Keresés

Aktív témák

• Darkn3ss

csendes tag

Sziasztok!
    Koszonom az otleteket, segitsegeket, idokozben megoldottam a problemat. A kovetkezoket tettem: format c:, uj windows XP (semmi service pack, semmi codec pack), eloszor is feltelepitettem siman a windowst, meg az egyeb hardvereimet. Mielott barmi codec packot feltettem volna, vagy csak siman codec-et, megprobaltam feltenni a TV Tuner-t es hozza a programot. Lass csodat!!! Teljesen minden rendben van vele. Fut, rogzit, brutal jo :))). Ja fontos, hogy DirectX 9 fenn legyen a kartya telepitese elott. Ezutan a legujabb ACE Mega Codec Pack-ot kezdtem el telepiteni, de ugy, hogy custom telepitest csinaltam es csak a nagyon szukseges dolgokat tettem fel hozza, megpedig a kovetkezo 3 dolgot: Divx 5.05, Xvid, Lame MP3 codec. Az osszes tobbit kiszedtem a telepitesbol. Igy tudok filmeket is nezni, meg tunerezni is semmi problema nelkul. Plusz mar tudok rogziteni is a tunerrel Divx es Xvid formatumban is. Nagyon franko. Volt, hogy feltettem az ACE Mega C.P.-ot fullosan es bekavart neki, ujra kellett telepitenem meg a driver-jet is a tunernek. Szal javasolom, hogy ne fullosan tegyetek fel a codec packokat, hanem csak kivalogatni ami kell. Jo szorakozast...

• Darkn3ss

csendes tag

Sziasztok!
    Elsősorban azokat kérdezem, akiknek Leadtek TV2000 XP Expert tuner kártyájuk van és voltak gondjaik, de megoldották, amúgy meg bárki aki tud segítsen kérem!
    Először is nagyon nem akart feltelepedni a winXP-s gépemre. Leszedtem róla a service pack1-et ezek után simán fel tudtam installni a kártyát. Gyári CD-ről ment minden korrektül, a szoftver része is felment hozzá. Viszont már az elején kezdődtek a problémák. Az FM résszel semmi gond soha nem volt, viszont a TV résszel igen. Amikor elindítom a progzit, vagy kézileg, vagy a wizard segítségével (tök mindegy), elkezdi betölteni, megjelenik a logó, és mikor a logó eltűnik és a TV programnak kell megjelennie, hát ekkor egy nagy semmi van. Lenn a taskbar-on ott a PRV, hogy fut elvileg, task manager-ben is latom futni. Ezek utan, ha lenn a taskbaron elkezdek kattintgatni rá, meg jobb gomb es akkor minimize, move, egyszer csak felugrik és megy minden simán. Érdekes. A Leadtek oldaláról letöltöttem a legújabb szoftvercsomagot hozzá, próbáltam azzal, hát sajnos ugynaz a dolog történik azzal is. Mi lehet a baj?
    Másik gond: talán a következő problémámnak is köze van a szoftver nem korrekt működéséhez. Gyönyörű a kép, frankón be tudom lőni az összes csatornát, és a felvevés is megy szépen DEFAULT beállításokkal. Amik nálam Mpeg-2 Optimal quality, aminek a beállításait (pl.felbontás, videominőség) nem tudom módosítani. Ellenben tudok csinálni magamnak profilt, amiben megadom, hogy miben vegye fel (pl.mpeg-2, 352x288 PAL, Video quality 250, Target Data Rate 2500, constant bitrate vagy variable bitrate, mindegy), egyszerűen nem hajlandó felvenni. Rákkatintva a record-ra lefagy, behal az egész program, resetelnem kell, mert be sem tudom zárni rendesen. A fenti beálítások csak egy példa volt. Számtalant kipróbáltam, de eggyel sem akarja a jót. Csak néha az alap, default beállítással vesz fel. Ez miért van!
    Próbáltam az összes létező codec-et leszedni a gépemről, és szűzen újratenni a szoftvert, drivert a tunerhez, akkor is ugyanez volt. Próbáltam Ace Mega COdec Pack-kal, próbáltam ffdshow-val, próbáltam, hogy csak simán DivX van fenn, semmi. Valaki tudna nekem segíteni? Köszönöm...

Aktív témák