- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Üdv!
Nos, a jelenlegi tudásom szerint az elv a következő.
Fényforrás, fresnel, LCD, fresnel, optika.
A fényforrás és az LCD közötti fresnelre azért van szükség, hogy a fény egyenletesen és merőlegesen érkezzenek az LCD panelre.
Eddig még mindenhol azt olvastam és józan ésszel végig gondolva, én is úgy gondolom, hogy a fresnelt pontszerű fénnyel kell megvilágítani, ahoz, hogy optimálisan működjön, hiszen az is egy lencse, csak nem a megszokott formájú. Így van gyújtóponja, vagy mifene. Ebben a gyújtópontban kell elhelyezni a pontszerű fényt.
Mindezekért azt gondolom nem jó a fénycső.
Az írásvetítőben is meghatározott távolságra van az izzó a fresneltől elhelyezve úgy, hogy mögötte egy foncsor van.
De az optika sem az én területem. Ígéretet kaptam, egy nálam hozzáértőbbtől, hogy készíteni fog egy elvi rajzot. Erre várok jelenleg is.
Természetesen ezek mind feltételezések részemről elméleti, illetve gyakorlati tudás nélkül. De mindenfelé ezt olvasom.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest