- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
''...a ház hűtéséről külön gondoskodnék...''
Na fussunk neki még egyszer: a házban elől és hátul lévő ventik mindenképpen maradnak, kérdés az, hogy érdemes-e oldalra is beszerlni egy csővel szereltet?
''A mai hőcsöves hűtők – amik ugye vagy a táp vagy a hátsó ventik felé néznek, tehát még csak a többi részegységet sem szellőztetik...''
Ezt viszont nem értem... Nekem egy TR XP-90-m van, az merőleges az alaplapra...vagyis a rá szerelt venti párhuzamos azzal.
-
canniball
nagyúr
Ez tiszta sor. Nekem egy Dragon házam van, amiben elől 2db 80-as ventinek van hely (amik közül az egyik a HDD-k előtt van, így azokat is hűtve), hátul pedig egy 120-as venti szívja ki a levegőt (plusz a táp 120-asa). Ennek tükrében kérdezem, hogy érdemes-e még egy légterelőt is beszerezni. Mennyit javítana az a proci hűtésén és mennyit rontana a házén?
-
canniball
nagyúr
Egy másik topikban Bővebben: link többen is azt mondják (nem mellékesen rudi is), hogy sokkal többet ront egy ilyen légcsatorna a ház hűtésén, mint amennyit javít a proci hőmérsékletén. Emiatt elbizonytalanodtam atekintetben, hogy kell-e nekem ilyen. A kérdés: jól szellőztetett házban van-e értelme légcsatorna elhelyezésének? (Mennyit javít ez a proci hőmérsékletén és mennyit ront az egész rendszerén?)
-
canniball
nagyúr
válasz
Incognito #159 üzenetére
Épp ott a bökkenő, hogy a házam oldalán levő ventihely a procihűtő-bordától kb. 4-5 centivel jobbra helyezkedik el, nem pont szemben vele. Ezért tűnik jónak a belinkelt ''cső'', mert elforgatható a feje, így az L alakú vége kb. pont a bordára nézne. És úgy emlékszem a magassága is állítható, ami megint csak jó pont. Kérdés hogy vajon a ''feje'' tényleg rátereli-e a bordára is a levegőt, vagy a cső végén nem terjeszkedik ki az egész ''fejére'' a friss levegő, hanem csak a cső részében haladva pont elhúz a borda mellett?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
A neten való kalandozás közben találtam egy ilyet: Bővebben: link. Mit gondoltok róla? Érdemes megvenni? Használt már valaki ilyet?
-
canniball
nagyúr
Naná, megszűnt a jó kis levegőáramlás!
-
canniball
nagyúr
válasz
P4Laca22 #143 üzenetére
Nekem Chieftec Dragon házam van és azért nem pont a proci felett van a csőnek kihagyva hely, mert épp ott van az oldalpanel ''nyitószerkezete''. Így nagy valószínűséggel hiába vennék hozzá plexi oldalt, az is pont így nézne ki. Ezért írtam, hogy egy ilyen ház megtervezésénél azért gondolhattak volna erre.
Szóval tudsz/tudtok olyan helyet ajánlani, ahol ilyen csövek között lehet válogatni?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
P4Laca22 #139 üzenetére
Nem nagyon tudnék egy plexi oldalú gépet elképzelni magamnak, nem vagyok (a saját házam) optikai tuning(jának) híve, megelégszem azzal, hogy másokéban gyönyörködöm. Így nem tervezem plexi-oldal vásárlását. De miért gondolod, hogy ez megkönnyítené a dolgom?
92-es ventim még nincs, majd kinézek valami jó kis NoiseBlockert (az SX2Pro nagyon bejött). -
canniball
nagyúr
válasz
P4Laca22 #137 üzenetére
De ha neked 4 Delta ventid van az felér 70 ratyi ventivel, nem?
Komolyra fordítva: ez a sok venti szerintem ahelyett hogy rendes hűtést csinálna csak össze-vissza kavarja a levegőt, ami nem biztos hogy szerencsés.
Én eleve nem vagyok oda ezekért a világítós cuccokért, bár a kék még úgy-ahogy. Szóval én a másik ember vagyok, aki máshogy válogatja.
Ilyen csövet lehet venni több mérteben is (hosszúságra-szélességre egyaránt)? Mert nekem csak 90-es ventihez kéne, viszont valami hosszabb, ti. a ház oldalán lévő likacsos rész nem pont a proci felett van, hanem kicsit oldalra (azért egy Dragon ház tervezésénél erre gondolhattak volna...), így meg kéne dönteni a dolgot hogy a prochűtőre nézzen.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Szerintem félreértettél, a ''2in1''-el semmi gond. Én erre írtam: ''Viszont ha bent van csak kevesebb a zaj !'', mert gondolom ezzel azt akartad írni, hogy P4Laca22 helyében te inkább a gépbe raktad volna a ventit a zaj miatt. Én meg erre válaszoltam azt, hogy szerintem őt nem zavarja a zaj.
-
canniball
nagyúr
válasz
P4Laca22 #123 üzenetére
Köszi (így legalább nem kell a freemaillel sz@rakodni)! Tetszik az ötlet (venti nélküli borda) és a kivitelezés sem rossz. A légcsatornát vetted vagy volt otthon kéznél? (Én is valami hasonló csatornát szeretnék a házra, csak nem tudom honnan tudok szerezni csövet, amiből fabrikálhatnék.) Azért ha szabad egy kis kritika is lenne: én is belülre tettem volna a ventit (esztétitkai megfontolásból).
-
canniball
nagyúr
Hát igen, ilyen légszállítás mellett jól fel kell rögzíteni a ház oldalát, nehogy elszálljon.
De az az 59 dBA
...nem sok egy kicsit?
Képek jöhetnek nekem is!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest