Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
válasz
üzenetére
https://yadi.sk/d/AaFDIpOw33DMuQ
Felraktam a Romot, megvártam, h be bootol majd ezt a boot-cm13-rev2.img-t raktam fel twrp-ből és jó lett az elfordulás és a fókusz.
Akkor jó ha csak az sd kártyát látja mint tárhely, emulated nincs. Ha fordítva van akkor rakd újra úgy, h twrp-ben előtte format data-t csinálsz (beírod h yes) -
rin33
senior tag
válasz
üzenetére
Sp flash tool után nincs imei, ezért van az sn writer, de én lementettem az nvram.bin-t és vissza raktam flash tool-al után volt stabilan nem kellett beírni. Egy idő után invalid lett, hiába volt az nvram.bin vissza rakva és hiába rakom fel az imei fix zip-et twrp-vel. Most csak úgy van, h újrahúzom és utólag Chamelephonnal beírom.
-
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
válasz
üzenetére
Találtam a 4pda.ru oldalon egy 3.10.103-as kernelen futó Lineage 13-at, sokkal gyorsabban ébred fel lezárt állapotból, proximity is gyorsabb, a gps erősebb, lakáson belül is megy, nem 3 perc alatt talál jelet (mint a 3.4-esem futó romok) hanem fél perc. Bugok nincsenek.
-
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
Pár napja ki lett javítva a mobilnet a 3.4.67-es kernelen futó Marshmallow ROMokban, így 3G-2G átváltás működik, és sokkal stabilabb a mobilnet mint előtte. A Lineage 13 r79-et portoltam ki és most tesztelem. Igazából már csak a VPN ami bug.
-
rin33
senior tag
Akinek törlődik az IMEI száma Sp flash tool után, vagy Nvram error látszik a wifiknél, vagy minden új ROMnál be kell írni Chamelephonnal, annak ez segítség http://androies.blogspot.hu/2016/10/permanent-imei-nvram-fix-for-mtk.html?m=1
Az NVRAM fix zip nekem megoldotta a problémát. Twrp kell hozzá. -
rin33
senior tag
https://github.com/darklord4822/android_device_alps
Ez melyik kernelhez van? Mert 3.4.67-re megvan máshol de ezt nem tudom... (Ha esetleg valaki tudja)
Sztem 3.10.103 -
rin33
senior tag
SD Default zip Mokee ROMhoz. Igaz nem lett tökéletes de célnak megfelel. Ha ezután a sima 6.0 ROM-oknál nem fogja megfelelően kezelni a tárhelyeket akkor egy dirty-flash formázás után egy kitkat ROMot kell felrakni (pl. Mystic os, vagy stock), megvárni míg be bootol és lehet újra felrakni a kívánt ROMot.
-
rin33
senior tag
válasz
Adrian0711
üzenetére
Jó hozzá bármely sd default zip? Mert ha nem, megcsinálom.
-
rin33
senior tag
A legújabb TWRP 3.0.3-0 portoltam erre az a536-ra és Acer Z520-ra, needromon fent van (a lenovóra). Kicsivel többet tud mint elődje.
-
rin33
senior tag
válasz
jhonny76
üzenetére
A CM Email appban? Írd be a teljes email címet, el kell, hogy fogadja.
Ha meg a Google Apps-ot hiányolod akkor az opengapps.org-ról tölts le a neked megfelelő verziót (5.1, a méretet te választod ki) és rakd fel twrp-vel. Ha leállásokat dobál ki akkor rakd újra a ROMot és rögtön utána a Gapp-ot.
A MIUI-nál segítség lehet a More Locale 2 app, ezzel részben magyarítható a rendszer. De csak részben. -
rin33
senior tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
A visszajelzések alapján a legújabb Mokee (needromon) a legstabilabb 6.0.1-es ROM (csak fél napig használtam, amikor portoltam) Lollipop ROMokból több CM12.1 is stabil (pl. r36) az OCT L r35 vagy az RR Remix 5.5.9.. A 3.10-es kernellel gyorsabban merül, az RR Remix 5.7.4 (3.10.103) stabil, de a kamera fókusz csak a cm13-as boot.img felrakása után működik..
-
rin33
senior tag
Felraktam Needromra az említett ROMokat.
-
-
rin33
senior tag
Az én Lenovóm elkezdett össze-vissza random törölgetni fájlokat és mappákat az sd kártyáról, ez első a536 pont emiatt volt garanciáztatva, amit kicseréltek erre, de ez is kezdi. (az elsőn végig gyári rom volt, egy idő után már nem ált fel hálózatra factory reset után sem) ha ez is behal akkor kénytelen leszek leállni a portolással.
-
rin33
senior tag
Kingroot app-al rootold be majd letöltöd a Twrp 3.0.2-t, ezt a Rashr Tool app-al telepíted. Ezután a twrp-ben csinálj teljes backupot sd kártyára. Ha kész akkor csinálsz factory resetet + formázod az internal storage-t és mehet a telepítés. A Rom és a backup legyen külsô sd kártyán.
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Portoltam a [Chroma] ROMot is, bug: hotspot. (mint a Paranoidban)
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Melyik RR? Nem tudom, ez valszeg nem portolási bug... kitkat kernelen sosem lesz tökéletes 6.0 rom... Amúgy egyik 5.1 és 6.0.1 ROMnál sem indul el a Real Racing 3 nem tudom miért. A rossz akku kijelzésről meg annyit, hogy ma egy újraindításnál 86%-ról 26%-ra ,,ugrott". Ez rekord.
-
rin33
senior tag
Portoltam az Oct M 6.0.1 egy nagy hibája, hogy nem csatolta fel rendesen a belső és külső tárolókat, így kénytelen voltam az sd kártyát alapértelmezettre állítani, ezt a belső tárhely letiltásával lehet elérni. (módosított fstab file). A kamera bezáródása itt nem jön elő, stabilabb.
link: http://www.needrom.com/download/oct-os-m/
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Sehogy. Nekem még egyik 6.0.1 ROMnál sem sikerült, ez másoknál, más mt6582-es telefonnál sem működik. Ez nem portolási bug, remélem Ajit-ék javítják..
-
rin33
senior tag
válasz
csaba bacsi
üzenetére
igen, működik a gps (sikerült javítani, a boot.img-ben volt a ,,hiba"...)
-
rin33
senior tag
Feltöltöltöttem az RR Remix 5.7.3 ROMot. Sd kártya alapértelmezett, nem bug, hogy nem jelenik meg sehol a belső tárhely (internal storage/emulated).
-
rin33
senior tag
válasz
Adrian1234
üzenetére
hibák (minden 6.0 ROMnál): kamera bezáródása egy idő után, a mobilnet nem tökéletes de jó, nem lehet 2g-re állítani egyik sim-et sem..
-
rin33
senior tag
válasz
Adrian1234
üzenetére
Mindegy, hogy a system-et formázod-e, általában telepítésnél formázza. Amúgy annál a cm13-nál már stabilabb, újabb ROMok vannak pl az rr5.7.1 needrom-on, ez már r52-es build.
-
rin33
senior tag
Csinálj factory resetet (ilyenkor MINDEN törlődik!)
-
rin33
senior tag
Vegulis sikerult portolnom az rr remix 5.7.0-t a 4pda.ru-rol, ennel mar mukodik a gps, Gps Tester talal muholdat. Meg nem volt idom ,,rendesen" tesztelni. Ez az elso 6.0.1 rom aminel mar van gps. [link]
urutaq: en a Gps Testerrel szoktam megallapitani, hogy mukodik-e a gps, hogy hasznalat kozben milyen azt nem en fogom megmondani mert nagyon ritkan hasznalom. Bocs ha felreertettelek.
Tudtommal az 1 sim-es verzional csak a gyari Rom-mal mukodik. -
rin33
senior tag
Portoltam az Aicp11 ROM-ot: [link]
eredeti oldal, a Gapps innen tölthető le: http://www.mtkroms.com/2016/05/stable-marshmallow-aicp-11-for-mt6582.html
Credits :
Ferhung - The man behind CM13 for MT6582
Fire855 - Another legend
Hyperion70
Diparth Shah
www.mtkroms.com
Ajit Guraya - Compiled AICP 11 for MT6582 from source and fixed camera !
Minh Quoc and Karim Gahgah - For video recording fix
Aniruddha Adhikary - For his amazing USSD Fix
Team Roger That - Ajit Guraya, Diparth Shah, Pawan Diyal, Ashutosh Dubey, Waseem Maya, Ankit Bhatangar, Rohan Taneja, Vipul Jha, Pranav Reddy
AICP Devs/Team - http://aicp-rom.com/
Required blobs (Really huge thanks) :
nofearnohappy, Varun Chitre, Ariafan, Vald.masti, Fire855, AlexNekem úgy tűnik, hogy ez a leggyorsabb és legstabilabb 6.0.1 ROM. (a BrokenOS-t még nem próbáltam)
-
rin33
senior tag
Kikapcsolt állapotban egyszerre, hosszan nyomd a power+hangerő fel+hangerő le gombokat, a fekvő robotnál megnyomod röviden a power gombot, bejön a recovery, ebben a hangerő le gombbal a wipe data/factory reset-hez lépkedsz, majd a power,(vagy hangerő fel) gombbal leokézod, majd megint leokézod, ha kész akkor a reboot system now-ot választod. Ilyenkor MINDEN adat törlödik! Az akku legyen 60% felett!
-
rin33
senior tag
válasz
kriszrap
üzenetére
A beállítások bezáródása nálam is előjött, töltsd le a Link2SD-t és a legutoljára telepített alkalmazásokat (pl uc browser, uc mini, opera mini stb) helyezd át sd kártyára, és újraindítás után jó lesz.
Amúgy nagyon jó rom, nálam esetenként 7-8 napig bírja 1 töltéssel (samsung trend plus-on).
Amúgy a zip-et próbáld meg philz recoveryvel. -
-
rin33
senior tag
Mindenkinek ajánlom, hogy rakja fel az Xposed-et és a Gravity Box-ot, és ebben a Telefon módosítások-ban legyen a Hazai adat romaing (MVNO)-nál pipa, és az Okos rádió kapcsolat bekapcsolva, ezen belül a normál és az energiatakarékos üzemmódnál is WCDMA Preferred beállítva.
Nekem a lassított mobilnetem annyira felgyorsult mintha gyors lenne, minden weboldal azonnal nyílik! Ráadásul ez állítólag megszünteti a ,,network drops" hibát ami 2 sim esetén szokott megjelenni. (az enyém még sosem csinált ilyet, de ismerősömé gyakran). -
rin33
senior tag
A Temasek-nél megy a mobilnet, most teszteltem. Az RR 5.6.7-ben az tetszik, hogy nagyon stabil mint elődje, semmi laggolás. A gps-en kívül az is hiba, hogy a sim beállításoknál nem lehet 2G-re állítani, de ez csak apróság.
-
rin33
senior tag
válasz
kriszrap
üzenetére
Akkor itt az RR Remix 5.6.7 a fejlesztők által elfogadott formában osztom meg (hogy ne kössenek bele), tehát:
ROM: [link]
Eredeti oldal: http://www.mtkroms.com/2016/04/stable-resurrection-remix-m-for-mt6582.html?m=1
Credits :
Ferhung - The man behind CM13 for MT6582
Fire855 - Another legend
Hyperion70
Diparth Shah
www.mtkroms.com
Ajit Guraya - Compiled Resurrection Remix v5.6.7 for MT6582 from source and fixed camera !
Minh Quoc and Karim Gahgah - For video recording fix
Aniruddha Adhikary - For his amazing USSD Fix
Team Roger That - Ajit Guraya, Diparth Shah, Pawan Diyal, Ashutosh Dubey, Waseem Maya, Ankit Bhatangar, Rohan Taneja, Vipul Jha, Pranav Reddy
Resurrection Remix Devs/Team - www.resurrectionremix.com
Required blobs (Really huge thanks) :
nofearnohappy, Varun Chitre, Ariafan, Vald.masti, Fire855, AlexA ROM-ot nem én, hanem egy Needrom felhasználó portolta (letörölték Needrom-ról ,,kanging" miatt...).
-
rin33
senior tag
Jó, majd feltöltöm a tárhelyemre, addig is türelmet..
A 2 kártyát sokkal stabilabban kezeli mint cm12.1 alapú Rom-ok, a gps-en kívül minden működik, nincsenek olyan hibák, mint amit Zoli986 leírt cm13-nál, de nekem úgy tűnik, hogy kicsivel gyorsabban merül mint elődje (v5.5.9) -
rin33
senior tag
Arra lettem figyelmes, ha cm12.1 alapú ROM-okat használok két kártyával úgy, hogy a másodikról hívok, akkor rendszeresen elmegy az összes térerő ha a hangerőt le akarom halkítani hívás közben. 6.0.1 alapú Rom-oknál nincs ilyen hiba. Ez az amit írtam korábban.
-
rin33
senior tag
válasz
Zoli986
üzenetére
Ez a legujabb cm13, most ez a legjobb, de vannak még hibak boven. Nekem a toltessel kikapcsolt allapotban vannak gondok, ,,beragad" a toltesi animacio. Amiket leirtal az alapbol hiba a cm13-nal, masoknal mas keszulekeken is jelentkezik. Most az RR Remix 5.6.7 (cm13 alapu) rom-ot hasznalom, jobb mint a cm13, fent volt needrom-on de letiltottak mert aki felrakta nem hivatkozott az eredeti fejlesztokre es az mtkroms.com-ra (kanger).
-
rin33
senior tag
Ismerosom a536-osa egy ideje folyamatosan dobja a halozatot ha 2 Telekom kartyaval hasznalja. Rom csere utan kb egy napig volt jo, ujra megjelent a hiba. (Cm12.1, RR Remix 5.5.9, Oct OS volt rajta legutoljara)
Valaki talalkozott ilyen hibaval? ( 1 sim-el nincs ilyen hiba) -
rin33
senior tag
válasz
csaba bacsi
üzenetére
A Cm13 dual sim-es és 1 sim-es verzión is nagyon jó. Persze vannak még apró hibák. Ajánlom kipróbálni. Needrom-on még mindig nincs fent..
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
nem, én pl. nem raktam fel. Csak ha használsz Play áruházat. Opcionális.
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
GAPPS Cm13-hoz: [link]
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Igen, de elég ha a rom-ot és a launcher fixálót telepíted. Ha nem megy fel Twrp-vel (3.0-val se) akkor a Philz biztosan feltelepíti.
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Nem, arról amit linkeltem korábban (fb oldal). Az xda-egy korábbi verzió van fönt, ahol még nem mûködik a bluetooth.
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
Igen van magyar nyelv. Eddig nekem minden tökéletesen mûkôdik: kamera elöl-hátul, mobilnet, hotspot, wifi, hang, rezgés, bluetooth, stb. és nagyon gyors. Ez valódi 6.0.1.
-
rin33
senior tag
válasz
Gyurinho92
üzenetére
csak azért írtam, mert needrom-on nincs még fent, xda-n meg egy régebbi verzió van fent..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- AliExpress tapasztalatok
- Nem mindegy, hogy AIpa vagy AInya vásárol be
- Foxpost
- További aktív témák...
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Apple iPhone 14 Plus 84% Akku megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független új akku!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest