t és más módon sem frissíthető.
Megjegyzem, amúgy is lassan elfelejtheted a flash-t, mert a jövőben egyre több cég kezd átállni a HTML5-re.Hotel mode...
Ez valójában az LV/LW sorozatú tévékben egy rejtett "Installation menu" része. A "Hotel mode" almenüben olyasmiket lehet elsősorban, amit egy "szállodatulaj" nem szeretne, hogy a "kedves" vendég elbarmoljon: pl. letiltható a beállítás menü vagy az OSD, le lehet tiltani a bemenet választás lehetőségét (még akár a csatornaváltást is, ha kell), stb., de beállítható az is, hogy minden egyes bekapcsoláskor ne a legutóbb nézett bemenetről/tévécsatornával induljon a tévé, hanem pl. mindig ugyanazzal a tévécsatornával (szállodákban előfordul, hogy a szálloda információit és szolgáltatásait tartalmazó info csatornára áll be a tévé bekapcsoláskor).Az "Installation menu"-nek amúgy is inkább egy másik almenüje az érdekesebb:
"TV Link-Loader" - ha valaki kényelmetlennek találná a "behangolt" digitális csatornák sorrendjének rendezését a tévén a távirányítóval, akkor itt lehet egy FAT-ra formázott pendrive-ra letölteni a tévéről a csatornalistát és egy edankTLL nevű programmal szerkeszthető a lista és pendrive-ról visszatölthető a tévére. -
gulyasa
őstag
válasz
maxika2004 #13746 üzenetére
- MCI: 400Hz vs. 200Hz - a 620 javára
- WiFi Direct (570S) -
gulyasa
őstag
válasz
csursan #13605 üzenetére
Nem ismerem az LM sorozatot, nekem tavalyi LW van.
Ez utóbbiaknál csak az analóg csatornákat lehet átnevezni a csatornaszerkesztőben (ide legkönnyebben a távirányítón a LIST - aztán piros gombbal lehet jutni).
Digitális csatornák nevét itt nem lehet átírni (sőt, azokat törölni sem lehet), viszont az LW-kben van egy rejtett "installation menu", ahol a csatornalistát és a beállításokat le lehet menteni pendrive-ra, PC-n egy programmal szerkeszteni (sorrend, csatornanév, törlés, stb.), majd pendrive-ról visszatölteni a tévére.Sajnos az LM szériánál ez a megoldás nem létezik, mert már szó volt itt róla, hogy egyelőre még senki sem jött rá, hogy ezekben van-e ilyen rejtett menü és az hogyan érhető el.
-
gulyasa
őstag
válasz
scofield82 #13532 üzenetére
A régi tévét hagyjuk, arra gondolom analóg megy a hang RCA-n vagy SCART-on.
Amúgy meg feltételezem, hogy azt a BD25-ös filmet nem a tévé belső lejátszójával nézted (sem az m2ts, sem az ISO fájlokat nem kezelik), tehát innentől nem mindegy, hogy a tévé honnan és milyen jelet kapott.
Szóval valószínűleg a lejátszó eszköz már dekódolta a DTS-t és a tévé már csak a sztereót kapja. De azért megkérdezem, a lejátszó eszközön a HDMI kimenet audio beállításainál mi van megadva? -
-
gulyasa
őstag
válasz
Vizinyenyec #13493 üzenetére
Abból a 3-ból neked csak egy lesz jó - amelynél oda is van írva, hogy a 2012-es modellekhez való (LG Smart Remote).
De ehhez természetesen az kell hogy a tévé router-en keresztül legyen csatlakoztatva és a router wifi-s legyen. -
gulyasa
őstag
válasz
berlin #13454 üzenetére
Az nem letöltős oldal, a belinkelt oldalon csak információ van arról, hogy 2010.október 20-ig bezárólag a különböző 3D-sként forgalmazott filmek közül melyiket vették fel eleve 3D-ben ("valós 3D") és melyek azok, amelyek csak digitális utófeldolgozás után lettek 3D-sek ("átkonvertált 3D").
Tehát nem összetévesztendő az információ azzal, hogy te milyen formában (pl. butítva half SBS-ként) jutottál hozzá.
-
gulyasa
őstag
válasz
kovimre #13434 üzenetére
Esetleg meg lehet azt csinálni, hogy a tévén csinálsz egy gyári reset-et (így törlődik minden csatorna és utána nem az automatikus telepítést választod, hanem manuális keresést frekvenciánként - ehhez persze tudni kell a szolgáltatód által használt frekvenciákat.
Pl. nálunk DIGI kábelen az összes közszolgálati (digitális) csatorna - a rádiók is - egy frekvencián jönnek. De ugyanígy a többi csatornák is bizonyos más frekvenciákra vannak csoportosítva (mint a mindigtv-nél is ott a MUX A, MUX B, MUX C).Igaz, ez sem lesz a legjobb megoldás, mert itt is eléggé szét vannak dobálva a használható tévécsatornák, de ha találsz olyan csoportot (egy frekvencián), amelyek közül egyre sincs szükséged, máris nyert ügyed van, azokat nem telepíted.
Szerk.:
huncutka: Azért nem ajánlottam a rejtett "Installation menu"-t, mert amit én is ott leírtam, az az LW-knél működik, itt meg egy LH-ról van szó, annál meg nem tudom, hogy ugyanúgy működik-e...
Viszont ha működne (előhozható a menü), akkor ki kell kapcsolni az automatikus csatorna frissítést, mert a törölt csatornák újra "visszajönnek". -
gulyasa
őstag
válasz
kovimre #13432 üzenetére
Ez szinte minden tévében újabb tévében így van, a digitális tévécsatornákat nem lehet törölni (a rádiócsatornákat sem), csak az analógokat.
Csak az "átugrás" megoldás lehetséges.Egyébként véleményem szerint nem is érdemes törölgetni az elsőre fölöslegesnek ítél csatornákat, mert a kábel és műhold szolgáltatókra jellemző, hogy időnként kavargatják a csatornákat, egyes tévék eltűnnek, mások bekerülnek, stb. Meg néha az HBO is tart kódolatlan napokat...
Nálam épp ezért van bekapcsolva hagyva az automatikus csatornafrissítés opció is (42LW5500). -
gulyasa
őstag
válasz
Gigabyga #13348 üzenetére
Az első kérdésedre válaszolva, ha Win7-et használsz, abban van ilyen lehetőség: médiafolyam-továbbítás külső eszközre (Play to...)
Hálózat - itt a médiaeszközöknél megtalálod a tévét - a tévé ikonján jobbkattintás - "Media Streaming Options" - itt engedélyezed a tévét.
Ezután már ha a laptopon (vagy az asztali gépen, ha van) jobbkattintasz valamelyik videófájlon, akkor "Lejátszás a következőn..." és ott rákattintasz a tévére.
Ekkor a Windows Médialejátszó erre használatos egyszerű lejátszás-vezérlő felülete jelenik meg, ahonnan még a tévé hangerejét is "távirányíthatod". -
gulyasa
őstag
válasz
Tome08 #13305 üzenetére
A retekklubot és a v3-at még megértem, mert azok nem valódi 16:9-ben adnak (valójában azok is 4:3 képarányúak, alul-felül fekete csíkkal, ahogy régen adták a "szélesvásznú" filmeket).
Viszont, hogy a TV2 képe is "kis képben" jelenik meg, az érthetetlen számomra, hiszen a TV2 valódi 16:9-ben sugároz...Nekem továbbra is a boxod a gyanús... meg a tréhóm szolgáltatása...
-
gulyasa
őstag
válasz
Shadan #13275 üzenetére
A tévé csak a saját antenna csatlakozóján keresztül jövő digitális adásokat tudja felvenni. Ha a set-top-box-ot HDMI-n kötöd a tévére, azt már itt többször leírtuk, hogy HDMI forrásból nem vesz fel a tévé.
Ellenben ha a STB-be bekötöd a kábelt és a kimenetére ugyancsak antennakábellel rákötöd a tévét és a tévén is beprogramozod a tévécsatornákat, akkor ez utóbbiakból tud műsort rögzíteni. -
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #13248 üzenetére
Annyival ki lehetne egészíteni, hogy itt a fórumon egy linux-hoz értő fórumtársunknak sikerült hozzáférnie a DVR HDD valamilyen linuxos fájlszerkezetéhez, de a felvételt dekódolhatóságáról azóta sincs semmi hír.
-
gulyasa
őstag
válasz
kovpist #13174 üzenetére
Ha csak az LG oldalát és az ottani termék összehasonlítást nézzük, van pár különbség (az LM660S javára):
- Magic Motion távirányító a csomagban (az LM620 is ismeri, de ahhoz nem adnak)
- beépített WiFi (az LM620 csak WiFi-ready - vehetsz hozzá drágán LG adaptert)
- LED Plus panel
- Micro Pixel Control (ez valami továbbfejlesztett helyi háttér világítási technológia)
- +1 3D szemüveg a dobozban
- WiFi Direct (nincs szükség router-ra, ha egy másik WiFi-s eszközhöz csatlakoztatnád) -
gulyasa
őstag
válasz
crashbash #13116 üzenetére
Ezek közül pont egyik sem az, amit én át akartam volna állítani.
Nem használom, de én a DVR-t biztos, ami biztos aktiváltam, hátha a jövőben szükség lesz felvételi/timeshift funkcióra is (jelenleg erre egy digitális STB-t használok, különböző okoból...).
A másik, amit még érdemes aktiválni az az USB HUB, mert az a két USB csati igen kevés lehet, ha mondjuk nem csak filmes HDD-t, hanem mellette felvételre/timeshiftre való HDD-t és esetleg még egy WiFi adaptert is csatlakoztatnál, hiszen ezeket csak az egyik USB-re lehet csatolni. A másik USB csati leginkább a tévé app memóriájának bővítésére való.Az az igazság, neked kell eldönteni, mire van szükséged a szervizmenüben beállítható - eredetileg nem aktivált - szolgáltatásokból, és ha azokat beállítottad, nyugodtan felrakhatod akár a legújabb firmware-t is, csak utána már ha változtatni akarsz, akkor újra el kell játszadoznod a fw downgrade-el.
-
gulyasa
őstag
válasz
crashbash #13113 üzenetére
Nemcsak a szerviz menüs PVR bekapcsolási lehetőség veszik el vele, hanem a hagyományos firmware downgrade is, de azóta megvan rá a megoldás:
Firmware Downgrade: LW+LV Serie aus 2011 (német nyelvű)
Eltart egy kis ideig, mert valójában három telepítésről van szó, közte pendrive-ra másolgatásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest