Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bb0t

őstag

válasz Anubis_9 #29780 üzenetére

Szia!
    Én kezdetben Foresto nyakörvet raktam a kutyára, de 6. 7. hónap felé ősszel, a nagy kullancs szezonban babéziás lett. Akkor megijedtünk, és áttértünk a Bravectora. Párszor adtam neki, de nekem is rossz érzésem volt végig, mert én is olvasgattam róla. Az a baj, hogy szerintem divat lett mindent ráfogni, ha nem tudják a kutya bajának az okát, visszavezetik oda, hogy hú 2 hete adtam bravectot, hú 1 hónapja kapta stb.stb. és biztos amiatt lett beteg, vagy pusztult el.

Viszont szerintem kétségtelen, hogy egy nagy adat méreg, ami a kutya szervezetében van nem tesz jót hosszú távon sem a májának, sem a hasnyálmirigyének. Aztán egyszer mikor beadtam elkezdte kapkodni a levegőt a kutya, ami nem biztos, hogy összefüggésben volt a szerrel, de lényeg a lényeg, én visszatértem a Forestóra, és inkább cserélem három havonta, de a Bravectot hanyagolom.

A spot-onkban nem bízok, szerintem ti is próbáljátok ki a Forestot, kistestű kutyára is van. Az orvosok pedig sok minden mellett kiállnak, főleg amiből pénzük van. 10 percig beszélnek pl. arról, hogy miért jó vagy éppen miért nem jó a kutya számára a gabona, attól függően melyik tápgyár fizeti meg őket. Számomra a véleményük nem mérvadó, hiszen az oltás, az ivartalanítás, meg az ő általános napi feladataik olyanok, mint nálunk a háziorvosok. Nem kutató orvosokról beszélünk, és legtöbbje - tisztelet a kivételnek - túl nagy szakértelemről sem ad tanúbizonyságot.

Új hozzászólás Aktív témák