- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
reweptor
csendes tag
válasz
D33juice187 #4070 üzenetére
Nekem van 2 fölös, vadi új fresnelem, ha érdekel..
Ha esetleg mást is érdekel, keressen meg!egy 220mm-es, és egy 330mm-es fókusszal rendelkező
395mm x 395mm-es mindkettő (17", azaz 720p-hez jó)
2mm vastag optical acrylic.
Groove pitch: 0.5mm -
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
Nagy itt a pangás, de azért remélem vannak, akik tudnak segíteni.
Szereztem egy fémhalogén szettet, csak a bekötése nem egyértelmű teljesen..
tudtok ebben segíteni?
ezek vannak:
[kép]
Mit mivel kéne összekötni? polartitás az mindegy, az izzónak is?
ill. ha az van az izzónak előírva, h vízszintesen kell lennie, akkor a hosszirányú tengelyhez képest elforgatva lehet, csak lényeg, h a tengely legyen vízszintes, v az se mindegy, h hogy van forgatva?A másik ami felvetődött, hogy érdemes-e valami hőszigetelő réteget tenni az égő és az első fresnel közé? (pl. UV, vagy infra szűrő, vagy ehhez hasonló) vagy pl egy sime plexit berakni oda?
Üdv mindenkinek
-
reweptor
csendes tag
válasz
JohnyDeMarco #4028 üzenetére
Már írtam nekik. Elsőre visszakérdeztek, h mi az azonosítóm, másodikra megkérdezték, hogy melyik lencse tört el (pedig a képen is lehet látni, amit az első levelemben küldtem, meg elsőként írtam is hogy mind törött).
és most itt tartunk a levelezésbenA csomagoláson utólag vettük észre, hogy kívül is megszakadt a csomagolás, miután láttuk, h mindkét lencse el van törve.
Vámmentesen jött, so csak kihozta a postás.
-
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
mit tudok csinálni, ha a 3Dlens-től vásárolt fresneljeim törötten érkeztek???
-
reweptor
csendes tag
szerintem azt is mondd meg, h mekkorát keresel, mert nem mind1..
Vaterán szétnéztél már?
Nézz szét, szoktak lenni olcsón monitorok (sok a törött kijelzős, so türelem kell, mire találsz vmi jót)
egyszer láttam 2000Ft-ért teljesen jó (csak háttérvilágítás hibás) monitort is, csak nekem kicsi volt...
Üdv -
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
ott tartok, hogy megrendelném a lencséket, de nem tudom, hogy honnan.
2 db fresnel kéne, egy 330 és egy 220-as fókusszal.
17"os monitorhoz kéne.mit tudtok ajánlani, ahol olcsó, jó lencse van, és még a szállítás is olcsó?
esetleg ha valaki beszállna, akkor nyugodtan szóljon, megbeszéljük!Üdv
-
reweptor
csendes tag
jah, így már értem...
Sraff, Te milyen megvilágítást fogsz alkalmazni?
nagyon érdekes adatokat néztem Wikin [lumen per watt]
a fémhalogén izzók hasonló hatásfokkal világítanak, mint a LEDek..
így nagyon úgy tűnik, hogy leteszek a LEDes világításról, és fémhalogénezekarra még nem kaptam választ, hogy akárki is tud-e valamit a tervezett fresnel rendelésről?
nem sürgetésből kérdezem így, csak nem akarok lemaradni rólaÜdv
-
reweptor
csendes tag
"A két fresnel tulajdonképpen nem két fresnel, hanem egy fresnel szétszedve."
Ezt h érted? mi van azon szétszedve?
Én idáig azt hittem, h 2 normál fresnelt raktok bele, és abból az egyik széttartó fényből párhuzamost, a másik a párhuzamosból összetartót csinál.
És úgy gondoltam, h ha nem a fókuszpontba rakjuk az izzót, hnem úgy, hogy a fresnel a széttartóból rögtön összetartót csináljon, akkor kihagyhatunk 1-et.
Tény, hogy így a széleken nem merőlegesen megy a fény az LCD panelre, hnem szögben, csak nemtom, h ez így mennyire zavaró.A fémhalogén izzó mennyire fűt?
A két fresneled mekkora? 17"oshoz jó?
Üdv
-
reweptor
csendes tag
válasz
Tomitosz #3978 üzenetére
Tök jó ez a Projó kalkulátor! de ugye a kijövő fényteljesítménynél belekalkulálja, h benne van egy LCD ugye? (so a kijövő 5-10%-os fény az már LCDvel együtt értendő)
Megvan esetleg valakinek ennek egy exceles verziója? (úgy könnyebben ki lehetne számolni az ideális távolságokat)Van valami hír a fresnel rendelésről?
Az elvi felépítéssel kapcsolatban lenne még kérdésem.
Ugye sokan csinálják, h simán rárakják az LCD panelt az írásvetítőre, és kész.
Miben jobb a 2 fresneles megoldás az 1-esnél?
Miért kell triplet lencse, és miért nem jó, ha simán egy lencsét rakunk be fókuszáláshoz? (mint az írásvetítőnél)Üdv
-
reweptor
csendes tag
válasz
JohnyDeMarco #3957 üzenetére
lehet, hogy tényleg túl elméleti az ötlet..
és arra tudtok valamit mondani, hogy hány lumen kell minimum?,
ill. a fresnelnek mennyire pontszerű fény kell?valahol azt olvastam, hogy olyan 40 lumen körüli kijövő fénynél már élvezhető a kép, ha jól besötétítünk.
egy 1000Lm-es leddel, még 90%os fényveszteséggel is simán el lehet ezt érni.
vagy ennél rosszabb a helyzet?Üdv
-
reweptor
csendes tag
Sziasztok!
Én is szeretnék belefogni egy projektor építésbe, méghozzá a 720p a cél
így egy 17"os LCD monitorból szeretném megépíteni, méghozzá LEDdel
ha rendeltek fresnel lencsét, akkor abba nagy valószínűséggel én is beszállnék!Lenne egy két kérdésem, amire nem teljesen/nem sikerült rájönnöm idáig.
Egy 17"os monitorhoz hány lumenes fényforrás kell, amitől már nézhető a kép?
besötétítenék, nem nappali fényviszonyok mellett.
(kb 3m-ről vetítenék kb 1,5m-es képet, de ez még csak nagyon saccolt arány, nem tudom, h ténylegesen mekkorára sikerül).
Ezeknek a fresnel lencséknek mennyire kell pontszerű fényforrás?
mert én arra gondoltam, hogy ezek a 20,50,100W-os LEDek nem egy pontból, hnem egy elég nagy felületről világítanak, így nem szelídíthető meg igazán a fénye.Erre egy elég merész ötletem lenne.
Ha 1000lumenes LEDet használnék, akkor az még aránylag pontszerű, könnyű bánni vele.
Ha viszont kevés az 1000 lumen, akkor lehet akár 2,4.. ledet használni úgy, hogy az LCD és a fényforrások közötti lencse nem egy, hnem több darabból állna.(macerás, de nem lehetetlen sztem).
Úgy gondoltam, hogy nem 1 nagy, hnem 2 kisebb fresnel lencsét raknék egymás mellé, és külön külön a két lencse fókuszpontjaiba tenném a LEDeket.
Az LCD túloldalára természetesen maradna az 1 nagy lencse, mert ott 1 pontba, a vetítőlencsébe kell fókuszálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Óra topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest