Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yodamest

veterán

A játék 2-3 legbrokenebb hőséről szeretnék kicsit diskurálni. Van köztetek AP Twitch, Mundo vagy Kayn player? Őszintén kíváncsi lennék valaki véleményére, akinek több tapasztalata van már ezekkel a hősökkel, hogy mit gondol.

Alapvetően mind a 3-ban az a közös, hogy gyengeségként a gyenge early gamet szokták nekik felróni, mintha amúgy ez bármit is számítana.... Amikor redditen van egy ilyen poszt, hogy Kayn, Mundo, Twitch 1v9, mindig ezzel jön az ellenoldal, hogy jó dehát Kayn lvl 1-5 elég gyenge.... Mundo lanen elég gyenge... Twitch lanen elég gyenge....
    De amúgy tényleg?

Még amúgy ha így is lenne, szerintem az sem jogosítja fel arra ezeket a hősöket, hogy utána milyen erősek lesznek. De már az alap állítást sem érzem feltétlen igaznak, nem érzem azt, hogy ezek a hősök olyan jaj de nagyon esendőek lennének earlyben. Kayn gyenge early... oké, én szoktam pl. Amumut játszani, arra akkro mit mondjak? Ugyanúgy igaz az, hogy Amumu earlyben gyenge, mégsem fogok 3 item után 1v9-zni vele... Twitch earlyben gyenge, oké MF is gyenge earlyben, mégsem burstolok le vele 4-5 embert 2 sec alatt stealthból. Értem én, hogy MF ulti, de lássuk be, hogy azt ezerszer könnyebb körbejátszani, mint azt, hogy Twitch a semmiből megjelenik és konkrétan 2 sec múlva halott vagy, még ha el is flasheltél! MF ultiból oldalra kiflashelsz és problem solved. Twitch ultiból nem tudsz hova kiflashelni....

Kayn is én már eljutottam arra a pontra, hogy ki merem jelenteni, a legbrokenebb hős az egész játékban. Értem én, hogy "early gyenge", bár nem gondolom gyengébbnek, mint sok más junglert. (Amumu, Rammus, Karthus etc.) De az szerintem megengedhetetlen, hogy pár kill és 3 item után konkrétan nem lehet megölni. A hősök úgy vannak alapvetően tervezve (jobb esetben), hogy valami hátrányuk van. Lehet valaki jól sebez, de nem mobilis, lehet valaki tankos, de nem sebez jól satöbbi. Na Kayn esetében az a probléma, hogy a játékban az egyik legjobb mobilitása van, legnagyobb sebzéssel bír és legtankosabb karakterek egyike a selfheal miatt. Így, hogy ez a 3 együtt van, konkrétan ő a "tökéletes" hős, a riot egy szörnyet alkotott, ami kontrollálatlan soloQ meccseken egész egyszerűen kezelhetetlen. Nem tudsz előle menekülni, nem tudod outdamagelni, ha le is sebzitek, valakibe beleultizik majd kijön full hp-ra töltődve és az a valaki meg is halt.

Nem értem, hogyan lehet ellene játszani, persze a válasz "earlyben kell gátolni", de lássuk be ez soloQ-ban nem lehetséges, mondjuk Nami supportként nem tudom őt meggátolni abban, hogy farmoljon és esetleg szerezzen miden vagy topon 1-1 killt, nem tudok mit tenni és utánna már megállíthatatlan.... Szóval ez az earlyben kell gátolni nem megoldás. Utána már viszont amikor a brokens hit itemek rajta vannak és minden Q-val maxra healeli magát semmit nem lehet tenni.

Na majd még lenne sok sok dolog, de egyelőre átadom a szót.

Új hozzászólás Aktív témák