Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bolcsodal

addikt

válasz Kleroo #3494 üzenetére

Nem nehéz...az AHCI-módot ki kell kapcsolni a BIOS-ban. Úgy felmegy rá az Xp. Később, pedig ismét lehet aktiválni manuálisan (megfelelő driverrel), mint ahogy a topicban is többször le volt írva.

Mellesleg Oprendszerrel lényegesen olcsóbb, mint a noti+külön oprendszer kombó. És akkor warezolni sem kell... ;)

• marcias

őstag

válasz Kleroo #3494 üzenetére

Nem az enyém a gép, hanem a kóteros szobatársamé. De azért elég sokszor oda enged engem is :D Nekünk azért kellett, mert a sulis feladatokat gépen kellett csinálni, és sajnos az iskola nem biztosított ehhez támogatást, így saját gépen kellett dolgozni. Ilyen szempontból elég sanyarú sorsunk volt, ha lett volna használható gépterem nettel, valszeg haverom se vesz. Sok helyen pedig már van. Sok suliban nincs szükség napi szinten gépre, ismerőseim is inkább játszanak/filmet néznek rajta. Erre nekem luxus lenne, ahhoz drága mulatság, ráadásul plusz cucc, amit cipelni kell, amire vigyázni kell, amivel számolni kell. Sőt, nekem még játszani se lenne jó, mert a laptopok nem az erejükről híresek, a filmnézés pedig szintén max. egyszemélyes élvezet a képernyő és a hangerősség miatt. Még szerintem ma is megfontolandó egy elnyűtt asztali gépet ősszel albiba/kóterba elszállítani, az elvan ott egész évben. Persze lehet combosabb asztali gép/konzol stb., csak arra megint vigyázni kell stb. :) Amúgy nekem is hasonló problémáim vannak, ezért írok ennyit erről. Én mindenesetre felmérném a lehetőségeket és azt is mennyire szükséges cucc a laptop. A másik dolog, hogyha én vennék gépet (1 éven belül sztem én is fogok), akkor semmiképp sem gondolkoznék 15-ös méretben. Tapasztalatból mondom, hogy ez buszozni/vonatozni/biciklizni, hosszabb távon gyalogolni kényelmetlen, nagy, nehéz. Elsőre nem tűnik annak, de pont azon a határon van nálam, hogy már komoly csomag. Én inkább feladom a teljesítmény egy részét, de a 12-13-14-es méretorsztályban nézelődök (HP Pavilion dv4). Itt viszont még inkább el vannak szaladva az árak (tisztelet a kivételnek), és a választék is szűkösebb, de ezek fél-1 sőt akár másfél kilóval is könnyebbek a 15-ösnél, buszon is jól, jobban használhatóak. Sajnos nagyon sokan hirtelen felindulásból beruháznak a laptopokba, többnyire első alkalommal, és rájönnek hogy nem jól választottak. Sok mindent kell figyelembe venni, és csak azután venni.

Az N200 esetében a BIOS-ban kell egy dolgot beállítani a merevlemezzel kapcsolatban, onnantól kezdve ugyanúgy megy rá XP (és gondolom Vista is) ahogyan egy asztali gépre (haveromnak én telepítettem).

Ja és még vmi: sztem a legtöbb embernek ideális választást jelenthetnek az újdonsült net-bookok (esetleg a net-topok is). Ha azt nézzük többnyire mire vannak használva a gépek, ezek 80-90%-ban tudják, amit kell, sokkal praktikusabb méretben, és alacsony áron.

• marcias

őstag

válasz Kleroo #3488 üzenetére

1. én a helyedben várnék 1-2 hónapot, és ha valóban kell a gép, csak akkor venném meg.
    2. ha mégis most veszel, akkor: [link] Igaz ebben nincs webkamera, de sztem túl fogod élni hogy nincs beépítve, 5-6k-ért már jókat és piciket lehet kapni!

• lakisoft

veterán

válasz Kleroo #1951 üzenetére

nekem ugyan ilyen van ... egy picit vastag ... meg nagyon könnyen karcolódik a szürkeszínú "bevonat" az olyan szép kínais :D

• turbolali

csendes tag

Szia!

Szerintem nem túl vastag a gép, bár nem olyan az alakja, mint pl. az Asus masinák többségének. Ez kb egyforma vastag oldalról nézve, nem "ék" alakú, ami szerintem előnyösebb, kevésbé lötyög a táskámban...

Nekem is T7100-es procival van szerelve, tegnap wifis netezéssel 3ó20percet ment 100-ról 10%-ra való merítéssel. A gyári Power management-progival wifi nélkül nekem kb 3ó45-körül megy folyamatos netezéssel, szerintem szövegszerkesztéssel is tud ennyit.

Nem tudom kevesebbet fogyaszt-e a Celeron, mivel tudomásom szerint üresjáratban nem csökenti a feszültséget, szorzót, fsb-t. Terhelésen viszont ténylegesen kevesebbet "eszik".

• Laca0

addikt

Képen vastagabbnak néz ki, mint amilyen a valóságban. Elég karcsú gép. Egy kicsit azért megtévesztő az összkép, ment viszonylag magasak a talpai. Ami amúgy nagyon jó, mert nagyobb a légrés a hűtés miatt. És még a rezonancia is kevesebb a vastagabb láb miatt. Szóval jó így. Az én Hama táskámban lötyög a gép.

Ma reggel 2 óra használat után 30%-on volt az akku. Szóval még egy fél órát tuti elvitt volna,
    És nem cerka van benne, mint amit te nézel, hanem T7100-as. A cerka még tovább bírja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés