Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Szerintem a második cikk írója elég sok téves következtetést von le.
Például az egyik, hogy állítása szerint nincs összefüggés a lakáshitel kamata és a lakásárak között. Az a baj, hogy közvetlen összefüggést keres és a monetáris pénzmennyiség oldaláról közelíti meg. De arra nem gondol, hogy a lakáshitel kamatok lecsökkenése egy általános hozamkörnyezet esésnek a következménye. És a hozamkörnyezet esés és a lakásárak között igenis van összefüggés, ha cashflow alapú árazást nézünk.
És hogy deflációs környezetben miért emelkednének az árak?
Az inflációs kosár összetettebb ennél azért."Egy példa: ha csökkennek a betéti kamatokból származó bevételek, jövedelmek, már pedig az utóbbi időben ez tekintélyes volt, akkor csökken az elkölthető pénzmennyiség is. Hogyan tudnának nőni ekkor az árak? Tehát semmi nem indokolja az árak növekedését, mint az eladók és a közvetítők pénzéhsége. Nem érthető azonban, hogy miért az ingatlan lenne pont a kivétel a defláció idején? Ez eléggé lehetetlen elképzelésnek tűnik, hiszen mindenki késleltetni akarja a vásárlását, hogy többet érjen a pénze."
Hogy mi van?
Az elkölthető pénzmennyiség mióta a betéti kamatoktól függ?
Ráadásul egy adott eszközosztály (ingatlan) áralakulását nézzük. Úgy is lehet lakásár emelkedés az eszközosztályok közötti átsúlyozás miatt, hogy közben a többi eszközosztály ára esik.És hiába fogy a lakosság, és nincs fundamentális alapja az áremelkedésnek, attól még Budapesten emelkedhetnek az árak úgy, hogy az ország keleti felében meg zuhannak.
Túl általánosító, és tipikus közgazdasági elméleti megközelítésű az írás.
Az tény, hogy kezd túlhevülni a piac. A sokadik olyan eladóba futok bele, aki kiszáll az ingatlanpiacról.
És a sokadik olyat látom, aki hülyére akar venni. Ma ezt néztem meg, de csak kíváncsiságból.
A lakás mindkét oldalról tetőteres, így legjobb jóindulattal is max 35nm. Ami 510e ft/nm.
A többit le sem írom, hogy mennyi gányolós megoldás van a lakásban.
Hiába 12 éves a lakás (tetőtéri beépítéssel), attól még a hő és hangszigetelése egyáltalán nem olyan. De a nm ára meg az új építésű felett vanNa itt egy másik kecó, beraktam figyelőbe, hogy mi lesz a sorsa:
[link]
21,9-ről 19,9-re vitték le az árát kb 2 hét után. Ilyen durva árcsökkentést nem is láttam mostanában. Bár volt honnan.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 6GB 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gigabyte G5 KC 15.6" FHD IPS i5-10500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar bill gar
- RAZER PRO TYPE ULTRA - EU
- MSI GF63 Thin 11UD, RTX 3050Ti, i7-11800h, 16GB RAM, 512GB SSD
- ASUS TUF Gaming FX506IU-AL014T, Ryzen 7 4800H, GTX 1660Ti
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest