- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
bzoley
veterán
Szia!
Kicsit talán érthetőbben is fogalmazhattál volna. Nem írtad, melyik programot használod(PVR/PVR2), de az hiszem a PVR-ről van szó.
Ha egyáltalán nincs hangod, valószínűleg rossz bemenet van kiválasztva a felvétel vezérlésnél, állítgasd. Esetleg a felvételi hangerőt vedd lejjeb. Módosítani, csak egy általad létrehozott profilt tudsz, meglévő gyárit nem. -
bzoley
veterán
Nem állítom, mert nem próbáltam, de sok jót már az elején sem néztem ki belőle.
Ettől függetlenül, ha a PVR-ben jó minőségben látod a képet, akkor a beállításaidtól függ a videó minősége. Tömörítetlenbe ne gondolkodj, mert az rengeteg munkát ad a merevlemeznek, és néha a játékkal is kéne foglalkoznia. Egy hardveres profil 4-8megát ír a lemezre másodpercenként, nem túl megterhelő. És a procit sem dolgoztatja annyira. -
bzoley
veterán
Ha leszeded a codec-pack-et, csak tovább rontasz a helyzeten. Ez a te esetedben most nem lényeg. Miért nem a hardveres felvételi profilt használod, ha van hozzá kártyád? Nekem eleve halott ötletnek tünt, de kísérletezz, hátha megtalálod a legjobb beállítást. A Fraps-nél nem kell jobb ilyen célra
MP3-hoz két kulcsszó segítségnek: Fraunhoffer, esetleg Radium -
bzoley
veterán
Ezt most nem olvasom végig, mert hosszú
De úgy látom elég részletes, a lényeg benne van, végülis Rudi írta.
Annyira nem vágom vga-k kimeneteit, de volt már belőle probléma, hogy nem a saját kábelkorbácsa lett rádugva, így hiába volt ugyanannyi lába, mint egy szabvány S dugónak, más volt a kiosztása. Lehet, ez már nem áll, nem tudom. -
bzoley
veterán
válasz
gyerecske #926 üzenetére
A legfrisseb PVR2 alapkövetelmény, linket az oldalamon találsz.
Ugyanott, a Vista résznél láthatod az én beállításaimat(Audigy4, talán nincs sok különbség), aszerint próbáld belőni.
Legvalószínűbb a régebbi verzió, vagy a nem megfelelő bemenet vezérlése(jobb oldali mező). -
bzoley
veterán
válasz
JozsBiker #923 üzenetére
A WinFast FM-mel asszem nem fogod tudni hallgatni. Írd le a frekiket, és add hozzá a PVR2 listájához, úgy esetleg menni fog.
Amit szürkén látsz, az a külső jel megjelenítéséhez tartozik. A tv normát az ország kiválasztásával állítod be: Germany, Belgium: PAL-B, Hungary, Romania PAL-B, és PAL-D, ''A'' billentyűvel választható, default: PAL-B
Régebben írtam egy kis patch-et a zöld csík eltüntetéséhez, de nem mindig működik 100%-osan.[link] Bemásolod, a megfelelőt futtatod.
XP, Vista 64 bites driver:
Többen kérdezték, hogy miért nincs.
Egyelőre úgy tűnik, a Conexant(mint cég) lesz az oka. A korábbi Blackbird driver helyett a FalconII-t kell tovább vinni, az viszont valamiért nem használható a PVR2000-rel.
Aki minden áron be szeretné üzemelni a fenti OS-ek alatt a kártyát, ezzel kísérletezhet:[link]
De ha sikerül is működésre bírni, a hardveres tömörítést el kell felejteni. -
bzoley
veterán
Elvileg a két kártyához tartozó PVR2-nek el vannak tárolva a beállításai. Miután kiválasztottad a kívánt tunert, onnantól használnia kéne az elmentett beállításokat. Próbáld ki, vagy igaz, vagy nem.
A felvételi profilt, a CapPrfofile.dat tárolja asszem.
A hardveres felvétellel nemrég még gondok voltak, lehet, hogy még mindig nem az igazi. -
bzoley
veterán
Amikor (pl. műsorfüzetből) beállítasz egy műsort felvételre, a legfelső sorban ki tudod választani, hogy melyik kártya végezze el a feladatot. Ez nem segít?
Nem is arról van szó, hogy olyan nehéz lenne megírni. Inkább talán nincs, aki megírja. Nem nagyon foglalkoznak az FM-mel mostanában, csak az esetleges újabb típusok támogatása kerül be, vagy megfoltoznak egy-egy újabb hibát. Vagy lesz egy ''FM2'', vagy ráállnak idővel, vagy marad így. De szerintem a PVR2 új FM, TXT programokat fog kapni idővel.
Az FM beállításokat a HKCU\Software\Leadtek\Video\WFFM helyen keresd, a két PVR2-re jellemző beállításokat pedig a HKCU\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T -n belül a két @device... rész tárolja.
De akadnak érdekességek a HKLM\Software\Leadtek-ben is. -
bzoley
veterán
1. Használj két PVR2-t a két kártyához, és csak egyszer állítsd be minkettőt.
Indításkor kiírja, hogy épp melyik kártyát használja. Ha neked a másik kell, indítsd el újra. Az elsőt utána bezárhatod. Csak annyit kell megjegyezned, hogy melyik kártyával használtad utoljára, mert legközelebb az fog először indulni.
2.Ezzel kapcsolatban Hatinak lehet tapasztalata
3.Ez így igaz. És ne is nagyon reménykedj benne, hogy ez változni fog mostanában. -
bzoley
veterán
válasz
sliderviper #894 üzenetére
Próbáld meg ezzel, hátha jobb:[link]
-
bzoley
veterán
válasz
sliderviper #885 üzenetére
Barátságos stílus.
Valóban nem sok közöm van hozzá, max annyi, hogy érdekelne, mire mennél a válaszával?
Valószínűleg nem sok semmi derülne ki belőle.
Vagyis a kérdésednek semmi értelme.
Esetleg te másképp gondolod? -
bzoley
veterán
válasz
sliderviper #883 üzenetére
Minden topicban ezt kérdezed?
Ennek spec. semmi köze hozzá, PVR2 bug. A hiba rögzítve, hamarosan jön a javítás. -
bzoley
veterán
Amiket felsoroltál, nem normlis dolgok, és nem nagyon hallottam mást ilyenre panaszkodni. Ezért gyanítom, hogy valami külső tényező miatt lehet. De próbáld meg, hogy eltávolítod, törlöd a mappát, majd újra felrakod.
A beállításokat leginkább a registry-ben tárolja.
HKLM\Software\Leadtek, és HKCU\Software\ Leadtek részen belül. Persze mást is. -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #876 üzenetére
Letöltöd, kicsomagolod, majd az eszközkezelőben jobb gomb az eszközön, illesztőprogram újratelepítése, vagy frissítése, betallózod a driver-t, és kész.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Kérés a PVR2-t használóktól!!!
Ezen belül is azoktól, akiknél a csatornakeresés Hungary beállítással eddig nem volt jó, csak Germany-re állítva, illetve akiknél Romania-t és ''A'' hotkey-t kell használni a normák közötti váltáshoz.
A kérdés pedig az, hogy az aktuális[link] (Január 9 - 2.0.2.13) verzióval Hungary-t választva javult-e a helyzet.
Esetleg a beállításokat elmentve egy újrakeresés?
Más:
Hamarosan egyszerübben is elérhetőek lesznek az elalváskapcsoló beállításai. -
bzoley
veterán
Egy kis mellékinfó, mielőtt felháborodnál
''This version user can create new Hardware profile ,but i disable captue resolution.
Besause Hardware encoder not support all resolution,it's deffient than software encoder.
I will try enable it ,after rewrite hardware profile structure.'' -
bzoley
veterán
Hati:
Version: 2.0.2.13
What's New:
3. Support : User can create new ''Hardware profile''.
Soon... -
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.11[link]
-
bzoley
veterán
válasz
szabzolee #778 üzenetére
Elméletileg igen, el is kezdtem neked írni, de a fene tudja miről is van szó pontosan. Még Magyar nevet sem találtam neki
Valakinek majd ki kell próbálnia, nekem nincs PVR2000-em.
Meg nem tudom, nem kell-e hozzá új driver, mert a Vista-s driver-ben láttam utalásokat a PCI-audio-ra.
Mindenesetre, ha felkerül, majd linkelem a programot, és kipróbálhatod.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.11
Változások:
1. Új codec
2. Románia frissítve
3. Tévé kártya keresése a gyártó azonosítója alapján
4. PVR3000 és PVR2000 ''TV előnézet hardveres kódolással''(szabadon) támogatása (lásd:megjegyzés)
5. Hardveres felvételi profil támogatása a ''TV előnézet hardveres kódolással'' módban, ''csak itt''
6. Élő közvetítés támogatása a ''TV előnézet hardveres kódolással'' módban.
Megjegyzés:
Mit jelent a ''TV előnézet hardveres kódolással'' ?
1. Ez a lehetőség megtalálható az eszköz beállító panelen, ha PVR3000-et, vagy PVR2000-et használ.
Ez a funkció támogatja az ''MVP'' módot is. A beállítások tévékártya-függőek.
2. Ha bekapcsolja a ''TV előnézet hardveres kódolással'' módot, nem szükséges a tévékártya hangkimenetét összekötni a hangkártya, vagy az alaplap bemenetével.
3. Nem szükséges hangkimenetet beállítani. Ezt a funkciót bekapcsolva, a felhasználó szabályozni tudja a hangerőt Vista alatt.
4. Ebben a módban csak a hardveres felvételi profil támogatott. Ellenkező esetben, ha nincs összekötve a tévétkártya a hangkártyával, és szoftveres felvételi profilt használ, nem lesz hangja a felvételnek.
5. Ebben a módban, a PVR2 felvételi és élő közvetítéshez kapcsolódó beállításai új elrendezés szerint működnek. A CPU-használat magasabb lesz, mint korábban.
Hamarosan... -
bzoley
veterán
Elvileg ez egy új: Windows Vista WHQL Driver (64-bit)[link]
Hogy használható-e, azt nem tudom, majd valaki teszteli -
bzoley
veterán
válasz
szabzolee #768 üzenetére
Mivel mATX, lehet, hogy csak ez az egy van rajta, bár van tőle nem messze, a lap szélén valami, csak nem felismerhető.
Rábeszélőkészségedtől és türelmedtől függ, kérhetsz olyan kártyát, amire két tuner van építve(feltéve, hogy kapsz olyat valahol), és akkor ki tudja, milyen programot kapsz a kártyádhoz, kérhetsz másik alaplapot, vagy lesz*rod őket, és egyszerűen nekiállsz kábelt barkácsolni, feltéve, hogy van line-in bemenet a gép hátulján.
1db belső audio kábel, 1db jack valamilyen kábel kés, szigetelőszallag. Szétvágod, összekötözöd, leragasztod, kész
Vagy jobb esetben ráforrasztasz egy jackdugót a kábel levágott végére. Mondjuk ehhez kell, hogy legyen szerszám is.
Azért a két távirányítót megkaptad?
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
szabzolee #764 üzenetére
Nem vagyok benne olyan biztos, hogy kapni is lehet ilyet, mivel normális esetben ilyesmire nem nagyon van szükség. Azért lapozd fel azt a könyvet, hátha mégis van ott valami. Van két realtek hangos lapom, mindegyiken van kettő, max az egyiknek nincs műanyag kerete, csak a négy tüske. Viszont mindkét tunerhez kaptál kábelt(más fajtákat is), ha nincs meg akkor lenyúlták a boltban!
-
bzoley
veterán
válasz
szabzolee #762 üzenetére
Miért röhögnék. Röhögni azon kell, aki közben megjátssza a professzort. Nemmindenki piszkál bele a gépébe, elég neki ha használja(bár néha egy takarítás erejéig...)
Azt azért megnézted, hogy tényleg lespórolták-ea kábelt?
Szóval. Sok esetben a foglalat mellé van írva a neve, de lehetőség még fellapozni az alplap könyvét, abban általában van egy ''térkép'', mi hol található és ott egyértelműen feliratozva van. De ott van még lehetőségnek a próbálgatás. Vagy szól valamelyik beállítással, vagy nem, vagy lehet állítania hangerőt, vagy nem. Külön meg kell adni a felvétel bemenetét is, ami általában uaz, mint a ''kimenet vezérlésnél'', néha eltérhet.
Maszekolt kábel: levágtam a kábel egyik végét, és egy jack dugót raktam a helyére, amit a hangkártya hátulján lévő line-in-be dugtam. Nem túl esztétikus, de hát tizenegynéhányezerért pofátlanság lenne elvárni egy hangkártyától, hogy még elég csatlakozó is legyen rajta
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
szabzolee #760 üzenetére
Na igen. Némelyik kártya képes a pci-on átküldeni a hangot, de ezeknél a tíőpusoknál még szükséges a kábel(még egy ideig). Az alaplapon előfordulhat cd-in és aux bemenet is, nekem az Au4-re csak egy jutott, így az egyik kábelt kívülre kellett maszekolnom.
Boltban rakták össze a gépet? És lespórolták volna a hangkábelt? Ez yóó -
bzoley
veterán
válasz
szabzolee #758 üzenetére
Hang: összedugtad a tunereket a hangkártyával? PVR2-ben beállítottad a megfelelő bemenetet?(kép a fejem alatti piros linken lévő minitesztben)
PVR2:sehol nem említik, hogy a PVR2-t adnák mellé
''Mai tesztalanyainkhoz is még a régi PVR járt, de eközben a Leadtek már gőzerővel dolgozik az új kezelőn, amely már elérhető a honlapján.''
Viszont jelen esetben azért van szükséga PVR2 használatára, mert csak az tudja az M.V.P. (Multiple Video Processing) módot, ami viszont kell ahhoz, hogy a két kártyát egyszerre tudd használni(szintén logout link)
Divernek használd a jelenlegi legfrissebbeket:
Expert:[link](2006.10.18.)
PVR2000:[link](2006.11.28.)
Amúgy a PVR2 elérhető a hivatalos oldalon, csak keresni kell
Különben meg:aláírásom odavezet -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #736 üzenetére
Annál azért van újabb driver is:[link]
Azt, hogy mennyire használhatatlan sz*r, megkérdezheted a többi PVR2000 tulajtól(ex:Hati, Dchard)
Lényeg, hogy Vistán ne negyon erőltesd a PVR-t. -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #734 üzenetére
A meglévő driver nem jó Vistához?
Az Expert működik rendesen.
PVR-rel kapcsolatban ezt tudom mondani:
''...the WinFast PVR1 will be discontinue in next year (Windows Vista Support).''
Szóval hozzá kell szoknod a PVR2-höz, ha Vistát akarsz használni. -
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.6.[link]
Bug fixed : Fail to set TV system (ex.PAL D)for PVR2000.
Bug fixed : If there are special characters wthin the file name,it will cause recording failed.
Bug fixed : PVR2 doesn't stop recording When hard disk is full.
Bug fixed : Audio status (mono/stereo/dual). -
bzoley
veterán
Ilyen típus nem létezik.
Nem szereti az MP11 codec-ét. Szerezz valami jobb MP3 codec-et, majd tiltsd le a meglévőt. Ellenőrizheted, ha két Fraunhoffer is van fönn, akkor az egyik lehet az XP-s(kék logó), a másik az MP11-é(talán zöld logó).
Vezérlőpult - hangtulajdonságok - hardver - audiocodec - duplakatt.
TXT- valamit nem szeret a gépeden.
Dchard:
Ezzel a kártyával Hati-nak van tapasztalata, jobb, ha őt kérdezed, de szerintem mindenből a legfrissebb(a jelenlegi állás szerint) lehet az ajánlott. -
bzoley
veterán
WinFast PVR 3.1.1.11[link]
-
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.4[link]
1. Support Timeshifting(Hardware encoding) for LR6635
2. Mixer support C-Media AC97 audio
3. Mixer support Realtek HD audio (ALC 882M)
4. Mixer support Realtek HD audio (ALC 883)
5. Support FM detection
6. Support Video Input detection
és bugfix-ek -
bzoley
veterán
WinFast PVR2 2.0.2.2[link]
-
bzoley
veterán
Hati:
Gyakorold a REC-gomb nyomkodást
Jön az új verzsön, vehetsz fel egyszerre mindkét kártyával. PVR2000-nél nem állíthatsz felvétel vezérlést, így nem fognak keveredni a felvételek, max marad ntsc. -
bzoley
veterán
válasz
villamos #607 üzenetére
A DTV-t most már hívhatod PVR2-nek, ugyanis nevet változtattak, így a hivatalos neve WinFast PVR2. Egyúttal leváltotta a régi PVR-t is, és abból már nem lesz újabb verzió.
Érdemes kipróbálni, a legfrissebb verzió már használja timeshifthez a PVR2000 hw-encoder-ét.
Program és frissített nyelvi fájl linkjei nálam(is):[link] -
bzoley
veterán
válasz
Pizzafutar #600 üzenetére
Elvileg létezik:[link]
Csak a hw-encoder nem használható. -
bzoley
veterán
válasz
canniball #559 üzenetére
1. Elég lehet egy reinstall is, de szeintem nem baj, ha a telepítőn előbb egy uninstall-t nyomsz.
2. Régebben olvastam a problémádról, de mivel nem vagyok érintett az ügyben(hibernálás letiltva), nem volt hozzáfűznivalóm.
Megjegyzés esetleg annyi, hogy ha se egy újabb, se egy jóval régebbi verzióval, valamint DTV-vel sem akar működni, akkor a hiba a másik oldalon keresendő, oprendszer, vagy alaplap.
3. Néhány éve volt ilyen gondom nekem is. Nem tudtam vele mit kezdeni. -
bzoley
veterán
WinFast PVR 3.0.10.98 - Első hivatalos Magyar verzió[link]
-
bzoley
veterán
válasz
kbalage2 #548 üzenetére
DBA üzenet elsőre mindíg megjelenik, az nem hiba. A másik már annál inkább. Az tuti, hogy hogy a DTV nem találja a kártyát. Szerintem rakd fel a PVR-t és amellé a DTV-t, így láthatod, hogy mi nem stimmel. De lehet, hogy a beta driver a hibás, őt nem ismerem, nincs ilyen kártyám, tehát az is lehet a probléma forrása.
Hati:
''Hi Zoltan:
This problem fixed.
The new version will solve the problem.
Thanks
Ivan''
Szóval van tudomásuk róla
Én mára vártam az újat, de lehet, hogy mivel a srác szabin van és más kezeli a csomagokat, csúszni fognéhány napot.
Az MVPmód mixerét építgették, ezért csúszhatott be a hiba. Én a 92-est használom, mert ebben már függetlenül némíthatom, halkíthatom a két tunert és meg is jegyzi. Már csak a két program egyéb beállításait kéne eltárolni valahogy. Na abból még lehet kavarodás
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
Sajna nem. Én is letöröltem mindet, mert gondoltam elég a legújabb, de ki akartam próbálni egy régebbivel is a lehalkítás okát. Egy cd-n megtaláltam szerencsére.
De a 89-est leszedheted innen is:[link]
Azóta egykártyás változás nem sok történt, ami nagyon hiányozna.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
kbalage2 #543 üzenetére
Hati:
Ez erre nem nagyon hatásos. És az új verziókban már nincs rá szükség.
Ilyen akkor fordul elő általában, ha a kártyát használja valami, vagy a kártya nincs ''jelen''(hibásan telepített driver). Nincs semmi, ami használná? MSN, Dscaler, stb...
Melyik verziót raktad fel? Esetleg az új beta hibája lehet, de ahhoz pl. Dchard próbája is kéneA '89-es végleges elvileg mindenkinek jó volt(legalábbis elindult).
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
PVR2000-rel nem tudom tesztelni a programot, így csak azt tudom továbbítani, amit te mondasz. És akkor még mindíg ott van, hogy nem tudhatom, valóban programhiba-e, vagy csak nálad nem stimmel valami. Amúgy a PVR-ben szerkeszthető a hw-profil másolata?
Nem tudom figyelted-e, ha elkezded telepíteni a programot, akkor rákérdez, hogy eltávolítani akarod a fenn lévőt, vagy telepíteni az újat. Viszont az új verzió új telepítőt is kapott. Nem tudom, a korábbiaknál volt-e(okot lásd feljebb), de a start menüben ott az uninstall is. Viszont ha ezzel is ki akarod próbálni a felvételt, akkor inkább várd meg a következőt, vagy viseld el, hogy valószínűleg nem lesz hangja a felvételnek(bug).
De ha úgy véled, hogy szir szar, akkor inkább hagyd a fenébe. Nem kötelező ezt használni. -
bzoley
veterán
Tv-n jó a kép? Mert lehet, hogy nem driver, hanem kábelgond. Barátnőmnek van T-kábele, de normális minőségű adót én nem nagyon láttam nála.
A távirányítónak működnie kell! Ha nem megy, akkor valamit rossz sorrendben telepítettél.
Csatornakereséshez szóba jöhet esetleg Germany, Belgium, esetleg Románia. De a karakterhelyes műsorfüzethez Hungary kell, de emellé simán lehet importálni az elmentett csatornalistát.
A legfrissebb DTV egyébként ma jött ki:[link] -
bzoley
veterán
Vállalkozó kedvűeknek:
Winfast DTV 2.0.1.89 ~ 14 June, 2006[link]
1. Now and Next OSD for Analog TV if there is XMLTV file imported.
2. Some strings in Hungarian language library are modified. (Thanks for Zoltan's help)
3. Mutiple-device time-shifting at the same time. (M.V.P)
4. WinFast DTV will switch to analog automatically if there are no BDA devices. -
bzoley
veterán
Hátha azért itt is használja valaki
Leadtek WinFast DTV (beta) June 7, 2006.[link]
-XMLTV támogatás (tv-műsor küldése az ütemezőbe egyetlen kattintással, az OSD még nem jeleníti mag az aktuális műsort, valamint mindíg frissíteni kell, de használható)
-Végre megjegyzi a program az ablak utolsó helyét és méretét
-memóriaproblémák javítva
-tv-műsor ''sugárzása'' neten
-a képlopást kísérő hang kikapcsolható -
bzoley
veterán
Esetleg megnézheted az utolsó beta driver-rel is:[link] (06.04.10.)
CX23416 default settings : AUDIOCRC_ON, AUDIO_SAMPLING_RATE_48, 384Kbps, Stereo
note:
CX23416 does not support de-interlacing. It means that the encoding MPEG stream is interlaced.
És amitől itt sokan a falra másznak, PVR mellett/helyett Winfast DTV:[link]
Ha már kísérletezel -
bzoley
veterán
Üdv!
Valaki letesztelné az új(szerű) Wizard-ot?[link]
Jó lenne nem Magyar Windows-zal is.
Tovább pofozgattam a DTV-design-t és teljes fordítás helyett csak hozzáadtam a Magyar String-eket, szóval ami ''képből'' van, az maradt Angol. De így talán belefér a telepítőbe.
Lődd le a wizard-ot az óra mellett(jobb gomb-unload), másold a kicsomgolt fájlt a c:\program files\wftvm, vagy \wfdtv mappába attól függően, hogy PVR-t, vagy DTV-t használsz. Indítsd el. Az eredetit ne felejtsd el elmenteni!
Ami érdekel:
Hibátlan működés, oprendszernek megfelelő nyelv használata. -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #419 üzenetére
Esetleg még ez a mirror:[link]
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #414 üzenetére
Na ugye
Szóval nem kell rögtön letámadni, míg nem ismered
Főleg, hogy a DTV fejleszt(get)ése miatt a PVR egyre inkább háttérbe szorul, nem jósolok túl nagy jövőt neki. Funkcióit tekintve már most jóval többet tud, mint az elődje, és azt hiszem a hibái száma is kevesebb. Akad még néhány kisebb hiányosság, de nagyon segítőkészek a srácok ''odaát'' és folyamatosan pótolják őket.
A csíkos kép oka valószínűleg máshol keresendő.
A többi meg ízlés kérdése. Lehet, hogy neked nem jön be, de jóval kényelmesebb, hogy minden egy menüből kiválasztható, mint a szétszórt gombok között bogarászni. Rádió van, csak a programba nincs beépítve, mert a rádió nem tud visszakapcsolni DTV-re. Wizard-ból indítható, de ha mégsem:[link]
Felbontás valóban nem választható, de asszem gyári is hozza a ''megfelelő'' szintet(esetleg 768*576 jobb lenne 720 helyett).
Milyen egyéb beállításra gondoltál?
''távirányítót meg nem is próbáltam de sztem azse megy''
Érdekes módon talán a finetune kivételével ökéletesen működik, azt sűrűn használom, ha átköltözöm az ágyba.
Lényeg a lényeg, talán elég lett volna annyit mondanod, hogy ''nekem nem jött be''.
Linket csak azt tudom, amit Canniball is ajánlott, elvileg működnie kéne.
Üdv! -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #391 üzenetére
Müködnie kell, csak állitsd át analog üzemmodba, ha BDA eszközt keres(bal also gomb). Hivatalosan támogatva van a kártya.
-
bzoley
veterán
Az utolsó PVR-nek valóban van egy ilyen hibája.
Leadtek oldalán válogatatsz a régebbiek közül, pl. a tavaly Júniusi:[link]
Sokáig ezt használtam, a többivel mindíg nyűgöm volt.
Április 10-i beta driver:[link]
És a PVR helyett kipróbálhatod a Winfast DTV-t, szebbnek biztos szebb:[link]
cannibal:
Talán ''legegyszerűbb'' valami rövid nevet adni a csatornáknak és a registry-ben átírogatni
De lehet, hogy a jegyzettömbből is ki lehet másolgatni, nem próbáltam.
[Szerkesztve] -
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #320 üzenetére
Szedtem már le én is gyorsabban gprs-szel, mint adsl-lel, nem is értem
Rosszul fogalmaztál. Számodra nincs értelme, esetleg. Meg vagyunk még néhányan, akik elvagyunk nélküle, de biztos akad olyan, aki egy akár nagyobb kellemetlenséget is elkerülhet, ha magyarul lát meg pl. egy ilyen szöveget:
You are now buring a disc, in order to avoid losing the data on the disc, please stop burning first. -
bzoley
veterán
válasz
canniball #316 üzenetére
FlyDS egyébként csak egy sima PVR-progi, semmi HTPC, de ezer kapcsoló van rajta(csak fanatikusoknak
)
Hasonló néven a driver-csomagban is megtalálható az az uninstall.exe(LTDrvClSwp.exe), plusz éhány .bat fájl, ami törli a korábban telepített driver maradványait.
Directburn-t meghagytam úgy ahogy volt, semmit nem tudtam kitalálni neki, TimeShift-et meg elkereszteltem időcsúsztatásnak, van bnne némi fantázia. DTV-ben ez még csúsztatott lejátszás, de majd átírom a következő verzió megjelenéséig.
Szinte mindenki tudja, de van néhány ismerősöm, akinek még az OK-t is le kell fordítani
Winfast DTV - Magyar mini Faq
[link]
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
canniball #314 üzenetére
Ja, azt hittem valami sokkal elegánsabb szoftvert használsz és mondtad a PVR-re a szenvedést. És ezért kevertem bele az egyéb progikat(nem feltétlenül HTPC-seket)
Egyébként pl. a Meedio és tsai nálad lehet, hogy jobban működnek, nálam legtöbb esetben a kártya támogatásával volt gond. Egyszerű és bámulatosan agyonállítható pl. a FlyDS(lapozós, zoom-olós csatornaváltás, stb)
PVR, DTV reinstallból nem szoktam ügyet csinálni. Új progi telepítése indít, az eszedi az előzőt, majd újra és már fenn is van. Még a csatornakereséssel sem kell bajlódni.(a készítő is így javasolja mellesleg).
Az új driverekhez itt:[link] hozzá van csomagolva mindenféle eltávolító és takarító apróság is.
Engem határozottan zavart(főleg eleinte), hogy magyarul ''beszélt'' a progi. Így is van olyan kifejezés, aminek nem ismerek pontos magyar megfelelőjét(Directburn, Timeshift) Én magyarul is így ismerem, lefordítva elég bután hangzik -
bzoley
veterán
válasz
canniball #312 üzenetére
Szenvedni?
Igaz én is a DTV-t használom, de már annyi sz*rt kipróbáltam(Meedio, Mainconcept, stb.), de vagy a gépet eszi, vagy nem jó semmire. Bár én csak az xmltv kedvéért kerestem alternatívát.
Én is ritkán nézek be ide, de gondoltam mivel itt is alaptartozék a PVR, ''közérdekű közleménynek'' elmegy -
bzoley
veterán
Winfast PVR - Magyar nyelvi fájl és Patch (beta)[link]
1. Másold a fájlokat a c:\program files\Winfast\WFTVFM mappába, majd futtasd a PVRHunPatch.exe-t.
2. Indítsd el a Winfast PVR-t, és a jobb-gombra megjelenő menüben a Language résznél válaszd a Magyar nyelvet.
A Patch csak a 3.0.10.85-ös(06/03/30) Winfast PVR verzióval működik.
Korábbi verzióknál a nyelv nem választható!
Winfast PVR 3.0.10.85[link]
Aki hibát talál, legyen szíves jelezze!
Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest