- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5180 üzenetére
Ja és a tárhely sem lényegtelen. a Wimbootal készített ISO telepítésekkor, majd' 10 giga szabad helyed van, ha csökkented a lapozó fájl méretét, és kikapcsolod a híbernálást.
Tegnap újra telepítettem a wiwndows 10-t, elfelejtettem kivenni a microkártyát, kimentem egy kv-ra, mire visszajöttem, már a Windows fájlok előkészítése volt folyamatban. Tehát a feledékenységem megmutatta, hogy a startcmd-s install.cmd használata (amit Togatem, és SZAx2 készitett - nagy hála nekik
) azt az anomáliát is kiküszöböli, hogy a korábbi verzióknál leáll a telepítés, ha benne van a microkártya.
-
jkristof94
csendes tag
válasz
hajdouczy #5139 üzenetére
Az elképzelés logikus, viszon nem a processzoron van letiltva az USB. Maga a HUB "kifelé néző" (downstream) portjai vannak csak letiltva. Az egy "befelé néző" (upstream, ez kommunikál a procival) port nem tiltott. Ami azt jelenti, hogy ha a kitudnánk vezetni az upstream portot és arra USB eszközt dugni minden jó lenne. A másik megoldás az, hogy engedélyezzük a hubot, és ezen dolgozom is, csak sajna bios csipp nélkül nehézkes, mert a kódban nem találtam meg azt szekvenciát ami konfigurálná a HUB-ot, ezért is nem értem hogy akkor miért tiltódik le. Valószínű hogy még az UEFI firmware lövi ki inicializáláskor. Egyébként elméletileg megoldás lehetne az is, hogy bekapcsoláskor a HUB upstream DP és DM lábát földre kötve nem tiltódna le a HUB, majd mikor felállt a rendszer, akkor mivel az USB plug-n-play, levenni a zárást a lábakról és voilá, csatlakoztatva lenne az USB. De csak Windows alatt. Viszont ott van olyan opció hogy UEFI be bootoljon, és ha ugyan ezt eljátszanánk még az is lehet hogy működne
-
sankaferi
csendes újonc
válasz
hajdouczy #5117 üzenetére
Szia!
Köszi, de sajna nem indul el a gép, és mivel nem érzékeli a kizást usb miatta billentyűt, se külsőt.. így nem lehet belépni sehogy a BIOSba... ezért kellene egy kiíírt BIOS, amit visszatöltenének bele alap beállításokkal, így már újra lehetne rakni a gépet.
sanyiferi
-
jkristof94
csendes tag
válasz
hajdouczy #5118 üzenetére
Ájj ájj ájj! Még véletlenül se piszkálja senki a BIOS chippet. Én sikeresen letöltöttem a tartalmát és folyamatban az elemzés. Próbáltam már átírni is és hasonlók, de egyenlőre nem megy. Viszont erről nagyon részletesen írok egy hozzászólást még ma ha minden jól megy.
VISZONT AMI FONTOS: Szinte minden változó, beleértve az USB letiltásáért felelős részt is Non Volatile flaggel van ellátva a kódban, ami az jelenti hogy tápellátás megszűnése esetén is megmarad az értéke, ezért kérek mindenki hogy ne zárogassa rövidre szegény chippet!
További fontos infók hamarosan
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5117 üzenetére
Van itt egy lengyel oldal, ahol elvileg megoldották az usb port életre keltését. Defibrilálták a tabot, rövidre zárták a bios chipet. Írja is hogy ez a művelet életveszélyes a Tabletre nézve.
Volt egy mp3 lejátszóm. 1 évet ment. Látszólag semmi baja nem volt, este leraktam, reggel már nem indult el (feltöltés után sem). Azt írták a hozzáértők a neten, hogy a chipet vagy ellenállást gemkapoccsal zárjam rövidre, 2x 3x húzzam végig mindkét oldalán egyszerre a gémkapcsot. Valószínűleg ekkor ment végleg tönkre. -
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5082 üzenetére
Sziasztok, egyenlőre nem tettem fel fotót a wi-fi erősítéséről, mert nem volt megfelelő az eredmény. Használható ugyan a dolog, úgy vettem észre, hogy erősebb jelet valamennyire felerősíti, viszont a tényleges internet hozzáférése a ping, valamiért lassabb lett. Ahol az elméleti sávszélesség 60 Mbps, ott 90 Mbpr sávszélességet jelzett a készűlék. Csak hát, a pin az változott 15, és 54 ms között. Viszont, amiért belevágtam ebbe, hogy a munkahelyen ahol használom a tabot, ott legyen erősebb wi-fi vétel a tabletten, ott semmit nem értem ezzel a "beavatkozással". Igy vissza tettem az amatőr gagyi kezdetleges összetákolt antennát, hogy legalább azzal tudjak elfogadható jelet kapni.
Az érdekesség az, hogy korábban vettem egy USB-s TP-Link TL WN725N típusú wi-fi vevőt, és azzal sem lett erősebb a beépített wi-fi egységnél. (Legalább is ennél a pontál ahol kell használnom a wi-fit. Ha közelebb megyek a routerhez, akkor természetesen erősebb, a gyárinál.) hm ez van.
-
jkristof94
csendes tag
válasz
hajdouczy #5076 üzenetére
Lehet hogy hülyeséget írok, de szerintem a legjobb megoldás egy laptop witi antennájának az egyik vezetéke lenne, és annak kellene a belső vezetékét egyik, a köpenyt pedig a másik pontra forrasztani. Viszont ha nem zavar hogy kilóg, akkor használhatnál egy rp-sma nőstény csatlakozót [link] és egy hagyományos wifi antennát
Már feltéve hogy a wifi-chipset képes meghajtani. Sima mezei fóliából nem éri meg barkácsolni antennát, mert ezek általában eléggé erősen optimalizáltak a 2.4 GHz-re de természetesen vannak rá tutorialok és ha érdekel hát hajrá! Legalább mi is tanulhatunk belőle egy két dolgot
Szerkesztés: Mondjuk neki is hasonló volt az ötlete [link]
Van aki magának szereti csinálni (mmint az antennát...) [link]
-
jkristof94
csendes tag
válasz
hajdouczy #5059 üzenetére
Folyamatban van egy Windows 10 Enterprise 2016 LTSB x86 image készítése ami CompactOS-es (első futáskor fut le) és kivettem belőle egy rakat dolgot a telemetriával kapcsolatban meg ahol tudtam optimalizáltam. Plusz updateket és drivereket integráltam. Meglátom hogyan duruzsol a kicsike
-
törölt tag
-
nicu71
addikt
-
nicu71
addikt
válasz
hajdouczy #5039 üzenetére
igen ,a tablet köszöni jol van
elinditottam a bootmenüt,rádugva a billentyű,a pendrive a ROMmal ,egér ,ahogy kell előjött a kis ablak most telepit,gondolkodott egy kicsit majd közölte hogy a telepités megszakadt a hiányzó CMD fájl miatt,majd bezártam az ablakot és ujraindult gond nélkül. Ha szabdnapos leszek ujra próbálom.
-
nicu71
addikt
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5028 üzenetére
Van még egy dolog.
Nem tudom, hogy nálatok fog-e jelentkezni az a hiba, hogyha frissítésnél kaptok az Intel Grafikus illesztő programról frissítést, és ezután meghülyül a kijelző, például rosszul jelennek meg a menük, vagy a szövegek rosszuk vannak elrendezve.
Ezzel a hibával korábban is találkoztam a 1703-s Windowsban, de akkor nem tudtam mit kezdeni vele, új telepítéskor meg nem jött elő, mert még nem jött le akkor a frissítés, de ma szintén ez volt a gondom.
Gondoltam, csak van ennek más módja, mint újrarakni az egész rendszert?
Így oldottam meg: a tableten az Intel oldaláról letöltöttem az Intel Update Utility programot, ez megkereste a drivert, ennek segítségével feltelepült, így megszűnt a hiba. -
togateam
senior tag
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #4981 üzenetére
Bocs, két linket javitanom kell, mert rosszul linkeltem meg.
Lemezmentés: https://prohardver.hu/tema/lark_ultimate_7i_8i_10i_tablet/hsz_4732-4732.html
touchscreen: https://drive.google.com/file/d/0B1P5bCVk5i7cYjBzM2NtVGcyU1E/view
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #4976 üzenetére
Aktiválási gond megoldódott. Tegnap is, és ma reggel is azt írta a "frissítés és biztonság" hogy az aktiválást végző szerver nem elérhető. Most, reggel bekapcsoltam a Windows update szolgáltatást, majd újraindítottam a tabot, és ekkor már aktiválva volt - lett. A Windows update kikapcsolásakor megint újraindítottam a tabot, és az aktiválás megmaradt, úgy, hogy az update ki van kapcsolva.
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #4733 üzenetére
Togateam által készített Windows 8.1 és Windows 10 rendszer egy telepítő fájlban. A letöltött ISO-ban találod a részletes leírást a telepítés menetéről.
https://mega.nz/#!d89HhD4T!3qIWYNW3v-DWyZEkNRQIA05B-BJqb6chltp29uO2qoE
Ha saját magad akarod létre hozni a wimbootos Windows 8.1 rendszert itt olvass:
WimBoot telepítő készítés usb kulcsra (Win 8.1)
https://logout.hu/bejegyzes/bagyusz/wimboot_telepito_keszites_usb_kulcsra_win_8_1.htmlDe ehez kell keresned egy windows 8.1 bing rendszert, mert csak ezt lehet ingyenesen feltelepíteni, na meg a windows 10 home (Pro) változatot. Bár ezt gondolom tudod.
Ha magad akarod elkésziteni a wimbootos Windows 10-et, akkor itt olvass:
Windows 10-et minden tabletre! (Avagy: hogyan frissítsük a rendszert jogtisztán? [WIMBoot-tal])
https://logout.hu/bejegyzes/bisti79/windows_10-et_minden_tabletre_avagy_hogyan_frissit.html
-
iff
senior tag
válasz
hajdouczy #4621 üzenetére
Nem találtam meg az én driverem mentését, szerencsére volt egy w8.1-es lemezképem (saját). Felraktam, majd teljes driver mentést csináltam. Feltelepítettem a win10-et (mezei win10
) a drivereket szépen egyesével felraktam. Csak a kijelző érintés csesződött el. Szerencsére az frissítéssel megoldódott ill. a vga driver. Az első töltés 100%-ra szépen feltöltötte és még a led is kikapcsolt. Cirka 6 óra volt
. Remélem nem b@szódik megint el valami. Erről majd készítek egy lemezképet, hogy ha valami geb@sz jönne, ne keljen ezekkel a driverekkel szívni. Tehát nálam csak a saját driverekkel működik jól, más Lark Ultimate 10i-el nem.
Még egyszer köszi a segítséget. -
iff
senior tag
válasz
hajdouczy #4616 üzenetére
Köszi a segítséget! Van driver mentésem több is. Megpróbáltam a leírtak alapján megcsinálni, de semmi változást nem hozott jó irányba. Most nem rég jött rá win frissítés, hogy az cseszett el valamit nem tudom, de a billentyűzet már jó volt, most megint mindent törölt, össze-vissza működött. Akkor egy újra telepítést eszközöltem.Amit linkeltél driver pakkot letöltöttem és azt próbáltan feltenni. Nálam ami mindig is jól működött képernyő érintést elcseszte, illetve több cuccot fel sem ismert. Az én mentésemből helyre raktam. Ezt a törölgetést most is csinálja ill. alvó üzemmódból nem akar felébredni, vagy ki is kapcsol. Ennyit életembe nem szívtam sz.géppel még mint ezzel. Azt nem értem, hogy a gyártó L10ihez win10 drivereket miért nem rakja fel. Írtam nekik, persze válasz semmi. Valószínű, hogy ez volt az első és utolsó, hogy LARK-ot vettem!!
Szerintem nincs 2 egyforma lark 10i, mint ahogy az Alkatel és Navon telefonnál (ami volt és van) is kiderült,hogy típusra ugyan az csak az alkatrészek különböztek. Tehát Lark és Navon termék a listámról kihúzva. Nekem a Lark 10i 30e se ért meg........ egy sz@r minőség!!!!Mindegy, hogy milyen cucc van benne, ha használhatatlan. Esetleges driver miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest