Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Kertes házban lakunk és szeretnék egy kutyát később viszont a kertünk az nem sok cca 150 m2. Milyen kutyát érdemes ilyen helyre venni? A tacskó az kilőve, mert feleségem nem szeretné. -
Directors
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszi!

-
Directors
senior tag
Sziasztok!
A 15 hónapos Husky Belga juhász mix kutyámnak már lehet adni felnőtt kutyatápot, vagy még érdemesebb kölyök tápot adni neki ?
-
Chaser
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
ez megvolt...nem ma kezdtem kutyákkal ( :
de sajnos eddig toleráltam a húgyszagot, már bocs de az, és azt is h szét akarja verni a lakást amikor egyedül van - és akkor nem tudok úgy csinálni mintha ott se lenne mert nem ott vagyok -
én is azon az állásponton vagyok mint a tréner, elvenni a lehetőséget mert el van szállva magától, pontosan ő úgy gondolja a világ körülötte forog, nem véletlen hívom királylánynak ( : szoktak is jókat mosolyogni mikor megkérdik lány v fiú, én meg azt mondom királylány ((( :
a gazdija elkapatta, nem a kutya a hibás, de a szitu adott és már túl vagyunk mindenen amit meg lehetett próbálni, kapott egy kijelölt helyet büntinek, olyan fejjjel ül v fekszik ott mintha egy hónapja nyúznák:d t 10 perc után és nem úgy ahogy a kutyus a képen van, elképzelni se tudnád milyen befordult feje van:d ha elmozdult egyből rászóltunk, ezt napi 50x, ha csak 10 másodpercre nem figyeltünk már benn volt a szobában, elég volt, nem beszélhetek az ajtó előtt senkivel mert ugrik és kaparja az ajtót, bezzeg ha kakilni kell vagy pisilni akkor qssssssssssss van, elviszem fél órára csavarogni, aztán elmegyek nélküle valahova fél órára és már oda pisil valahova és húgyszagra megyek mindig haza, neeeeeeeeeem -
Dorian
félisten
válasz
Chaser
üzenetére
Erre nem ez a megoldás, a rosszabbikkal nekünk is volt hasonló problémánk.
A kutyának túl nagy az ego-ja, azért csinálja, mert feljebb gondolja magát a rangsorban, mint ami a valóság(nak kéne lennie) és azt gondolja megteheti (jelenleg meg is teheti) és azért, h figyelmet kö-ve-tel-jen magának.A megoldás röviden lelki terror: Kizárás a falkából: a kutya ott sincs!
- Nem hozzá szólni, főleg nem simogatni-játszani, nem észrevenni. Ha eléd áll menni simán tovább, lábbal odébb lökve (azért ne repüljön)
- Ágyra, kanapéra nem mehet, ha felmegy, nem lezavarni, csak szó nélkül, szenvtelenül lelökni.
- Ha látványosan oda pisil-kakil vhová akkor nem lebaszni!, rá se figyelni!, szenvtelenül feltakarítani, nem mutatunk mérgességet (a negatív figyelem is figyelem).
- Sétálni csak pisi-kakira, pórázon, szigorúan láb mellett mehet, nem húzhat (rövid pórázon felülről tartva)
- Ha éppen csinált vi olyant, akkor az aktuális étkezés is kimaradEzt legalább 2-3 napig, aztán lehet fokozatosan enyhülni, de lehet 1-2 hét is simán, ha visszaesik, újra "neve: senki"
És mindörökké:
Ágyra pedig többet nem mehet fel, a falkavezéré a legkényelmesebb fekhely, ő bárhová fekhet, de oda csak ő.
És ha elmentek otthonról, csak simán elmentek. Nem elköszönni, meg ügyibügyi, ha megjöttök szintén. Ha ugrál elfordultok, ha akkor is, ellökitek. -
Chaser
legenda
válasz
Daffni2
üzenetére
Ezt mondta a trener is
nem bantani meg kinozni akarjuk
Egyebkent akartam amugyis venbi neki valami sajat kuckot, kis asztal szeretett lenni, az nagyon alacsony, kanape belso sarkahoz volt tolva, nezegettem macskahazakat neki ( :
Egyebkent tunderi, de ebben a formaban nem lehet vele egyutt elniSzerk: most amikot keszulodunk amutomatikusan ugral es ha latja o nem jon mint egy mergezwtt eger szaladgal meg ugat, ha hazajovunk akkor is ( : raadasul raszoktatta ha elmegy mindig ad neki elotte valami finomsagot h csendben maradjon
-
Chaser
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
Konkretan legutobb odapisilt az agyra mert nem vittuk magunkkal, es ezt bosszubol csinalja, maskor kis asztalra pisilt fel amin pled van, egyebkent meg random odapisil az ajto ele, meg odatojja a kakimanot ugy h mi az erkelyen vagyunk
Ha elmegy vmelyikunk v mindketten akkor persze tudja kaparni az ajtot meg ugatni, akkor is ha eszunk es o nem kap, hiaba kapott elotte ( :
Halot mindig be kell zarni h ne vizeljen oda hisztibol
Par honapja ismeren a paromat meg ezt a kiralylanyt, de most mndtam neki eleg volt, ez nem allapot, csinaljon valamit a kutyaval, en foglalkozok vele eleget, ha raerek egesz nap velem van - o reggel megy keso du. jon -, de nem abbol fog allni az egesz napom h a kutya mocskat takaritom meg egesz nap mozdulni nem tudok tole
Onemetjuhaszom volt szinten lakasban kertes utan, soha nem pisilt be, plane nem kakilt, ha dolga volt jelezte, ez a kiralylany meg elintezi maskepp ( : van/volt kutyapelusa is, de van h annak is melle pisil
Trener ajanlotta a kennelt es ekkorat, ott majd raer gondolkodni, melle nyakorvet is ha ugat bizergalja kicsit elwktromosan, mert olyan hisztit le tud vagni mintha nyuznak, akkor is ha fel orara megyek el
Nem tudunk kettesben lenni, mert a lany ahhoz szoktatta h vele alszik, rendes tortura mire abbahagyja az ugatast meg ajtokaparast ha kirakom a halobol ( : -
Chaser
legenda
válasz
philoxenia
üzenetére
( :
máltai selyemnek - egy királylánynak ((( : -, ekkorát mondott a tréner, szobán belül lesz, sajnos kicsit elmaradt a nevelés és már csak ezzel lehet korrigálni -
Chaser
legenda
kennelt, ketrecet hol lehet venni értelmeset korrekt áron pesti faluban, tudja esetleg valaki? lehetőleg olyan boltból ami nem csak webshop és van nekik készleten
80x55x60-as kellene kb -
XaraX
addikt
Közben látom, nem azt írtad hogy ereszti, hanem, hogy eresztheti.
A lényegen nem változtat, csak a pontosság kedvéért.
Szvsz egy jó ÖV kutya nem eresztheti akkor sem.
Itt sokan a sportot munka kategóriába sorolják.
Hobby szintű kutyánál, ha elereszti, nincs gond, max hiba pont.
Munka szintű kutya esetében, éles helyzetben akár a gazdája élete is múlhat ezen kisarkítva.
Itt megköveznek érte feltehetően, de azon a szinten a kutya feladata az is, hogy akár az élete árán is, de megvédje a gazdáját.
Volt kollégám, akinek a kutyája eresztett, és a srácnak csak milliméterekre kerülte el a nyakát a szúrás, szerencséje volt.
Ha a kutya másként viselkedik, nem lett volna szüksége szerencsére. -
XaraX
addikt
válasz
zolynet
üzenetére
Thx, évek kérdése, és a tervek meg is valósulnak.
Tudom, mivel jár sajnos és egyben szerencsére is.(#29884) Daffni2
Te sem gondolod komolyan, amit írtál szerintem.
Számodra ennek a kutyának a képzettsége, viselkedése kierőszakoltnak tűnik?
Én azt látom, hogy örömmel és lelkesen teljesíti a gazdája minden kívánságát.
Az, meg hogy nem engedi el a kart erőszak hatására, miért lenne természetellenes?
Biztos láttál már ÖV kiképzést(és tudom, hogy láttál), fokozatosan ehhez szoktatják a kutyákat, hogy ne tegye.
Ha parancsra nem engedné el, az probléma lenne, de ez? -
Daffni2
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hát igen látványnak nem rossz,csak a valóságban az ilyen zsákmány ösztönre kierőszakolt képzés,sajnos nem megfelelő a gazda védelmére.
Ugye eleve természetellenes,hogy akkor sem ereszheti el a kart,ha ütik(szúrják) -
XaraX
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
[link]

Hosszú idő után úgy döntöttem hogy visszatérek a tenyésztés világába, reményteljes fiatal szukám itt 9 hónapos.
-
bajnokpityu
félisten
-
XaraX
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
"azt viszont rossz nézni, amikor gazda elinditja segédre, majd tesz egy kört, és gazdira támad."
Nem egészen ez történt szvsz.
Nézd a nadrágon a csíkot, meg a kezét.
Feltehetően azt imitálták, hogy elindította a csibészre, aztán közben a gazda "veszélybe került, így a kuttya visszafordult.
Volt nekem is egy mastino-m, bármikor felvehettem a csibészkart, és nem okozott törést benne.
A parancs feltétel nélküli végrehajtása volt a cél, és ezt bármikor bármilyen körülmények közt meg is tette.
És ő 2 évesen került hozzám, mert állítólag kezelhetetlen volt. -
bajnokpityu
félisten
nem rossz. azt viszont rossz nézni, amikor gazda elinditja segédre, majd tesz egy kört, és gazdira támad.
ismerek egy fajtamentett dobit (felmenőnk tesója), akivel nem bírt a gazdi. olaszok jöttek érte, és végleg hazavágták a lelkivilágát. kiderült, hogy az új gazdája úgy ÖVzett vele, hogy maga bújt segédcuccba.
alapvető jellemével ellentétes a dolog, őt gazdájának védelmére tenyésztették.
-
XaraX
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Vesa
veterán
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Látom, nálatok is megy a bullying.
Mi is adjuk neki az ívet, az a legjobb, mikor ketten körbevesszuk és azt mondjuk "kapjuk el a Nuckyt". Ekkor elkezdi csóválni a farkát és gyanakvóan sandít felváltva ránk, azt nézi kizől várhatja a támadást. 
Steady74: Ez kb. olyan mint mikor a mienk a lapos részen belecsúszott a Tiszába, és 20 cm-rel arrébb egy sárfalon próbált minden erejét összeszedve kimászni. Teátrálisak tudnak lenni.

-
monti0222w
addikt
Hát, mi csak a tust használjuk, lemosdatom őket, egy kicsit törölközővel áttörlöm a szőrüket, és ennyi. Aztán megyünk le bandázni.
Mire haza megyünk száraz a szőrük, csak fésülni ne kellene őket, Zénivel ilyen gondom nem volt! 
-
madgie
titán
-
Steady74
addikt
Lizán röhögött az fél Dunapart tegnap
bedobom a botot, berohan a vízbe addig, amíg kb még leér a lába, utána feláll a két hátsó lábára a vízben, előre lendíti a két mellső lábát és krva látványosan elkezd úszni. Visszafelé is így úszik, kb mint a lovak azokkal az idióta járásaikkel, mellső láb felemel, kinyújt, tempó, és így nyomja kb mint aki meg akar fulladni de közben a szépségre figyel 
-
Rivaul
addikt
válasz
VIPowER
üzenetére
Nekem ki van a víztől és menekül ha slagot vagy kannát vesz valaki a kezébe de ettől még öntözzük mint a petúniát
A gyere, marad címszavak után lesunyított füllel tűri a gyalázatot
Ha nem kap utasítást akkor kergethetjük a 800 m2-en, az istennek nem ismeri el hogy ez jó neki... -
bb0t
őstag
Mienk úszni nem mer még, de a patakokat imádja.

-
Steady74
addikt
válasz
VIPowER
üzenetére
Újpesten a flancos polgármester csináltatott egy plázs szerű valamit, lehet italt venni, ennivalót, és ráadásul a kutyának is tökéletes a Duna, mert nagyon lankás, könnyen ki tud jönni, nincs sodrás, mert egy félsziget takarásában van félig. Kétszer voltunk de megyünk még. Kirándulással szoktuk egybe kötni a Lajos forrás látogatását Szentendrén, Liza élvezi a vizet, szinte látszik, ahogy vigyorog, amikor beleül

-
-
VIPowER
őstag
Ti is szoktátok pocsolni a kutyust ilyen nagy melegben?
-
bb0t
őstag
Na, végül a Fressnapfba tudtunk bemenni, Real Nature-re esett a választás rénszarvas, plusz lazac. Nem olyan jók az összetevői, mint a Taste of The Wildnak, cserébe rohadt drága.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Utcán találtuk a korcsokat, semmi bajuk....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mongyuk agyilag zoknik, (
) de jól áll nekik... 
Ja és nem a spórolás miatt lettek ők, csak anno terápiás kutyák voltak, mikor Kimba elpusztult...
-
monti0222w
addikt
Arra figyelj a Farminánál hogy a legtöbb belőle 41%-s, amúgy a kis
falkám már jó pár hónapja ezen él, és mint régebben írtam a legfinyásabb is szívesen eszi.
Nálunk is túlsúlyban volt a nemek aránya a lányok javára, és csak Nico érkezésével lett 3:2 az arány, s most hogy a fiam is haza jött Angliából nyaralni így vagyunk most egálban.
-
Gergello
addikt
Mall.hu-ról is lehet rendelni. !!!
Én onnan kértem, amikor elhúztam az időt és már nem tudtam megvárni mire a német kiszállítja.
-
bb0t
őstag
válasz
erik365
üzenetére
abczoo? Írtam nekik online chaten.
Első kérdésem, hogy ha ma elküldöm a rendelést péntekre megkapom-e?
Azt volt a válasz, lehet, hogy igen, lehet, hogy csak hétfőn.
Második kérdés az volt, hogy van-e raktáron.
Válasz, nézzem meg, ott van a terméklapon.
Erre mondom, hogy ott csak annyi van "kosárba" de az azt is jelentheti, hogy 1-2 nap míg beszerzik.
Köti az ebet a karóhoz, de ott van.
Már küldtem volna a printscreent, hogy HOL? amikor írja, hogy de amúgy a kosárba gomb azt jelenti van.
Erre mondom neki, nem lehetne-e mégiscsak megoldani, hogy biztosan megkapjam péntekre...
Válasz:
"küldöm Önnek ami a honlapunkon is szerepel
elvan benne magyarázva,hogy miért pénteken vagy hétfőn kapná meg a terméket"Mondtam neki ne fáradjon, ilyen helyről nem rendelek...
Nekem van egy kis webshopom, ahol sportkamerákat árulok. Az olyan, hogy mindig sürgősen kell, mert szülinap, mert utazás, mert karácsony. Kivétel nélkül mindig megoldottuk, hogy a vevő időben megkapja a rohadt csomagot. Ez a lerázó attitűd, az igénytelen helyesírás most felk&rt eléggé.
Úgyhogy abczoo kilőve, úgy egy életre.

bajnokpityu
Lecsekkolom lehet-e kapni boltban.
-
-
Gergello
addikt
Mit lehetne csinálni, hogy ne hajnal 4-kor keljen a kiskutya ? Este 10-kor fekszik . 4-kor pisi, néha kaka, de visszafeküdni nem nagyon akar utána.
Etetés 6:30-kor, reggel 8-kor már horkolva alszik. -
bb0t
őstag
Nálunk meg a fiúk vannak többségben, bár a két kanárink ivarát még most sem tudjuk biztosan.

-
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Akkor tökéletes az ivararány
Nálunk 1:4 a lányok javára, ősszel jön két macsek, akik szintén csajok lesznek, akkor már 1:6, belegondolni is rossz 
-
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem is mondtad, gratulálok!

-
bb0t
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Egy kedves barátunk kisfia most született nemrég, és olyan genetikai betegsége van, hogy nem tudja megemészteni a fehérjét. Soha nem ehet húst, vagy állati eredetű dolgot, teljes egészében vegán életmódot kell élnie, és még a növényekben lévő fehérjét is számolgatni kell. Milyen durva már, hogy az anya és az apa is hordozta ezt a ritka hajlamot.

-
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szerintem az ilyen terhességgel kapcsolatos dolog.

-
Dorian
félisten
Totális garancia semmire sincs, szerencse kérdése az egész. Persze az esélyek nem az 50ezres szaporítók mellett szólnak, ezeket mindenképp hanyagolni kell, de ha valaki nem teljesíti a tenyésztő-lét összes feltételét, viszont jó vérvonalból válogat szukákat, kanokat, jó körülmények közt tartja őket és a kicsiket, az simán ajánlható kategória szerintem, főleg, ha valaki hobbi-célból szeretne kutyát.
Bármilyen neves, gondos is legyen a tenyésztő, totális garanciavállalás nem elvárható, bármi lehet.
(Holnap megyünk genetikai ultrahangra, bennem is van a para, pedig jól tartjuk magunkat és jók a vérvonalaink is
) -
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ismerek olyan tenyésztőt, aki úgy választ kiállítást, ahova senki se nevez az adott kategóriában, vagy épp csókos a bíró. Az eredmények semmit sem jelentenek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
madgie
üzenetére
én is beszoptam ócsó tenyésztővel, a mostani se drága helyről származik, simán adhatták volna 3x ennyiért is, megvettem volna, és úgyis elkeltek volna.
ismerek olyan tenyésztőt is, akit inkább szapinak kéne hivni, hiába diszeleg millió kiállítási eredmény, és még küllembíró is a csóka, soha nem vennék tőle semmilyen kutyát, mert tudom, h nem olyan szempontok szerint párosít, amik szerint én tenném.
szóval azért, mert valakit tenyésztőnek hivnak, még semmire se garancia, és nyilván papirok nélkül is lehet hibátlan egészségű kutya. de a tenyésztőknek utána lehet nézni, érdeklődni, illetve ők azért néha tesznek a fajtáért is. szóval lehet csökkenteni a rizikót, h esetleg egy kettyós ill beteges kutyánk legyen.
egyébként a legeslegjobb almok, ahonnan szereznék újra kutyát(ha nem lesz több onnan, ahonnan a mostani származik) nem adják el a kutyát. tehát nem adásvételi szerződés van, megtartják maguknak a fedezési jogokat. Az külön megegyezés.
-
bb0t
őstag
Tudjátok mindig a tenyésztő ismerősömmel jövök. Az egész állományában (ami 16 kutya, és szinte minden évben egy alom) egyetlen egy dp-s kutya van. De az van... Mentes szülőktől. Előfordulhat. Még tenyészteni is lehet enyhével. Nem ismerjük ugyebár a körülményeket, hogy lett mozgatva a kutya 1 éves koráig, mikor derült ki a dp, mit evett. Nem tudunk semmit erről. A másik két baj megint más napra tartozik. Annyi biztos, hogy egy 1500 euros kutya garanciájával méltányosan kell bánni. Mondjuk az is furcsa, hogy itthon, ennyi volt. Tenyésztőknek meg külföldieknek szoktak ennyiért kutyát eladni. Persze vannak fajták, samoyed meg ilyenek, amelyiknek fél misi az ára hobbira is, de én akkor is sokallom kicsit.
madgie
sajnálom, ezek nem jó hírek.
-
madgie
titán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hát mi is besz*ptuk az olcsó tenyésztővel, hiába olvastam anno ezt a topikot is. A szem, fül, meg hasonló problémák még hagyján, de most, vagy másfél hónapja derült ki, hogy egyrészt diszplázia, másrészt ez a kisebbik gond, lófarok-szindrómája is van Lejcsinek. A gerincről csontkinövések nyomják az idegeket, persze a doki szerint műthető lenne, szerintünk nincs olyan Isten, hogy egy gerinccsontot reszelgetett, szétszabdalt boxer (akit még diszpláziára is műtenek mellé!) normálisan lábra álljon ezután. Úgyhogy megsirattuk szegényt, felkészülünk a legrosszabbra, mert akkor már napok óta feküdt, de azóta jobban van. Kíméljük, semmi ugrálás, futás is csak módjával, kicsit le is ment természetesen az izomból, de jól van, eszik, boldog, bújik, szaladgál mi meg tömjük belé a dupla adagnyi zöldkagylót ( fájdalomcsillapító már nem kell
). És egy négyéves kutyáról van szó!Szóval tényleg normális helyről vegyünk kutyát. Csodák vannak, de ritkán... most se vót.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Egy bekezdéssel végeztem, többre nincs időm. Nem így tudom. Ismerek AA szülők Es csípő eredményes kutyáját.
-
monti0222w
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Vesa
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A rákról nem a tenyésztő tehet, ez természetes. A diszplázia már más kérdés, a srác 20éve versenyeztet kutyákat, nem ma kezdte, nem hinném, hogy a rossz etetéssel kockáztatna egy ekkora befektetést. Egy 1500 Euro-s versenykutyánál azért elvárható, hogy ne legyen ilyen probléma, vagy ha mégis -hiszen előfordul-. akkor a tenyésztő vállaljon garanciát. A szeme szintén komoly probléma volt, persze ott sem bizonyítható, hogy a tenyésztő hibázott. Nem is ezért írtam a példát egyébként, hanem csak kvázi önmagamra reagálva, miszerint meg kell nézni honnan veszünk kutyát. Mint látható, a legjobb helyről, aranyáron vett csúcs kutya is pont olyan problémás lehet, mint a bárhonnan vett. Persze a valószínűségek azért mások!
-
bajnokpityu
félisten
ahogy emberek között is, tenyésztők között is vannak korrektek, és nem annyira korrektek.
tenyésztők között egyébként szvsz kevesebb, valahogy a kutyások valamennyire sérültek. de azért vannak nagyon korrektek, akik fajtaszeretet miatt dolgoznak.diszplázia lehet etetési hiba is, nem kell feltétlen genetikára gondolni. rák is sajnos bármikor bárkinél. genetikusan persze mehet tovább potenciál, de simán lehet, h következő generációkból egyiknek se lesz rákja. noés persze az is simán lehet kajától is. teljesen logikus, hogy ezekre nem vállal garanciát.
-
bb0t
őstag
Hát igen ez egy nehéz kérdés.
Ismerek olyat, aki jött, hogy megvette xy-tól az "F" almos kutyát, közben az F alom csak hónapok múlva született meg. Sajnos a tenyésztők között sem mindenki tisztességes. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy a féreghajtás az orvoson múlik nagyrészt.
A garancia is egyénfüggő, mert valaki a legkisebb dologért is visszaveszi a kutyát...
Remélem sok örömötök lesz a kutyussal.
-
Vesa
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
A vicc az, hogy alaposan körbejártuk, tenyésztőtől vettük nem valami jófogásos hirdetésből. Mégis ez lett...Mondjuk azt a hibát elkövettem, hogy nem vittem magammal szakembert, de mivel nem az első kutyám volt és korábban egyik kutyámnál sem volt gond, nem gondoltam, hogy kellene.
Egyébként az anno ingyen kapott boxeremnek soha, semmi baja nem volt, pedig albino volt, vagyis tkp. "selejt".
Sajnos garancia sehol nincs, egyik barátom 1500 Euro-ért vett kutyát (versenyezni), szegényt előbb műteni kellett egy súlyos szembetegség miatt, aztán meg diszpláziás lett, ráköltöttek 1milló forintot műtétekre, míg végül 3éves korában elvitte a rák. :-( A tenyésztő meg száttárta a karját, hogy neki ehhez semmi köze, tehát a garancia nem él (amit egyébként a vásárláskor még büszkén hirdetett). -
Vesa
veterán
Üdv,
Nekünk is megjött az uj kutyus, egy Berni. Ez mar a hatodik kutyám, bar ez a fajta eddig kimaradt. Viszont sikerült belefutni egy ócska tenyesztőbe, a kutyus első körben véreset székelt, szerencsére ott csak annyi történt, hogy még a tenyésztőnél benyelt valami éles csontdarabot ami felsertette a végbélnél. Ezt hamar kikezeltük. De jött a második szívás, ugyanis a kutyus férges. Itt a hülye állatorvos is hibázott, kétszer is, mert a féreghajtóból szükséges mennyiség töredékét adta a kutyának, ami igy nem töltötte be a funkcióját es semmi nem távozott a kutyaból, mi meg nagy nyugodtan abban a hitben voltunk, hogy nincs ilyen gond. Utána pedig a parazitologiai vizsgálat is negatív lett, holott a kutya már tele volt féreggel.
Eddig egyetlen masik kutyámmal sem volt ilyen gond, mindenesetre, keresek egy masik orvost mert ez kontár. Egyebkent szépen fejlődik a kutya, es remelem mar a férgek nagyrészét is sikerült kihajtani. Mondjuk hasmenése még mindig van szegénynek. 10hetes egyebkent. Szóval oda kell figyelni, honnan vesz az ember kutyát. -
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra miután mi is úgy gondoltuk,hogy lassan itt az ideje egy négylábúnak a családban.
Mégpedig egy corgi személyében. Láttam nem vagyok egyedül ezzel,tehát ha valaki tud,talál,stb bármilyen infót kérem írjon privátot,köszönöm. -
bb0t
őstag
Nekünk erre az volt a megoldásunk, hogy felszedtük a pelust, és nem használtuk többé.

Van az a mondás, hogy amit nem tudsz megoldani duct tape-pel azt meg tudod oldani még több duct tape-pel. Ez erre a kérdésre is igaz.
Most nemrég láttam olyat, hogy széles cellux-szal körben a szegélynél le volt ragasztva. Nem értem anno nekünk hogy nem jutott eszünkbe. 
Amúgy vigyázzatok, ha tehetitek inkább hordjátok ki egy nap 10x pisilni, mert van aki nagyon nehezen szokik le a pelusról.
-
mm00
aktív tag
Még egy kérdés, amire várom az ötleteiteket. A pelust mindig felszedi a földről és azzal "játszik". Utána meg ugye nem tudja használni, mert összevissza van hajtva. Erről mi a helyes mód, hogy leszoktassam?
Ha csinálja hívjam el onnan egy "nem" figyelmeztetéssel és erősítsem meg jutalomfalattal, ha eljött onnan?
-
Rivaul
addikt
Bonci néha hihetetlen. Csináltam neki egy fasza kis kutyaházat, amibe 2 hónapja baxik belemenni. Bár mit tettem bele, bár hogy tuszkoltam, akkor sem. Próbáltam betolni és dicsérni, ott etetni, a kedvenc rongyát betenni de pacifax és postafordultával azonnal kijött belőle. Most a nagy esőzésekbe lett egy kis luk az előtetőn és megázott a ház. Elhoztam onnan, betettem az ajtó mellé. 2 perc múlva magától besétált és lefeküdt. Az éjszakát benne töltötte... Annyi volt a gondja vele hogy neki nem volt megfelelő helyen

