Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JohnyDeMarco

csendes tag

válasz haligábor #3878 üzenetére

Helló,

hmm. Szerintem a legfontosabb a türelem és a kitartás. Kb. 3-szor akartam az egészet a kukába dobni.

Ha van türelem, akkor el kell döntened mit is szeretnél. A többiek is biztosan kiegészítik majd, de szerintem:

- LCD méret: a kényelem - minőség arány miatt én a 7"-re szavaznék, vannak már egészen jó kis LCD-k. Hordozható DVD (ne 480x234!!), vagy fejtámla-monitor, esetleg "open-frame" ipari monitorok, azokon van bőven bemenet, DVI, Composite, VGA, akár HDMI.

- vetített kép méret: ez függ a felhasznált LCD-től, a lencséktől, stb. Javaslom EZT nézegetni. Az én cuccommal 1,7m x 1,1m, 3 méterre.

- fényforrás: ez a fenti két dologtól is függ, távolság, LCD méret. Nekem 3m méterre, 7"-os LCD-vel 50W-os power LED-em van, maximálisan elégedett vagyok. Nagyobb LCD-hez vagy távolsághoz fém-halogén lehet hogy jobb (csak melegszik, ami sajnos a technológiával jár, szóval nem kell agyonhűteni) vagy 100W power LED.

Kellékek:
    - LCD :)
    - 2 fresnel lencse (irány kína!)
    - projektor lencse, másnéven triplet lencse (ismét kína :) )
    - fényforrás. LED (e-bay), fém-halogén (passz :) ) hozzá a meghajtás
    - PC ventillátor, szerelékanyagok, kábel, csoki, kapcsoló, stb.
    - valamilyen keret a lencséknek és LCD-nek, nálam plexi, másnál fa, stb.
    - csinos doboz
    - vászon, fehér fal
    - popcorn, kóla esetleg sör

Alakul az építési dokumentációm, ha érdekel, bár én is éppen kezdő vagyok, csak már túl sok szíváson. Majd felteszem, ha meglesz végre a dobozom. Addig volt néhány kép már fentebb.

Ja, ha tudsz angolul: LumenLab

Johny

Új hozzászólás Aktív témák