-
bb0t
őstag
Szerintem az ignorálás a legjobb, mert ha látja, hogy elér vele valamit (a szidás meg leteperés is egyfajta figyelem) akkor csinálni fogja. Ráadásul a mienk a leteperést is játéknak vette.
A szukákkal kevesebb a baj, nem tereli el a figyelmüket a szag, az inger az ösztön. Az ivartalanítás persze megoldja nagyjából, de nem minden kannál. Amúgy nekem is kanom van, de a border collieknál talán pont a szkákkal van több gond, úgyhogy én nem is bánom.

-
mm00
aktív tag
Séta vagy játék után és lefekvés előtt nyüsszög meg vakkantgat. Szerintetek mi a legjobb módszer a leszoktatasra?
- elmesz es rahagyod ugyis abbahagyja es leszokik rola
- raszolsz
- fizikalisan leterpered hogy lassa h te vagy a fonok es hagyja abbaEsetleg valami más javaslat?
-
mm00
aktív tag
Oké, akkor ezentúl mi is elkerüljük a füves részeket, eddig füves területre mentünk.
Ivartalanítani fogjuk, náluk egyszerűbb. Az alomban 5 kan volt és 2 szuka. A 2 szuka drágább volt és kapásból vitték is őket a tenyésztők. Elég nagy a kereslet a sheltie-kre, mire 4 hetesek lettek már mindegyik kutyus le volt foglalózva.
Vasárnap hoztuk el, aznap már a nevére hallgatott. Nagyon féltünk az első éjszakától, de mi jobban mint a kutyus. Meg se mukkant
Hétfőn és kedden megtanult ülni, ma meg a pacsi gyakorlását kezdjük 
-
bb0t
őstag
A mi kutyánk annyira eleven volt, hogy muszáj volt vele sétálni, de csak a betonon engedtük. Emlékszem karácsony napján tehette meg az első sétáját, és nem tudtuk rávenni, hogy a fűre menjen.
egy darabig még a betonra kakkantott 
Óvatos duhaj
tündéri. Amúgy miért kant választottatok? -
Rivaul
addikt
Elvileg az utolsó 10-12 hetes kombi után egy héttel már mehet, a veszettséget már nem kell megvárni. Viszont a negyedik hétig ezen oltás után a kutyafuttatók és sok kutyás terek elkerülendők mert addigra áll be teljesen a kutyus védelme. Szóval inkább csak betonon sétálgatás a környéken.
-
mm00
aktív tag
Végre hazahoztuk Luke-ot
[YouTube]Most 9 hetes, van már két parvo oltása. Szombaton fogja megkapni az első kombináltat. Sajnos saját udvarunk nincs és a doki nem javasolta, hogy sétáltassuk nehogy elkapjon valamit amíg még nincs meg az védettsége. Nektek mi erről a véleményétek, ti mikor kezdtétek a sétáltatás amikor még kölyök volt? Mire érdemes ügyelni, hogy csökkentsük a kockázatot?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Lehetne kérni kölcsönbe pár napra?
-
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Elképzeltem a szitut, bár inkább a texasi redneck kultúrkörbe illik ez a párbeszéd.
'Hallod apjuk! Átmehetnek a gyerekek a Bajnokpityuékhoz játszani?
'Bajnokpityu? Az melyik is?
'Hát a izé. Akinek az a nagy kutyája van... Rotveller vagy tudomisénmi.
'Jaa, a dobermannos pacák? Át ne engedd őket azok vadállatok. Filmekbe láttam má ilyet, azok mindenkit szétszednek
'Naaa apu hagy menjünk!
'Persze aztán majd letépi az arcod, azt akarod? Jegyezd meg fiam, a kutyák vadállatok!
'De azt mondák, hogy nem bánt, jól nevelt kutya.
'Jól nevelt, az hát... Azé mondták mer szektások. Az összes kutyatartó elvakult szektás, én mondom neked... -
bajnokpityu
félisten
eleinte nálunk gond volt, nem merték a szülők átengedni a saját gyerekeiket hozzánk.
ha nem kutyás a másik szülő, akkor ilyenkor elzárjuk Alfit, ne ezen múljon a gyerekek boldogsága.
kutyás szülők simán engedik, hogy együtt játszanak a kutyával a gyerkőcök.haverom is pitbullokat tart 3 kisfiú mellett.
-
bb0t
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nekem meg ez a mondat tetszik: "Mint azt tudjátok mi a gyerekek közelében erősen fogtuk a kutya természetét"
Sokkal jobb megoldás, mint "az asszony nem engedi, hogy legyen, mert félti a gyerekeket" hozzáállás. Utálom, mikor megoldás helyett valaki inkább lemond a kutyáról. Kicsi a lakás, sokat dolgozom stb. Mindent meg lehet oldani. Lehet tartani PitBull-t 4 kicsi gyerek mellett, és ez menő.
-
Rivaul
addikt
Hehe ilyen kutyánk nekünk is volt
Nagyon mókás. A kerítésen keresztül majd szét csattant a vérmességtől. Mondjuk had kergesse a cirmost és kinyitottuk a kaput. A fekete kutya bundán keresztül is láthatóan lesápadt és azonnal befogta. Mondjuk oké akkor ebből nem lesz fogócska és becsuktuk a kaput. Abba a pillanatba megint szét akarta tépni a vasat. Mondanom sem kell a köv negyed órába ki és be hajtogattuk a kaput miközben szét röhögtük magunkat a kutya "hangulatváltozásain"
Nagyon mókásak tudnak lenni. -
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Mi meg most sokat nevetünk Nuckyn, mert kiderült, hogy fél a macskáktól. Többször is észrevettük, hogy ha kimegyünk vele a kertbe és meglát egy macskát, akkor úgy tesz mint ha nem látná, és elmegy másik irányba. Persze ha a macska fut, akkor utána iramodik, de ha az megáll, akkor sakk-matt és Nucky bepánikol, hogy most mi lesz ilyenkor elmenekül.
Autóban látványosan hisztizik, hogy "el akarja kapni" amikor meg engedjük, hogy oké menj, akkor elkezd szaglászni, vagy legelészni. Múltkor a kerítés egyik oldalán a macska, a másikon Nucky. Amikor a macska kint volt, akkor Nucky ment a kerítéshez, hogy "húú széttépem engedjetek ki", amikor a macska bejött, akkor elkezdett nyüszíteni és elrohant. 
monti0222w:

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem bantani meg kinozni akarjuk

Mi is adjuk neki az ívet, az a legjobb, mikor ketten körbevesszuk és azt mondjuk "kapjuk el a Nuckyt". Ekkor elkezdi csóválni a farkát és gyanakvóan sandít felváltva ránk, azt nézi kizől várhatja a támadást.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszi.